Şimdi Ara

Free Shop Yönetmeliği Değişti Kotalar Revize Edildi Alışverişlerinize Dikkat Edin YÖNETMELİK EKLENDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı gümrüksüz satış mağazaları yönetmeliği değişti. Yeni yönetmeliğe göre hudut kapılarındaki mağazalardan en fazla 1 karton sigara, en fazla 1 litrelik 1 adet alkollü içki, en fazla 120 ml’lik 1 adet kozmetik ürün ve en fazla 1 kilo çikolata alınabilecek. Yurtdışına çok sık gidip gelen yolcular, alışveriş hakkını ayda en fazla 10 kez kullanabilecek.

Yani dikkat edin eskisi gibi 3 LT içki 5 şişe parfüm gibi bir durum söz konusu değil. Paranıza yazık olmasın.

EDİT: YÖNETMELİĞİN LİNKİ
    https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Kurum/24308261

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 25 Eylül 2017; 13:46:56 >

• eskisi gibi 3 LT içki derken?

Zaten uzun yıllardır 1 LT yüksek alkollü içkiye izin veriyorlardı. (1 litre %22 den yüksek alkollü içki, 2 lt %22 den düşük alkollü içkiye izin veriyorlardı.)(Sigara kullanmadığım için bilmiyorum onun hakkı kaçtı)

ayrıca öncede 3 gün o ülkede alman gerek ti ki dönüşte freeshoptan alabileysin şimdi o kaldırıldı 300 günde 10 defa diye deiştirildi. aslında iyi de oldu.

birde paramıza yazık olmasın demişiniz. tamam yurt dışındaki freeshoptan alır tr de gümrüğe takılır el koyarlar paramıza yazık olur. ama tr deki free shoplardan almaya kalktığımıza zaten fazlasını sistem izin vermiyor. satış yapmıyorlar. yani 1 lt lik içki yanıa ufak şişeler varya 0,05 lt olanlardan. onu bile satmıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuni. -- 9 Ağustos 2017; 16:40:27 >
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    tamam işte eskisi gibi 1 litre %22 den yüksek alkollü içki, 2 lt %22 den düşük alkollü alamıyorsun ne alacaksan 1 litre alabiliyorsun.

ayrıca öncede 3 gün o ülkede alman gerek ti ki dönüşte freeshoptan alabileysin şimdi o kaldırıldı 300 günde değil 30 günde 10 defa diye deiştirildi.

Zaten paranıza yazık olur derken yurt dışındaki free shoptan alınıp burada elkoyulmasıyla ilgili olarak söyledim. Çünkü genellikle Türk yolcuları buradan çıkarken değil, buraya dönerken free-shoplardan alışveriş yapmakta.

son olarak bu iyi olmadı. Ne açıdan söylüyorum, ben 17 yaşındayken midilli seyahatimde Barbayanni Uzoyla tanıştım(mavi olanla). o günden beri rakı içmem uzo içerim, eğer rakı sofrasına davetli isem şişemlegiderim, müdavimi olduğum restoranlara rica eder, servis parasını hesaba yazdırır ama uzomu içerim. Bu uzonun litreliği 15 € macro center bunu ithal etmeye başladı şişesi 135 TL

bu neyin işareti şöyle söyleyeyim devlet kendisine vergi girsin diye bir ürünü başka yerden alma alternatifini otoriteyle yasaklıyor.

Geçenlerde internetten yapılan yurt dışı alışverişlerdeki gümrük işlemlerinde de kota getirmiş fiyatları aşağıya revize etmişti.

Alırsan burdan al, bende vergimi alayım başka mantığı yok.

Ben vergi kaçıran yada devlete karşı birisi değilim ama vergi diliminin adaletli olmasını isterim.

Bir sigaradan, genel anlamda konuşuyorum vatandaş veya üretici açısından değil, 1 paket sigaradan devletin aldığı vergi %85 in üzerinde.

bu ağır işte adaletsiz, etik dışı. şimdi sadece kendisinden alınması için yurt dışından gelirken yanında getirme hakkını da kısıtlıyor, bu hiç etik değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 9 Ağustos 2017; 17:22:48 >

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    Birde bu değişikliği haber sitelerinde gördüm. Ama resmi yazıya denk gelmedi. Siz gördünüz mü?
  • 1 litre derken, 2 şişe bira da 1 litre yapıyor..oldu mu şimdi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyi acan Arkadaş yanlışın var.

Gümrük bakanlığı sayfasına baktın mı?

430 euro üzeri 20% öderseniz gecer diyor.

Al Sabiha Gökçen havalimanı sayfasına bak

Free Shop Yönetmeliği Değişti Kotalar Revize Edildi Alışverişlerinize Dikkat Edin YÖNETMELİK EKLENDİ@winwin35

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/yolcu-muafiyetleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 22 Eylül 2017; 19:31:51 >

• Tam emin değilim o yüzden hatam varsa affola ama bu yönetmelik tüm Dünya'da getirildi diye biliyorum ben, sadece ülkemizdeki Duty Free'lerde değil.

Ayrıca olaya mantıken baktığın zaman, sen x ülkesindeki Duty Free'den pasaportunla kasada verdikleri açılması yasak mühürlü poşetle x litre aldığın alkolü, parfümü vs vs Türkiye'ye getirince ordan biri "abi bunlar fazla hop çöpe" diyemez, dedirtmezler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnrl89

Tam emin değilim o yüzden hatam varsa affola ama bu yönetmelik tüm Dünya'da getirildi diye biliyorum ben, sadece ülkemizdeki Duty Free'lerde değil.

Ayrıca olaya mantıken baktığın zaman, sen x ülkesindeki Duty Free'den pasaportunla kasada verdikleri açılması yasak mühürlü poşetle x litre aldığın alkolü, parfümü vs vs Türkiye'ye getirince ordan biri "abi bunlar fazla hop çöpe" diyemez, dedirtmezler.

İşte yanlış düşünce. öyle bir çöpe atarlarki. arkasından anca bakıp kalırsın.. evet TR de özellikle de havalanlarında pek buna dikkat etmiyorlar...

mesela prag tan gelirken 2 adet 75 lik vodka satışı yaptılar. ama tr ye girdiğinden gümrükçü durdurduğunda bilader sende 1.5 litre yüksek alkollü içki var bunu sokamazsın dedğinde alıp çöpe atarlar.. kanunen böyle. ama uygulamada pek dikkat etmiyorlar...

aynı şekilde örnek olarak kapıkulede türk tarafında tr ye girişte 1 litre ve 3 karton sigara veriyorlar. ama tr den çıkarken bu limit daha fazla. ve bulgar kontrol ettiğinde free shoptan almış olsa da ülkesine sokmama hakkı var. sonuçta sen bu ürünleri türk tarafından aldın adamları senin kanunların bağlamaz onları...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuni.

quote:

Tam emin değilim o yüzden hatam varsa affola ama bu yönetmelik tüm Dünya'da getirildi diye biliyorum ben, sadece ülkemizdeki Duty Free'lerde değil.

İşte yanlış düşünce. öyle bir çöpe atarlarki. arkasından anca bakıp kalırsın.. evet TR de özellikle de havalanlarında pek buna dikkat etmiyorlar...

mesela prag tan gelirken 2 adet 75 lik vodka satışı yaptılar. ama tr ye girdiğinden gümrükçü durdurduğunda bilader sende 1.5 litre yüksek alkollü içki var bunu sokamazsın dedğinde alıp çöpe atarlar.. kanunen böyle. ama uygulamada pek dikkat etmiyorlar...

aynı şekilde örnek olarak kapıkulede türk tarafında tr ye girişte 1 litre ve 3 karton sigara veriyorlar. ama tr den çıkarken bu limit daha fazla. ve bulgar kontrol ettiğinde free shoptan almış olsa da ülkesine sokmama hakkı var. sonuçta sen bu ürünleri türk tarafından aldın adamları senin kanunların bağlamaz onları...

Selamlar, Duty Free'lerde kasiyerin pasaportunuzun yanında uçuş kartınızı istemesinin nedeni gideceğiniz yerin AB içinde olup olmadığıdır. Yani siz Tr'ye giderken eğer Tr'de böyle mevcut bir kural varsa ordaki kişi bilgilidir isteseniz de limitten fazla litre alkol ve parfüm ve karton sigara alamazsınız. Benim bilgim bu konuda.

• Sonuç? Hangisi Doğru
    devletin resmi sitesi ve Sabiha gökçen havaalanı sayfasında benim yukarda paylaştığım 600 sigara (30 paket) konuyu açan 1 karton (10 paket) demiş

Dış işleri bakanlığı-Konsolosluk sayfasına bakın http://www.mfa.gov.tr/turkiye_ye-ait-gumruk-bilgileri.tr.mfaDışişleri Bakanlığı

Free Shop Yönetmeliği Değişti Kotalar Revize Edildi Alışverişlerinize Dikkat Edin YÖNETMELİK EKLENDİ
    Az Evvel Kontrol ettim Sabiha Gökçende sayfa hala mevcut;
    buda bir site-blogtan alıntı;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 22 Eylül 2017; 23:40:6 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tuni.

quote:

Selamlar, Duty Free'lerde kasiyerin pasaportunuzun yanında uçuş kartınızı istemesinin nedeni gideceğiniz yerin AB içinde olup olmadığıdır. Yani siz Tr'ye giderken eğer Tr'de böyle mevcut bir kural varsa ordaki kişi bilgilidir isteseniz de limitten fazla litre alkol ve parfüm ve karton sigara alamazsınız. Benim bilgim bu konuda.

yanlış bilgi. yurt dışına çıkarken free shopun umrunda değil..

dünya avrupadan ibaret değil. mesela diyelim sen fransa ya gidiyorsun. ama ukrayna havayolları ile gidiyorsun. ve biniş kartın ukraynaya (avrupa birliği ülkesi değil) ve sen ukrayna üzerinden fransaya giriş yapıyorsun. hollandada kontrole girmeden uçağa biniyorsun. hatta oradaki freeshoptan da alabiliyorsun. istanbuldan da aldın. sonuçta ukrayna fransa için de ayrı biniş kartın var. ve fransa girdiğinde gümrükçü amca bi güzel el koyar o kadar içkiye...

https://www.sabihagokcen.aero/restoranlar-ve-alisveris/duty-free

Ülkeye giriş yapan yolcular için kişibaşı alışveriş limitleri:

Sigara: 3 karton
    Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç)
    Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil)
    Parfüm: 600 ml
    Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 5 adet
    Çikolata ve Şekerleme: 2 kg
    Kahve: 1 kg
    Çay: 1 kg

Ülkeden çıkış yapan yolcular için yolcu başı alışveriş limitleri

Sigara: 9 karton
    Alkollü İçecekler: 3 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç)
    Alkollü İçecekler: 6 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil)
    Parfüm: 1800 ml
    Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 15 adet
    Çikolata ve Şekerleme: 6 kg
    Kahve: 3 kg
    Çay: 3 kg

Ancak, bu limit gidiş yapılan ülke ile teyid edilmelidir.

Son cümleye dikkat biz satarız ama karşı tarafa karışamayız demek istiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

Sonuç? Hangisi Doğru
    devletin resmi sitesi ve Sabiha gökçen havaalanı sayfasında benim yukarda paylaştığım 600 sigara (30 paket) konuyu açan 1 karton (10 paket) demiş

Dış işleri bakanlığı-Konsolosluk sayfasına bakın http://www.mfa.gov.tr/turkiye_ye-ait-gumruk-bilgileri.tr.mfaDışişleri Bakanlığı

Az Evvel Kontrol ettim Sabiha Gökçende sayfa hala mevcut;
    buda bir site-blogtan alıntı;

hocam böyle bi haber yapıldı. konuyu açan arkadaş da haber sitesinin referans alarak açmış zaten. resmi bi yazı bende görmedim. hala 1 litre yüksek alkollü ve 3 karton sigara alabiliyorsun. zaten senin hakkın olmayanı türk free shopta vermiyorlar... mesela ben 1 litre vodka aldım. bi tane de şu ufaklarda. 0.5 lik bi tane ufacık ya alayım dedim satmadılar... :)

• Ben Şakayla Karışık Arkadaş Sayesinde ilk kez gideceğim..
    iphone 7plus alacak kendisi burda 4500tl orda 3000 tl üstelik güvenilir şubeleri olan (bizdeki teknosa gibi) yerden alırız dedim..
    oda sana 300 tl veririm dedim 360 tl 3ay önceden Sabiha Gokcen-Tiflis bilet aldım.
    orta seviye ingilizcem var..
    millet sipariş hatta paraı vermeye hazır limitlerden emindim foruma sormak istedim yakın zamanda gidip gelenler ne yaptı kontroller nasıl?

coğu kişi kapalı jelatinli kutu oluca fiyata bakarlar 430 euro=1797 tl=1272 lari (Gurcistan Parası) geçiyorsa 20% vergisini ödeyerek 1 adet alabilirsin veya ambalaj kutu çıkart tablet-Kamera kendin kullan vergi ödemezsin dediler!!!

mesela:Arkadaşın Patronu Amerikaya gitti 3 iphone ile geldi yasal sınır 1...
    sordum: eski bir telefon ile gidip onu oraya atmış
    1 adet elinde
    +1adet kapalı bavulda getirmiş..
    1 nerede nasıl getirmiş anlatmadı!!
    adam zengin ama 3 cihazın 2sini 3000 tl den satıp 6000 tl ile 1 hafta super tatil+hotel masraflarını bedava getirmiş oldu!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 23 Eylül 2017; 7:31:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

Ben Şakayla Karışık Arkadaş Sayesinde ilk kez gideceğim..
    iphone 7plus alacak kendisi burda 4500tl orda 3000 tl üstelik güvenilir şubeleri olan (bizdeki teknosa gibi) yerden alırız dedim..
    oda sana 300 tl veririm dedim 360 tl 3ay önceden Sabiha Gokcen-Tiflis bilet aldım.
    orta seviye ingilizcem var..
    millet sipariş hatta paraı vermeye hazır limitlerden emindim foruma sormak istedim yakın zamanda gidip gelenler ne yaptı kontroller nasıl?

coğu kişi kapalı jelatinli kutu oluca fiyata bakarlar 430 euro=1797 tl=1272 lari (Gurcistan Parası) geçiyorsa 20% vergisini ödeyerek 1 adet alabilirsin veya ambalaj kutu çıkart tablet-Kamera kendin kullan vergi ödemezsin dediler!!!

mesela:Arkadaşın Patronu Amerikaya gitti 3 iphone ile geldi yasal sınır 1...
    sordum: eski bir telefon ile gidip onu oraya atmış
    1 adet elinde
    +1adet kapalı bavulda getirmiş..
    1 nerede nasıl getirmiş anlatmadı!!
    adam zengin ama 3 cihazın 2sini 3000 tl den satıp 6000 tl ile 1 hafta super tatil+hotel masraflarını bedava getirmiş oldu!!

üstteki mesajlarda söylendi. yasal sınır 1 tane diye. ama ben daha görmedim adam akıllı baştan aşağı kontrol ettiklerini... yani genelde daha fazla ürün getiriyorlar. sende kutusunda açımamış getirirsen sıkıntı olabilir (kontrol ederlerse) her zaman etmiyorlar.. ama şans işte..

sen git kutusunu aç getir bu kadar takma...

birde gümrüğe girdiğinde senin üstünü aradıklarını hiç görmedim. çıkışta sen x raydan geçmiyorsun. eğer eşyalarını kontrol etmek isterlerse eşyalarını sokuyorsun sen girmiyorsun x raye.. yani üzerinde abartı bi şekilde durmadığı sürece 1-2 tane geçirirsin... ama yinede şans

• https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/132200

Arkadaşlar yukarıdaki link gümrük ve ticaret bakanlığının sitesinden alınan ve 8 Ağustos tarihli Gümrüksüz satış mağazaları yönetmeliğidir. 5. sayfadan itibaren Satışlara ilişkin usul ve esaslar maddesi altında bütün maddeleri görebilirsiniz.

Ben bu kadar detay yerine haber linki vermiştim ama madem ki başka yerde görmediniz buyurun yetkili kurumdan yayınlanmış yönetmeliği okuyun.

2. si lütfen ama lütfen ülkemizi herhangi bir avrupa ülkesi ile kıyaslamayın bakın 2014 yılının yılbaşı günü başımdan geçen olayı anlatayım;

1 Ocak 2015'te sakızdan feribota binmek için kontrolden geçtim, free shoplarda her yere yılbaşı indirimi diye her yere asmışlar yazıları. 2 tane alana 1 bedava kampanyası var, millet deli gibi alışveriş yapıyor, Yunanlılar da veriyor hani pasaport falan hakketire, 1-2 kişi sordu biz bunları sokabilecekmiyiz diye yunanlılarda sokarsınız biz zaten oraya bildirdik sizde sıkıntı yaratmayın diye bilgileri var dedi.

Sonra ne oldu biliyor musun? Çeşme'de kimin ne fazlası var ise hepsini ellerinden aldılar, ee orada böyle böyle demişlerdi diyene de, sizin ülkeniz adına bir başkasının sözüne nasıl güvenirsiniz, ben burada kanunsuz işlem yapamam dedi Türkler, herkes ağlaya sızlaya bıraktı fazlalıklarını.

O yüzden siz siz olun yönetmelikte kuralda ne yazıyorsa onu uygulayın. Zaten ülkede OHAL var kimse inisiyatif alıp ta senin için bir özel prosedür uygulayıp, başını derde sokmak istemez.

Yönetmelik orada ona göre alışverişinizi yapın, risk almak isteyenler için bu hak kendilerine saklı.

• Tuni. T kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Mobilden link açılmıyor yarin sabah ilk iş laptoptan bakacağım resim ekran görüntüsü paylaşırım..

Sabiha Gökçen havaalanı ve Gümrük bakanlığı sayfasında yolcu gelirken ne getirebilir yazılmış.

2014 yilinda mesela 200 sigara iken (1 karton) limit suan 600 sigara (3 karton) ha güncelleme gelmiş ise bunun neden Sabiha Gökçen havalimanı ve Gümrük bakanlığı sayfasında yeni hali yok diye sormak gerekir...

Not: Zaten bende Sigara-Alkol yok maksat 30 karton sigarayı 300 tl alıp 350 tl satmaktır.buda havaalanına giden otobüs parası bedava demek (Bursa-Sabiha Gökçen=25 tl)

Kesin olan

Telefon 2 yılda 1 adet yasal kutulu

Geçen arkadaşın patronu 3 iPhone getirmiş Amerika'dan!!

Dikkat 1-2 degil 3 telefon demekki şans işi

Diger alışverişler icin degeri 430 euro geçmeyecek (1.805 tl) ibaresi var tabi 1 adet gidip 5-6 ipad veya dijital kamera getirmekten bahsetmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 26 Eylül 2017; 4:31:31 >

• Arkadaşlar selam. Belirtilen miktarlar sadece karayolu sınırındaki dutyfree’lerde geçerli. Havalimanlarında eski yönetmelik ve miktarlar aynen geçerlilğini koruyor

• JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Adnan Menderes hava limanında yeni uygulama uygulanmakta.

Antalya Hava limanında uygulanmakta

Esenboğa hava limanında uygulanmakta.

Atatürk hava limanında uygulanmakta.

Kuşadası limanında uygulamada

Seferihisar limanında uygulamada

Çeşme limanında uygulamada

Marmaris limanında uygulamada.

Bunlar benim bizzat karşılaştıklarım.

sende hangi hava limanında karşılaşmadığını söyle bir daha dönüş biletini oraya alayım :)
  • Karisti biraz..kapikule nasil oldu ?imdi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.