Şimdi Ara

FORUMDAKİ VW GRUP DÜŞMANLIGI NEDEN ? VW-SKODA-SEAT VB (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
0
Favori
5.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _eRay

@Cihan
    Ne diyorsun bu arabaya :))))

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-tdi-dsg-highline-full-golf-6-turkiye-de-sadece-1-adet-mevct-78715382/detay

Boyle bir arac biraha trye gelmez o gercek

66600 tl fiyati var
    1850 tl sanruff

4790 tl deri koltuk

80.000 90.000 tl gibi bir rakama almistir bu adam bu araci

Ama ben bu parayi bu araca vermezdim kesinlikle soyluyorum 2000 tsi 4 motion golf r alirdim tadindan yenmezdi O arac

Ama adamin dedikleri dogru bu arac zor bulunur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 22 Mart 2012; 0:44:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blue rondo

quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

VW'in bu kadar tutulmasının nedeni Türk insanının bu konudaki bilinçsizliğidir.

İşten anlayan hiçkimse aynı paralara daha kaliteli araçlar varken gidip VW almaz ..

Gerçekten daha ne kadar hakaret yiyeceğiz merak ediyorum... Neyse, bu kadar laf sokmak sizi tatmin ediyorsa bize de sevinmek düşer herhalde.

Yahu ne alaka, hala haklıymış gibi konuşuyorsunuz ve bu durumda sizde insanları yanıltmaya çalışıyorsunuz.

Aklıma gelen en basit örnekler;

Passat & S60

Gittim gördüm aynı donanıma sahip araçlar ve fiyatları aynı, S60 dururken Passat alınırmı ?

Jetta & S40

Buda aynı şekilde.

Bunlar benim ilk aklıma gelenler, gerisi lazım olursa birçok arkadaş buna benzer örnekler verebilir.

O karsilastirdiginiz araclarin bir de ikinci elde deger kaybini + parca fiyatlarini/bulunurlugunu da karsilastirma zahmetine girseydiniz isterseniz... Para zor kazaniliyor. Kimse keriz degil; herkesi bir hesabi var herhalde.

Buyrun işte

Bilinçsiz kullanıcı v1.0

Beyefendi araç alıyorsunuz, kalite arıyorsunuz, peki neden sadece 2. eli var diye aynı paraya daha kalitesiz bir araç alıyorsunuz ?

2. el değeri için araç alınmaz, bu bir kıstas olmamalı, bunu öğrenmeniz lazım artık ..

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

@Cihan

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-tdi-dsg-highline-full-golf-6-turkiye-de-sadece-1-adet-mevct-78715382/detay

66600 tl fiyati var
    1850 tl sanruff

4790 tl deri koltuk

Ama ben bu parayi bu araca vermezdim kesinlikle soyluyorum 2000 tsi 4 motion golf r alirdim tadindan yenmezdi O arac

Bulunmazsa bulunmasın Cihan, şaka gibi ya 129bin TL istiyor bence makarasına açılmış bir ilan, 160'lık bile değil.
    O paraya; Golf R, Megane RS, e90 3.20d M paket ve daha nice arabalar alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

@Cihan

Bence euroyu yanlislikla yazmis ya
    Bu kadar hayal gucu genis olamaz bir insanin

Aklima geldi cagri ama 54bin lira da olamaz o araba hemen satilirdi.
    Dogusun isguzarligini firsata cevirmek isteyen bir grup turedi. Umarim amaclarina ulasamazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyatrakya

EVET FORUMDA BIR DOGUS GRUBU DUSMANLIGI VAR .

eger vw grup la ılgılı bır konu varsa hemen saldırıyorlar.

1.6 TDI AMB skoda yetı sıparısı verdım.aman allahım ,bı saldırı bı saldırı.

ne yapsaydım sırf tr de tutuyor dıye reno grup olan dacıa duster mı alsaydım 45 bın tl ye

yada gıne reno ımzası olan nıssan QQ mı alsaydım aynı ozellıler ıcın 15.000 tl fazla verıp ?

vw,skoda .seat vb dogus grubu araclara bı hazımsızlık var.

KEDI , CIGER HESABI HERALDE.

oda degılse ne o zaman,

Skoda-Seat gibi markalara mesafem yok.Çünkü hak ettiği fiyatlara satılıyor fakat VW'de söğüş oto milleti salak yerine koyuyor marka imajı bahanesiyle.Her zaman derim,gidip de sıfır VW almam daha ucuza aynısı varken.Alırsam ikinci el olabilir o da satacağım zaman diğerlerinden daha fazla kazandırması sebebiyle diğer markalara nazaran daha cazip geliyor.

• quote:

quote:

@Cihan

66600 tl fiyati var
    1850 tl sanruff

4790 tl deri koltuk

Gelmezse gelmesin. Sanki sınırlı sayıda üretilmiş Ferrari'den bahsetmiyoruz ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

quote:

quote:

quote:

İşten anlayan hiçkimse aynı paralara daha kaliteli araçlar varken gidip VW almaz ..

Gerçekten daha ne kadar hakaret yiyeceğiz merak ediyorum... Neyse, bu kadar laf sokmak sizi tatmin ediyorsa bize de sevinmek düşer herhalde.

Yahu ne alaka, hala haklıymış gibi konuşuyorsunuz ve bu durumda sizde insanları yanıltmaya çalışıyorsunuz.

Passat & S60

Gittim gördüm aynı donanıma sahip araçlar ve fiyatları aynı, S60 dururken Passat alınırmı ?

Jetta & S40

Buda aynı şekilde.

Bunlar benim ilk aklıma gelenler, gerisi lazım olursa birçok arkadaş buna benzer örnekler verebilir.

O karsilastirdiginiz araclarin bir de ikinci elde deger kaybini + parca fiyatlarini/bulunurlugunu da karsilastirma zahmetine girseydiniz isterseniz... Para zor kazaniliyor. Kimse keriz degil; herkesi bir hesabi var herhalde.

Doğuş servisine bi gir ondan sonra servis konusunu tekrar konuşalım :) fena öperler.

Butun servisler opuyor. Ona bakilirsa Opel'in yillik bakim ucretleri VW'den daha pahali... Ama Volvo'nun parcalari ayrica pahali, ve servisi de daha az yaygin... Yillar once Volvo ile dagin basinda kalmistim arkadasimla. En yakin ustasi 150 km mesafedeydi... Butun tatil zehir olmustu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Passat & S60

Jetta & S40

Buda aynı şekilde.

Buyrun işte

Bilinçsiz kullanıcı v1.0

Beyefendi araç alıyorsunuz, kalite arıyorsunuz, peki neden sadece 2. eli var diye aynı paraya daha kalitesiz bir araç alıyorsunuz ?

2. el değeri için araç alınmaz, bu bir kıstas olmamalı, bunu öğrenmeniz lazım artık ..

Neyi nasil ogrenecegimi ben bilirim. Benim param kiymetli. Eftipuften gerekcelerle en az 3-5 bin lirayi sokaga atamam. Yaziktir. Israftir.

Siz buyrun ikinci el piyasasinda bol bol sevdirin kendinizi...

Ayrica yasim 37; yaklasik 19 yillik ehliyet sahibiyim, Turkiye ve Amerika toplamda bir duzineden fazla arac sahibi oldum bu surede. Ucuz etin yahnisinin yavan oldugunu, piyasada tutmamis markanin-modelin dertlerini yillarca birinci elden, yasayarak ogrendim.

Turkiye'de Toyota-VW-Honda-Fiat-Renault-Opel gonul rahatligiyla alirim, kullanirim. Ama Mazda mesela, Volvo mesela, cok begendigim halde, iki-uc-dort kere dusunurum... Benzerlerini yasadim, ogrendim.

Neden aracim durdugu yerde emsallerine gore bana daha fazla para kaybettirsin? Bir sorun oldugunda parcasi icin neden haftalarca beklemek riski alayim? Ucra bir yerde bozuldugu zaman usta bulmak icin niye rezalet yasayayim? Param da kiymetli, zamanim da kiymetli.

• insanları x noktasından y noktasına teşımak amacıyla üretilmiş makinelerin üzerine vurulan marka damgası , insanların araç sahibine bakış açısını nasıl değiştirir ? anlamadım
  • quote:

Neden aracim durdugu yerde emsallerine gore bana daha fazla para kaybettirsin? Bir sorun oldugunda parcasi icin neden haftalarca beklemek riski alayim? Ucra bir yerde bozuldugu zaman usta bulmak icin niye rezalet yasayayim? Param da kiymetli, zamanim da kiymetli.

misal şahin;

satarken değer kaybın 0 olur,
    ücra yerde bozulursa herhangi bir traktör ustası tamir eder.
    parçaları bakkallarda marketlerde bulunur.

torosla ilave olarak araziye de çıkılabilir.

alıcının mantık böyle olursa satıcı da 3 kuruşluk malı 5 kuruşa satar.
    ama sorsan yıllar yılı koç bizi kazıkladı, şahinleri doğanları kakaladı derler.

aynı kişiler bunu okuyunca şahinle vw'i bir mi tutuyorsun diye de sorabilirler...
  • O degılde kendıme bıle yazıklar olsun dedım muhtemel ılkokul veya lıseli amacı sadece gergınlık cıkarmak olan bırısının konusunu 4. sayfaya kadar hep bırlıkte tasıdık bıze kattıgı 0 kırılan bırcok kalp bundan sonra tanıdıgım kısılerın konusundan baskasına yazmıyacagım cevap vermıyecegım.
  • Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Peki, dürüstçe görüşlerimi aktaracağım izninizle;

Biz aracı alırken, girmediğim showroom, test etmediğim B segmenti araç kalmadı, forumdaki Ankara ekibi bizzat şahidimdir. Aradığımız araç nitelikleri;

- Kesinlikle B segmenti (şehir içi kullanımdan dolayı)
    - Kesinlikle benzinli (atmosferik motor daha sorunsuz olur + yıllık yaptığımız km az)
    - Kesinlikle otomatik

olmalıydı.

Dolayısıyla, 4-ileri otomatik araçları malesef elemek zorunda kaldım (özellikle Fiesta'da çok içim gitmişti... Polo olmasa kesinlikle bu aracı alırdık)
    Yarı-otomatik şanzımanlara ise ben vede annem alışamadık.
    Araç aldığımız dönem 6-ileri otomatik Aveo veya CVT'li Jazz yoktu piyasada.
    Dolayısıyla, potansiyel sorun çıkartma ihtimaline rağmen geriye VAG grubu kaldı, onu da aracı test ettikten sonra o kadar içime sindi ki riske değer dedim.

35.200 lira fiyat ödedik (metalik boya harici). O dönem Clio-Corsa-Fiesta zaten daha pahalıydı. Bana göre de güvenlik donanımı hariç aracımızın hiçbir eksiği bulunmamakta, 1.5 yıllık süreçte bir kere olsun üzmedi bizi, hatta uzun yol bile yaptım, 7. vites sağolsun 140 ile giderken aracın içi son derece sessiz, ayrıca periyodik bakım fiyatları Opel-Renault-Ford ile neredeyse birebir aynı, farkeden 20-30 lira da beni bağlamıyor açıkçası. Ayrıca geçen ay aracımıza talip çıkmış birisi 35.500 önermiş, satmadık. (doğruluğuna inanmak sizin takdirinizdedir malesef ki forum ortamında kanıtlayamıyorum)

http://forum.donanimhaber.com/m_49598711/mpage_2/f_/key_polo%2Cdsg%2Cizlenimlerim//tm.htm#57712127

buyrun bu da açtığım konudur, pek çok kişi objektif olduğuna kanaat getirmiştir, b segmenti araç isteyen çoğu kişiye Polo'dan çok artık Jazz öneriyorum (cvt sagolsun).

Şimdi bütün bunlara rağmen, beni hala bilinçsiz tüketici yapan şey nedir? Sizce Polo yerine hangi aracı almalıydım? Rica ediyorum bu sefer işi hakarete, küfüre, terbiyesizliğe vurmadan cevap veriniz.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: laprace

Konuyu baştan sona kadar okudum.Vw sevilmemesi en azından forumda sevilmemesi cahil olan bazı kullanıcıları:onb....,....air,vs.Gelgelelim vw kullancısı olan ve tarafsız yorum yapanlarda var.(janjan 10 numara vw kullancısı bir de exsilver var o da çok bilgili ve aracını övmüyor bazen bilmeyenlere çok sert çıkıyor o da yalana dolana tahammülü yok ondan galiba)

Teşekkür ediyorum, bir Renault kullanıcısından bunları duymak gerçekten çok sevindirici, ara ara benim de, Emrah kardeşimizin de çıkışları, gerginliklerimiz oluyor, söylenmemesi gereken şeyler söyleyebiliyoruz, veyahut aracı savunurken aşırı duygusallığa kaçabiliyoruz.. Eh kul yapısı en nihayetinde, neyse ki forum ortamı da çoğunlukla hoşgörülü bu tip konularda, burdan japoncu kardeşlerime selam ederim

• Sayın VW otoritemiz diyor ki Audi A3 bugün teste gitsin 5 yıldız alır diyor. Bende diyorum ki FLUENCE ZE madem 4 yıldız ile kalmış, normal FLUENCE teste gitsin o da 5 yıldız alır gelir diyorum.

Bir arkadaş da demiş ki ;

S60 & Passat = Tabi ki S60 alırım.
    S40 & Jetta = Tabi ki S40 alırım.

Volvo olsun Saab olsun her daim VW'den daha üstün ve daha kaliteli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Sayın VW otoritemiz diyor ki Audi A3 bugün teste gitsin 5 yıldız alır diyor. Bende diyorum ki FLUENCE ZE madem 4 yıldız ile kalmış, normal FLUENCE teste gitsin o da 5 yıldız alır gelir diyorum.

gece rüyanda benimi gördün ya konuyu volvoya nasıl bağladın anlamış değilim

ben şu anki a3 euro ncap testine girse 5 yıldız alır diyorum sebeplerim var senin FLUENCE için mantıklı bir açıklaman varmı

volvoya gelirsek neden vw tercih edilmeli defalarca söyledim ama sen anlamıyorsan yapıcık bir şey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

quote:

@Cihan

66600 tl fiyati var
    1850 tl sanruff

4790 tl deri koltuk

Gelmezse gelmesin. Sanki sınırlı sayıda üretilmiş Ferrari'den bahsetmiyoruz ya.

utku aracın fiyatı 25 bin tl fazla yazılmış hepsi bu zaten alanda olmaz iş olsun

• quote:

quote:

quote:

@Cihan

66600 tl fiyati var
    1850 tl sanruff

4790 tl deri koltuk

Bulunmazsa bulunmasın Cihan, şaka gibi ya 129bin TL istiyor bence makarasına açılmış bir ilan, 160'lık bile değil.
    O paraya; Golf R, Megane RS, e90 3.20d M paket ve daha nice arabalar alınır.

araba aşırı dolu hemde çok fazla dizel otomatik belki biri çıkar demiştir adam bu aracın 160 beygiri yok 105 beygir dizel olduğu için ama ABT yapılır
    90,000 100,000 arası gideri var ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 22 Mart 2012; 8:26:51 >

• VW grubunun tüm sınıflarındaki araçlarına daha ucuz/kaliteli alternatif çıkartabilirim.
    Ancak fanatik arkadaşları yinede ikna edemem bundan dolayı uğraşmaya değmez .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdemirli34 -- 22 Mart 2012; 8:27:02 >
  • quote:

quote:

Sayın VW otoritemiz diyor ki Audi A3 bugün teste gitsin 5 yıldız alır diyor. Bende diyorum ki FLUENCE ZE madem 4 yıldız ile kalmış, normal FLUENCE teste gitsin o da 5 yıldız alır gelir diyorum.

gece rüyanda benimi gördün ya konuyu volvoya nasıl bağladın anlamış değilim

ben şu anki a3 euro ncap testine girse 5 yıldız alır diyorum sebeplerim var senin FLUENCE için mantıklı bir açıklaman varmı

volvoya gelirsek neden vw tercih edilmeli defalarca söyledim ama sen anlamıyorsan yapıcık bir şey yok

Konuyu Volvoya bağlamadım. Dikkatlice oku ve öyle anla lütfen. Yukarıda bir arkadaş karşılaştırma yapmış ve ona istinaden yazdım.

Ayrıca konuyu açan zat-ı muhteremin açtığı konusuna bak birde imzasında yazan 2. ELİ VAR DİYE GİDİP CLİO SEMBOLEMİ BİNELİM... yazıya bak çay demle. Bir kere Symbol diye yazılır, Sembol yazılmaz. Biz Jetta'ya CETTA diyince olay oluyor.

İkincisi alan adamın parası ona yetmiştir Symbol almıştır. Sen paran varsa almazsın olur biter. Bu ne saçnmalıktır anlamış değilim. İnsanlar burası forum deyip özgürce yazma hakkına sahibiz deyip atıp turuyorlar, bir havada olmaktır gidiyor ama bu özgür olmak demek bir başka üyenin sahibi olduğu Symbol'ü veya Fluence'yi veya Hyundai'yi ya da Honda'yı karalamak ve ya alay etmek anlamına gelmez. Yorum vardır, birde yorum vardır. Ama siz yapıcı yorumdan çok yıkıcı yorumu tercih ediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 22 Mart 2012; 8:34:01 >

• quote:

Sağolsun bazı VW sahipleri sahibi oldukları VW arabalarını o kadar çok övüp, methedip yere göğe sığdıramayarak bir BMW, bir Mercedes ayarında görüp, emsali markalar olan Renault, Honda, Toyota, Opel, Ford, Hyundai, Kia, Vb. gibi arabalardan ayrı tutup kıyaslanamaz kabul ettiklerinden ve bazıları da acayip fanatiklik yapıp insanı tahrik edici yorumlar yaptıklarından dolayı böyle bir sonuç ortaya bal gibide çıkar.

Ancak; şimdi VW sahiplerine ve gözü dönmüş VW sahibi fanatiklere kızmamak lazım. Adam 70-80 bin lira verip Jetta almış tabiki ona Mercedes/BMW muamelesi yapacak. Hani derler ya bizlere kedi erişemediği ciğeri mundar eder diye. Onlarda erişemedikleri Mercedes ve BMW'leri mundar edip Jetta, Golf, Passat alıp hindistan eşeği muamelesi yaparlar. Eşeğe altın semer vursan eşek eşektir. Allahın DOSBAĞA'sı işte. Kimse yüzüne bakmazdı 80'li yıllarda Jetta'nın. Passat desen hilkat garibesi gibiydi, onunda yüzüne bakmazdı kimse. Sonra Jetta bitti Vento oldu. 1997 yılıydı ve Zincirlikuyu - Kore şehitleri caddesinde çalışırken Ege Bank vardı. Tüm arabaları lacivert Ventoydu. Plakaları 34 EGE diye giderdi. 97 yılında ben 22 yaşındaydım. Vento bitti ve 99'da BORA çıktı. Yanlış hatırlamıyorsam 1999'da geldi galiba BORA'lar çünkü ben askerdim. Bora'lar nefisti işte. O efsane kasa 1996 - 2004 arası üretilen Passat'lar ve Golf IV'ler efsaneydi gerçekten. Sonra Bora'da bitti yine Jetta'ya döndüler. Bir istikrarsızlıktır gidiyor bu Golf'ün bagajlı modelinde. Belki yine Jetta'dan sonra Ventoya veya Boraya dönebilirler. İşte o Bora'nın bir ruhu vardı. Kısaca lafın özü, VW işte VEWE. Sıradan bir araba işte. 70 bin lira diye Jetta sanki BMW 3 veya Mercedes C serisi ile aynı değerde. Astra'yı ve Focusu tercih ederim bir Golf ve Jettaya. Mondeo ve İnsignia'yı tercih ederim bir Passat'a. Fluence, Megane HB ve Latütte yabana atılamaz. Megane ve Fluence ön konsol tasarımında biraz garipler ama arabalar donanım ve özellik bakımından VW grubundan aşağı da değiller, özellikle de Latüt.
    Ancak bu arabaların hiç biri Japonlar gibi de estetik ve zarif olamazlar. Hatta bir Subaru Impreza ve Mitsubishi Evo asla olamazlar. Eğer ağır başlıyım diyorsan COROLLA. Sportif biriyim diyorsan CIVIC. Agresif ve yarışçı bir ruhum var diyorsan Subaru ve Mitsubishi. Mazbut ve mütevazi biriyim diyorsan Fluence. Sıradışı olmak istiyorsan Alfa Romeo. Eğer dikkat çekmek istiyor ve Alman olsun diyorsan AStra veya FOCUS. Sıradan biriysen illa ki Alman olsun deyip saçacak paran varsa Jetta. Yok ben Kore'lileri seviyorum diyorsan CRUZE veya Elentra.

Kedi ciğer ilişkisi ise kesinlikle ve katiyen komik ve çirkin bir benzetme. Bir insana hangi araba hitap ediyorsa onu seçer ve parası da hangi donanıma yetiyorsa gidip onu alır. Gidip 70 bin liraya Jetta almazda 45 bin liralık Jetta alır gibi.

Ve şu yorumumu tekrar ediyorum...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.