Şimdi Ara

Freemont vs Journey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Fiat Freemont ne zamandır hoşuma giden bir araçtı. Ancak markasının Fiat olması bende biraz takıntı yapıyordu insanlar malum hoş gözle bakmıyor. Ancak bugün Dodge Journey modelini gördüm. Freemont'un kasa olarak aynısı ve markası Dodge. Yani insanlar ne marka deyince bir " fiat " demek var, bir " dodge " demek var..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-dodge-concept-otomotivden-journey-r-t-7-kisilik-emsalsiz-temizlikte-198144881/detay

Bu araba hakkında görüşleriniz nedir? Sizce parça sıkıntısı çıkar mı yoksa Fiat servislerinde aynı parçalardan bulunurmu aynı parçayı mı kullanıyodur Freemontla? Sizce bu araba alınır mı mantıklı mı?

Görüdğünüz gibi Freemont ile aynı. Buda Freemont

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-fiat-7-kisilik-dizel-otomatik-tam-bir-aile-araci-249892946/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sopacı -- 16 Aralık 2015; 20:41:57 >

• up ap up ap
  • Servis ağı farkı var. Bu ücrete yansır. Dodge daha gec satılır diye düşünüyorum. Dodge çok yakar mantığıyla. Fiat alıp dodge logosu takan var midir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

Servis ağı farkı var. Bu ücrete yansır. Dodge daha gec satılır diye düşünüyorum. Dodge çok yakar mantığıyla. Fiat alıp dodge logosu takan var midir acaba?

Servis ağı farkı varda parçaları aynı değilmidir? Yani Fiat servisinde bakımları yapılmazmı bu Dodge'nin?
  • Sopacı kullanıcısına yanıt
    Parçaları aynı olsa da marka algısı var. Fiat-Alfa romeo gibi aynı malzeme farklı ücret.

• quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

Servis ağı farkı var. Bu ücrete yansır. Dodge daha gec satılır diye düşünüyorum. Dodge çok yakar mantığıyla. Fiat alıp dodge logosu takan var midir acaba?

Fiat alıp dodge logosu takan çok

• Sopacı kullanıcısına yanıt
    Birleşmeden önce üretilen amerikan Journey bu. Birleşmeden sonra freemontlar İtalya'da motor ve bazı geliştirmeler ile üretildi. En başında motor farklı. Muhakkak diğer parçalardanda çok fark vardır. Fiat servislerinin dodgelara bakıp bakmadığı konusunda bir bilgim yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sırf amblem için bence hiç gerek yok bu kadar şeye, siz arabayı kendinize alıyorsunuz başkasına arabam dodge bmw fiat demek için değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf millete Fiat dememek için o iç mekan farklılığını görmezden gelebilmenize sevindim. Böylece Freemont'un fiyatı, sizin gibi düşünenler sayesinde daha da düşecektir. Biz de ilerde kaliteli bir arabaya uygun fiyattan bineriz.
  • Amblemi değiştirsen ne olacak direksiyon kalacak jantlardaki amblemler kalacak sağda solda bulunan amblemler kalacack.
  • Bu journey'lerin ikinci el fiyatları Freemont piyasaya çıkmadan önce çok daha düşüktü.
    Freemont sayesinde uyanık ikinci el journey sahipleri araçların fiyatını şişirdiler.

Ben 73.000'e journey alırsam kazık yemiş gibi hissederim.

Freemontun iç dizaynı göze daha hoş geliyor. Daha kaliteli duruyor. Journey ise diğer Amerikan alt sınıf SUV'ler gibi kalitesiz görünüyor.

İkisinden biri olacaksa freemont derim. Ama o araca da 105.000 verilmez be.

Captiva bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4_1400 -- 17 Aralık 2015; 8:37:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Fiat Freemont, Dodge Journey'den daha kaliteli.

İlk başta motor olarak fark atar.

Millet bu kadar cahil işte, Fiat'ı, Dodge'den kötü sanıyor.

Avrupa için uygun olan kasa, Fiat Freemont'dur.

Türkiye'de dizel Dodge'ye binmek yürek ister, saçma sapan hacim; 2.7 vs... gibi, 13-14 litre şehir içi yakan dizel motor derken Dodge iflas ettirir.

2.0 anadınmı Dodge
  • Dodge journey önden çeker zaten. Bu ikilemde kalsam kesinlikle tercihim multijet gibi saygın bir motoru kullanıp, 4 çeker seçeneğide bulunan freemonth olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: Howlin Wolf

Dodge journey önden çeker zaten. Bu ikilemde kalsam kesinlikle tercihim multijet gibi saygın bir motoru kullanıp, 4 çeker seçeneğide bulunan freemonth olur...

fiyatları aynı değilki arada bi kere 30-35.000 tl falan fark var. Ayrıca Dodge ye binmek var bide Fiat'a
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sopacı

quote:

Dodge journey önden çeker zaten. Bu ikilemde kalsam kesinlikle tercihim multijet gibi saygın bir motoru kullanıp, 4 çeker seçeneğide bulunan freemonth olur...

fiyatları aynı değilki arada bi kere 30-35.000 tl falan fark var. Ayrıca Dodge ye binmek var bide Fiat'a

Anladığım kadarıyla daha önce hiç amerikan aracı kullanmadınız. Geçen yıla kadar 2008 model Chrysler kullanicisiydim. Sürüş keyfi olsun konforu olsun kesinlikle rakipsizdi ama o iç mekan kalitesi herşeyi eksiliyordu gözümde. Freemonth ve journey yakından tanıdığım araçlar. Journeyin en büyük eksisi iç mekan kalitesi, motoru ve çekiş sistemi. Aradaki fiyat farkı sıkıntı yaratmazsa tercihim bellidir...

• Bu arada çekiş sistemi ve iç mekanı sıkıntı değil diyorsanız Journey sizi pişman etmez. Üzerindeki motor kendi aracımda da (Chrysler Sebring) vardı. Zaten motorun aslı vag grubundan tanıdığımız 2.0 Tdi. Sadece demek istediğim bütçeniz el veriyorsa fiat daha mantıklı...

• quote:

Bu arada çekiş sistemi ve iç mekanı sıkıntı değil diyorsanız Journey sizi pişman etmez. Üzerindeki motor kendi aracımda da (Chrysler Sebring) vardı. Zaten motorun aslı vag grubundan tanıdığımız 2.0 Tdi. Sadece demek istediğim bütçeniz el veriyorsa fiat daha mantıklı...

Benim bütçem ikisinede el vermiyor merak ettim sadece. Yani sırf içte bir televizyon var diye 35.000 tl fazla vermek saçma geldi bana. Yani 1000 tlye multimedyalı ekran koyulabilir oraya. Aradaki 35.000 tl farka araca çok daha iyileştirmeler yapılabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-dodge-concept-otomotivden-journey-r-t-7-kisilik-emsalsiz-temizlikte-198144881/detay

Şu linkteki Journey'in içi hiçte kötü durmuyor gibi. Oraya bir ekran koydumu tamamdır. 35.000 tlye ses sisteminden jantına, atıyorum farklı renk kaplamasına mat siyah falan vs. vs. herşeyi yaparsınız araca

• quote:

Orijinalden alıntı: Sopacı

quote:

Bu arada çekiş sistemi ve iç mekanı sıkıntı değil diyorsanız Journey sizi pişman etmez. Üzerindeki motor kendi aracımda da (Chrysler Sebring) vardı. Zaten motorun aslı vag grubundan tanıdığımız 2.0 Tdi. Sadece demek istediğim bütçeniz el veriyorsa fiat daha mantıklı...

Benim bütçem ikisinede el vermiyor merak ettim sadece. Yani sırf içte bir televizyon var diye 35.000 tl fazla vermek saçma geldi bana. Yani 1000 tlye multimedyalı ekran koyulabilir oraya. Aradaki 35.000 tl farka araca çok daha iyileştirmeler yapılabilir.

Şu linkteki Journey'in içi hiçte kötü durmuyor gibi. Oraya bir ekran koydumu tamamdır. 35.000 tlye ses sisteminden jantına, atıyorum farklı renk kaplamasına mat siyah falan vs. vs. herşeyi yaparsınız araca

Dodge buraya kim getiriyor?Marka olarak satışları yok galeriler getiriyor bildigim kadarıyla.Bazı araçlarda bu ikinci el degerini etkiler.Sonuçta ferrari vs ultra lüks segment degil.

Ayrıca karşılaştırdıgınız aracın dodge 112 binde 2010 model bir araç.Freemont 2012 model 79 binde.Ayrıca freemont 4 çeker sisteme sahip.Ülkemizde satışları var.Dışında ortak parçalar olabilir.Bu tamamı ile aynı araba anlamına gelmez yürüyen aksamda degişiklikler olabilir.Herşey aracın dışı/ekran/jant degil.Özellikle ikinci elde marka degeri çok önemli.

Ayrıca iki araçta aynı model ve aşagı yukarı aynı km olsalar belki bu kadar aralarında fiyat farkı olmaz.İkinci el serbest piyasa isteyen istedigi fiyatı ister bunuda göz önünde bulundurun.

Yani dodge ucuz felan degil sizin fiyatları karşılaştırma stratejiniz yanlış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.