Selam arkadaşlar.Yeni bi fotoğraf makinası aldım. Sony A-230. Canon 1000D düşünüyordum,ama esansiyel tremorum var,yani ellerim titriyor sürekli,bu yüzden sony i aldım. Fotoğrafçılıkta çok yeniyim,herşeyi otomatik mod,veya manzara modu vb otomatik ayarlı modlarda çekiyorum. Fotoğrafçılık hakkında bişeyler öğrenmek istiyorum,bildiğiniz bi E-book,veya güzel bir site varsa sevinirim.
Ayrıca Sony A-230 un yanında gelen lens,zoom lens değil. Bana bir adet zoom lens lazım. Ne tavsiye edersiniz? 300-500 ytl arası bütçem var. Ikinci el vb bakmaya çalışırım.
Ben Canon EOS 1000D kullanıyorum.Keşke Canon alsaydınız,ancak el titremesi çok aşırı bir boyutta ise tabi kişisel olarak durum değişebilir.
Manual ayarda çekmeye başlayın bence.
Mesela çok parlak güneşte 1/100 ile 1/25 in arasındaki farkı görün.Gün batımlarda deneyin...
Ters ışık çalışmasından zevk alıyorum ben daha çok,o nedenle hep onun üzerinde uğraştım ve manual ayar harici çekim yapamıyorum zaten,şimdi ise çok başarılı fotoğraflarım var.
Yardımcı olacağım bir konu olursa severek yardım ederim. :)
Saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: VoldroY
Ben Canon EOS 1000D kullanıyorum.Keşke Canon alsaydınız,ancak el titremesi çok aşırı bir boyutta ise tabi kişisel olarak durum değişebilir.
Manual ayarda çekmeye başlayın bence.
Mesela çok parlak güneşte 1/100 ile 1/25 in arasındaki farkı görün.Gün batımlarda deneyin...
Ters ışık çalışmasından zevk alıyorum ben daha çok,o nedenle hep onun üzerinde uğraştım ve manual ayar harici çekim yapamıyorum zaten,şimdi ise çok başarılı fotoğraflarım var.
Yardımcı olacağım bir konu olursa severek yardım ederim. :)
Saygılar.
Teşekkürler. Canon almayı düşündüm. Ama titreme,ve birazda sony ürününden olan memnuniyetmi diyelim (PS3,lcd,mp3 herşeyim sony) Sony tercih ettim. Aralarında Lens bulma problemi dışında pek bi fark yok sanırsam,herkes Canon alsaydın,yada Nikon alsaydın diyo,neden anlayamadım.
Bu kameraya uygun 70-300 bir lens tavsiye ederseniz sevinirim :)
öncelikle makinen hayırlı olsun güzel bi tercih yapmışsın. ekipman olarak 70-300 zoom lens alabilirsin. koruyucu filtre almayı da unutma çizimlesin cihazın lensi.
esansiyel tremor bende de var sanırım. tam emin değilim ama ellerde istemsiz ve anlamsız bi titreme var bir süredir. bazen tamamen gidiyor bazen durmak bilmiyor. yakında doktora gideceğim. ben de bu yüzden IS özellikli sx10'u tercih etmiştim yarı proflardan. elim titresede performansından memnunum titremeyi ciddi manada çözüyor.
fotoğrafçılıkla ilgili terimleri tek tek incelemelisin bence. her terimi ayrıntısıyla gösteren bi kaynağa karşılaşmadım ben de henüz. birini detaylı anlatmışsa diğeri hakkında tam bilgi vermiyor genelde.. google dan diyafram nedir, iso nedir, enstantane nedir diye ayrı ayrı aratıp en detaylı olanlarını (örneğin resimli anlatımları) okumayı tercih ederim..ki öyle yaptım:)
öncelikle makinen hayırlı olsun güzel bi tercih yapmışsın. ekipman olarak 70-300 zoom lens alabilirsin. koruyucu filtre almayı da unutma çizimlesin cihazın lensi.
esansiyel tremor bende de var sanırım. tam emin değilim ama ellerde istemsiz ve anlamsız bi titreme var bir süredir. bazen tamamen gidiyor bazen durmak bilmiyor. yakında doktora gideceğim. ben de bu yüzden IS özellikli sx10'u tercih etmiştim yarı proflardan. elim titresede performansından memnunum titremeyi ciddi manada çözüyor.
fotoğrafçılıkla ilgili terimleri tek tek incelemelisin bence. her terimi ayrıntısıyla gösteren bi kaynağa karşılaşmadım ben de henüz. birini detaylı anlatmışsa diğeri hakkında tam bilgi vermiyor genelde.. google dan diyafram nedir, iso nedir, enstantane nedir diye ayrı ayrı aratıp en detaylı olanlarını (örneğin resimli anlatımları) okumayı tercih ederim..ki öyle yaptım:)
Esansiyel Tremor dan önce Wilson hastalığı,sinir sistemi problemi gibi şeylere bakmak gerekiyor.Esansiyel tremorsa,dideral denen bi beta blocker var,o bendeki titremeleri,%60 gibi bi oranda azalttı ama hala var. en azından çayı falan tek elle tutabilmeye başladım.
çok teşekkür ederim, a230 a olur değil mi ? nikon uyumlu falan yazıyor ama olursa,alacağım:)
Uyumlu Marka/Bayonet Sony buna dikkat etmelisin, attığım link sony uyumlu. soracağın herhangi soru olursa benimle iletişime geçebilirsin dostum
çok özür dilerim,sonradan gördüm,mesajı silecektim.. Başka sitelerde aradımda nikon uyumlu falan karşıma çıktı ondan kusura bakma. Peki buna alacağım UV filtre nasıl olmalı :) Teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme