Şimdi Ara

Fransa vizesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üniversiteden daha bu dönem mezun oldum 1ay kadar öncede çeke gidip geldim 5 günlüğüne ama o zaman öğrenci belgesiyle almıştım vizeyi şimdi fransaya başvursam çıkma olasılığı nedir daha önce alan var mı böyle bir durumda olan öğrenci değilim daha işe girmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • SCHENGEN VİZE ALIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER
    Aşağıda sizlerden istemiş olduğumuz evraklar, firmamızın değil, konsoloslukların istemiş olduğu evraklardır. Evrakların eksik ibrazı, konsoloslukların mülakat talepleri veya vize verilmemesinden firmamız sorumlu tutulamaz.
    Sunmuş olduğunuz evraklara konsolosluklar ilave evrak talep edebilmektedir. İstenen bu ilave evrakları başvuru sahibi olarak tekrar sunma zorunluluğunuz vardır. Aksi takdirde vizeniz olumsuz sonuçlanacaktır.

    HERKES İÇİN ZORUNLU EVRAKLAR
    ***** ÖNEMLİ ***** ESKİ TİP PASAPORTLAR KULLANIMDAN KALKMIŞTIR. HER TÜRK VATANDAŞI ÇİPLİ PASAPORT İLE SEYAHAT EDEBİLECEKTİR.
    * PASAPORT; Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport aslı ve varsa bir önceki eski pasaportun aslı (BALKANLAR İÇİN 6 AY)
    * VİZE FOTOĞRAFI İÇİN PASAPORT FOTOĞRAFI ÖLÇÜLERİ KABUL EDİLMEMEKTEDİR.
    *FOTOĞRAF; 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz 3,5-4,5 cm boyutlarında vesikalık ;Alın ve kulaklar açık saçlar yüzü kapatmayacak şekilde olmalıdır.
    * Bazı schengen vizesi başvurularında evrakların asılları veya noter onaylı suretleri gerekebilir.
    * Schengen vizesi için zorunlu olan min. 30.000 Euro prim teminatlı seyahat sigortası acentemiz tarafından yapılmaktadır.
    * Evliyse evlilik cüzdanı FOTOKOPİSİ ya da vukuatlı nüfus kayıt örneği
    * Nüfus cüzdan fotokopisi.
    *Birlikte seyahat ettiği kişinin geçerli vizesi varsa fotokopisi, yeşil pasaport ise yeşil pasaport fotokopisi.(İTALYA İÇİN; SADECE ÇOCUKLARA VİZE ALINACAKSA ANNE-BABANIN GEÇERLİ VİZELERİNİN OLDUĞU PASAPORTUN ASLI GEREKLİDİR.
    * Vize başvuru dilekçesi.(işverenler için antetli kağıda kaşeli imzalı) (İngiltere için İngilizce)
    * Kişinin seyahat masraflarını başkası karşılayacak ise masraf dilekçesi (İngiltere için İngilizce)
    *Ankara olcuları için; tam tekmilli vukuatlı nüfus kayıt örneği (kişinin kendisi-eşi-çocuğu-kendi annesi-babası-kardeşleri…görülecek şekilde olmalıdır.)ve ikametgâh belgesi.

    MESLEK GRUPLARINA GÖRE İSTENEN EVRAKLAR

    A) SERBEST MESLEK MENSUPLARI İÇİN (Serbest Çalışan Avukat, Doktor, Mali Müşavir v.b.)
    1 Bağlı bulunduğu meslek odasından SON 6AY İÇİNDE ALINMIŞ oda kayıt belgesi fotokopisi.(İTALYA İÇİN ORJİNAL)
    2 Vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)
    3 İmza beyannamesi fotokopisi ve varsa sicil gazetesi fotokopisi.
    4 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    5 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)

    B) MAAŞLI ÇALIŞANLAR İÇİN
    1 İZİN YAZISI; Çalıştığı firmanın antetli kağıdına yazılmış şahsın firmaya işe giriş tarihini, görevini, aylık maaşını ve seyahat tarihlerinde izinli olacağını belirten yazı (imzalar firmanın imza sirkülerinde yer alan kişilere ait olmalıdır) (İngiltere için İngilizce)
    2 Çalıştığı firmanın imza sirküleri fotokopisi ( İZİN YAZISINI İMZALAYAN KİŞİNİN İMZASINI DA İÇEREN)
    3 Çalıştığı firmanın SON 6AY İÇİNDE ALINMIŞ ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi fotokopisi.(İTALYA İÇİN ORJİNAL)
    4 Çalıştığı firmanın vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)
    5 Çalıştığı firmanın ticaret sicil gazetesi fotokopisi
    6 Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ve son 4 aylık maaş bordrosu (şirket kaşeli ve imzalı)
    7 SSK Hizmet Dökümü barkotlu belge şeklinde olması gerekir
    8 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    9 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)

    C) FİRMA SAHİPLERİ VE ŞİRKET ORTAKLARI İÇİN
    1 Şirkette imza yetkisi yok ise, imza yetkilisi diğer ortağından seyahatini belirten kaşeli imzalı antetli kağıda dilekçe. (İngiltere için İngilizce)
    2 Firmanın imza sirküleri fotokopisi
    3 Firmanın SON 6AY İÇİNDE ALINMIŞ ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi fotokopisi.(İTALYA İÇİN ORJİNAL)
    4 Firmanın vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)
    5 Firmanın ticaret sicil gazetesi fotokopisi
    6 Sgk Belgesi (Ssk ise 4A Sigortalı Hizmet Dökümü, Bağkur ise 4B Bağkur Dökümü) (Bu belgeler e-devlet şifresi ile alınır) Emekli ise Emeklilik Belgesi
    7 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    8 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)

    D) DEVLET MEMURLARI İÇİN
    1 Başvuru sahibinin söz konusu kurum çalışanı ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu gösteren yazı
    2 Son 4 aylık maaş bordrosu
    3 Sgk Belgesi- 4C Emekli Sandığı Belgesi (e-devlet şifresi ile alınır)
    4 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    5 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 6 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)

    E) EMEKLİLER İÇİN
    1 Emekli kimlik kartı eger yok ise sgk dan emekli oldugna dair yazı (bankamatik kartı değil) ve kaşeli ve imzalı 6 aylık emekli maaş dökümü banka hesap cüzdanı orijinali
    2 Varsa Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    3 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)

    F) ÖĞRENCİLER İÇİN
    1 Öğrenci belgesi( içinde bulunduğumuz aya ait) (İNGİLTERE VE İSTANBUL İTALYA İÇİN İNGİLİZCE )
    2 EBEVEYNLERİNDEN ÇALIŞMA EVRAKLARI; Anne ya da Baba banka hesabı sunabilen ebeveynden yukarıda belirtilen meslek gruplarından hangisi uygunsa çalışma evraklarının hepsi.
    3 Masraflarının ebeveynleri tarafından karşılanacağına dair konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (İngiltere için İngilizce)
    4 18 yaşından küçük ise son 3 ay içinde alınmış muvafakatname gereklidir.




  • çok rahatlıkla vizen çıkabilir. bütün evraklarını tamamladıktan sonra bir a4 kağıdına ingilizce olarak neden gitmek istediğiniz gidiş dönüş tarihini, sponsorunuzu ve ülkeye geri döneceğinizi beyan etmeniz gerekli. bu kağıdın altına da kendi isim ve ıslak imzan, sponsorun ki buda baban ve annen olacak onların isim soy isim imzası gerekli.

    daha da garantiye almak istersen sponsoruna da ayrı bir a4 hazırlayıp ingilizce olarak, "sponsor olduğum oğlum/kızım şu tarihler arasında şurada kalacak ve şu tarihte de ülkeye geri dönüş yapacaktır.bu süre boyunca bütün masrafları bana aittir. masraflarını karşılayacak olan maddi tutar ekte gönderdiğimiz banka dekontunda gözükmektedir." isim soy isim ve imza şeklinde bitirirsen rahatlıkla vizen onaylanacaktır.
  • ucuz uçak bileti vardı bu mesajı yazdığımda onu almadım çıkma ihtimali düşük diye mesaj için teşekkürler başka zamana artık fransa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.