Şimdi Ara

FOSFOR YAPIMI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
29.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yoksa Fosforlu gibi parlak birşey mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçanPırasa

quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

Fosforla çok uğraşmayın radyoaktivitesi olabilen bi madde...

Dostum benim bildiğim Fosfor radyoaktif bi element değil.

Radyoaktif değil tam olarak ama yine de zarar veriyor vücuda...

İzotopları izobarları mı izotonları mı ne radyoaktif...

Hatta fosforlu saatler varya onlar kanserojen işte....

quote:

Orijinalden alıntı: djrdwn

bu arada element olan fosfor dan bahsetmiyor arkadaşımız. element olan fosfor çok az ışık yapar. hatta ışık bile değil.. sadece karanlıkta kendini zar zor gosterebilecek kadar. arkadasın dediği kimyasal karışım.. ateş boceğinin urettiği karışım. gece balıkcıların kullandığı fosfordaki karışım.. ustte yazdığım videoyu izlersen bi fikir sahibi olursun kardeşm......

Teşekkürler

• http://www.zaplat.com/video/ilginc_videolar/47904/Fosfor_Kar%C4%B1%C5%9F%C4%B1m%C4%B1

soda +dew enerji içecegi (sarı şise powerade)+ 10 gr. peroksit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 6 Eylül 2009; 18:12:24 >
  • Kaderşimle ben yapmaya çalışıyoruz bir şuru araştırma yaptık ve vet bir videoda fosfor yaptılar ama bunu bir tek nedense videodakiler yaptı onu izleyen arkadaşların neredeyse hepsi denemiş ama şu ana kadar kimse ben yaptım başardım fln demedi Ben yinede bu işin peşini bırakmıycam ama isterseniz karanlıkta değilde Mor ışıkta ( Siyah florasan)da parlayan fosfor yapmanıza yardım edebilirim. Yapımı çok kolay
    MALZEMELER
    Siyh Florasan
    Fosforlu Kalem (hani okulda fln kitapların uzerine çizdiğimiz kalemlerden)
    Çam şişe
    Su
    YAPILIŞI
    Şişenin içine su doldurum. Şişenin içindeki suya fosforlu kalemleri kırıp murekkepleri suya dokun. Ne kadar boya dokerseniz sizin için daha iyi aha fazla parlar. Ve şişenin kapağını kapayın. Siyah florasanıda yapın işte size harika parlayan bir şişe çok güzel olyor tavsiye ederim.. Çok fazla kişi denedi ve çok iyi bir sonuç aldı..

• çok eski bir konu ama bu ama yine de denemek isteyen olur .
    Konuyu açan arkadaş Fosfor dan kasıt element olarak değil parlak yeşil renkte olan sıvı/çubuk gibi bişeyden bahsetmiş sanırım . Çoğumuz bilirsiniz içinde sıvı-yeşil renkte olan bir çubuk vardır ve kırdığınız zaman parlak yeşil hale gelir. Bunun sebebi fosfor değildir birdizi kimyasal reaksiyondur. Teoriğini es geçiyorum. Evde de deneyebilirsiniz.
    Sodyum asetat veya sodyum asetat içeren made (kabartma tozu vs. ) Hidrojen Peroksit ( ticari satılan yani %30 luk, oksijenli su olmaz işe yaramaz ) Birde Soda ( mountain dew diye bir marka var arkadaslar abd menşeili bir gazoz ama içeriğinde bol miktarda sodyum ve kafein var bu yüzden bir bideoda bu gazoz ile çalışıyorlar ve olumlu sonuç alınıyor eğer siz sprite ile denerseniz hidrojen peroksite yazık olur sonuçta alamazsınız :) )
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.