Şimdi Ara

Foxconn ve RED daha ucuz 8K kameralar için iş birliği yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Üretim tarafındaki faaliyetleri ile tanıdığımız Çinli Foxconn ile dijital sinema deyince ilk akla gelen isim RED daha ucuz ve daha küçük 8K kameralar için iş birliği yapıyor. Hedef yüzde 60 oranını yakalayabilmek.


     


    8K kameralar çok pahalı


     


    Tayvan’da resmi olarak duyurulan iş birliği kapsamında Foxconn ve RED içerik sektörüne önemli bir katkı yapmayı hedefliyor. Atılacak adımlarla 8K çözünürlüğün mobil cihazlara gelmesinde de önemli bir rol oynanacak.


     


    Bugün 8K sinema kameraları daha çok üst seviyeye hitap ediyor ve RED ürünleri 30 000$ seviyesine kadar çıkıyor. Sinema işiyle uğraşmayan ancak profesyonel anlamda içerik üreten kullanıcılar için bu rakamlar hayal olmaktan öteye gidemiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Kış olimpiyat oyunları açılışında siber saldırı girişimi

    8K kameralarda kullanılan lenslerden tutun sensörlere, görüntü işlemcilere ve depolama alanına kadar pek çok bileşen en iyi performansa sahip olmak zorunda. Bu bakımdan da uçuk rakamlar ortaya çıkıyor.


     


    RED ve Foxconn ilk etapta bu bileşenleri performans kaybına uğratmadan küçültmeyi ve ayrıca üretimi de daha verimli hale getirmeyi planlıyor. Böylece maliyetler de azalacak ve ucuz kameraların önü açılacak. Yüzde 60 seviyesi oldukça iddialı zira bir RED 8K kamerasının 5000$ civarında satılması anlamına geliyor. Bu yenilik piyasayı da oldukça hareketlendirecektir.


     







  • Ben yaptığınız matematiği anlamadım. Neyin %60 ı veya neyin %40 ı 5000 dolar.

  • 30k için %60 olayı yanlış olmuş. Zaten girişte bir yüzde altmış değeri var ama neyin olduğu direkt açıklanmamış. Tabii maliyet anlaşılabiliyor ama Foxconn tarafından üretilecek bileşenler amacıyla da bir yüzde altmış düşünülebilir.

    Bir de profesyonel kullanıcılar zaten bu işten para kazanıyordur ve 30k çok büyük bir değer olarak düşünülmemeli. Zira profesyonel kullanıcı dediğinizde aklıma gelen yönetmen de oluyor. Ayrıca sinema kamerası olarak nitelendiriliyorsa zaten asıl amaç sinema olur ve bence yine ideal. Elbette uygun fiyatlara indirilmesi artı bir nokta. Böylece içerikler de erkenden hazır olur. Bunu yadırgamıyorum. Yine de bir Imax kamerasının eline su dökemez fiyatlandırma açısından. Onunla girişilseydi bu duruma daha egzotik olurdu. 16k ya haftalık kiralama durumları oluyor. Ya da zamanında 4k destekleyen cinealta f65'ler 65k dan çıktığını düşünürsek yine çok uçuk değil bu fiyatlar.





  • Ne kadar indirim yaparlarsa yapsınlar orta sınıf insanların bu makineleri alması çok zor düşük maliyetlerle daha iyi sonuçlar elde edebilirler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.