Şimdi Ara

FORUMDAKİ VW GRUP DÜŞMANLIGI NEDEN ? VW-SKODA-SEAT VB (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
0
Favori
5.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben pert olan jettadan bile para kazandim ::)))))
  • Soru baslikta cevap ilk mesajda, wv grubu arac alana kibir bedava veriliyor sanirim..
  • VW'i değil, ona Hindu ineği muamelesi yapan öküzleri sevmiyorum. Hali ile VW'den de uzak duruyorum. Alacağım en son araba VW şu an. Skoda, Seat markalarına binerim ama VW'e binmem. Acaba VW'i böylesine seven kimseler bir çeşit sonradan görme olduklarının farkındalar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

Forumda VW'yi sevmeyenler kadar VW'ye aşırı fanatik olan insanlar var.

Ben de bir VW kullanıyorum ve bu kişilerin yorumlarını okuyunca ''Vay be anasını satıyım, benim Golf'te neymiş, oha'' falan oluyorum.

İki uç tarafa da karşıyım. VW, orta sınıfın en kaliteli araçlarını üreten firmalardan birisidir. Rakibi BMW-Mercedes değildir; Renault, Toyota, Hondadır vs.

Forumda VW'yi şaşkınlık derecesinde savunan insanlar var. O kişileri bilen biliyor zaten, adları çıkmış. Her konuya polemik yaratmak için giren VW'yi içinde yaşayan adamlar var. 8-9 sayfa tartışma çıkıyor sonra kendileri rezil oluyor zaten. edit: cihanair'i kastetmiyorum.

Kedi ciğer ilişkisine ve ''VW'nin F/P iyi olan aracı yok'' düşüncelerine kesinlikle katılmıyorum.

Şuan C sınıfında bence en iyi F/P olan araç Golf TSI Highline'dır. 49.300 liste fiyatı var, bence gayet makul bir fiyat.

Doğru söze ne denir!

Vw'nin bu kadar abartılması gerçekten ilginç. Rakipleri sanki bir Audi, Volvo, Mercedes, BMW vb.

"Kedi ciğer" sözü gerçekten hiç yakışmıyor. Bu konuda hoş bir tabir değil.

Parası olan Vw alır, olmayan diğer markaları. Sanki diğer markaları bedava veriyorlar.

Bana göre yüksek fiyatları başlatan Vw olmuştur. Diğer eşdeğer markalar "Bizim ondan ne eksiğimiz var!"

diyerek fiyatlarda Vw ile yarışa girmişlerdir. Örnek Toyota ve Ford...

Bu açıdan bakınca Honda'nın yeni Civic ile ortaya koyduğu fiyat politikası takdiri hak ediyor. Ama dizel motor

eksikliği ve 6 vites olmaması bana göre eksiklik.

• quote:

Orijinalden alıntı: ssd23062306

quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

sanki araba değil de Allah direkt yer yüzüne indirmiş. Fiyata bakar mısın? Sonra gel de linç etme.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-tdi-dsg-highline-full-golf-6-turkiye-de-sadece-1-adet-mevct-78715382/detay

135 bine 1.6 ikinci el golf küfür gibi resmen

Bu araç normal bildiğimiz Golf değilmi benmi yanlış okudum

• "Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde faaliyet gösteren Volkswagen (VW) Türkiye, dünyanın en iyi distribütörü seçildi." KAYNAK

belki bununla bir ilgisi olabilir.yukarıdaki haber iyi bişeymi kötü bişeymi çok anlamam. bir anlamı olduğu kesindir. 152 ülke arasında bu ödül alınabiliyor ise tebrikler.
    .. ülkede, milli gelir ve araç fiyatları avrupa ayarında olsa, vergiler her alanda bu kadar bel bükmese ,,bence vw yine en başarılı markalardan olurdu ancak günümüzdeki marka imajına ulaşamazdı derim. günün koşulları ile,Türkiye şartları için biçilmiş kaftandır, tek kusuru biraz pahalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Forumun bir kısmı VW'yi Mercedes sanıyor, aynı sizin gibi gelip buraya kedi ciğer meselesi yazıp onun çok ulaşılamayacak bir araç olduğunu zannediyor.
    Forumun bir kısmı ise gereğinden fazla küçümsüyor.

Doğuş ise insanları kazıklıyor, onun tartışılası bir yanı yok zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Ben de bir VW kullanıyorum ve bu kişilerin yorumlarını okuyunca ''Vay be anasını satıyım, benim Golf'te neymiş, oha'' falan oluyorum.

İki uç tarafa da karşıyım. VW, orta sınıfın en kaliteli araçlarını üreten firmalardan birisidir. Rakibi BMW-Mercedes değildir; Renault, Toyota, Hondadır vs.

Forumda VW'yi şaşkınlık derecesinde savunan insanlar var. O kişileri bilen biliyor zaten, adları çıkmış. Her konuya polemik yaratmak için giren VW'yi içinde yaşayan adamlar var. 8-9 sayfa tartışma çıkıyor sonra kendileri rezil oluyor zaten. edit: cihanair'i kastetmiyorum.

Kedi ciğer ilişkisine ve ''VW'nin F/P iyi olan aracı yok'' düşüncelerine kesinlikle katılmıyorum.

Şuan C sınıfında bence en iyi F/P olan araç Golf TSI Highline'dır. 49.300 liste fiyatı var, bence gayet makul bir fiyat.

Doğru söze ne denir!

Vw'nin bu kadar abartılması gerçekten ilginç. Rakipleri sanki bir Audi, Volvo, Mercedes, BMW vb.

Parası olan Vw alır, olmayan diğer markaları. Sanki diğer markaları bedava veriyorlar.

Bana göre yüksek fiyatları başlatan Vw olmuştur. Diğer eşdeğer markalar "Bizim ondan ne eksiğimiz var!"

Bu açıdan bakınca Honda'nın yeni Civic ile ortaya koyduğu fiyat politikası takdiri hak ediyor. Ama dizel motor

Hocam hondanin yaptigi yanlis sadece bununlada kalmiyor

Bugun bir arkadas ile honda bayisine gittik crv icin arac 2011 yilinda gelmis otv yukselince kimse almamis 2.2 dizel arac cok guzel ama adam dalga gecer gibi 137.000 liste fiyati olan arac icin size son 134.000 olur dedi

Ben siz mu motor ve mantikla 2 sene daha satamazsiniz dedim ciktim hele 1.6 dizel motor olmamasinin sebebi tam alay konusu trdeki mazot kaliteli degilmis

Ama allah var 1.6 elegance civic 50.000 tl bulunmaz nimet kendi adima konusuyorum lpg takintim olmasa hanima bile alirim okadar soyluyorum jazz 44.000 olmus full paket

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 21 Mart 2012; 21:40:39 >

• Sadece simdi gorduklerımı yazıyorum harfine doknmuyorum

Bide tRansPoTer koyun aqa

jettanın kasa tıpı super olmus cc nın araka kısmı uymamıs

bi bu cc ye bide scrikio hastayımm

volkswagen arabasına binmeyen rahatlığını bilmez süper olmuş 4 tekerlekli makina

çok güzel 4 olmasa 10 tekerlekli olsa ben bu arabayı alırdım

CC fotografının altında yazan yorumlardı bunlar

Passat için yazılanlar

Tavsiye ederim lüks bi araba

Peki neden wv'lerin motoru çok çabuk bozuluyor

Motoru çabuk bozulmuyo doğrusu hiç başıma gelmedi ki otomatiklerde randımanini tam vermezsen şanzıman arızası göstermesi mümkün olabiliyor

2008 model 170 beygir dsg şanzıman f1 automatık vıtes lı passat aldım 7 ay once bır oncesınde audı a4 kullanıyordum ama passatı kullanınca herşeyı unuttum

BORA AYNI KASAYLA ÇIKSIN ARTIK 2005 VR BENDE COK MEMNUNUM

tabikide rüyalarımın arabası passat

Sadece bu foruma has bir olay degil yani vw türkiyedeki yaş oranıda yerlerde burdada yaş düştügü için aynı duruma süükleniyoruz

Bana kimse iş veremez ben millete iş veririm diyen adamdan korkarım arkadaşım

• quote:

ayda bir bu konu açılır vw ciler kendini tatmin eder sonra bu gazla 1 ay daha gider döngü değişmiyo hiç

1.6 tdi 105 hp nin 1.5 dci 110hp den kat be kat üstün olduğu nokta nedir acaba ?? yakıtmı, hızlanmamı , sorunsuzlukmu?

eskiden 2.0 tdi 140 hp lik vw ler popülerdi vw denince akla tdi gelirdi ama geçti o günler.... artık her firma güzel dizel motorlar yapıyo..hem sorunsuz hem az yakan hemde sessiz...

nisssan gibi ömrü suv yapmış araba ile şu çakma suv yerden yüksek sw dan bozma arabayı karşılaştırmanız hata eminim 70 bininz olsa gider
    QQalırdınız esas bu olay kedi ciğer olmuş 70 bin verip QQ alamayınca hemen çamur at

piyasanın en iyi şanzımanı dsg nin de durumu ortada 8 bin ver 2 yıl sonra garanti dolacak ıvır zıvır arıza olacak diye 3.5 at utanmasanız dünyanın bir numarası diyeceksiniz

1.6 tdi 105 hp nin 1.5 dci 110hp den kat be kat üstün olduğu nokta nedir acaba ?? yakıtmı, hızlanmamı , sorunsuzlukmu?

demıssın !!!!!!!

evet yakıtı ort 4.6 lt ıle yetı 5.4 lt yakan QQ den 100 km de 1 lt ye yakın daha az yakıyor.

119 gr karbon salınımı ıle daha cevrecı...

hızlanması daha ıyı... sorunsuzluka gelınce 2 secenekte ıyı..

ve yetı 1 adım onde olmasına ragman 15 bın tl daha ucuz......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyatrakya -- 21 Mart 2012; 21:40:36 >

• sadece fanatizm kedi ciğer olayı olduğunu dünüşünmüyorum sonuçta buradaki hemen hemen herkes araç sahibi insanlar vw de bentley değilki ulaşılamaz olsun çok vw ye binmek isteyen sıfırına para yetiremiyorsa gider ikinci elini alır biner. İnsanlar kullanmadığı araçlar hakkında yorum yaptıkları için bu kadar sıkıntı yaşıyoruz ya da herkes kendi arabası gibi zannediyor bir markanın tüm araçlarını. herkes araç experi renault ya da vw nin tüm araçlarını test etmiş araçlara hakım miş gibi konuşuyor. benim aracım vw grubu ama sıkıntılarımı hep dile getirdim... bundan sonrada getireceğim.

sizin aracınızda hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyatrakya

quote:

ayda bir bu konu açılır vw ciler kendini tatmin eder sonra bu gazla 1 ay daha gider döngü değişmiyo hiç

eskiden 2.0 tdi 140 hp lik vw ler popülerdi vw denince akla tdi gelirdi ama geçti o günler.... artık her firma güzel dizel motorlar yapıyo..hem sorunsuz hem az yakan hemde sessiz...

nisssan gibi ömrü suv yapmış araba ile şu çakma suv yerden yüksek sw dan bozma arabayı karşılaştırmanız hata eminim 70 bininz olsa gider
    QQalırdınız esas bu olay kedi ciğer olmuş 70 bin verip QQ alamayınca hemen çamur at

piyasanın en iyi şanzımanı dsg nin de durumu ortada 8 bin ver 2 yıl sonra garanti dolacak ıvır zıvır arıza olacak diye 3.5 at utanmasanız dünyanın bir numarası diyeceksiniz

demıssın !!!!!!!

evet yakıtı ort 4.6 lt ıle yetı 5.4 lt yakan QQ den 100 km de 1 lt ye yakın daha az yakıyor.

İKİ ARACIĞI AĞIRLIĞI ARASINDAKİ FARKI YAZMAYI UNUTMUŞSUN YOKSA İŞİNEMİ GELMEDİ??

AYRICA YETİ SADECE 0.3 SN HIZLI YAKIT FARKIDA 1LT DEĞİL 0.6 (5.4QQ-4.6YETİ) HESABIN KIT ANLAŞILAN... hakkaten katbe kat üstünmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssd23062306 -- 21 Mart 2012; 21:58:12 >

• Yeti'de otomatik kararan ayna bile yok.

Yeni Mercedes A-class geliyor. golf fiyatından 10-15 bin tl daha fazla olacak. Tercih sebebi olur.
  • Cihan DSG elinde patladi konular acip kotuledin. Simdi sus payimi verdiler sana yine DSG en iyi sanziman demeye basladin. Ayrica senin begenmedigin fluence on tasarim haric Jettadan cok daha iyi bir araba. Sen git sifiri 90bin lira olan tiguana 100bin ver al. Hemde 30.000de kacak mazot yakmis arabayi. Normalde kimsenin isine karismam ama bu vw fanatiklerinin de kendi mallarini yuceltmek icin baskalarinin alin teriyle kazanip aldigi arabalar hakkinda, bedava versen kicimi koymam, kapima kopek yapmam, sumugumu silmem gibi kustahliklari da yetti artik. Lan sanki maseratiye bentleye biniyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Doğru söze ne denir!

yeni focus ile ilgili konu basligi actim sifir lgi var,konunun icinde vw geciyorsa masallah bos gecmiyor.

• quote:

benım ole bır marka takıntım yoktur.

toyota yetı olsa ıdı aynı tıpte ve fıyatta gıder onu alırdım. kımsede gıgını cıkarmaz dı.

skoda yetı aldım dedım.

baksanıza bu konuyu acalı 5 dk oldu.yagıyor mubarek. ne vag mıs bee.....

Ee sizde konuyu mesaj yağsın diye açmadınız mı zaten

Şaka bir yana güzel araç aldınız,ucuzdu pahalıydı donanımlıydı değildi önemi yok..(Sözüm meclisten dışarı) yeter ki VW çatısı altında diye insanlar arabalarına tapınmasınlar hatta marka da farketmez otomobil muamelesi yapılsın yeter

• quote:

quote:

quote:

demıssın !!!!!!!

İKİ ARACIĞI AĞIRLIĞI ARASINDAKİ FARKI YAZMAYI UNUTMUŞSUN YOKSA İŞİNEMİ GELMEDİ??

AYRICA YETİ SADECE 0.3 SN HIZLI YAKIT FARKIDA 1LT DEĞİL 0.6 (5.4QQ-4.6YETİ) HESABIN KIT ANLAŞILAN... hakkaten katbe kat üstünmüş

senı curutmekten bıktım bu forumda....

1- 5.4-4,6 : 0,8 lt yapar daha cıkarma ıslemını yapamıyorsun 0,6 mı yapar

2- ben zaten 1 lt ye yakın dedım

hesabı kıt olan bellı .....

daha buyuk rakamları hıc soylemıyorum daha 5.4 den 4.6yı cıkaramayan adam 2 arac arasındakı fıyat farkını nasıl hesaplasın . 3 kere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyatrakya -- 21 Mart 2012; 22:23:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Cihan DSG elinde patladi konular acip kotuledin. Simdi sus payimi verdiler sana yine DSG en iyi sanziman demeye basladin. Ayrica senin begenmedigin fluence on tasarim haric Jettadan cok daha iyi bir araba. Sen git sifiri 90bin lira olan tiguana 100bin ver al. Hemde 30.000de kacak mazot yakmis arabayi. Normalde kimsenin isine karismam ama bu vw fanatiklerinin de kendi mallarini yuceltmek icin baskalarinin alin teriyle kazanip aldigi arabalar hakkinda, bedava versen kicimi koymam, kapima kopek yapmam, sumugumu silmem gibi kustahliklari da yetti artik. Lan sanki maseratiye bentleye biniyorlar.

Dsg benim elimde falan patlamadi bu bir

Bahsettigin tiguan dolu bir arac aracin zaten sifiri en bosbolani 93.000 tl arti 1500 tl adamin arabasina kacak mazot koydugunu nerden biliyorsun yakit alirken basindami bekledin

Diger yazdigin yakisiksiz yaziarinin ben hicbirini soylemedim birini ispat et yeter

• Sağolsun bazı VW sahipleri sahibi oldukları VW arabalarını o kadar çok övüp, methedip yere göğe sığdıramayarak bir BMW, bir Mercedes ayarında görüp, emsali markalar olan Renault, Honda, Toyota, Opel, Ford, Hyundai, Kia, Vb. gibi arabalardan ayrı tutup kıyaslanamaz kabul ettiklerinden ve bazıları da acayip fanatiklik yapıp insanı tahrik edici yorumlar yaptıklarından dolayı böyle bir sonuç ortaya bal gibide çıkar.

Ancak; şimdi VW sahiplerine ve gözü dönmüş VW sahibi fanatiklere kızmamak lazım. Adam 70-80 bin lira verip Jetta almış tabiki ona Mercedes/BMW muamelesi yapacak. Hani derler ya bizlere kedi erişemediği ciğeri mundar eder diye. Onlarda erişemedikleri Mercedes ve BMW'leri mundar edip Jetta, Golf, Passat alıp hindistan eşeği muamelesi yaparlar. Eşeğe altın semer vursan eşek eşektir. Allahın DOSBAĞA'sı işte. Kimse yüzüne bakmazdı 80'li yıllarda Jetta'nın. Passat desen hilkat garibesi gibiydi, onunda yüzüne bakmazdı kimse. Sonra Jetta bitti Vento oldu. 1997 yılıydı ve Zincirlikuyu - Kore şehitleri caddesinde çalışırken Ege Bank vardı. Tüm arabaları lacivert Ventoydu. Plakaları 34 EGE diye giderdi. 97 yılında ben 22 yaşındaydım. Vento bitti ve 99'da BORA çıktı. Yanlış hatırlamıyorsam 1999'da geldi galiba BORA'lar çünkü ben askerdim. Bora'lar nefisti işte. O efsane kasa 1996 - 2004 arası üretilen Passat'lar ve Golf IV'ler efsaneydi gerçekten. Sonra Bora'da bitti yine Jetta'ya döndüler. Bir istikrarsızlıktır gidiyor bu Golf'ün bagajlı modelinde. Belki yine Jetta'dan sonra Ventoya veya Boraya dönebilirler. İşte o Bora'nın bir ruhu vardı. Kısaca lafın özü, VW işte VEWE. Sıradan bir araba işte. 70 bin lira diye Jetta sanki BMW 3 veya Mercedes C serisi ile aynı değerde. Astra'yı ve Focusu tercih ederim bir Golf ve Jettaya. Mondeo ve İnsignia'yı tercih ederim bir Passat'a. Fluence, Megane HB ve Latütte yabana atılamaz. Megane ve Fluence ön konsol tasarımında biraz garipler ama arabalar donanım ve özellik bakımından VW grubundan aşağı da değiller, özellikle de Latüt.
    Ancak bu arabaların hiç biri Japonlar gibi de estetik ve zarif olamazlar. Hatta bir Subaru Impreza ve Mitsubishi Evo asla olamazlar. Eğer ağır başlıyım diyorsan COROLLA. Sportif biriyim diyorsan CIVIC. Agresif ve yarışçı bir ruhum var diyorsan Subaru ve Mitsubishi. Mazbut ve mütevazi biriyim diyorsan Fluence. Sıradışı olmak istiyorsan Alfa Romeo. Eğer dikkat çekmek istiyor ve Alman olsun diyorsan AStra veya FOCUS. Sıradan biriysen illa ki Alman olsun deyip saçacak paran varsa Jetta. Yok ben Kore'lileri seviyorum diyorsan CRUZE veya Elentra.

Kedi ciğer ilişkisi ise kesinlikle ve katiyen komik ve çirkin bir benzetme. Bir insana hangi araba hitap ediyorsa onu seçer ve parası da hangi donanıma yetiyorsa gidip onu alır. Gidip 70 bin liraya Jetta almazda 45 bin liralık Jetta alır gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Hangi fark golfe verilmez anlamadim

fiyat farkı ne oldu bugün foruma
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.