Şimdi Ara

Full Frame makineyi Canon mu Nikon mu tercih etmeliyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Nikon d5200 makine kullanıyorum. Dış mekanda çocuk fotoğrafları çekiyorum, bu işi daha profesyonel yapabilmek adına full frame makineye geçiş yapmayı düşünüyorum. Elimde Nikon 85 mm, 18-55 mm ve Yongnuo 50 mm lensler bulunuyor. Aklımda hep 135 mm lens ile çekim yapabilmek vardı fakat Nikon ile bu mümkün olmadı. Elimdeki tüm ekipmanı satıp Canon'a mı geçmeliyim yoksa Nikon da devam edip full frame uyumlu lensleri (bu konuda da fikrim yok) kullanmaya devam mı etmeliyim. Fikirlerinize ihtiyacım var.




  • merhaba,


    Portre konusu sayılır. Kısaca, ben olsam Nikkor objektiflerinden vazgeçmezdim. 85-135mm arası portre için çok iyi objektifleri var bence.


    Nikkor'un portre lensi olarak kabul görüp isim yapması 1980'ler... renkli filmlerin yaygınlaştığı zamanlar. Przima etkisiyle tayflanan renkler bu dönemde sorun olmaya başladı ve 60'lardan itibaren "renkli objektifler" çıktı. Nikkor'un kaplamaları burada iyi bir etki verdi.


    Gölgelerden iyi detay toplar, zorlandığında gün batımı gibi ışığa karşı çekimlerde pembe/mor/fuşya rengine doğru kayma eğilimdedir (zorlandığında bütün objektifler bir şekilde veya başka türlü hatalar yapıyor). Demek istediğim, Nikon'la çekilmiş bir kare buralardan anlaşılabilir.


    Neyse, bu renk tonu ciltteki detayları yutuyor. Gözbebekleri, koyu saçlar ve kirpiklerden detay topluyor. Nikkor'un portrede bu kadar kabul görmesi bence bu sebeplerden. Tabii insanlar sürekli yeni şeyler arıyor ve bunun da modası geçiyor olabilir. Canon'la portre çekilmez anlamı çıkmasın. İyi potre bu demektir veya bütün Nikkor lensleri harikadır gibi bir şey de demek istemiyorum.


    Canon, hem objektif hem de sensörüyle sıcak renkleri iyi alıyor, bu tonları kaçırmıyor. Bu da portre için yerine göre tercih edilebilir bir özellik (85mm f 1.8 mesela) fakat bence elde etmesi başka şekllerde de mümkün. Nikkor'un mikrokontrastı, sadece cilt tonunda yeterli optik "karıştırması" (bulanıklık) kolay alınan bir şey değil ve alamet-i-farika bir ışığı oluyor.





  • Ben de araştırma yaparken full frame tarafında sony a7c ürününü gördüm.

    Boyutları ile özellikle taşıma sorunun önüne geçebilir. Tabi fiyatlar çok yüksek.

  • Fiyatları araştırıp yolunuzu seçmeniz daha mantıklı canon lensleri bir miktar daha uygun bulunabiliyor sanırım genel olarak, Lakin elinde zaten bir sistem mevcut ben olsam bu makine ile FF uyumlu lensler alıp ileride D750 gibi bir makina ile devam ederdim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.