Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ RX100M4 mü yYOKSA A6000 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • atkadaşlar hepinize hayırlı hafta sonları dilerim. fotoğraf makinesi alacağım. bu iki makşne arasındayım, ancak rx100ün fotoğraf kalitesi açısından a6000den geri kalacağaını düşündüğümden karar veremiyorum. gönlüm rx100m4ten yana ama aklım a6000 diyor. siz ne dersiniz? genel olarak portre konusunda yetersiz kalacağını düşünüyorum rx100ün. tavsiye verecek olanlara şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• rx100m4 2600 tl
    a6000 1700 tl + portre lensi
    a6300 4000 tl
  • A6000 bence piyasadaki en iyi fiyat/performans ürünü. 50mm lensi de güzel, portre için uygun. Ama iş CZ lenslere gelince fiyatlar uçuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 10 Nisan 2016; 13:08:45 >
  • A6000 alip 16_50 ile kullanacaksaniz ben rx100 ü öneririm. Yok lensi degistiririm portre için ayrı geniş açı için ayri takılırım diyorsanız a6000.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

A6000 alip 16_50 ile kullanacaksaniz ben rx100 ü öneririm. Yok lensi degistiririm portre için ayrı geniş açı için ayri takılırım diyorsanız a6000.

Aynen katılıyorum

A6000 için en ideal set olarak (kendim için söylüyorum)

24mm 1.8
    85mm 1.4
    10-18mm F/4 bana göre tabi

Ama bu üç lens 10.000 TL'ye geliyor

Ama mesela 50mm 1.8 ve 18-55mm lenslerle gayet de düzgün set kurulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 10 Nisan 2016; 14:22:42 >

• vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkürler arkdaşlar, rx100 serisinin yeni elemanı haziranda çıkacakmış herhalde ondan vazgeçtim zzaten. bir sorum daha oalcak a6000e denk fotoğraf çekme özellikleri olan (videosu kötü a6000inin) başka marka var mı önereceiğiniz? lens alırım ama 10bin verilmez tabili profosynel değilim sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.caucasian

vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkürler arkdaşlar, rx100 serisinin yeni elemanı haziranda çıkacakmış herhalde ondan vazgeçtim zzaten. bir sorum daha oalcak a6000e denk fotoğraf çekme özellikleri olan (videosu kötü a6000inin) başka marka var mı önereceiğiniz? lens alırım ama 10bin verilmez tabili profosynel değilim sonuçta.

Video işini bilmem de, yazdığım lensler biraz fantastik lensler. Ben de 10 bin veremem yani, daha düşük maliyetle uygun set kurulabilir, yanlış anlaşılmış olmayayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • coxackie C kullanıcısına yanıt
    yok hocam anliyorum seni, alfakulup takipcisiyim. sadece benim konumumdaki birisi icin degmez o kadar para lense kiymaya.
  • dr.caucasian D kullanıcısına yanıt
    Çok para harcamıcaksan kesinlikle a6000 e buluşma. Bende para biriktirip a6000 almıştım ocakta. Geçen ay sattım mecburen çok masraflı. Bi lense bir milyar veremem hobi olarak yaptığım bir işte. Sony e mount lensler çok pahalı. Olympus aynasızlara da bakabilirsin. Lensleri çoksaya uygun.

Edit: büyük demezsen Sony a57 baya başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 11 Nisan 2016; 21:39:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olympus em10 veya em10 mark ii.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Video performansı odaklı araştırdım. Canon G7x çok iyi geldi. Mayıs ayında türkiyeye Canon G7 x Mark II versiyonu gelicek. Çok daha iyi bir görüntü işlemcisinden bahsediliyor. Bekle ve gör derim.Bu da G7 x versiyonu karşılaştırması.

• _MenemenciogLu kullanıcısına yanıt
    bu videoyu ben de izledim canon iyi kesinlikle, mayis gec benim icin yoksa kesinlikle beklerim )
  • eediz kullanıcısına yanıt
    benim derdim de bu iste, lenslere cok fazla para harcamak istemiyorum en azindan simdilik. ve ilk basta elde edecgeim goruntuler tatmin etmezse diye tereddutteyim.
  • dr.caucasian D kullanıcısına yanıt
    Karar verene kadar çıkar cihaz :D Alırsın onu içinde rahat eder ;) Lens derdinde olmaz. Zaten lensler maşallah. Makinenin lensi yok , lensin makinesi var :D Fiyat konusunda çok acımasızlar. Sony alırsan selfie konusunda zorluk çekersin. Ekran dönmüyor. a6300 da dönmüyor. Son illa rx100 alı diyor bu konuda çok irite edici bir durum ama Canon iyidir. Hemen alacagım dersen de G7x modelinede canlı bir bak derim. Sony a6000 kitlen ile iyi degil diyor herkes.Ondan Body alıp ayrı lena alamam diyorsan arkadaşların dediği gibi uzaklaş sony a6000 den. Bende baya araştırdım Sony rx100 m4 olsun Canon m10/m3m/g7x olsun ayrıca Nikon d520 Canon 750D felan. En kafama yatanı Canon g7x oldu onunda Mark LL si çıkmış daha da güzel oldu. Bir kere alacaksın , iyi karar ver.
  • a6000 in adının geçtiği yerde g7x in konusu olması bile anlamsız.biri değiştirilebilir lensli,diğeri değil.a6000'den bahsediyoruz.fotoğraf makinesi değil teknolojik oyuncak resmen.shutter hızı vs. anlatamayacağım sayısız faydasını gördüm...
    ama sony işi pahalı iştir bütçen kısıtlıysa girmeyeceksin.biz a6000'i selfie çekelim diye almadık zaten. a6000'i kit lensiyle beğenen de var beğenmeyen de.ben gittim 16-70 zeiss aldım.yanına da sony 35 mm 1.8 aldım.belki ileride 85 mm liği alırım.bütçe meselesi bu iş.video performansını bilemem pek kullanmadım.
  • 800 TL'ye 18-55 + flaş kitiyle EOS-M çakın gitsin, yanına da 22mm, e tele de lazım olursa bir 55-200 set tamamdır. Cep kaşınırsa EF-M uyumlu Samyang, Tamron gibi zum, prime devam edilebilir. Daha yukarısıı şahsen bir hobi için gereksiz pahalı bence, sağolsunlar firmalar da bu durumu görüp sonuna kadar sömürüyorlar. Yok, para sorun değilse o zaman hakkını verin Leica prime set dizin, hiç ara ürünlerle vakit kaybetmeyin derim.
  • Eğer video diyorsan yeni çıkan A6300 çok başarılı. Slog-3 gama düzeltmesi de mevcut. RX100 M4'te de Slog-2 gama düzeltmesi var ki sinematik görüntü almak için o da çok başarılı. Fakat RX100 m4'ün özellikle video çekimlerinde (yüksek bitrate'lerde) ısındığı ve kapandığı konuşulmakta. Eğer kısa film çekmeyeceksen a6000'in video olanakları da gayet yeterli bence. Sigma art dn serisi de( 19mm, 30mm, 60mm ) A6000 ile çok iyi sonuçlar veriyor. Üstelik fiyatları da sony lenslere göre uygun. Fakat bu lenslerde OSS yok. Video çekerken makinenin stabilizesinin iyi yapılması gerekli. Onun dışında dxomark'ta sigma 60mm 2.8 sony 50mm 1.8 den daha yukarıda sıralama olarak.
  • webislander W kullanıcısına yanıt
    rx100'zen dolayi g7x ten bahsetmis arkadas, a6000 tabiki iyidir. lenslerle ugrasmak sikinti.
  • kontrpiyolog K kullanıcısına yanıt
    a6300 gereksiz pahali)
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    hocam compact disinda degistirilebilir lensli alirsam a6000 alirim diye dusunuyorum, etrafimdakilere de aldirdim cunku sonra ayip olur)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.