Şimdi Ara

FREE RANGE/ GSYNC AYARI ------ SAMSUNG C27FG73 CRU ile Freesync Aralığını Ayarlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba dostlar.... SAMSUNG CFG73 27" monitörümün Freesync range aralığı 70-144hz. Bunun aralığını daha fazla açmayı denedim CRU ile ama tam tutarlı sonuçlar elde edemedim.
    Acaba yanlış birşeyler mi yapmaktayım.

    GSYNC 70-144 hz arasında mükemmel çalışıyor ama 70 altına indiğinde titreme yaşıyorum.
    Ayrıca CRU ile ayarlama yaptıgımda örneğin 54 - 144 hz aldığımda oyun yükleme ekranlarında flicker yada flashing (adı her neyse) olmakta,
    Kısaca CRU ayarlarını yapıp ve Aynı model monitörden kullanan arkadaşlardan Tutarlı CRU aralığı konusunda yardım talep ediyorum.



  • ben de merak ediyorum ayni monitorden bende de var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,
    C24fg73 kullanıyoum bende, Rx580 ekran kartım varken sorun yoktu fakat 2060 olduktan sonra gsync açınca görüntü bozuluyor gibi geliyor. Masa üstü logolarında bulanıklık keskin olmayan kenarlar vb şeyler... Bu dediklerinizin nasıl yapılacağını söylerseniz bende deneyip sonucu yazarım size. Ayrıca DSR ile çözünürlüğü 2k'ya alınca da inanılmaz çamur gibi bir görüntü oluyor, bunuda belirtmek istedim.
  • imfatalty kullanıcısına yanıt
    Merhaba Dostlar Kendimce çok önemli gördüğüm bigileri ve deneyimlerimi anlatmak istiyorum :

    ben monitörü OSD'den 120 hz olarak ayarladım ve cru ile free range aralığını 58 - 120 hz ayarladım. Sebebi birçok reddit forumunda da bu monitörü kullananlar olmasına rağmen çözüm bulamamıslar ama şans eseri bir başka formunda ismini hatırlamıyorum birisi cru ile hesabı yanlış yaptıgımızdan falan bahsetmiş, kendisi Asus Monitördeki deneyimini anlatmış ve bende o örneğine göre aynısı yapmaya çalıştım ve Gsync harika ötesi çalışmaya başladı. bu monitörü kullanan bende dahil en başından beri yaptıgımız hata monitör hz'ini düşürmeden 70 altında örneğin 54 - 144 hz yapmak. Ama şuan gayet efsane hale geldi herşey.

    Ayrıca monitörde gsync akıcı bir şekilde çalışması için. monitör OSD'den düşük giriş gecikmesini kapalı tutun, sonra freesync açıp nvdia denetim masasından gsync aktif hale getirin. Görüntüde bozulmalar varsa. Monitörü açıp kapatın oyun içinde ( hdmi - displayport girişini seçtirin ) nvdia sürücüde düzeltene kadar bunu böyle yapmamız gerekmekte. Sonra herşey yağ gibi olmakta zaten :))

    o diğer forumundaki kişinin hesaplaması şu şekilde; aslında range aralığını ekran kartından aldığımız fps aralığına hizalamak.

    bu monitörün freesync desteği; 70 - 144 oldugundan biz bu aralığın mesafesini açınca sorun çıkıyor ama aynı aralığı değiştirirsek herşey bambaska güzel oluyor, en azından ben baya uğraştım ve sonunda istediğim akıcılığa ulaştım.

    70 - 144 aralığı şöyle hesaplıyor 144/70=2.0571 bu 2.0571 bizim aralık çarpanımız olmakta kısacası zaten 70 üstünden akıcılık hat safha ama fps 70 altına inince titremeler başlıyor.Bende 70 altında değilde 58 fps altında titreme başlasın zaten 58 fps altına düşmem düşüncesiyle bunu 58- 120 hz yaptım kendim...Bu sebepten örneğin sizde 60 fpsde gysnc/freesync aktif olsun istiyorsanız şöyle yapmanız gerekmekte örneğin 58 - 120 aralığını ele alalım

    58 (fps) x 2.0571 =119.311 yani : 120 hz

    48 (fps) x 2.0571 =98.740 yani : 99 hz (monitör max hz değeri bu olmalı)

    70 (fps) x 2.0571 =143.997

    bu örneklere göre sizde kendi aralığınıza çekebilirsiniz. Önemli olan orjinal freesync aralığını bozmamak.

    Umarım faydalı olur. Herkese iyi forumlar
  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
    Fakat Gsync açık iken benchmarklarda nispeten daha düşük sonuçlar alıyor gpu, bu gsync işi kartın bir kısmını meşgul ediyor gibi. Ben Dsr faciasından sonra Gsync olayınıda kapattım. En iyi çözüm halen Gsync yongalı bir monitör almak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.