Şimdi Ara

Fotoğrafa Yeni Başlayanlara 10 Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bölümümüzde kendi tecrübelerim doğrultusunda fotoğrafçılığa yeni başlayanların göz önünde bulundurabileceği 10 tavsiye paylaşıyorum.

• Teşekkürler, faydalı bir eser daha ortaya koymuşsunuz.

Bu "Popülerite-Kalite" konusunu foto makinası tercihinde çoğunluğun kullandığı için daha çok kişinin de önerdiği makinalar/markalar için de söyleyebiliriz.
  • Teşekkürler video için.Ben de para biriktirme aşamasındayım makine almak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muqarnas -- 3 Temmuz 2016; 16:03:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı bir video olmuş, elinize sağlık. 1x.com a baktım, maalesef fotoğraf eklemek ücretli görünüyor. Fotoğraflara doğru düzgün eleştiri yaplan bildiğiniz başka bir site var mıdır? Flickr ve 500px paylaşım için iyi siteler, ancak yorum/eleştiri bacağı çok zayıf.
  • Öncelikle emeğiniz için teşekkürler.

Video da anlatılan 2 konuya katılmadığımı belirtmek istiyorum. Birincisi kurs konusu ikincisi zaman harcama konusu.

Bence kurs konusunu kişisel pencereden bakarak değerlendirmişsiniz. Bir kişi tabiri hoş görün lütfen, kasap kedisi gibi olabilir Bakar, izler ancak bir şey öğrenemez. Bu kötü bir şey değildir. Hatta hemen herkesin kesinlikle kursa gitmesini öneriyorum. Kurslarda hatalı bilgiler veriliyor. Defalarca şahit oldum. Ancak toplum içerisinde insanlar size bakarken fotoğraf çekme konusunda alışkanlık kazandırıyor. Ayrıca kendi başına öğrenemeyecek kişiler için de faydalı olur.

İkincisi zaman harcama konusu.
    Fotoğrafçılıkta 2 temel nokta var. Birisi teknik konular. Örneğin ben teknik olarak ciddi derecede iyi olduğumu düşünüyorum ama Allah vergisi yetenek derler ya, bende o çok fazla yok. Yani bazen yanımdaki kişinin bakıp gördüğünü göremiyorum. Bazen de çok enteresan şeyler yakalıyorum. Teknik kısmı okul okur gibi evet bir şekilde halledilebilir bir konu. Yavaş öğrenen birisi için zor olabilir. Ancak bence 1 günlük iş. iso/diyafra/enstantene vs. Ancak kadrajı ayarlamak inanın çok zor. Bu doğal bir yetenek gerektiriyor. Çalışarak bir yere kadar oluyor.

Zaman konusunda ise verimli çalışmak çok önemli. Eğer verimli değilseniz, hatalarınız varsa ve aynı şeye devam ediyorsanız ne kadar çok zaman harcarsanız harcayın, ilerlemek mümkün değil.

Son olarak beyaz arka plan çok gözümü tırmaladı :) Ben sizin gibi birisinden böyle bir video hazırlarken, chromakey yerine bir vitrin, bulunabilirse birkaç retro makine veya açık alanda bir tarihi mekan önünde (veya fotoğrafçıların ilgisini çekebilecek bir yer olabilir) benzer bir çekim olsaydı çok daha güzel olurdu diye düşünüyorum.

Videodan bende faydalandım. Elinize sağlık. Devamı umarım gelir.

• 2011'de 1x.com'a 2 fotoğraf yüklemişim 1 tanesi seçilmiş :) %50 başarı diye bakılabilir hani belki. Şimdi baktım yükleme açık-mümkün. Yani ücretli değil ama yeni üyelikte öyle bir şey mi var, eski üyeyim falan diye mi bana böyle orasını bilmiyorum. Bu arada da zamanında beni yermek için "Evrensel bazda değer görmüş fotoğraflarınız var mı, paylaşın da görelim" gibisinden ultra ilginç laf eden birisi vardı... O zaman bu 1x.com hiç kalıma gelmemiş. Acaba kaç kişi "Evrensel bazda değerlendirilmiş fotoğraf sahibi" ?
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Maalesef yeni üyelere paralı olmuş, yani anlayacağın 1x.com macerası başlamadan bitti. Benim isteğim fotoğraftan az buçuk anlayan insanlar bir iki kelime eleştirsin. 500px',ide sevemedim, yinede ara sıra fotoğraf yüklüyorum, ilk gün fotoğrafa diyelimki 40 kişi bakıyor, 20 kişi beğeniyor, sonra haftalarca aylarca görüntüleme sayısı 1 kişi bile artmıyor, öylece kalıyor. Instagram desen zaten bir acayip, kimin neyi neden beğendiği belli değil, en iyisi şimdilik Flickr'a devam.  Fotoğrafa Yeni Başlayanlara 10 Tavsiye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba yeni başlayanların öğrenmesi gereken konulardan biri de lensler. Lensler hakkında şu videoyu izleyebilrsiniz. Gayet basit şekilde anlatılmış.

https://www.youtube.com/watch?v=UXd4oyOO9XQ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.