Şimdi Ara

Fotoğraf çekmek yasak!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
8.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fuji mi aldığım ilk yıl balıkesirde akşam foto çekmek için dışarı çıktım. eve yakın açıklık bir alan vardı. bir kaç poz ay çekimi denemesi yapmak istedim. 10 dk sonra başıma polis damladı.

    -kimsin ne yapıyorsun burda bu saatte dedi ekip otosundan inen kıdemli polis
    -bende fotoğrafçıyım "AYI" çekiyorum dedim
    -nerden bileim senin ayı çektiğini ya çevredeki evleri çekiyorsan, aileleri evin içini çekiyorsan dedi...
    -(ben şok olmuş durumda) evi neden çekeyim ki durdum yere. hem ben ..... mıyım dedım
    -biz anlamayız çektiklerine bakcaz. ver foto makineni..
    _( ilk başta vermek istemedim. zaten izinsiz bakmaya hakları yok ama gelde hakkını savun anlat buyrun alın bakın...
    - hım güzel fotolarmış...ama bi daha bu saatte böyle dışarı çıkma dedi her ne olursa olsun ( bu saat dediği de 01.30- 02.00).
    -tamam daha dikkatli olmaya çalışırım dedim.

    sonra toplanıp gittiler.. 15 dk sonra başka bi ekip otosu taciz edercesine bakınca bende topladım ekipmanı kaçtım eve..




  • siz onu bunu boşverin.. dolmabahçeye gittim.. fotoğraf çekemezsiniz dediler ki o zamanlar çocuğum.. ama çektim.. büyüdük.. adam olduk.. işi öğrendik.. makina aldık.. ayasofyaya gittim fotoğraf yasak dediler çektim.. mimar sinanın harikulade eserini fotoğraflamaya gittim, sultanahmet camisine.. neyse.. ibadet eden birini çeketim dedim.. hemmen güvenlikçi geldi.. çekemezsin dedi.. ama tabiki de çektim.. denize nazır bir yere gittim, florya sosyal tesisleriydi yanlış hatılamıyorsam fotoğraf çekemezsiniz dediler gene çektim.. bunlar ve daha onlarcası.. demem o ki "yasaklar çiğnenmek içindir"

    not: çektiğim tüm fotoğrafları "flaşsız" çektim.. dolmabahçede çocuktum.. okul gezisiydi.. flaş filan bilmezdim ama bilseydimde makinam ufak motorsuz/flaşsız gayet dandik bir makinaydı.. çok iyi sonuçlar çıkmadı kabul ama fena da değildi.. en azından o makinaya göre diğerlerini de zaten bilerek ve tarihi eserlere flaş ışığıyla zarar vermemek adına ben flaşsız çektim.. zaten flaşla çeksem anında yakalanırdım..




  • Bugün mezuniyette 200 tane foto çektim herkes çekiyordu birde anlaşmalı fotoğrafcı vardı Onada çekindim 2 tane ayıp olmasın hadi diye bizim çektiğimizle bir olmaz Tripodumuda götürdüm ailecek çekindik oh mis gibi
  • inanır mısınız? geçtiğimiz yaz bir akrabamızın düğünü vardı? kuzenim bir arkadaşında 35 mm filmli slr makine bulmuş. bana verdi sen çekersin diye. daha 2 fotoğraf çekmeden salon görevlileri geldi elimden makine yi almaya çalışıyorlar.. neden? diye sorduğumda gelen cevap beni bitirdi ya =) burda bizden başkası çekemez.. görüyor musunuz şu işi? benim 36 pozluk makinemi kıskandılar. =)) ama öyle yada böyle çektim ben o fotoğraları..
  • 10 mayısta yıldız teknık universıtesının sosyal tesıslerınde nişanlımın arkadası evlendı,50 kısılık bı eglence oldu ve bende davetlıydım,e DSLR bi makınanız olunca edilen ricayı söylemıyorum size :) düğünde çekim yapmam istendi.Bende tamam cekerım dedım.İşte boynumda makine gelin odasına gıtttım 4-5 poz aldım (tamda gelin odasınıın dışında mekanın fotografcıları fotograf baskısı alıyorlardı,bılgısayar ve yazıcı orada kurulu)ve sesli bir şekilde "EVET BURAYA BAKIP GÜLÜMSÜYORUZ,ÇOK GÜZELL,BOZMAYIN Bİ POZ DAHA ALIYORUM"diyince pis pis bana bakmaya başladılar,açıkçası özellikle yaptım,teknosa 10 kurusa baskı yapıyo sen 1 poza 10 tl alıyorsun ,ayıp.Neyse içlerinde biri şef garsona gitti ,belliki şikayet edildim ve şef garsonda yanıma gelerek burada çekim yapamayacagımı ,bu tesisin kendi fotografcısı oldugunu soyledı.Düğün sahıbı arkadasım(kız kısmı biraz çaçarondur kendısı,salonu kıralarken bu konuyu yetkılıyle konustugunu ve ıstedıgımız kadar fotograf cekebılecegımızı belırttı ve gereklı ızınlerı aldıgını soyledı kendısıne,garsonda bunun üzerine iyi madem diyip çekti gitti.Bende gönül rahatlığıyla çekime dewam ettim.Dışarı çıkarken fotoğrafçı eleman beni kibarca yanına çağırarak fotoğrafçı olup olmadığımı bir kaç soru ile sınamak istedi ve aldı boyunun ölçüsünü ,amatörüm ama ona göre proyum,Peki tamam o zaman bari gelin harici kimseyi çekme,bizde ekmek kavgasındayız damarı yaptı,bakarız dedim ve hızla uzaklaştım yanından.Bolbol çekim yaptım 2.köprünün rumeli hisarı tarafından.Gelin ve damat çıkarken birbirimizi itekliyoruz iyi kare yakalamak için,adam resmen gaz olmuş önüme falan geçiyor,kadrajı kapamaya çalışıyor,çektim kendime doğru elemanı"BAK DEDİM BEN SENİN GİBİ CANONCU DEĞİLİM,EFENDİ GİBİ ÇEKELİM GİDELİM TERBİYESİZLİĞİN ALEMİ YOK,HAA İSTERSEN PAŞALIYIZ HER TÜRLÜ GİDERE GİDER YAPARIZ"diye çıkıştım,eleman bi şaşırdı beklemiyor tabi öyle bir tepki.Araya garsonlar arkadaşlar girdi ayırdılar,Velhasıl o gece ona inat yaklaşık 400 tane fotoğraf çektim,içim rahatladı :))

    (birde bi arkadaşım vardı gazeteciyim diye kart çıkarmıştı yanlış hatırlamıyorsam,atakoyde yerel bır dergide calısıyordu,düğün,nişan vs ortamlarda hertürlü kendısını engellemeye calısan mekan sahıplerıne ve fotografcılara "BEN gazeteciyim,istediğim yerde çekim yaparım,bana karışamazsınız " diyip kimliğini gösteriyordu.Kimsede ona karşı itiraf edip seslerini çıkaramıyorlardı,şimdi o arkadaşım taşında haber alamıyorum,acaba gerçekten böyle birşey var mı???

    düzenleme:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluecafeblue -- 12 Haziran 2010; 11:21:37 >




  • Bende bugün mezuniyette fotoğrafcıya kardeşimle poz çektireyim dedim abi fotoğrafımı çeker misin dedim Elimde DSLR bktı şöle makineyi bana vermicen demi aman dedi, yok dedim ya ben amatörüm birtanede profesyonel fotoğrafımız olsun evde sen çek dedim güldü falan

    Biraz anlıyorum ben fotoğrafcıların derdini ama dediğim gibi sürümden kazanmak gibi bir şans varken 1 fotoğraf neden 10 lira. 1 aile 1 fotoğrafa 10 lira verecekse sen bunu 4 lira yap aile 4 tane güzel poz alsın sende 12 lira kazan. Allah aşkına bir baskı bukadar pahalı değildir mutlaka kar edersin. Ama tabi biraz ekipman tarafından düşünürsekte malum DSLR'ler ve ekipmanları, onlarn özel fotoğraf yazıcıları, dükkan paraları falan çok çok pahalı. Adamlarda doğal olarak bunu bizden çıkarmaya kar etmeye çalışıyor. Ama ben bu sürümden kazanma fikrinde ısrarcıyım.

    Neden ısrarcıyım, çünkü hiç acımadan fotoğrafları çöpe ataibliyorlar bol bol basıp. Ben birkere vesikalık bastırmıştım daha doğrusu çoğalttırdım. 4 tane dedim ama 8 li basmışlar.Dedim böyle böyle. Tamam dedi 4 tanesini kesti verdi bana kalan 4 ünüde kullanılamıcak biçimde kesti attı çöpe. Bazı fotoğrafları keserkende gördüm böyle. Bol bol basıp çöpe atabiliyorlar acımadan. DEmekki kağıt ve mükrekkep konusunda bir sıkıntı yok pahalı değil bunlar. Ki görüyoruz da ben evimde mis gibi bskı alaibliyorum suya dayanıklı şekilde. Yap ucuza fotoğrafları alalım 1 yerine daha fazla sende kazan bizde kazanalım.

    Ben 2007 yılında üniversite için mezuniyet resimleri çektirecektim. Hem berbat çekti hemde okadar pahalıydıki. 4 tane büyük olsun dedik 72 lira istedi 4 adet fotoğrafa. Dedi kampanyamız var 48 tane vesikalık verelim 2 adet büyük hediyemiz var 2 adette normal büyük veririz daha ucuza gelir dedi. Nekadar dedik 55 lira.... Ulen ben o vesikalıkları nüfus cüzdanına mı koyacağım. Duruyor evde işte israf boşu boşuna. Fotoğraflarda berbat. Salak salak güldürmüş beni Yani biraz fazla para alıyorlar işin artizliğine kaçıyorlar fazlasıyla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online


    Yani bende onu diyorum ya hocam. Minnacık kompakt makineler günümüzde 10mp kocaman baskı alabiliyorlar ve optik zoomları falanda gelişmiş durumda. Ama DSLR ile çekince nedense yasak oluyor. Bişey yapacak adam küçücük makine ilede yapar zaten o güvenlikçinin ruhu bile duymaz.

    Aslında yasak falanda yoktur orda. Güvenlikçi otur otur sıkılıyor sonra gelip sohbet edecek bişeyde yok yasak masak diye bişeyler zırvalıyor.

    Eskişehirde bşaıma gelmedi şu ana kadar çok şükür, çarşıda da çektim parklarda da çektim. Tripod koyup panoramada yaptım ve nete koyarım bu fotoları Eskişehirin, Yılmaz Büyükerşen hocamızın reklamını yapıyorum nez güzel :) Hatta güvenlikçilerin yanında çekiyordum ben basından sanıp ekstra ilgi bile gösteriyorlardı Bi bilseler amatör olduğumu bırak ya derler giderler işlerine

    Akşama kardeşimin mezuniyeti var bakalım neler olacka merak ediyorum foto konusunda Gerçi kardeşimin arkadaşının sütüdyosu ile anlaşmışlar abimde fotoğraf çekecek falan demiş tamam demişler

    Hocam ben de Eskişehirliyim şu ana kadar sadece odunpazarı evlerinde geçen sene bir gece başıma geldi, onu da tatli dille güvenlik görevlileriyle konuşarak hallettim. Ara ara şehir içinde de meydana geliyor bazıları basın sanıyor ben de hiç bozuntuya vermiyorum.




  • Hukukta arkadaşlar kimsenin fotoğrafını izinsiz cekemezsiniz ama yer olarak bilemiyeceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: y@s@r

    Hukukta arkadaşlar kimsenin fotoğrafını izinsiz cekemezsiniz ama yer olarak bilemiyeceğim



    Hocam zaten kimse kimsenin fotoğraflarını çekmiyor ki :) Portre olayına bende karşıyım, nette görüyorum izinsiz çekilmiş bir çok fotoğraf oluyor bazen uzaktan zoom objektifle. Ama bir şehir içinde yada parkta çekilen resimde etrafta insanlar varsa da çekilin abiler ablalar kenara doğru fotoğraf çekecem demekte olmazki o alanı çekiyorsun çünkü sen.

    Portre fotoğrafları kounusunda insanların kızmasına hiç bişey demiyorum haklılar şahsen bende istemem ama mekan yasaklarına karşıyım askeri bölgler dışındakilere.


    quote:

    Orijinalden alıntı: djinn_inc

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online


    Yani bende onu diyorum ya hocam. Minnacık kompakt makineler günümüzde 10mp kocaman baskı alabiliyorlar ve optik zoomları falanda gelişmiş durumda. Ama DSLR ile çekince nedense yasak oluyor. Bişey yapacak adam küçücük makine ilede yapar zaten o güvenlikçinin ruhu bile duymaz.

    Aslında yasak falanda yoktur orda. Güvenlikçi otur otur sıkılıyor sonra gelip sohbet edecek bişeyde yok yasak masak diye bişeyler zırvalıyor.

    Eskişehirde bşaıma gelmedi şu ana kadar çok şükür, çarşıda da çektim parklarda da çektim. Tripod koyup panoramada yaptım ve nete koyarım bu fotoları Eskişehirin, Yılmaz Büyükerşen hocamızın reklamını yapıyorum nez güzel :) Hatta güvenlikçilerin yanında çekiyordum ben basından sanıp ekstra ilgi bile gösteriyorlardı Bi bilseler amatör olduğumu bırak ya derler giderler işlerine

    Akşama kardeşimin mezuniyeti var bakalım neler olacka merak ediyorum foto konusunda Gerçi kardeşimin arkadaşının sütüdyosu ile anlaşmışlar abimde fotoğraf çekecek falan demiş tamam demişler

    Hocam ben de Eskişehirliyim şu ana kadar sadece odunpazarı evlerinde geçen sene bir gece başıma geldi, onu da tatli dille güvenlik görevlileriyle konuşarak hallettim. Ara ara şehir içinde de meydana geliyor bazıları basın sanıyor ben de hiç bozuntuya vermiyorum.



    Odunpazarı evlerine hiç gitmeidm vallaha fırsat olmadı bi :) Ama çarşıda falan dolaşırken bazen fotoğraf çekeceksem bsından sanıyorlar benide Yerlere çöp izmarit atarken yakalanan ve hemen onu alıp çöp kutusuna atan mı ararsın, üstünü baışını düzeltip gülümseyen mi Birde polarize filtre takılı oluyor simsiyah daha bi agrasif duruyor objektif

    Eskişehirde 1 kere gördüm oda benim başıma gelmedide başkalarnı uyarıyordu bekçi. Tramway durağında bi çift fotoğraf çekinmek istediler DSLR makineyi görünce güvenlikçi bişiler dedi ve fotoğraf çektirmemişti. Çekilse ne olacak yani, tamamen işgüzarlık başka bişey değil.




  • geçtiğimiz aralık ayında 1 günlüğüne ankaraya uğradım, elimde o zaman dsc-h9 var. neyse kocatepe camii'ne bir gideyim de etrafı cekeyim dedim. aşağıdan başladım kulağımda kulaklık 5-6 tane fotoğraf çektim birden guvenlik geldi..bekledi başımda baya ben fark ettim başta kulaklıktan dolayı da bişey duymuyorum bu bekledi 1-2 dk .. sonra adamlar konusmaya basladım ve bana neden fotograf cektigimi sordu ve yasak dedi. bende ne alaka turistim ben dedim kendim icin fotograf cekiyorum dedim sonrasinda uzaklastı ve rahat rahat istedigim fotografları cektim..
    can sıkıcı bir durum birinin bu işle uğraşırken dürtüklemesi ama maalesef memleketimizde böyle durumlar oluyor..turistim derseniz belki o günü kurtarırsınız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluecafeblue

    10 mayısta yıldız teknık universıtesının sosyal tesıslerınde nişanlımın arkadası evlendı,50 kısılık bı eglence oldu ve bende davetlıydım,e DSLR bi makınanız olunca edilen ricayı söylemıyorum size :) düğünde çekim yapmam istendi.Bende tamam cekerım dedım.İşte boynumda makine gelin odasına gıtttım 4-5 poz aldım (tamda gelin odasınıın dışında mekanın fotografcıları fotograf baskısı alıyorlardı,bılgısayar ve yazıcı orada kurulu)ve sesli bir şekilde "EVET BURAYA BAKIP GÜLÜMSÜYORUZ,ÇOK GÜZELL,BOZMAYIN Bİ POZ DAHA ALIYORUM"diyince pis pis bana bakmaya başladılar,açıkçası özellikle yaptım,teknosa 10 kurusa baskı yapıyo sen 1 poza 10 tl alıyorsun ,ayıp.Neyse içlerinde biri şef garsona gitti ,belliki şikayet edildim ve şef garsonda yanıma gelerek burada çekim yapamayacagımı ,bu tesisin kendi fotografcısı oldugunu soyledı.Düğün sahıbı arkadasım(kız kısmı biraz çaçarondur kendısı,salonu kıralarken bu konuyu yetkılıyle konustugunu ve ıstedıgımız kadar fotograf cekebılecegımızı belırttı ve gereklı ızınlerı aldıgını soyledı kendısıne,garsonda bunun üzerine iyi madem diyip çekti gitti.Bende gönül rahatlığıyla çekime dewam ettim.Dışarı çıkarken fotoğrafçı eleman beni kibarca yanına çağırarak fotoğrafçı olup olmadığımı bir kaç soru ile sınamak istedi ve aldı boyunun ölçüsünü ,amatörüm ama ona göre proyum,Peki tamam o zaman bari gelin harici kimseyi çekme,bizde ekmek kavgasındayız damarı yaptı,bakarız dedim ve hızla uzaklaştım yanından.Bolbol çekim yaptım 2.köprünün rumeli hisarı tarafından.Gelin ve damat çıkarken birbirimizi itekliyoruz iyi kare yakalamak için,adam resmen gaz olmuş önüme falan geçiyor,kadrajı kapamaya çalışıyor,çektim kendime doğru elemanı"BAK DEDİM BEN SENİN GİBİ CANONCU DEĞİLİM,EFENDİ GİBİ ÇEKELİM GİDELİM TERBİYESİZLİĞİN ALEMİ YOK,HAA İSTERSEN PAŞALIYIZ HER TÜRLÜ GİDERE GİDER YAPARIZ"diye çıkıştım,eleman bi şaşırdı beklemiyor tabi öyle bir tepki.Araya garsonlar arkadaşlar girdi ayırdılar,Velhasıl o gece ona inat yaklaşık 400 tane fotoğraf çektim,içim rahatladı :))

    (birde bi arkadaşım vardı gazeteciyim diye kart çıkarmıştı yanlış hatırlamıyorsam,atakoyde yerel bır dergide calısıyordu,düğün,nişan vs ortamlarda hertürlü kendısını engellemeye calısan mekan sahıplerıne ve fotografcılara "BEN gazeteciyim,istediğim yerde çekim yaparım,bana karışamazsınız " diyip kimliğini gösteriyordu.Kimsede ona karşı itiraf edip seslerini çıkaramıyorlardı,şimdi o arkadaşım taşında haber alamıyorum,acaba gerçekten böyle birşey var mı???

    düzenleme:imla


    Soru güme gitti sanırım,basın kartı falan yapsak kendimize.Bu şekil bi dokunulmazlık oluyormu acaba,kırmızı kat gıbı.Göstercen basın kartını cüzzamlı görmüş gibi kaçışsın kraldan öte kralcı güvenlikçiler.Bence bir şekilde kendi kendilerine intikam alıp kendilerini tatmin ediyorlar DSLR makinası olanlara.Eğitim yok,anlayış yok, hasbel kader girmiş güvenlik şirketine ,bütün gün elinde jop,millete nasıl sarsam diye,vay şunların tipe bak ,ben bütün gün sıcakta anam ağlıyo,bunlar asmış fotogrf makınasını güneşin altında fotograf cekıyo,,du şunlara bi tersoluk yapayımda kendimi tatmin ediyim,hemide aksiyon olur mesaiiyi doldururuz düşüncesinden baskası değil.Bazarda ne arar la güvenlikçi,ben 55 yaşında adamım :)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluecafeblue -- 13 Haziran 2010; 11:21:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluecafeblue

    quote:

    Orijinalden alıntı: bluecafeblue

    10 mayısta yıldız teknık universıtesının sosyal tesıslerınde nişanlımın arkadası evlendı,50 kısılık bı eglence oldu ve bende davetlıydım,e DSLR bi makınanız olunca edilen ricayı söylemıyorum size :) düğünde çekim yapmam istendi.Bende tamam cekerım dedım.İşte boynumda makine gelin odasına gıtttım 4-5 poz aldım (tamda gelin odasınıın dışında mekanın fotografcıları fotograf baskısı alıyorlardı,bılgısayar ve yazıcı orada kurulu)ve sesli bir şekilde "EVET BURAYA BAKIP GÜLÜMSÜYORUZ,ÇOK GÜZELL,BOZMAYIN Bİ POZ DAHA ALIYORUM"diyince pis pis bana bakmaya başladılar,açıkçası özellikle yaptım,teknosa 10 kurusa baskı yapıyo sen 1 poza 10 tl alıyorsun ,ayıp.Neyse içlerinde biri şef garsona gitti ,belliki şikayet edildim ve şef garsonda yanıma gelerek burada çekim yapamayacagımı ,bu tesisin kendi fotografcısı oldugunu soyledı.Düğün sahıbı arkadasım(kız kısmı biraz çaçarondur kendısı,salonu kıralarken bu konuyu yetkılıyle konustugunu ve ıstedıgımız kadar fotograf cekebılecegımızı belırttı ve gereklı ızınlerı aldıgını soyledı kendısıne,garsonda bunun üzerine iyi madem diyip çekti gitti.Bende gönül rahatlığıyla çekime dewam ettim.Dışarı çıkarken fotoğrafçı eleman beni kibarca yanına çağırarak fotoğrafçı olup olmadığımı bir kaç soru ile sınamak istedi ve aldı boyunun ölçüsünü ,amatörüm ama ona göre proyum,Peki tamam o zaman bari gelin harici kimseyi çekme,bizde ekmek kavgasındayız damarı yaptı,bakarız dedim ve hızla uzaklaştım yanından.Bolbol çekim yaptım 2.köprünün rumeli hisarı tarafından.Gelin ve damat çıkarken birbirimizi itekliyoruz iyi kare yakalamak için,adam resmen gaz olmuş önüme falan geçiyor,kadrajı kapamaya çalışıyor,çektim kendime doğru elemanı"BAK DEDİM BEN SENİN GİBİ CANONCU DEĞİLİM,EFENDİ GİBİ ÇEKELİM GİDELİM TERBİYESİZLİĞİN ALEMİ YOK,HAA İSTERSEN PAŞALIYIZ HER TÜRLÜ GİDERE GİDER YAPARIZ"diye çıkıştım,eleman bi şaşırdı beklemiyor tabi öyle bir tepki.Araya garsonlar arkadaşlar girdi ayırdılar,Velhasıl o gece ona inat yaklaşık 400 tane fotoğraf çektim,içim rahatladı :))

    (birde bi arkadaşım vardı gazeteciyim diye kart çıkarmıştı yanlış hatırlamıyorsam,atakoyde yerel bır dergide calısıyordu,düğün,nişan vs ortamlarda hertürlü kendısını engellemeye calısan mekan sahıplerıne ve fotografcılara "BEN gazeteciyim,istediğim yerde çekim yaparım,bana karışamazsınız " diyip kimliğini gösteriyordu.Kimsede ona karşı itiraf edip seslerini çıkaramıyorlardı,şimdi o arkadaşım taşında haber alamıyorum,acaba gerçekten böyle birşey var mı???

    düzenleme:imla


    Soru güme gitti sanırım,basın kartı falan yapsak kendimize.Bu şekil bi dokunulmazlık oluyormu acaba,kırmızı kat gıbı.Göstercen basın kartını cüzzamlı görmüş gibi kaçışsın kraldan öte kralcı güvenlikçiler.Bence bir şekilde kendi kendilerine intikam alıp kendilerini tatmin ediyorlar DSLR makinası olanlara.Eğitim yok,anlayış yok, hasbel kader girmiş güvenlik şirketine ,bütün gün elinde jop,millete nasıl sarsam diye,vay şunların tipe bak ,ben bütün gün sıcakta anam ağlıyo,bunlar asmış fotogrf makınasını güneşin altında fotograf cekıyo,,du şunlara bi tersoluk yapayımda kendimi tatmin ediyim,hemide aksiyon olur mesaiiyi doldururuz düşüncesinden baskası değil.Bazarda ne arar la güvenlikçi,ben 55 yaşında adamım :)))



    Hocam " aha basından vurun vurun " diye üstümüze saldırmasınlar sonra



    quote:

    Orijinalden alıntı: spinoza17

    geçtiğimiz aralık ayında 1 günlüğüne ankaraya uğradım, elimde o zaman dsc-h9 var. neyse kocatepe camii'ne bir gideyim de etrafı cekeyim dedim. aşağıdan başladım kulağımda kulaklık 5-6 tane fotoğraf çektim birden guvenlik geldi..bekledi başımda baya ben fark ettim başta kulaklıktan dolayı da bişey duymuyorum bu bekledi 1-2 dk .. sonra adamlar konusmaya basladım ve bana neden fotograf cektigimi sordu ve yasak dedi. bende ne alaka turistim ben dedim kendim icin fotograf cekiyorum dedim sonrasinda uzaklastı ve rahat rahat istedigim fotografları cektim..
    can sıkıcı bir durum birinin bu işle uğraşırken dürtüklemesi ama maalesef memleketimizde böyle durumlar oluyor..turistim derseniz belki o günü kurtarırsınız



    İbadethane ve camilerde yasaklar olabiliyormuş buna normal diyorlar. Tatlı dille izin isterseniz yada ibadet eden kişiyide çekecekseniz izin verirse oda sorun çıkmadan çekim yapaiblirsiniz diyorlar.




  • Bu gün benimde başıma geldi bu olay,

    Almışım en sıfırından CANON EOS 7D büyük bir heyecanla akmışım antalya sokaklarına bir ara babama hediye almak için Deepo alışveriş merkezine girdim,

    Girerken çıplak(çantasız) makine boynumda asılıydı güvenlikçiler birşey demedi, bende zaten konudan bihaberim. Bir yandan bakınıyorum alacaklarıma, bir yandanda çiçek, vitrin reklam ıvır zıvır çekiyorum, tam işimi gördüm çıkmaya yakın, oje satan bir tezgahın önünden geçiyorum baktım yüzlerce pırıl pırıl, rengarenk, parlayan ojeler dizilmiş, dedim ne güzel görüntü şunu bir çekeyim, tam pozladım, tezgah sahibiyle göz göze geldik;

    ''- Nezaketen o bişey demeden ben sordum; hanımefendi ürünlerinizi çekmemde bir sakınca var mı?''

    ''- AAAAA kesinlikle olmaz yasak zaten !''

    ''- Alla alla? Niye yasak ?''

    ''- Ben bilemem yasak işte?

    Dayanamadım yapıştırdım lafı:

    ''- yabancı markaların sahte oje ve parfümlerinide satmak yasak değil mi?''!

    Kadın mal gibi kaldı öyle ama ben iş uzamasın diye içimden sanada ojenede diye sövüm yoluna devam ettim,

    Çıkıştadaki deske geldim, orda yüzüne yarım kilo boya sürmüş aklı kıt bayana ''- burda resim çekmek yasak mı dedim?''

    ''- Evet girişte etikette var zaten.''

    ''- Neden Yasak?''

    ''- eeee bilmiyorum emniyetçiler filanda geldi....

    ''- ne emniyetçileri hanım efendi ben ne soruyorum siz ne diyorsunuz.''

    ''- Yooo güvenliğiniz için zaten.

    ''- Tarih fotoğraf makinesiyle öldürülen bir adamı yazmış mı?''

    ''- Pardon?

    ''- Yok bişe hanım efendi iyi günler.''

    ''- Yine bekleriz..

    ''- Çok beklersiniz..''


    İşin özü: tamamen keyfi uygulamalar bunlar, insanların özgürlüklerini kısıtlayan bu girişimleri engellemek için konuyu meclis insan hakları komisyonuna taşımayı öneriyorum.

    Gerekirse ortak bir dilekçe hazırlayalım, herkes kendi adına bulunduğu yerden postaya versin.

    Biz susmaya devam ettikçe bir gün fotoğraf makinesi kullanmak suç olursa şaşırmamak gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxalanya -- 6 Kasım 2010; 21:07:41 >




  • bende 30 ekimde yapılan geç cumhuriyet etkinliklerinde kardeşimi çekmeye bağdat caddesine gittim.
    kaldırıma şerit çekmişler ama ben geçtim.
    kimse bir şey demedi zabıta polis hiçkimse.
    tören sonuna geliyor tam kardeşimi çekicem
    tutturdular sen basınmısın kimsin sen. falan filan.
    polis kimlik aldı filan çekemedim kardeşimi.
    tamam belki caddeye çıkmamam gerekbilirdi ama
    aynen @maxalanya
    dediği gibi
    ''- Tarih fotoğraf makinesiyle öldürülen bir adamı yazmış mı?''
    yok böyle bir şey yani.
  • :-)
    Niye yasak, onu açıklayayım:
    Bizim ülkemizde insanlar birbirlerinin özel hayatlarına pek düşkün, sürekli araştırma içerisindeler. Magazin programları en çok seyredilen program durumunda, kimin eli kimin cebinde diye merak eden bir toplumuz. Haliyle bir kafede, alışveriş merkezinde "uygunsuz" pozisyonda çekilen fotoğraflar magazinsel değer taşıyacaktır.

    Şahsi fikrim ve temennim ise dinamikleri yerleşmiş olgun toplumlarda olduğu gibi yasakların olmaması yönündedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunlu

    :-)
    Niye yasak, onu açıklayayım:
    Bizim ülkemizde insanlar birbirlerinin özel hayatlarına pek düşkün, sürekli araştırma içerisindeler. Magazin programları en çok seyredilen program durumunda, kimin eli kimin cebinde diye merak eden bir toplumuz. Haliyle bir kafede, alışveriş merkezinde "uygunsuz" pozisyonda çekilen fotoğraflar magazinsel değer taşıyacaktır.

    Şahsi fikrim ve temennim ise dinamikleri yerleşmiş olgun toplumlarda olduğu gibi yasakların olmaması yönündedir.


    Hocam, bak kendin söylüyorsun ÖZEL HAYAT diye, kafede alışveriş mekanında özel hayat olmaz, orası toplumun her kesimine açık, sosyal alanlardır. Yani bu gerekçe kendiliğinden ortada kalkmaktadır. O alana giden herkes çekilen mazara resminin içine girmeyi peşinen kabul edilmiş sayılır, muhakkaki kimsenin izin almadan yüzüne zoom yapmaya kanunen olmasa bile nezaketen hakkı yoktur.

    Son paragrafınıza tüm kalbimle katılıyorum.




  • Aslında bir avukat/hukukçu tanıdığı olan varsa ondan haklarımızı öğrenebiliriz!!??
    Practical Photography dergisindeki makalelerden okuyup da aklımda kalan şu :
    İngiltere'de özel mülk / kamuya açık alan ayrımı yapılıyor.
    Örnek: Bilmem ne plaza'nın bahçesine girip de mimari çekimler yapamıyorum.
    Ama eğer sokakta, caddedeysem, kimsenin özel arazisine girmemişsem, istediğim şeyi çekebiliyorum!

    O zaman soru şu:Ayasofya müzesi birinin özel mülkü mü yoksa kamuya / halka ait bir mekan mı??

    Hukukçu tanıdıkları olanlar varsa bir soruversinler lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MIND GAMES

    Aslında bir avukat/hukukçu tanıdığı olan varsa ondan haklarımızı öğrenebiliriz!!??
    Practical Photography dergisindeki makalelerden okuyup da aklımda kalan şu :
    İngiltere'de özel mülk / kamuya açık alan ayrımı yapılıyor.
    Örnek: Bilmem ne plaza'nın bahçesine girip de mimari çekimler yapamıyorum.
    Ama eğer sokakta, caddedeysem, kimsenin özel arazisine girmemişsem, istediğim şeyi çekebiliyorum!

    O zaman soru şu:Ayasofya müzesi birinin özel mülkü mü yoksa kamuya / halka ait bir mekan mı??

    Hukukçu tanıdıkları olanlar varsa bir soruversinler lütfen.


    Türkiye'de durum şu şekilde diye biliyorum:
    - Bir gerçek kişinin fotoğrafını çekmek istersen ondan izin alman gerekiyor. Eğer bu kişi 18 yaşından küçük ise ailesinden izin almak gerekli.
    - Özel mülklerin içinde ya da özel mülkleri çekmek için mülkün sahibinden ya da sahibinin yazılı yetki verdiği kişiden (yönetim) izin almak gerekiyor.
    - Kamuya ait mülklerde kamuya kapalı alanlarda hak sahibi kurumdan (valilik, belediye, askeriye gibi) izin almak gerekiyor.*
    - Kamuya ait mülklerde kamuya açık alanlarda fotoğraf çekimi serbest.**

    * Örneğin, Boğaziçi Köprüsü'nün tepesine çıkıp İstanbul panoraması çekmek.
    ** Örneğin, Ortaköy sahiliinden köprüyü çekmek.




  • Yer Ankara, yıl 1994 mayıs, Ankara Palas otelinin resmini çekmek için Ulusta cadde ortasındayım, elimde praktica tl-1000 ve 300 lük zoom objektif, tam 1-2 poz aldım kapıdan takım elbiseli 2 arkadaş belirdi, hoop hemşerim napıyon sen dediler, bende hocam okulda açılacak Ankaranın cumhuriyet tarihi eserlerinin resim sergisi için foto çekiyorum dedim, adamlarda bana burası özel mülk çekemezsin dediler, tamam o zaman ben bundan sonraki resimlerde yoldan geçen belediye ötübüslerini çekcem eğer mümkünse binanızın önünü perde ile kapatın kadrajımı bozuyor dedim, birbirlerine bakıp çabuk hadi 1-2 resim çekip kaybol dediler, bende anlaştık hocam deyip ayrıldım ordan, daha sonra öğrendim ki orası gerçekten yabancı devlet büyüklerinin falan misafir edildiği güvenliği yüksek bir yermiş ve hertürlü emniyet tedbiri alınırmış, herifler bana bayaa bi torpil yapmışlar yani makınamı alıp kırmamakla...




  • Bende başıma gelen bir engellemeyi paylaşmak istedim, bu haziran aylarındaydık ıspartada üniversiteden mezun olmuşuz artık haliyle gitmeden şöyle üniversite bahçesini çevresini bi fotoğraflıyayım dedim arkadasta var yanımda ben arkadaşı fotoğraflıyorum falan baktım öteden beri bi güvenlikçi geliyor yanımıza, geldi "kimliklerinizi görebilirmiyim?" hayırdır dedim niye görmen gerekiyor? bide böyle iş güzarlara acayip sinir olurum tekerlerine çomak sokarım mümkün oldugu kadar neyse gösterdik öğrenci kimliğimizi "Ne iş yapıyosunuz fotoğrafçımısınız siz? neyi çekiyosunuz burda??" dedi rast gele çekiyorum öyle noldu sorunmu var dedim "amirim söyledi sizi görmüş git bi bak bakayım dedi" dedi, bende söylesene amirini kimmiş bi gidip konuşacam falan dedim kem küm etmeye başladı neymişte reklam amaçlı mı çekiyomusum yoksa kendimemi çekıyomusum..yani elimdeki kompak makine olsa hiç sorun değil "neyse uzatmayalım çekmeseniz iyi olur "dedi .. ben oralı olmadım hiç çatır çatır çektim. diyeceğim heryerde var böyle gerizekalılar akıllarınca bi iş yaptım sanıyolar,birinin işini engelleyince egoları tatmin oluyor "vay be ben neymişim nasılda engelledim adamın çekimini" diyip kendi kendilerini iyi hissediyorlar böyle hasta kafalı insanlar, birde cahiller ondan böyle oluyor, boynumda makineyle gören herkes tip tip bakıyor yok gazetecimisin yok düğünlerde çekim yapıyomusun vs..sanane kardeşim diye bagırmak gelıyor adamın suratına ya sabır diyip gidiyorum.Sizede tavsiyem biri öyle yasak falan derse hemen tamam demeyin nerde yasak ,yazıyormu veya biryerde belirtilmişmi? göstermesi lazım o zaman o kişinin, neyse hepimize yasaksız çekimler




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.