Şimdi Ara

Fotoğraf çekmek yasak!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
8.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • "Türkiye'de durum şu şekilde diye biliyorum:
    - Kamuya ait mülklerde kamuya kapalı alanlarda hak sahibi kurumdan (valilik, belediye, askeriye gibi) izin almak gerekiyor.*
    - Kamuya ait mülklerde kamuya açık alanlarda fotoğraf çekimi serbest.**

* Örneğin, Boğaziçi Köprüsü'nün tepesine çıkıp İstanbul panoraması çekmek.
    ** Örneğin, Ortaköy sahiliinden köprüyü çekmek."

Peki bunlara karşı dava açılamıyor mu acaba! (Askeriye hariç tabi)
    Bilmem ne müzesi müdürü hakkında, benim yasal ve anayasal haklarımı çiğniyor, üçayak kullanarak görüntü almamı engelliyor, sanatımı icra etmemi engelliyor falan diye??

Olay bir üst ya da daha üst mahkemelere gider, oradan da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

Bilmem ne müzesi müdürü hakkında, benim yasal ve anayasal haklarımı çiğniyor, üçayak kullanarak görüntü almamı engelliyor, sanatımı icra etmemi engelliyor falan diye??

Olay bir üst ya da daha üst mahkemelere gider, oradan da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine...

Ne yazık ki kamu kurumunun idari amiri izin vermiyorsa yapacağınız pek bir şey yok.
    Bu askeri alanı çekmek isterseniz de aynı, cami çekmek isterseniz de aynı, örenyeri çekmek isteseniz de aynı...
    Mahkemeye verseniz sonuç çıkmaz, idari amir "kamu kurumu düzenini bozmak" olarak savunma yapacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunlu -- 7 Kasım 2010; 12:58:10 >
  • 2 yunan ajanı tsk nın askier cephaneliklerinin fotolarını cekerken yakalandılar... ne oldu söylim..hiç bişi ..saldılar adamları..hatta genelkurmay başkanı bize haber verilmeliydi diye tepki göstermişti... yargı sistemimiz tam oturmamıs sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunlu

quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

Ne yazık ki kamu kurumunun idari amiri izin vermiyorsa yapacağınız pek bir şey yok.
    Bu askeri alanı çekmek isterseniz de aynı, cami çekmek isterseniz de aynı, örenyeri çekmek isteseniz de aynı...
    Mahkemeye verseniz sonuç çıkmaz, idari amir "kamu kurumu düzenini bozmak" olarak savunma yapacaktır.

zaten yasağı uygulayanı tutuklayacak halleri yok..en fazla yasağı haksız gösterirler ve bu da bize yasal olarak foto cekme olanağı tanır... burada foto cekmek yassah hemserim dendiğinde yassah massah yok mahkeme kararı var diyebiliriz...

mesela otoparklarda çalınan eşyalar için ne yazarlar..kaybolan esyalarınızdan işte firmamız sorumlu değildir..hala yazarlar bunuda..ama mahkeme kararıyla bu durum değişti... malınınız otoparkta calındığını kanıtlarsanız ödeme alabiliyorsunuz şirketten..

yani yassah tabelası cok da birsey ifade etmiyor..

• Tükmenistanda fotoğraf makinemi çıkartır kıkarmaz,nereden geldiği belli olmayan 3-4 polis üzerime çullandılar,apartopar götürdüler beni karakola 2 saat sorguya çektiler,neden çekiyorsun amaçın ne neden geldin tükmenistana makinedeki fotoğragları tek tek inceledilker,sonra bizi oraya davet eden firma yetkilisine telefon ettim geldi polislerle konuştu bir yarım saat kadar, pasaport fotokopisini aldılar firma yetkilisi imza attı bir iki yere tüm sorumluluğu üstüne aldı,bu durumda ben ne diyeceğimi bilmeden sadece mimari yapıları çekiyordum başka bir niyetim yok falan dediysemde,bize rusca konuşma dedi rusca olarak polis şefi olduğu omuzundaki bol yıldızlarda analşılan hafif çekik gözlü şahsiyet,rusca tükmenistandaki ikinci dildir,bana kıllık yapıyor aklınca,tükmen vatandaşlarının sokakta yürüken bile boynunu sertçe sağa sola çevirip bakmaya bile çekindiği bir ülkede ben fotoğraf çekmeye çalıştım.
    Sonar bana anlattılar fotoğraf çekmek heryerde yasak tükmenistanda.

Türkiyede yaşayanlar halinize bin şükür edin.

Türkmenistandaki bu durum aynen kazakistandada var bazı sokak ve caddeler haricinde.

• Bildiğim kadarıyla, Saraylar Müzeler Genel Müdürlüğü gibi bir yer var.
    Doğru adresi, doğru mercii bulup da orayı e-mail, tel, fax bombardımanına falan tutsak??
    İmzalar falan toplansa??

Sonuçta, "çok sayın büyüklerimiz", bu konudaki karar alıcılar, bize şunu deseler sorun büyük ölçüde halledilmiş olacak gibi:
    "Her türlü müze ve sarayda haftada yarım gün (mesela salı günleri 12.00-17.00 arası)
    açık hava ve dahili mekanlarda üçayak kullanarak fotoğraf ve video çekmek serbesttir!!!"

Bu istek çok mu aşırı?? Hiç zannetmiyorum.. Maksat niyeti olsun adamlar...

Ya da bu tür yerlerin haftada 1-2 gün kapalı olduğu günler var.
    Bu günlerde, randevu sistemiyle (internetten alınabilecek randevu) üçayak kullanıcılarına açık olsa!!

Bu işin acı tarafı, kapıda, gişelerin orda falan, kitapların, kocaman kocaman albümlerin, DVD'lerin satışta olması!!
    Birileri girip de pek de güzel çekebiliyor yani!!!
    Adamını bulan!!

• Bende AVMlerde fotoğraf çekmemenin yasak oluşuna isyan ediyordum, makineyi alalı 1 hafta falan oluyo hevesiyle fotoğraf makinamlı çıkıyım aile, akraba gezerken fotoğraf çekiyim dedim....Girerken bişey demedi güvenlik görevlisi içeride fotoğraf çekmeye başlayınca hemen uyarıldım, tam sataşıyordum ki annem müdahale etti (tansiyon hastası olduğum ve bi o kadar da çabuk sinirlenen birisi olduğum için annem durdurdu).Ben ayrıldım bizimkilerden sonra aradım nerede olduklarını öğrendim mağazayı buldum ama bizimkiler yok ortalıkta meğer iki girişi varmış diğer tarafa geçtim hemen birisi geldi burada fotoğraf çekmek yasak dedi, annemlerle ilgilenen görevli abi "başlarım yasağınıza çocuk ailesiyle fotoğraf çekinicek (!) model çalmaya gelmiş olsa elinde koca aletle mi gezer, sen çek ya" dedi. Ya abi, abla teknolojiyi elimden geldiğince takip ediyorum dedim, küçücük makinalar bundan daha iyi fotoğraf çekebiliyo boş boş yasaklar uydurmaya gerek yok dedim ve eğlenceli alışveriş anlarını dondurmuş oldum İlgili mercilere iletilmesi üzere birisi bir dosya hazırlasın, adres-telefon ve kimlik bilgilerimizin olduğu kısım boş kalsın herkes doldurup mail ile veya direk posta ile gerekli yerlere yollasın Kavgacı asla değil ama çabuk sinenrlenen bir yapım var ciddi bi arıza çıkarabilirim şu aralar kendime hiç güvenmiyorum bu konuda

• selamlar..
    geçen sene daha bende fujifilm s1500 varken, afrodisyasta ünlü tetrapilonun hdr çalışmasını yapmak istedim.
    bilirsiniz 10 cm lik sprial ayakli ufak tripotlar var. ona koydum ve autobraketing ile 3 poz alacam. bekçi 1 km
    öteden koşmaya başladı. profesyonel çekim yapmak yasak diye ..
    valla dedim bu makine ile beni profesyonel kategorisine koyduğun için çok teşekkür ederim dedim.
    adam kaldı hönk diye
  • Bildiğim kadarıyla müzelerde tripod yasak ama monopod serbest olması lazım. Fakat kime anlatabilirsiniz ki tripod ile monopodun farkını. Adam geliyor "ayak ile çekmek yasak" diyor. Ayak diye girdi mi konuya anlatamıyorsun tripodu monopodu.
    Aslında müzeler için yasak demek de tam doğru değil. Tripodlu çekim için izin almak gerekiyor. İzin alırsanız serbest. İzin nereden alınır diye sorduğumda Belediyede İl Kültür Müdürlüğüne gidip izin almak gerektiği söylenmişti.
    Tripod kullanınca yaptığınız çalışma profesyonelliğe giriyor. Yani müzeye ya da mekan sahibine göre o fotoğrafı satarak gelir elde eden birisiniz. Bu da ticarete giriyor. Tripodla pardon ayakla çekim yapmış olmakla müze içinde bir nevi dükkan açmış oluyorsunuz.

Diğer mağaza, avm türü yer ise özel mülkiyet ve adam yasak diyorsa yasaktır.Mantıksız ama haklı bir durumda adam. Boykot edip birdaha gitmeme avantajınız var sonuçta

• geçtiğimiz aylarda ankara keçiören de günbatımında estargon kalesini çekmek için kalenin tam karşıdaki migrosun üst katından çekim yapayım dedim. kapıdaki güvenlik görevlisi tripodu görünce fotoğraf çekip çekmeyeceğimi sordu. ben de en üst kattan çekim yapıcam diyince danışmadan izin almamı söylediler. gidip söyledim, hobi olarak mı yapıyorsun diye sordular ilk önce, evet deyince izin verdiler.. henüz kötü bir anım yok alışveriş merkezleriyle ilgili

Atatürk bahçesinde çekim yaparken bekçinin bana bir şey söylemek istediğini falan görüyordum ki, o kısım süperdi fotoğraf çekimi yasak bile olsa saçlar uzun, elinde dslr, arkada tripod falan olunca turist falan zannedip bir şey diyemedi heralde bu teorimi destekleyen şey de iki kızın gelip "hello" demesi oldu ki, orda yarıldım

sırf bu tür durumlar için bir tane canon g12 şart oldu. küçük makine zaten, kimse kolay kolay rahatsız etmez.

• DH formunda fotoğraf çekimine izin vermediği için boykot edilecek mekanlar diye başlık açılsın. A avm ya da mekanlar ler kendilerini o başlıkta görünce eminim birkez daha düşünecektir anlamsız yasaklamaları.
  • Ben de size ilginç bir yasak söyleyeyim.. Geçtiğimiz günlerde 29.Ekim haftasonunda Kuşadasından Fotoğraf günleri içinde bir Fotomaraton fotoğraf yarışması düzenlendi.. Belediye her türlü destek olarak bizleri ağırladı. Kuşadasını bilenler bilir, uluslararası liman vardır, limana geçmek evet yasaktı çünkü gümrüklü bir bölge orası havaalanı mantığı gibi ama limana sıfır alışveriş merkezi var marina biz yarışmacıları neredeyse içeri sokmuyorlardı, zorla soktular, fotoğraf çekerseniz makinanızı alırız dediler.. Çıkarken içerde fotoğraf çeken turistleri gördüğümü söyledim, güvenlik ne dese beğenirsiniz.. Size yasak sadece diğer herkese serbest dedi.. Nasıl yani dedim, meğer belediye ya da organizasyon izin almamış marina işletmesinden, sırf gıcıklığına yasak yani, çok sinirlendik çok..

Resmi kurumlarda ya da güvenlikle ilgili sorun teşkil eden yerlerde kontollü bir şekilde yasak olmasını normal karşılıyorum, ama onun dışında yasak olan hiç bir şeyi anlamıyorum..!!!

• Constantiné , sinirlenmemek elde değil hocam valla.

İzinsiz porte çekenlere falan tamamen karşıyım bende. Şahsen benim fotomun habersizce çekilip internette paylaşılmasını istemem. Ki zaten böyle bir olay olursa sergide falan yayımlanan bir foto o fotoda benimde hakkım oluyor ve mahkemeye verme gibi bir hakkım var.

O yüzden hiç bir şekilde habersiz porte fotoları çekmem, çekenide sevmem. Ama bir manzara fotoğrafı içnde caddede birsürü insanlar olursa ozaman iş başka kişisel bir fotoğraf değil çünkü.
  • marketlerde( migros,kipa,rossman,) fotoğraf çekmenin yasak olduğunu söylerler
    ama neden yasak olduğunu merak ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.