Şimdi Ara

Fotoğrafta Arka Planı Bulanıklaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir iPhone x veya huawei p20'ye sahip değilseniz fotoğrafların arkasını bulanıklaştırmak imkansız gibi görünebilir ama o kadar da imkansız değil. Bu videoda size 3 fotoğraf düzenleme uygulaması ile Fotoğrafta arka planı bulanıklaştırmayı anlatıyorum.
    İyi seyirler

    https://www.youtube.com/watch?v=iENV2suKKLg



  • Bulayın gitsin arkadaş, yıllardır "fotoğraf : arkaplan bulanık" diye ezber ettirdiler millete. Bulanık değil ise arkaplan o şey fotoğraf falan değildir ki zaten, di mi Şimdi de bu seviyeden devam ettirsinler işte fotoğraf hayatlarını :) Yok en iyi tamkare bulanıklaştırır, yok efenim prime lens alacaksın ki bulanık olsun, aaa F1.8 mi canım o da tam amele lensi, her çömezin aldığı ilk lens, sen bir de F1.2 al da gör :)

    İzledim ve beğendim ayrıca. Yani beğendim derken youtube da beğen'e tıkladım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 27 Eylül 2018; 1:0:27 >
  • Arkaplanı bulanık yapmak nerden esiyor böyle bilmiyorum arkadakı doğallığı görmedıkten sonra o görsel ne işe yarar bence?
  • ali.kose kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafta Arka Planı Bulanıklaştırma

    Kafesin önündeki ve arkasındaki demirler gözüküp asıl objeyi maskelememesi için net alan derinliğini uygulayıp önü ve arkayı bulanıklaştırıyoruz
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Hocam bu tip görsellerde normal karşılıyorum demem o ki bu teknigi boydan kişi fotoğrafı çekerken çok talep ediyorlar.
    Yanı arkaplan bulanık olursa daha fazlamı yakışıklı çıkılıyor?
  • ali.kose kullanıcısına yanıt
    Konu (subject, verdiğiniz örnekte insan) öne çıkıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam onu biliyoruz demem o ki fotoğrafcılıga arkaplanı flu yapma gözü ile bakmaları sitemim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ali.kose kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, bulanık fotoğraf fanboyu bir kitle var. Zaten sırf o kitle için 2+ kameralı telefonlar çıkıyor. Tek kamerası olanlar da programla yapıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen hocam fotoğraf çekmeye çıkıyorum bazen abi arkası bulanık çekebiliyormusun diye soranlar var ya düşün girdiğim krizi
  • Başka örnekler alalım... Arka pilav bulanıklaştırmayı haklı gösterecek gerekçeler olarak yani...

    Kafes içinde kuş fotosu kaç tane çekeriz. Ayrıca kuşlar uçmak için kanatları olan canlılar, onların kafeslenmesine karşıyım ! :)Hayvaniyet bahçesi, sirk vb. gibi ortamlarda canlıların esir olarak yaşatılmasına itirazım var. Özellikle kafeste olduğunu çekmeliyiz ki esaretini gösterelim.

    Tamam insan öne çıkyor bombokeh olup arkaplan bulanıklaşınca. Öyle olayınca da insan geri kaçıyor löpçük diye bir ses de duyabilirsiniz hatta dikkatli olursanız o anda !.. Bu öldürülmeyen arkaplanın insanı yutmasının efektirid işte "löpçük" !..

    WordPress, NationalGeographic vb. gibi sitelerin yılın fotoğrafları seçimlerine bakın bir. Oralarda birincilik alan, sınıfına göre derecelere layık görülen fotoğraflar hep böyle arkaplanı öldürülmüş, bulanık, bombokeh fotoğraflar mıdır ? Bir bakın da görün. Benim dediklerimi de boşvirin. Böyle mekanlarda size ekipman pazalamak için uydurulmuş fotoğraf trendleri yaratanlara da yedirmeyin paracıklarınızı ! Kurt kapanı buralar, kurt !..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 4 Ocak 2019; 13:8:30 >




  • Google ın kamera uygulaması çift lensin yaptığını tek kamera ile yapabiliyor. ayrıca s7 ve s8 gibi tek kameralı modellerde bu işi yapabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.