Gözlemlediğim durumdur artık forumda ybs ile alakalı realist yorumlar yapılıyor kimse uçurup kaçırmıyor bi josetti vardı o da banlandı zaten. youtubeda fena pr yapılıyor bu bölüme resmen ceng muamelesi yapıyorlar en iyi bölümü eanın falan fişman tamam iyi olabilir ama bazı gerçekler var 5 sene sonra piyasada ceng mat müh, ie, mat,stat,yazılım müh. kaynıcak. Ben uyarayım bu sene en büyük çekişi muhtemelen bu bölüm yapacak gazi 25k iü 6k marmara 3k deu 35k akdeniz 50k olur ona göre önleminizi alın listenizde < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 28 Temmuz 2023; 23:16:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Forumundan çıkan ybs akımının youtubea sıçraması

-
-
Hocam harbi youtubedan baya pr yapılıyor. Bizim bölümden bir hoca var en az 7-8 video atmıştır bizim bölümle ilgili.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
5 sene sonra çok ciddi bir rekabet olacak yazılım sektöründe. şu an ne kadar başarılı zeki eleman varsa ceng, sofeng, ybs vs. seçiyor.
ctis’e 120-130 binle giren arkadaşım vardı. bankada 50k maaşla çalışıyor 4 sene tecrübeli, bunun gibiler ve alaylı yazılımcılar bu tarz işler bulamayacak muhtemelen.
ulan adam 1.5k olmuş hacettepe ceng yazıyor, nasıl baş edeceksin iş hayatında.
-
3-4k çekeceğini söylemiş herkese muhtemelen çeker de kontenjanı az ama bence saçma bi yere gidiyor bu iş. Hani insanlar araştırıp tercih etse neyse sırf marjinallik olsun popüler diye yazacaklar gibi duruyor yazılıma ilgisi olan adam zaten sayısaldan hazurlanıyor bide ybs çıktı şimdi en az 5 sene trend1 olur bu bölüm sonra piyasaya girince görürler anyayı gonyayı. Bugün bi yatırım bankasının iş ilanında aradığı bölümlere baktım mühendisliklerden stata mata iibfye yazılım mühe hepsi vardı bi tek ybsyi göremedim piyasa hala tanımıyor veya tercih etmiyor bence bu bölümü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bide ctis var aklına gelebildiğin kadar yazılımla bağlantılı bölüm var şuan hadi diğerleri paçayı kurtarır teknik işlere daha hakim bence sayısal bölümdekiler ama ybsnin asıl olayı yazılımcı olmaktan çok aradaki köprüyü sağlamak ve iş analistliği vs.
Hocam bizim bölümün rakipsiz olduğu alan sap. O konuda direk sap ile işbirliği olduğu için okulda direk ona özel dersler koymuşlar. Sap ile bu şekilde içli dışlı olmasının sebebi de bölümün aslının alman ekolü olmasından kaynaklanıyor. Bounda böyle mi bilmiyorum. Eğer bu alanda çalışılcaksa baya işe yarar. Sıkıntı burda ceng ile eş değer tutmak ve yazanların o motivasyonla yazması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nullpointer13 -- 28 Temmuz 2023; 23:52:41 >
Bu sene eada iibf ybs fena sıçrayacak
Aynen avantajları vardır zaten marmarada da ekol bi bölüm işletme enformatiğiydi önceden fakat ben yazanların %90'ının sap olayı yerine cengci olucaz yazılımcı olcaz remote çalışıp dolarla mayış alcaz kafasında yazdıgını düşünüyom bu da sıralamalara yansıyor zaten baya volatil bir de yeni açılan ekolü olmayan ybsler var ikinci senesinde 6k ile kapatcak
1.5-2k'dan hacettepe ceng yazan bir nesil geliyor gerçekten. birileri de hala abi dijitalleşme artıyo yazılım nasıl bitebilir ki falan diyordu. 4-5 senesi var, sonrasında çok fazla üzülen olacak. top tier cenglerde okuyanlara değil lafım bu arada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3C285131 -- 29 Temmuz 2023; 0:2:17 >
2020den bu yana hukuka en düşük ilgi bu sene gibi duruyor katılıyorum sadece hukuk dizen 3 5 liste gördüm forumda ama iibf kaynıyor youtubeda da ybs çok işte
Gelenlerin çoğunun bir hedefi de yok su akar yolunu bulur misali takılıyorlar
Ybs yazan öğrenci profili en garip öğrenci profili olabilir.
Hacettepe ceng yine yolunu bulur bence sektör ne kadar daralsa da fakat o sıralamalara çok güzel alternatifler var top okullarda iyi düşünmek lazım
Okurken yazılıma ilgi duymaya başlarım kafası olabilir
herkes iyi yanlarından bahsediyor bölümün bir ben kötü yanlarından bahsediyorum bir de sen agdhshdhd
Bonus kafalı hoca mı ne öyle biri var ya o da diyordu tvde 2-3 yıldır
Bence herkes direkt yazılıma yönelmek yerine kendi alanlarıyla yazılımı-teknolojiyi birleştirip farklı bir kulvar yaratmalı. Yazılım diyince ilk akla gelenler genelde web-mobil geliştirmeci oluyor. Ama herkes buraya yönelince de bu sefer arz-talep dengesi şaşıyor.
Harbi kimse eksisinden bahsetmiyor.
Bizim hoca tanıtım günlerinde ceng gömüp ybs övüyodu bi ara
Yani mesela bu sap olayı çok iyiymiş ben yazsam hedefim direkt bu olurdu ama dediğin gibi sürü psikolojisi var herkes revaçta olana yükleniyor
SLDOSLFOSPFOOSOF işletme+ceng okumak varken niye ceng okusanlar ki adam haklı
Yok yok şey diyo yapay zeka bu yazılım geliştirme süreçlerini bitircek zaten bize bunu yönetebilen adam lazım
kafaya koymuş 1k yapacak marmara ybs'yi
Benzer içerikler
- 345 tyt matematik çözümleri (pdf)
- dus kitapları pdf telegram
- concerta sicile işler mi
- ayt 60 net kaç puan
- kunduz eğitmen
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X