Şimdi Ara

fotoğraf makinası önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar yeni başlıcam bu işe yani hobi olarak bana 600 tl yi geçmeyecek iyi fotoğraf çeken bir fotoğraf makinası önerirmisiniz yani aslında neler olması gerektiğini bilmiyorum fotoğraf makinalarında tecrübeli ve bilgisi olan arkdaşlar fotoğraf makinası alırken nelere dikkat etmeliyim ? şimdiden cevaplarınız için teşekkürler iyi forumlar

• öncelikle merhaba
    bu işe yeni başlayanlar yeni hevesiyle bu işe atılıp güzel pahalı makinalarla iş yapmaya kalkıyorlar . profesyonel bir makina için 600 tl gbi bir fiyat çok az bu tür makinaların başlangıç seviyeleri ancak 1300 tl civarlarındn başlıyor . 600 tl bütçeye ancak kompakt makineler alınabilir .
    bence işi doğrusu bu manuel ayarlı olabilen bir çok kompakt makina var bunlarla fotoraf tekniğini ve komposizyon yeteneğini geliştirebilirsn.
    fotorafçı olmak illa pahalı makinalarla teleobjektiflerle çekim yapmak değildir . ben yaklaşık 4 senedir fotoğraf çekiyorum bir çok makinayla çalıştım en profundn en kötüsüne
    bir fotoğrafı , fotoğraf yapan komposizyondur öncelikle
    bunları sölemek istedm .
    tavsiyeme gelirsek asla ve asla satıcıların bunun megapixeli daha büyük sözüne inanmayın bu tüketicileri kandırmk için bir tür oyundur aslıda evet megapixel tabiki fotorafı etkiler ama bir fotoğraf makinasını kaliteli olmasını sağlıyan 2 undur vardır bunlar sensör ve lens dir
    alıcağınız makinanın ( kompaktlarda) lensinin büyüklüğüne mutlaka bakın zaten fiyattanda belli olur lensi büyük olan makiların hepsinin fiyatı yüksektir.
    10 megapixel uygundur 12 13 15 de olabilir tabiki

benim size tavsiyem kompakt makinelerde kodak zIs ,nikon, canon powershot serisi ,lumix,sony

-Canon PowerShot A590 IS 390 tl

-Sony Cybershot DSC-H3 650tl
    -EasyShare Z812 IS (önerim budur.) 520 tl

özellikle canon powershot ve kodak easyshare serisi ne bakın derim.

Saygılarlar

• quote:

Orijinalden alıntı: halil273563

merhaba arkadaşlar yeni başlıcam bu işe yani hobi olarak bana 600 tl yi geçmeyecek iyi fotoğraf çeken bir fotoğraf makinası önerirmisiniz yani aslında neler olması gerektiğini bilmiyorum fotoğraf makinalarında tecrübeli ve bilgisi olan arkdaşlar fotoğraf makinası alırken nelere dikkat etmeliyim ? şimdiden cevaplarınız için teşekkürler iyi forumlar

600 tl az olabilir ancak bu işi gerçekten seviyorum ve ilerleticem diyorsan, en ufaktan başla derim hayyam pasajında yada sahibinden gibi sitelerde nikon d70s veya canon 350d gibi dslr makineler bulabilirsin o fiyatlara. Temizinden ve aşırı hırpalanmamışından bulursan kaçırma derim tabii anlayan birisinin yardımıyla almanı tavsiye ederim kazıklanmaman açısından
    Mesela ben nikon d70s makineme gözüm gibi bakarım hala ve mümkün olduğunca ekipman çantamda taşırım çünkü o bir efsanedir, ve başlangıç olarak tavsiye ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Djwillki

öncelikle merhaba
    bu işe yeni başlayanlar yeni hevesiyle bu işe atılıp güzel pahalı makinalarla iş yapmaya kalkıyorlar . profesyonel bir makina için 600 tl gbi bir fiyat çok az bu tür makinaların başlangıç seviyeleri ancak 1300 tl civarlarındn başlıyor . 600 tl bütçeye ancak kompakt makineler alınabilir .
    bence işi doğrusu bu manuel ayarlı olabilen bir çok kompakt makina var bunlarla fotoraf tekniğini ve komposizyon yeteneğini geliştirebilirsn.
    fotorafçı olmak illa pahalı makinalarla teleobjektiflerle çekim yapmak değildir . ben yaklaşık 4 senedir fotoğraf çekiyorum bir çok makinayla çalıştım en profundn en kötüsüne
    bunları sölemek istedm .
    tavsiyeme gelirsek asla ve asla satıcıların bunun megapixeli daha büyük sözüne inanmayın bu tüketicileri kandırmk için bir tür oyundur aslıda evet megapixel tabiki fotorafı etkiler ama bir fotoğraf makinasını kaliteli olmasını sağlıyan 2 undur vardır bunlar sensör ve lens dir
    alıcağınız makinanın ( kompaktlarda) lensinin büyüklüğüne mutlaka bakın zaten fiyattanda belli olur lensi büyük olan makiların hepsinin fiyatı yüksektir.

benim size tavsiyem kompakt makinelerde kodak zIs ,nikon, canon powershot serisi ,lumix,sony

Saygılarlar

çok teşekkür ederim gerçekten açıklamanız çok güzel olmuş fiyat olarak anca bu kadar tabi ilerde inş. daha iyileri olucak bu işde ilerlemeyi düşünüyorum.evimizde Kodak EasyShare C1013 10.1 megapixel bu iş görürmü başlama için kötü bi makina sanki bu arada bu fotoğraf çekmenin yaşı varmı mesela 16 yaşındayım çok mu erken ve yahut geçmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitbjk

quote:

merhaba arkadaşlar yeni başlıcam bu işe yani hobi olarak bana 600 tl yi geçmeyecek iyi fotoğraf çeken bir fotoğraf makinası önerirmisiniz yani aslında neler olması gerektiğini bilmiyorum fotoğraf makinalarında tecrübeli ve bilgisi olan arkdaşlar fotoğraf makinası alırken nelere dikkat etmeliyim ? şimdiden cevaplarınız için teşekkürler iyi forumlar

600 tl az olabilir ancak bu işi gerçekten seviyorum ve ilerleticem diyorsan, en ufaktan başla derim hayyam pasajında yada sahibinden gibi sitelerde nikon d70s veya canon 350d gibi dslr makineler bulabilirsin o fiyatlara. Temizinden ve aşırı hırpalanmamışından bulursan kaçırma derim tabii anlayan birisinin yardımıyla almanı tavsiye ederim kazıklanmaman açısından
    Mesela ben nikon d70s makineme gözüm gibi bakarım hala ve mümkün olduğunca ekipman çantamda taşırım çünkü o bir efsanedir, ve başlangıç olarak tavsiye ederim...

önerileriniz için teşekkürler dikatte alıcam önerilerinizi

• quote:

quote:

öncelikle merhaba
    bunları sölemek istedm .

Saygılarlar

çok teşekkür ederim gerçekten açıklamanız çok güzel olmuş fiyat olarak anca bu kadar tabi ilerde inş. daha iyileri olucak bu işde ilerlemeyi düşünüyorum.evimizde Kodak EasyShare C1013 10.1 megapixel bu iş görürmü başlama için kötü bi makina sanki bu arada bu fotoğraf çekmenin yaşı varmı mesela 16 yaşındayım çok mu erken ve yahut geçmi ?

birde bu verdiğiniz önerilerden flu çekim yapabilirmiyim ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf kağıdı tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence makinadan önce makina bilgisi lazım. en uygun fotoğrafçılık kursuna gidin. halk eğitim olur klüpler olur... değişiklik yapın ve herkesin bilinçsizce girdiği bu işe siz elde edeceğiniz bilgi ile girin. uygulamaları artıları eksileri görün tartışın... bu arada para biriktirip sabredersiniz. sonuçtaysa etkili ve verimli kullanabileceğiniz bir cihazı almış olursunuz!
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

bence makinadan önce makina bilgisi lazım. en uygun fotoğrafçılık kursuna gidin. halk eğitim olur klüpler olur... değişiklik yapın ve herkesin bilinçsizce girdiği bu işe siz elde edeceğiniz bilgi ile girin. uygulamaları artıları eksileri görün tartışın... bu arada para biriktirip sabredersiniz. sonuçtaysa etkili ve verimli kullanabileceğiniz bir cihazı almış olursunuz!

internetten öğrenmeye çalışıyorum. bende düşündüm biraz daha bekliycem Dslr bir makina alıcam şuan amatörce kodak easyshare c1013 kompakt bir makineyle makro çekimler yapıyorum tabi bu flu çekimlerdende biraz bilgi edindim kompaktlarda nasıl flu yapılacağını falan öğreniyorum.
  • flu çekim derken ?

fotoğraf çekmenin tabiki yaşı olmaz internetten öğrenme bence d&r veya başka kitapçılarda bulunan pratik kompozisyon kitapları ve teknik bilgi için bir sürü kitap var bunlardn yararlanmanı tavsiye ederm . Elindeki makina belli bi yere kdr sana yardım edebilir çünkü fotoğrafçı olmak görmek demekdir .
    birde şunu sölemek istiyorum kendine minik bir tripod al 2-3 lira bişi çok işini görüceğindn eminim elindeki makinayıda küçük görme bn 2 sene 1.3 ilk çıkan digital makinalarla fotoğraf çektm

• quote:

flu çekim derken ?

fotoğraf çekmenin tabiki yaşı olmaz internetten öğrenme bence d&r veya başka kitapçılarda bulunan pratik kompozisyon kitapları ve teknik bilgi için bir sürü kitap var bunlardn yararlanmanı tavsiye ederm . Elindeki makina belli bi yere kdr sana yardım edebilir çünkü fotoğrafçı olmak görmek demekdir .
    birde şunu sölemek istiyorum kendine minik bir tripod al 2-3 lira bişi çok işini görüceğindn eminim elindeki makinayıda küçük görme bn 2 sene 1.3 ilk çıkan digital makinalarla fotoğraf çektm

flu derken yani arkayı bulanıklaştırıp öndeki nesneyi netleştirme bu arada teşekkürler önerileriniz için yarın gidip bi bakayım kitaplara bide tripodlara. bu tripodları nerden tedarik edebilirim? birde makinamı tabikide düşük görmüyorum şu an için fazla bile sanki bana yavaş yavaş bi süre sonra güzel makinalara geçmeyi düşünüyorum

• en iyi canon,nikon
  • Arkası flu (Net alan derinliği) dediğin çekim için Büyük sensör lü bir makina ve çok açık diyaframlı lens gerekir.
    Ama kompak makineler arasında bunu yapan bazı üst seviye makineler var. Canon S ve G serisi en çok tutulan modellerdir.

Canon S95 var daha yeni aldım Ve yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Çok makine alıp değiştiren biri olarak beni fazlasıyla memnun etti.
    Ama yine duramadım yine başka bir makine siparişi verdim. İstersen PM at, uygun fiyata verebilirim.

Örnek fotolar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xconnect -- 16 Ocak 2012; 15:56:44 >

• samsung
  • quote:

quote:

flu çekim derken ?

flu derken yani arkayı bulanıklaştırıp öndeki nesneyi netleştirme bu arada teşekkürler önerileriniz için yarın gidip bi bakayım kitaplara bide tripodlara. bu tripodları nerden tedarik edebilirim? birde makinamı tabikide düşük görmüyorum şu an için fazla bile sanki bana yavaş yavaş bi süre sonra güzel makinalara geçmeyi düşünüyorum

O çekin türü odak uzaklığı diyaframla alakalı bişi onu ancak manuel ayarda MF de manuel focus da yapabilirsn öle bi makinada varmı bilemiorum tabiki
    şöle düzeltiyim o birazda alan deribliğne girio bahsettigin şey
    yani aslında öle bi çekim türü yok öndeki nesneyi alan derinliğene göre netlersen diyafamıda açarsan dedigin şekilde gzl fotorflar çıkarabilirsn
    tripod larda nerdeyse her teknonoji mağzasında var minik ufak avuç içi kadrları sana yeticekdir makinanı sabit tutması yetrlidir
    öle makinadn verim almak istiosan durgun nesnelerde ancak verim alabilirsn enstanteneyi uzatıp diyaframla oynarsn ve tripodla sabitlyp zamanlayıcı açarsn ozamn (profmakina kdr olmasada) iyi bi sonuç alıcagındn eminim
    illa tripodada gerek yok makinayı titretmicek bişiyn üstüne koy sabit kalsn yeter aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: xconnect

Arkası flu (Net alan derinliği) dediğin çekim için Büyük sensör lü bir makina ve çok açık diyaframlı lens gerekir.
    Ama kompak makineler arasında bunu yapan bazı üst seviye makineler var. Canon S ve G serisi en çok tutulan modellerdir.

Canon S95 var daha yeni aldım Ve yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Çok makine alıp değiştiren biri olarak beni fazlasıyla memnun etti.
    Ama yine duramadım yine başka bir makine siparişi verdim. İstersen PM at, uygun fiyata verebilirim.

Örnek fotolar:

yok sıfır almayı düşünüyorum teşekkürler :) kendim bi kaçtane çektim flu .tabiki senin fotoların yanında bir hiç o ayrı bi konu ama daha amatörüm ve elimdeki makinada sizdeki özellikten yok
    http://imageshack.us/photo/my-images/829/1002418a.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/717/1002472q.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/822/1002478qq.jpg

kodak c1013 ile çekilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil273563 -- 16 Ocak 2012; 19:45:19 >

• quote:

quote:

quote:

flu çekim derken ?

O çekin türü odak uzaklığı diyaframla alakalı bişi onu ancak manuel ayarda MF de manuel focus da yapabilirsn öle bi makinada varmı bilemiorum tabiki
    şöle düzeltiyim o birazda alan deribliğne girio bahsettigin şey
    yani aslında öle bi çekim türü yok öndeki nesneyi alan derinliğene göre netlersen diyafamıda açarsan dedigin şekilde gzl fotorflar çıkarabilirsn
    tripod larda nerdeyse her teknonoji mağzasında var minik ufak avuç içi kadrları sana yeticekdir makinanı sabit tutması yetrlidir
    öle makinadn verim almak istiosan durgun nesnelerde ancak verim alabilirsn enstanteneyi uzatıp diyaframla oynarsn ve tripodla sabitlyp zamanlayıcı açarsn ozamn (profmakina kdr olmasada) iyi bi sonuç alıcagındn eminim
    illa tripodada gerek yok makinayı titretmicek bişiyn üstüne koy sabit kalsn yeter aslında

anladım teşekkürler önerilerinizi dikkate alıcam

• Fujifilm
  • Meraktan takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nehars

Konuda bir kaç bilgi hariç arkadaşların çoğu boş yere marka ismi vermişler senin işini ne görür biliyor musun canon sx serisi ;SX10/SX20/sx1 yani Slr like tarzı bir makina bu cihazlar kompak modeller ile profların arasında kalan sınıftır bu cihazların hem lensleri geniş açıya yakındır hemde manuel modları vardır ayrıca çok kaliteli cihazlardır daha önce forumun ikinci el bölümü olsun sahibinden tarzı yerlerden olsun çok alıp satmışlığım vardır hem bütçene yakındır bu modeller bunları araştır haa canon olmasın diyorsan sony nin hx1 vardır h50 si vardır panasoniğin gene fz50 modeli çok tutulmuştur proflara geçmeden çoğu insan bu cihazları kullanmışlığı vardır bunları araştır forumda verdiğim bütün modellerin üzerinde sayfalarca yazı bulabilirsin

anladım teşekkür ederim önerileriniz için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.