Şimdi Ara

Fotoğraf baskıda inanılmaz kazık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
2
Favori
6.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok müthiş acaip iyi bir fotoğrafçı değilim. Çektiğim fotoğrafların hiç biri de sanat eseri değildir. Bir fotoğraf stüdyom da yok. Her hangi bir işletmenin sahibi de değilim. Ancak birazcık empati yaparak birşeyler yazmak istedim ben de konuya. Konuyu açan arkadaş tek bir yorum yapmış ve bir daha uğramamış. O ayrı. Ancak adamın yazdıkları çok ilginç. Adam 50 kuruşun hesabını yapmış burada. yani 0,5 TL. Tabii ki de hepimiz için önemlidir para. Ancak öyle ya da böyle bir hizmet alıyorken 3-5 lira için insanları kazıkçı olarak nitelendirmek çok ayıp geliyor. Bir arkadaş demiş ki: "Çin malı objektifler kullanıyorlar, sanat manat hak getire, sabit ışık vs." Kesinlikle haklısınız ancak adam burada 50 kuruşun hesabını yapmış. Şimdi bir fotoğraf stüdyosu düşünün herif bilmem kaç bin dolarlık fotoğraf makinesi kullanıyor (Marka falan vermek istemediğimden öyle yazıyorum), onlarca yıl kum altında sıkıştırılmış merceklere sahip onbinlerce dolarlık objektif kullanıyor. Bu durumda o stüdyoya gittiğinizde vay anasını sayın seyirciler ben bu adama 20 TL fazladan vereyim mi diyecek bu arkadaş. Adam vesikalığın dijital kopyasını alıp, 4 vesikalığı tek kağıda sıkıştırıp uzun vadede üç beş lira kar etmenin derdinde. Ha bu vesikalık dediğimiz zamazingoyu da günde 10 - 20 tane kullanıyor değiliz bu arada di mi. Senede 2 tane kullanırsan eyvallah. Bu esnafın işletme maliyetlerini de düşünmekte fayda var sanırım. Ha o esnafı düşüneceğim diye ben fazladan para mı öedeyeceğim. Tabii ki de hayır. O halde gidip bilmem ne teknoloji markette çıktı al. Ama şunu da unutmaki o marketin işlem hacmiyle sizin köşedeki fotoğraf stüdyosunun işlem hacmi aynı değil. Tabii ki de o fotoğraf stüdyosu biraz daha pahalıdır ancak bunun sebebi işi düşen vatandaşı yolmak değil işletmesinin devamını sağlamaktır. Sen marketten yana tercihini kullanabilirsin. Ancak insanları kazıkçılıkla suçlamak çok terbiyesizce bir davranış olur. Ha gelelim sanat mevzusuna. Yahu çektiğin foto zaten vesikalık. Ya ehliyette kullanacaksın ya kimlikte. Olmadı ikametgah senedinde. Onu da kesip biçecekler armut gibi surat kalacak ortada. Her tarafı sanat olsa ne olur. Aranızda pasaport için biyometrik fotoğraf çektirip lan ne yakışıklı/güzel çıkmışım diyen bir kişi var mı? Adamlar gülmenizi bile istemiyorlar fotoğrafta yemişim sanatını :) O nedenle acaba çok da yüklenmemek mi gerekiyor fotoğraf stüdyolarına??? Ha düğün fotoğrafları içinse hiç bir şey diyemeyeceğim ama zaten üç beş liraya gelen adamdan çok da bir şey beklememek gerekiyor sanırım. 50-60 bin TL'lik düğünde fotoğrafçı için ayırdığımız bütçe 400 TL ise bu adamdan sanat eseri beklemek biraz haksızlık olur gibi geliyor bana...

• Contrbas kullanıcısına yanıt
    Yorum: Çok müthiş acaip iyi bir fotoğrafçı değilim.
    Cevap: Yani fotoğrafçısın ya da bu işlerden sen de para kazanıyorsun. Ben eleştiriyorum taraflı olarak, sen de cevap vermişsin taraflı olarak. Olaya ortadan, yansız bakmıyorsun, bunu bir ortaya koyalım.

Yorum: Ha o esnafı düşüneceğim diye ben fazladan para mı öedeyeceğim. Tabii ki de hayır.
    Cevap: Tabii ki de hayır. Ayrıca ben zaten verdiği fiyata tamam diyorum onun için ikinci sefer aynı yere gidiyorum. Vatandaş farklı fiyat vermeye orada başlıyor.

Yorum: Konuyu açan arkadaş tek bir yorum yapmış ve bir daha uğramamış. O ayrı.
    Cevap: Sonuç? Ben yorum ve eleştiri istedim, sen de dahil diğer forum üyeleri sağolun paylaşmışsınız bişeyler. Ekstra bir fiil içerisinde olmamam kimseyi ilgilendirmez. Konuyla alakalı değil çünkü.

Yorum: Ancak adamın yazdıkları çok ilginç. Adam 50 kuruşun hesabını yapmış burada. yani 0,5 TL. Tabii ki de hepimiz için önemlidir para. Ancak öyle ya da böyle bir hizmet alıyorken 3-5 lira için insanları kazıkçı olarak nitelendirmek çok ayıp geliyor.
    Cevap: Çok samimi söylüyorum. 10 kuruş yani 0,10 TL'nin bile hesabını yaparım. İnançlı birisiyim. Öbür tarafı da var bu işlerin. Kimsenin hakkını yememeye çalışıyorum, hakkımı da yedirmem. Paranın değil hakkın hesabı yapıldı yukarıda. Makale yazmadık ama hakkımın hesabını soruyorum, kuruş için dilenmiyorum. Buna ek, böyle hizmet derken fotoğrafçının çekerken aldığını söylüyorsan tartışırız, konuşuruz. Çünkü belli bir programla fotoğraf üzerinde oynama düzeltme işleri falan. Bunun için aldığı parayı hak eder mi konuşuruz. Ancak, metro altındaki kişinin yaptıklarını söylüyorsan o ayrı mesele. Yukarıda da yazdım. Vatandaş önce vesikalık olup olmadığını bilmediği fotoğraf için çok kısa bir zaman diliminde fiyat değiştiriyor. Yani şöyle. Bir (Ctrl + p) tuşuna basmak için, burası çok önemli çünkü, ama kastettiğim kirası çalışanı sermayesi adam oraya zaman ayırıyor değil benim için yapacağı iş, yani (Ctrl + p).

Yorum: böyle bir hizmet alıyorken 3-5 lira için insanları kazıkçı olarak nitelendirmek çok ayıp geliyor.
    Cevap: Yani (Ctrl + p), yukarıda yazdık. Yani vatandaşın verdiği hizmet bu. Orada anlaşalım. Bunun için benden önce soruyorum 100 TL, sonra soruyorum 150 TL istiyor.(kuruş hesabına takılmamak için, bu örneği veriyorum. Vatandaşın kumaşını gösteriyorum. Vatandaşın çocuğunun kursağından geçen 50 kuruş ile 50 lira arasında fark olmadığını belirtiyorum) Bunu yapamaz. Yapamadığı için, yapamayacağı için gerçeği söylemek ayıp değil. Tam tersinden düşünmekte de fayda var. Vatandaş 3-5 lira için bana (3-5 de değil 30 kuruşluk fotoğraf baskısını tanesi 2 liradan yapması gerekirdi ki daha sonradan hiç bir şey değişmemesine rağmen 3 TL'ye çıktı fiyat, ancak vesikalık olduğu anlaşılınca prensip gereği 5 liradan yaptı, onu da en az 2 tane çıkararak yani 10 TL. (10 TL - 60 kuruş = 9,40 TL. Bu olayın sınırı yok. 100 kere ben bu işlemi yapsam vatandaş benden 940 TL prensip gereği alırdı. Ya da 100 farklı kişi aynı şekilde bu işlemi yapsa toplamda 940 TL alacaktı. Önemli burası çünkü vatandaşın kumaşından bahsediyoruz. 3-5 değil de 940 rakamını telafuz edince abartmış olmuyorum, aksine 3-5 diyerek olayı sulandırmamak gerektiğini vurguluyorum)

Yorum: Şimdi bir fotoğraf stüdyosu düşünün herif bilmem kaç bin dolarlık fotoğraf makinesi kullanıyor (Marka falan vermek istemediğimden öyle yazıyorum), onlarca yıl kum altında sıkıştırılmış merceklere sahip onbinlerce dolarlık objektif kullanıyor. Bu durumda o stüdyoya gittiğinizde vay anasını sayın seyirciler ben bu adama 20 TL fazladan vereyim mi diyecek bu arkadaş.
    Cevap: Hayır. Ben çıktı alıyorum. Fotoğrafı 5, 10, 15 TL'ye çekmesine karışmıyorum. Orası için ayrı konuşmak gerekir ki sen de burada çelişkidesin. "Ha gelelim sanat mevzusuna. Yahu çektiğin foto zaten vesikalık. Ya ehliyette kullanacaksın ya kimlikte. Olmadı ikametgah senedinde. Onu da kesip biçecekler armut gibi surat kalacak ortada. Her tarafı sanat olsa ne olur. Aranızda pasaport için biyometrik fotoğraf çektirip lan ne yakışıklı/güzel çıkmışım diyen bir kişi var mı? " diyen sensin. Yani adam binlerce dolarlık makine alır ancak armut (burada ben oluyorum) fotoğrafı çeker, sanat yok, karşıda armut var ancak binlerce dolarlık mercek için fotoğrafa ne kadar verelim burayı tartışmak lazım, onun için ayrı tutuyorum ama merak ediyorsan "vay anasını sayın seyirciler ben bu adama 20 TL fazladan vereyim" demem. Fotoğrafın kağıda basılması için hizmet ödüyorum. Aynısını, abartmıyorum aynısı, aynı fotoğraf kağıdına Media Markt 30 Kuruş'a yapıyor. Bu vatandaş önce 2, sonra 3, daha sonra da fotoğrafın vesikalık olduğunu anlayınca en az 2 baskı şartı koşarak 5 TL'den yapıyor makinede (Ctrl + p) tuşuna basmak için. Yani ben çıktı alıyorum. Ama vatandaş bana günden güne farklı fiyat veriyor, gerekçesi ise prensipleri.

Yorum: Bir arkadaş demiş ki: "Çin malı objektifler kullanıyorlar, sanat manat hak getire, sabit ışık vs." Kesinlikle haklısınız ancak adam burada 50 kuruşun hesabını yapmış.
    Cevap: Hayır. Yukarıda da söyledim. Ben eleştiriyorum taraflı olarak, sen de cevap vermişsin taraflı olarak. Olaya ortadan, yansız bakmıyorsun, bunu bir ortaya koyalım. Bu işten para kazanmışsın / kazanıyorsun. Ancak olaydaki farklı boyut benim 50 kuruş (yukarıda söyledim sulandırmamak için tekrar bu kelimeyi kullanmayacağım) hesabı yapmam, kuruş hesabı ile dilencilik yapmam değil. Hakkımı arıyorum, günden güne farklı fiyat veriliyor çünkü karşıdan.

Yorum: Adamlar gülmenizi bile istemiyorlar fotoğrafta yemişim sanatını :) O nedenle acaba çok da yüklenmemek mi gerekiyor fotoğraf stüdyolarına?
    Cevap: İlk olarak belli bir fotoğrafçıdan bahsettik bu nedenle fotoğraf stüdyoları konusu diğer forum üyelerinin gürüşünü yansıtabilir. İkinci olarak aynısını başka fotoğrafçı da yapmıştır, genellemiyorum ama "acaba çok da yüklenmemek mi gerekiyor fotoğraf stüdyolarına" diyemiyorum. İki açıdan da farklı noktadayız.

Yorum: Ha o esnafı düşüneceğim diye ben fazladan para mı öedeyeceğim. Tabii ki de hayır. O halde gidip bilmem ne teknoloji markette çıktı al. Ama şunu da unutmaki o marketin işlem hacmiyle sizin köşedeki fotoğraf stüdyosunun işlem hacmi aynı değil. Tabii ki de o fotoğraf stüdyosu biraz daha pahalıdır ancak bunun sebebi işi düşen vatandaşı yolmak değil işletmesinin devamını sağlamaktır.
    Cevap: İşletmesinin devamını sağlamak için fotoğrafçı, berber, emlakçı, taksici, seyyar satıcı, saatçi, sahaf, kitapçı, kırtasiyeci falan. YAPAMAZ. Bugün 5, yarın 10, diğer gün 15 TL diyemez.

Yorum: sebebi işi düşen vatandaşı yolmak değil işletmesinin devamını sağlamaktır.
    Cevap: İşletme mezunuyum. İşletmenin amaçları: notoku. com/islet melerin-amaclari/

Yorum: Ha o esnafı düşüneceğim diye ben fazladan para mı öedeyeceğim. Tabii ki de hayır.
    Cevap: Tabii ki de hayır. Ayrıca ben zaten verdiği fiyata tamam diyorum onun için ikinci sefer aynı yere gidiyorum. Vatandaş farklı fiyat vermeye orada başlıyor.

Yorum: Ha bu vesikalık dediğimiz zamazingoyu da günde 10 - 20 tane kullanıyor değiliz bu arada di mi. Senede 2 tane kullanırsan eyvallah.
    Cevap: 1- Bilemezsin. Ama açıklamak adına O dönem başvuru yapıyordum, bazı firmalar 6 bazı firmalar 1 tane fotoğraf istiyordu. 2- Yukarıda da söyledim. Ben eleştiriyorum taraflı olarak, sen de cevap vermişsin taraflı olarak. Olaya ortadan, yansız bakmıyorsun, bunu bir ortaya koyalım. Bu işten para kazanmışsın / kazanıyorsun. Ancak olaydaki farklı boyut benim para hesabı yapmam, kuruş hesabı ile dilencilik yapmam değil. Hakkımı arıyorum, günden güne farklı fiyat veriliyor çünkü karşıdan. 1 kuruş ile 100.000 TL arasında da fark yok. Senede olayı 1 defa yapmasıyla 20 defa yapması arasında da fark yok bu vatandaşın.

Yorum: Birinci yorum: (Adam vesikalığın dijital kopyasını alıp, 4 vesikalığı tek kağıda sıkıştırıp uzun vadede üç beş lira kar etmenin derdinde.) Sonraki yorumlar: (-Bu esnafın işletme maliyetlerini de düşünmekte fayda var sanırım.) (-Tabii ki de o fotoğraf stüdyosu biraz daha pahalıdır) (-ancak bunun sebebi işi düşen vatandaşı yolmak değil işletmesinin devamını sağlamaktır) (-Ancak insanları kazıkçılıkla suçlamak çok terbiyesizce bir davranış olur) (-Çok müthiş acaip iyi bir fotoğrafçı değilim. Çektiğim fotoğrafların hiç biri de sanat eseri değildir. Bir fotoğraf stüdyom da yok. Her hangi bir işletmenin sahibi de değilim. Ancak birazcık empati yaparak birşeyler yazmak istedim ben de konuya.)
    Cevap: Tekrar ediyorum. Yani fotoğrafçısın ya da bu işlerden sen de para kazanıyorsun/kazanmışsın. Ben eleştiriyorum taraflı olarak, sen de cevap vermişsin taraflı olarak. Olaya ortadan, yansız bakmıyorsun, bunu bir ortaya koyalım. Empati yapmak birine terbiyesiz demek (-Ancak insanları kazıkçılıkla suçlamak çok terbiyesizce bir davranış olur) öbür yandan (-birazcık empati yaparak birşeyler yazmak) demek değil.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.