Hocam görmemesinin sebebini çözdüm. Aynı zamanda Thrustmaster'ın el freninin kullanıyorum. İkisini aynı anda kullanınca birini görmüyor. Bunu henüz çözebilmiş değilim |
Forza Horizon 5 [PC ANA KONU ] (193. sayfa)
-
-
Diğer konuda da driver sorunu yaşıyordunuz, o çözüldü mü?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet el freni ve viteste manuel olarak driver yüklemek gerekiyormuş. Base ve direksiyon için böyle bir şeye gerek yok o uygulama üzerinden güncelleniyor. Ben vites ve el freni de bu şekilde uygulama üzerinden olur diye düşünmüştüm
-
Açıkçası en fazla oynadığım oyun bir yarış simülasyonu olan Assetto Corsa. Genel olarak direksiyonun kendi ayar kısmından onu baz alarak ayarlama yapıyorum ama oyun içi ayarlarda da elbette bazı ince ayarlar yapmam gerekmişti ilk başta . Ama direksiyonu açısı olarak 1080 derece kullanayı tercih ediyorum , t300 veya tx300 kullanırkende bu şekildeydi direksiyon açısı. Bu gibi ayarların aslında tamamen kişisel tercihler olduğunu söylemem gerek. Yani bir tane referans değer yok ve siz de haliyle kendinize ve oynadığınız oyuna uygun olan ayarlamayı bulmanız gerek.
Konsolda oyun oynadığım zamanlarda haliyle bu kadar fazla ayara hakim olma durumu mümkün olmadığı için en fazla oyun içinde izin verildiği derecede bir iki ayar ile oynama şansım olurdu ama PC de haliyle her detaya ulaşmak mümkün. Şu en doğrusudur demek yanlış olur ama tecrübeli simülasyon oyuncuları ve hatta gerçek yarış pilotlarından da çokça duyduğum şey şudur ki , asla ffb ayarını delice arttırıp direksiyonu normalin üzerinde bir ağırlığa getirmeyin. Bu durum sürüşünüzün doğallığını epeyce bozacaktır . Bu cümleyi çok fazla duyuyorum ve şahsen bende buna katılıyorum . Bu şuna benziyor , bir müzik albümü dinliyorsunuz ve dinleti sırasında dur bas tonlarını sonuna kadar açayım, dur tizleri de yükselteyim diyip dinlediğiniz albümün stüdyodaki kaydından bambaşka bir şeye dönüşmesi gibi . O ayarlamalar aslında orjinal kaydı manipüle eden , belli oranda bozan ayarlamalar. Elbette oyunları hiç bir şekilde ayar yapmadan oynayalım demiyorum ama aşırı ffb etkisinin de gerçekten aracın vermesi gereken bir çok doğal tepkiyi örttüğünü bizzat deneyim ettiğim için bende gereksiz şekilde direksiyonu ağır hale getirecek ayarlamalardan uzak duruyorum .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet her biri için özel sürücü mevcut ve her biri zaten PC kasanıza USB portundan bağlı ise tüm donanımların kendi sürücüsünü kurup advance modu açmanız yeterli olacaktır . Bu arada forza horizon 5 in ffb etkileri gerçekten TS - PC yi aşırı sert bir hale getiriyor , iyi bir ayarlama yapmanız şart bence. Hani arcade bir oyun da oynuyor olsanız en azından daha doğal direksiyon tepkileri için aşırı ağır olmamalı cihaz .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BU SEFER KONUYA AMME HİZMETİYLE GELDİM (HİLELİ ARAÇ)
Şimdi hocalar bu güne kadar hep yanlama makinaları yaptığım için uzun zamandır ertelediğim bir araç vardı. Oyundaki kılavuz noktalarında bir türlü başarılı olamıyordum çünkü buna uygun arabam yoktu. Geçen sezonki etkinlikte yapamadığım bir kılavuz noktasını ilk denemede çok rahat bir şekilde tamamladım. Lamborghini Urus'a hem rallide kullanabileceğiniz hem de dağ bayır görevlerinde kullanabileceğiniz karışık bir ayarlama yaptım. Aracın hızı düşük gelmesin 10 ileri şanzımanda otobanda yarım saatlik bir test sonucunda şanzımanın hem hızlanma hem de azami hızdaki en güzel ayarını yakaladım. Fren gücünü de en yükseğe çektim çünkü araç durmuyordu. Dağ tepe işleri için lastik havası azaltıldı, rallide kullanmak isteyen olursa diye yol tutuşu açısından ralli lastiği taktım ve jantları büyüterek asfaltta da güzel bir performans yakaladım. Süspansiyonlar daha çok ralliye uygun fakat kılavuz görevlerinde kullanmak için çekiş desteğini ve ABS'yi açarsanız arabanın performansına şaşıracaksınız. Hileli dediğim kısım buydu. Ralli ve asfalt için çekiş desteğini kapatabilirsiniz. Daha doğrusu ABS'yi her koşulda açmanız gerek çünkü fren gücü en yüksekte öbür türlü kullanamazsınız. Dediğim gibi geçen sezon 10'a yakın denediğim ve başarısız olduğum bir kılavuz noktasını ilk denemede tamamladım. Kullanmak isteyen olursa üretici kısmına "esinax" yazarak ayarı kullanabilir.
-
-
SEA
Yeni gelen Porsche Motorsport 935'i merak ettiğimden bir an önce görevleri tamamlayıp ayarlama yaptım. Aracın orijinal jantları hoşuma gitmediğinden bunu değiştirmek istedim. Tabi bu pist arabası jantı da ona göre yapılır ama dediğim gibi gözüme güzel gözükmediğinden değiştirdim. Bütün jantları tek tek dolandıktan sonra eleye eleye en son bunda karar kıldım. Fren balatalarını da değiştirmedim. Zaten aracın yol tutuşu o kadar iyi ki frene basmıyorsun. Benim yaptığım ayarlamada en fazla 413 km/h'i gördüm fakat maksimum hız ayarı yapıldığı zaman 430 km/h+ görmek mümkün. O tipte ayarlar da mevcut isteyen kullanabilir ben keyiflik ayar yaptım. Ayarı kullanmak isteyen üretici kısmına "esinax" yazarak ayarı uygulayabilir.
-
Valla hocam galiba direksiyon bana fazla geldi kullanamıyorum :) Alıskın degılım sanırım ondan ılk defa kullanıyorum boyle bır dıreksıyon. Forza Horizon gibi bir oyunda bile acayip spin atıyor araba bir sağa bir sola yalpalıyor toplayamıyorum. 900 derece kullandıım ıcın mıdır nedır virajları dönemiyorum iki tur filan attırmam gerekiyor sonra da zor topluyorum araba ters dönmüş oluyor :) Şimdi bir de 640 derecede deniyeceğim. Yarışlarda 900 derece cok zor.
-
Hocam size bir şey daha sormak istiyorum. Virajları inanılmaz zor dönüyorum iki tur direksiyonu attırsam bıle zor donuyorum güç bela dönüncede bu sefer 2 tur atınca arabayı toplayamıyorum
Şöyle bir şey farkettim direksiyonu çeviriyorum aracın tekerlekleri daha fazla dönmüyor ama direksiyonumu döndürebiliyorum sizde de böyle mi ?
-
arkadaşlar bu şekilde sürekli sahip olunan çıkıyor çok uzun süre geçmeden yenisini satın alamıyorum,sürekli olarak almanın bir yolu yokmu fazlasıyla puanım var forzathon puanı neden böyle yapıyorki acaba bilgisi olan varmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D08E19EBA -- 7 Mayıs 2023; 13:45:22 > -
bunu 1 defa satın alma hakkınız var.
-
birden fazla satın alabiliyorumda süreyle ilgili sıkıntı var çok uzun sürüyor bir kereden kastınız nedir tam olarak?
-
Her Perşembe TR saati ile 17:30 mevsim değiştiğinde bir tane alabilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlk defa Forza’da mavi ekran aldım. Son güncellemeden mi kaynaklı fikrim yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Eliminator cok adaletsiz degil mi? Her seferinde arac almaya gidiyorum 2 level araba var daha oyunun başında 9 level araba benimle yarisiyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
teşekkürler
-
Haritada belli noktalarda çıkabilecek araç seviyeleri oldukça yüksek. Rastgele başlarsanız genellikle 2-3 seviye araçlar bulabiliyorsunuz. Bu noktalar ile ilgili bilgiler internette var ama buralarda oldukça fazla oyuncu spawnlanıyor. Çekişmeli olduğu için de epey yüksek kalitede araçlar çıkıyor.
-
Dostum alışmak zaman alıyor çok haklısın bence o konuda . Ben 39 yaşıma geldim ve ilk direksiyonumu aldığım günü çok net hatırlıyorum:) Microsoft sidewinder direksiyon seti ve ffb yok :)) sanırım yıl da 2001 idi. Yani o yıldan beri direksiyon kullanıp daha yeni modelleri alıp sattım ama Thrustmaster ts-pc ye geçtiğim zaman inan bana alışmam iki haftamı falan aldı . Uyum sağlayıp önceki direksiyonlarla yaptığım tur sürelerini ise bir ay içinde rahatlıkla geçmiş oldum . İyi bir direksiyon seti cidden tur sürelerine olumlu etki ediyor . Herneyse söylemek istediğim şey aman vazgeçme . Kısa süre içinde eminim direksiyonun tepkilerine , torkuna ffb etkilerine vs alışacaksın.
Forza horizon 5 deki dönüş problemi için de işin animasyon kısmına pek takılmamaya çalış derim . Halefi olan test drive unlimited e göre forza horizon serisi detaylara verilen önem konusunda ne yazık ki daha geri kalıyor o yüzden bu dönüş animasyonları tamamen arcade yapıya uygun tasarlanmış. Gamepad kullanımı ilk olarak düşünülmüş hem forza horizon hem de forza motorsport ta ne yazık ki . Sen direksiyonun ayar bölümünden (Thrustmaster ts-pc den bahsediyorum) dönüş acısını ayarladıysan sorun yok . Oyun içinden de sanki dönüş acısını ayarlama bölümü vardi diye hatırlıyorum. Tam bir simülasyon da direksiyon hareketinin animasyonu sizin ayarladığız dönüş açısına göre değişir ama elbette böyle bir şeyi arcade temelli bir oyundan beklemek haksızlık olur . Test drive unlimited de bu konuda elbette arcade bir yapıma daha yakın ama onda şöyle bir şey var . Siz direksiyonu 900 derece yaparsanız oyundaki karakter belli bir açıdan sonra direksiyonu çevirmeyi bırakmıyor, direksiyon dönüş animasyonu hep devam ediyor ama dönüş açısı 900 veya 1080 olmuşsa o açı bitene kadar yavaş yavaş animasyon devam ediyor . Bence forza horizon da da bu yapı benimsenebilirdi.
Sonuç olarak sete alışmak için zaman verin kendinize ve hangi oyununu daha çok seviyorsanız onunla vakit geçirin ki tepkilere vs alışmak daha kolay olsun .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X