Şimdi Ara

Fosfolipit olusirken kac su cikar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
19.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2yasidi + gliserol -> fosdolipit + kaç su
    Ve ester bagi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herseyinhayirlisi -- 30 Ekim 2016; 16:4:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fosfolipit Sentezinde Açığa Çıkan Su Molekülleri

Fosfolipitler, hücre zarlarının temel yapı taşlarıdır ve sentezleri sırasında belirli sayıda su molekülü açığa çıkar. Fosfolipit sentezi, aşağıdaki genel formülle gerçekleşir:

1 Gliserol + 2 Yağ Asidi + 1 Fosfat Grubu + 1 Alkol › 1 Fosfolipit + x Su Molekülü

Bu formülde "x", fosfolipit sentezi sırasında açığa çıkan su moleküllerinin sayısını temsil eder.

Fosfolipitler, bir gliserol omurgasına bağlı iki yağ asidi molekülü, bir fosfat grubu ve bir alkol molekülünden oluşur. Sentez sırasında, iki yağ asidi gliserole ester bağları ile bağlanır ve bir fosfat grubu fosfatidilkolin gibi bir alkol molekülüne bağlanır.

Ester bağlarının oluşumu sırasında su molekülleri açığa çıkar. Her bir ester bağının oluşumu için bir su molekülü açığa çıkar ve fosfolipit başına iki ester bağı oluşacağından, fosfolipit sentezi sırasında toplam iki su molekülü açığa çıkar.

Bu nedenle, bir fosfolipidin sentezi sırasında açığa çıkan su molekülleri sayısı ikidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gliserol + 2 yağ asidi + fosforik asit -----> Fosfolipid + 3 H2O

Olması lazım galiba.Ama çok detay değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sichern

Gliserol + 2 yağ asidi + fosforik asit -----> Fosfolipid + 3 H2O

Olması lazım galiba.Ama çok detay değil mi?

Lys testinde cikti dostum.

Ygsde boyle bisey cikmaz degil mi

• lysde de çıkmaz

• herseyinhayirlisi kullanıcısına yanıt
    Hocam lys de bile bu kadar detaya girilmiyor ki çok uç bir soru bu.Hangi yayın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sichern

Hocam lys de bile bu kadar detaya girilmiyor ki çok uç bir soru bu.Hangi yayın?

Bizim fen bilimleri dersanesinin yaprak testi.

Elimde palme var hocam baska ne onerirsin bunun yanina şöyle ayarinda sorulari olan.

• Yok cikabilir niye cikmasin ki senden istedigi bilgi bag sayisi kadar su cikar muhabbeti ygs ve lysde gelebilcek basit sorulardan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sensorler hakkinda bir kac soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 dostum o testi ben de çözmüştüm

• Kardeşim 2 değilmi ya ? Nötral yağdan üç çıkar

• Yok dostum iki tane çıkar eminim millet yanlış hatırlıyor sanırım

• Kappaccino kullanıcısına yanıt
    Bağ sayısı kadar su çıkar muhabbeti ama onda da sorulacak yerler belli notral yağ,karbonhidrat veya protein sorulur.

Fosfolipit denklemi bu konuda sorulacak en uç sorulardandır.Ki daha önce karşılaşmadım bile.O verdiğim denklemi nerede gorebilirsin mesela?Meb kitaplarında falan o denklem verilmez.Cogu kaynak kitabında da yok.

Sorulabilecek kolay sorulardan diyorsun da öyle değil hocam.Kime sorsan afallar.

Hayır birde lysyi bırak ygsde bile çıkar demişsin ama yok artık hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sichern -- 30 Ekim 2016; 17:45:49 >
  • Sichern kullanıcısına yanıt
    Dostum yilini pek hatirlamiyorum ama 15 veya 16'da adamlar cat diye asagidakilerden hangisinde kükürt atomu bulunur diye sordular hicbir ogretmenin sana proteinde kukurt bulunur diye yazdirmamistir ama gerci yazdirmaya baslamislardir ciktiktan sonra genel olarak bilinen yargi C,H,O,N diye gecer bi koydular soruyu oyle herkes mal gibi kaldi orda da neyi bilmek gerekiyor Radikal grup iste boyle seyler oluyor ve bu soruda gayet ihtimalli bir soru meb kitabinda olmasi sart degil

• Kappaccino kullanıcısına yanıt
    Çok yanlış dusunuyorsun.

Bak şu an önüme meb kitabını aldım protein kısmında C,H,O,N ve S yazıyor koca koca.Yani senin dediğin soru sorulabilecek bir şey meb kitaplarında da, ders kitaplarında da bulunan bir bilgi.

Hatta meb ornek vermiş hemoglobini belki soru çıkar yazayım buraya da

3032 C
    4816 H
    872 O
    780 N
    8 S
    4 tane de Fe bulunur demiş.

Bak mesela Fe bile bulunabiliyormuş.

Hocaların C,H,O,N diye anlattığı 4 element bütün proteinlerde bulunan ortak elementler.Ama bunların yanında S,P,Fe... gibi elementler de olabilir.C, H,O,N elementlerini anlatan hoca ortak olanlar der zaten.Demese bile her yerde yazıyor.

Yani asıl bu soru çıkması beklenen bir soru olurdu ki zaten dediğine göre de çıkmış.Hayır yani her kaynakta proteinin şeması var zaten radikal grubu bilemeyecek ne var hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sichern -- 30 Ekim 2016; 19:46:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.