Şimdi Ara

Fragman (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
17.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Terrified (Aterrados-2017)




    Fragman




    Arjantin yapımı korku filmi. Konusu ; Bir mahalle de başlayan tuhaf , korkutucu olaylar ve ölümleri araştıran bir gurup insanın başından geçenler. Korku dozu normal ama olaylar bir tarafa giderken sonra dönüp boyut(!) değiştiriyor. Bu da hikayenin etkisini azaltıyor. Nitekim bu gişeye de yansımış , bütçesini bulamadım ama gişesi 391 Bin dolarda kalmış. Kötü de diyemem , iyi de. Ortalama bir korku filmi.




  • Dokuz Kraliçe (Nine Queens - Nueve reinas-2000)




    Fragman




    Arjantin yapımı Suç/Macera filmi. Konusu , Yılların tecrübeli dolandırıcısı , ufak işler peşinde koşan yeni yetmeyi bir günlüğüne yanına alır. Ve birden önlerine büyük vurgun yapacakları bir fırsat çıkar. Daha önce iki filmde karşımıza çıkan Ricardo Darín yine baş rollerden birinde. Oyunculuklar iyi ancak diğer dolandırıcılık filmlerinde pek farkı yok. Sonunda ki Twistin çok başarılı olduğunu söyleyemem. Ayrıca film bittiğinde "Bütün bunlar bunun için miydi?" Ve "Değer miydi?" soruları geliyor insanın aklına. Ortalama bir film. 7.9 luk puanı hak etmiyor.


    Not : Yütüp sağolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 6 Nisan 2019; 0:2:7 >




  • Zirve (The Summit - La Cordillera-2017)




    Fragman





    Arjantin yapımı bir Politik Gerilim. Ricardo Darín yine baş rolde. Ya Arjantin sinamasında başka Jön yok , ya da adam daha çok benim tarzım olan filmlerde rol alıyor. (Muhtemelen ikincisi) Konusu ; Ülkesinde ve dünyada pek bir varlık göstermeyen , "Etkisiz" olarak değerlendirilen Arjantin başkanı , ülkesi ve dünya için önemli olan bir zirveye katılır. Eski damadının yolsuzluk şantajı , ailesel sorunlar ve politik ayak oyunlarından başarıyla çıkmak zorunda kalacaktır. Politikanın nasıl bir kurtlar sofrası olduğunu ve dönen pis oyunları gösteren bir film. Tabi ki işin içinde "Büyük Şeytan" da var. Temposu biraz düşük ve yarım kalmış havası veren bir sonu var. Ortalama bir film.




  • Hocam bol aksiyonlu film öneriniz varmı? Aksiyona doymalık filmler yada Disturbia veya Nefesini Tut tarzı cin min olmuyan ama nefes nefese bırakan gerilim tarzı?
  • https://www.filmoku.com adresini ziyaret ederek çeşitli kategorilerde film tavsiyelerine göz atabilirsiniz.

    Şu an mobilde olduğumdan net yanıt veremiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cayadüsensinek kullanıcısına yanıt
    Popüler filmleri çok yakından takip etmiyorum maalesef. O yüzden tavsiye ettiklerim eski gelebilir. Her seferinde söylüyorum o yüzden biraz bayacak belki ama , "aksiyon" deyince ilk aklıma gelen filmler , "Heat-1995" ve "Ronin-1998" oluyor. Onun haricinde ;

    The Equalize - 2014 (İkincisini seyretmedim maalesef , o yüzden onun için birşey diyemem)
    Bourne serisi (Ve ek olarak son birkaç "Görevimiz Tehlike")
    Sicario 1-2
    Logan - 2017
    Mad Max: Fury Road - 2015 (Aslında tüm seriyi tavsiye ederim)
    Galaksinin Koruyucular 1-2 (uzun zamandır "Süper Kahraman" filmleri seyretmiyorum. Artık çok sıkıldım. Ancak bu iki filmi ayrı tutuyorum)
    Ready Player One - 2018
    Wind River - 2017 (Tam aksiyon sayılmaz ama sevdiğim bir film)

    Birden sorunca aklıma gelenler bunlar oldu. Çok bilindik filmler farkındayım , aklıma gelmeyen , daha az bilinen iyi filmler de vardır mutlaka. Son zamanlarda seyrettiklerimi etüd edip bir liste hazırlarım.

    Gerilim olarak da şartlar aynı , daha çok eski filmler hatırımda kalan ;

    Cape Fear - 1991
    Nightwatch - 1997 (Dikkat ! nekrofili içerir)
    Misery - 1990
    Pet Sematary - 1989
    Hereditary - 2018 (Cin min kısmını biraz esnetirsek neden olmasın:)

    Dediğim gibi izlediğim filmleri kontrol edip bir liste hazırlamam lazım.




  • cayadüsensinek kullanıcısına yanıt
    Bu konuda inceleme yazdığım filmler arasından (yukarıda yazdıklarım hariç) bir liste hazırladım. Liste karışık , hem aksiyon hem gerilim var.


    World War Z - 2013
    Hostiles - 2017
    I saw the devil - 2010
    Dead Calm - 1989
    Bone Tomahawk - 2015
    Green Room - 2015
    What Keeps You Alive - 2018
    The Sisters Brothers - 2018
    Castle Rock - 2018 ( 8 saat )
  • cayadüsensinek kullanıcısına yanıt
    Daha önce de sormuşsunuz. Verdiğim bazı tavsiyeler pişti olmuş. O yüzden telafi için birkaç tane ekliyorum.

    The Expendables serisi (Pek benim tarzım değil ama bol aksiyonlu)
    The Tournament - 2009
    Looper - 2012
    Total Recall - 1990 (2012 yeniden çevrimini beğenmedim ben)
    Elysium - 2013
  • Cinayet tezi (Tesis sobre un homicidio-2013)





    Fragman




    Arjantin yapımı Cinayet/Gerilim filmi. Bir cinayet ve aile dostlarının oğlundan şüphelenen bir avukatın cinayeti çözme çabası. Felsefik olarak Hitchcock ustanın "Rope-1948" (Tek seferde kesintisiz çekilen en uzun sahne rekorunu hala elinde tutuyor mu bilmiyorum. Ama "Bütün filmin tek seferde mi çekilmiş?" sorusunu sorduracak kadar iyi çekilmiş) filmine özendiğini söyleyebilirim. Ancak ona yaklaşabilecek bir film değil. Çok heyecan uyandırmayan sıradan bir polisiye.




  • 7. Kat (7th Floor - Séptimo-2013)




    Fragman




    Arjantin yapımı Gizem filmi. Mafya avukatlığı yapan kahramanımızın çocukları birden apartmanın içinde kaybolur. Kahramanımız ve boşanma arifesinde ki karısı çocukların fidye için kaçırıldığından şüphelenir. Oyunculuklar iyi , film genel olarak fena değil. Ama çözmesi kolay. Hatta nasıl çözüleceği bile belli. Sonunda "Atı alan üsküdar ı geçecek" diye tahmin ediyordum ancak sürprizi orada yaptı.




  • Alpha - 2018




    Fragman




    Amerikan yapımı bir macera filmi. M.ö 20000 yılında kabilesinin erkekleriyle avlanmaya giden şefin oğlu hayvanatın saldırısı sonucu uçurumdan yarı düşer. Öldü zannedilerek bırakılan tüyü bitmemiş kahramanımız , kendi yaralayıp sonra iyileştirdiği kurt ile birlikte eve dönüş yolunda maceraya atılırlar. Yol boyunca çeşitli zorluklara göğüs gererken kahramanımızın tüyü de biter. Film güzel ama öyle süpsüper değil. Ancak IMDb puanı kadarını hak ediyor. Oyunculuklarda pek sıkıntı yok (Kuaförden yeni çıkmış gibi görünen saç/sakalı saymazsak) ama daha güzel manzaralar görmeyi beklerdim. Bir de "saber tooth" karşılaşmasını daha geç ve daha zorlu bekliyordum. Çünkü filmin başından anladığımıza göre asıl düşmanımız oydu. 51 Milyon dolar bütçeyle 99.6 Milyon dolar ciro yapmış. Genel itibariyle beğendim.




  • Dünyanin Sonu (Afflicted-2013)





    Fragman




    Kanada-Amerika ortak yapımı bir film. Konusu ; Beynin damarlarıyla ilgili bir sorundan dolayı her an ölme tehlikesi bulunan genç ve arkadaşı dünya turuna çıkarlar. Ve klasik olarak "Bunu kaydedelim. İnternet te yayınlayalım" olayına girerler. Hasta genç , bir kızla geçirdiği gecenin ardından uçup kaçmaya kayaları kırmaya başlar. Hem teknik olarak , hemde konunun başlangıcı olarak "Chronicle - 2012" filmine benziyor. Saçmalayan konu , kötü oyunculuk ve berbat çekim (Kayan odaklar , kötü görüntü , saçma sahneler v.s) 318 Bin dolarlık küçük bütçesine rağmen o parayı bile çıkartamamış , 121 Bin dolar da kalmış. Beğenmedim.


    Not : Yütüp sağ olmasaydı zahmet etmezdim.




  • Biz (Us-2019)




    Fragman



    Amerikan yapımı Korku/Gerilim filmi. Konusu ; Küçüklüğünde korkutucu bir deneyim yaşayan kadın kahramanımız , otuz sene sonra aynı yere geri döner. Ve korkusunun yersiz olmadığını öğrenir. Gece vakti başka bir aile tarafından saldırıya uğrarlar. Ne var ki bu aile görünüşte kendileridir. "Get Out" filminin yönetmeni Jordan Peele nin ikinci filmi. İlk filminin başarısından cesaret almış olmalı ki bu filmi çekme cüretini göstermiş. Daha önce de söyledim , konu istediği kadar saçmalayabilir , gerçek hayatla istediği kadar tezatlıklar gösterebilir ama kendi içinde bir mantık içine oturması lazım. Ortalama oyunculuklar , saçmalayan bir konu ve bütün filmi çöpe atan sonuyla ben beğenmedim.




  • Rinne (Reincarnation-2005)




    Fragman




    Japon yapımı korku filmi. Konusu , 11 kişinin öldürüldüğü olayın film çalışmaları başlayınca tuhaf olaylar birbirini izler. Bazı kişiler daha önce görmedikleri insanları görmeye , daha önce bulunmadıkları yerleri hatırlamaya başlar. Önemli karakterlerden birini oynamak üzere seçilen kadın kahramanımız da olayda öldürülen , canlandıracağı kızı , olayın geçtiği oteli görmektedir. Sonlara doğru gelen twist fena değildi. Ortalama bir film.

    Not : Yütüp sağolsun.




  • One Cut of the Dead (Kamera o tomeru na!-2017)




    Fragman





    Japon yapımı Korku/Komedi filmi. İlk yarım saatte tek seferde yapılan , başlayıp kesinti olmadan biten B sınıfı bir korku show u seyrediyoruz. Eğer sabreder sonuna kadar seyrederseniz ödülü büyük oluyor. Zira geri kalan bir saatte filmin nasıl çekildiğine tanıklık ediyoruz. İyi oyunculuklar , enteresan ve güzel bir fikir , iyi senaryo. İtiraf edeyim , son zamanlarda seyrettiğim en eğlenceli filmdi. Özellikle "Sarhoş Zombie" , "Çıldıran anne" ve "Kamera vinci" kısımlarına baya güldüm. Sonunda ki gerçek çekim görüntüleri de bonus olmuş. Pek adetim değildir , belli başlı çok sevdiğim filmler haricinde bir filmi ikinci defa seyretmem ama bunu tekrar seyredeceğim. Ben beğendim...POM




  • A Dark Song (2016)






    Fragman




    İrlanda yapımı Korku/Gerilim filmi. Konusu ; Oğlunu kaybetmiş bir anne , onu tekrar görebilmek için büyüye baş vurur. Bu , anne için zor , acılı ve sonu belirsiz , seyirci için ise uzun ve sıkıcı bir sürecin başlangıcı olur. Zira ilk bir saat "Şunu uzatabildiğimiz kadar uzatalım da "Film" denilecek birşey çıksın ortaya" mantığıyla , zoraki sündürülmüş bir hikaye seyrediyoruz. Sonrasında da aslında değişen pek birşey yok. Belki "Kısa film" değil ama , ancak 40 dakikalık bir dizi bölümü olabilecek senaryo zorlaya zorlaya 100 dakikalık bir film haline getirilmiş. "Hadi Korku/Gerilimi geçtim , Dram niyetine seyredelim" desem , o derinlik de yok. Kısacası seyretmeseniz de olur.




  • Konu başlığı ben yandım siz yanmayın olmalı.Hacı hiç mi bir filmi sevmedin ha bire gömüp duruyorsun filmleri.
  • Hagazussa: A Heathen's Curse





    Fragman




    Alman/Avusturya ortak yapımı bir film. Konusu ; 15. Yüzyıl da Alp dağlarında yaşayan bir cadının hayatından kesitler. Ağır ilerleyen bir film. Görüntü olarak bir orijinalliği yok. "The VVitch: A New-England Folktale - 2015" gibi bir halk hikayesi uyarlaması. Ve onun kadar kötü. Bebeklerin öldürüldüğü filmleri sevmiyorum. Aynı halt "The VVitch" te de vardı , bu üzerine tüy dikmiş. Beğenmedim.




  • Gölge Savaşçı (Shadow - Ying-2018)





    Fragman




    Çin yapımı bir Dram/Macera. Konusu ; Öldürülmekten korkan politikacıların , devlet adamlarının ve daha çok diktatörlerin kullandığı (Hitler , Stalin gibi) , günümüzde "Dublör" veya "Fedai" diyebileceğimiz , bazı durumlarda o pek mühim şahsiyetin yerini alan "Tıpkısının aynısı" kişilere verilen isim "Gölge". Bir düello da yaralanan "Komutan" ın yerini alan "Gölge" ve komutanın karısı arasında yakınlaşma kaçınılmaz olur. Arka plan da düşman eline geçen şehrin kurtuluş mücadelesi verilmektedir. Macera dan çok dram ağırlıklı. Film fena değil ama bir "Altın Çiçeğin Laneti - Curse of the Golden Flower-2006" da değil. Onda ki renkler , görüntüler , konu , kalite ve neredeyse bir "Film Noir" e yakışacak son (Buna dair kaynak bulamadım ama "Kötülerin kazandığı filmlere de "Fim Noir" denir" gibi birşey kalmış aklımda. Yanılıyor da olabilirim) bu film de yok maalesef. Konusu gereği kasvetli , insanı boğan havası ve renkleri , gereğinden uzun süresiyle birleşince "Bitse de kurtulsak" hissi uyandırıyor.




  • Davet (The Invitation-2015)





    Fragman





    Amerikan yapımı Dram/Gerilim. Konusu ; Eski eşinin davetini kabul ederek , yeni eşiyle , oğlunu kaybettiği eski evine gelen kahramanımızın acı anıları tekrar gün yüzüne çıkar. Dahası bu davette bir gariplik olduğunu düşünmektedir. Oyunculuk iyi. Kahramanımızın gerginliğini hissedebiliyoruz. Yalnız dram kısmı biraz uzun tutulmuş. Bütün aksiyon son yirmi dakikaya sığdırılmış ve pek yoğun değil. Ben beğendim.


    Not : Yütüp te Türkçe dublajlı seyredilebiliyor muş muş.




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.