Şimdi Ara

Forumda Şahsınıza Hakarete Tazminat ve Hapis (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
16
Favori
7.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Manchester United

Kes lan sığır.

ahhahahaha
  • Bazı arkadaşlar da ülkede adam yaralamaya ceza vermiyorlar, buna mı verecekler diye soruyor. İşin özü şu ki, ülkemizdeki hukuk sistemi gerçekten çarpık ve kötü.

Yani Twitter'da Cihat Akbel adlı trollü bilenler bilir. Aylin Aslım'la uğraştığı için, sebepsiz yere ceza aldı. Cezası 5 yıl içinde bir suç işlemezse şeklinde dönüştürüldü.

Evinde ayakkabı kutularıyla yakalanan, suçu ispat edilen adam serbest bırakıldı. Ayakkabı kutuları içindeki paralar adama iade edildi.

Böyle gider bunlar. O yüzden ummadık baş taş yarar. Dikkat edin kafanıza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: bayram_abi

demek özür diledi :) iyi hizaya getirmişsin helal.

Amacım hizaya getirmek değildi, tüm günümü ayırıp dilekçeleri teker teker doldurdum. Çünkü şahsımdan çok ülkemize ağır hakaretler vardı. Neyse o önemli değil de burada bir kaç kendini bilmez var.

"Sığır" ifadesinin daha önce 1700 TL para cezasına çevrildiğini bilmiyorlar galiba.

"Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Kasımpaşa Sportif Direktörü Oğuz Erkan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 8 bin 700 lira adli para cezasına çarptırıldı"

Paraları çok galiba bu hakaret edenlerin, hiç çekinmem dava etmekten. Özür dilemezlerse and içerim ki dilekçeyi savcılığa veririm, verecektim diğerleri özür dilediler ciddiyeti görünce.

Kime yapılırsa yapılsın HAPİS ve TAZMİNAT garanti. Üstelik internet yasası ile hiç bir kaçış veya bahane yok.

"Yargıç Osman Kaçmaz'a "işgüzarlık yaptı" demek hakaret kabul ediliyor ve Nazlı Ilıcak 11 ay 20 gün ceza alıyor."

O hazır dilekçelerin metnini ve hakaret edenin adını değiştirmek yeterli. İnternette her şeyin kayıt altında olduğundan haberleri yok galiba.

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/akoz/2010/04/02/bir_turkiye_manzarasi_isguzar_demek_hakaret_kopek_demek_serbest

http://spor.haberturk.com/futbol/haber/931172-yargidan-emreye-kufur-cezasi

Kime hakaret etmiş ki Manchester?

• quote:

Orijinalden alıntı: 906

quote:

Orijinalden alıntı: MrGumbo

Bu sadece bizim gibi herşeyi açık insanlara karşı kullanılacak bir yöntemdir.
    Şahsen bulunmamak istesem açık hat alırım (5 tl ye yurtdışı hatları satılıyor)
    İp maskelerim yani proxyi kullanırım.
    Google Chrome'um gizli eklentisiyle girerim ctrl+shift+n
    İsim bilgi vermem.
    Hadi bul bulabilirsen bu adam ana avrat sövsede mahkemeye versende kimseyi karşında bulamazsın

Haha
    bu konu çok iyi oldu. Küfredenin yanına kar kalmayacak.
    favorilerime ekliyorum.
    proxy vpn ile gizli kalınamaz. Her forum sistemi gerçek ip saklar. İstersen her tıklamanda ip değişsin. Yemez 😃

Ben webmasterım kendi sitelerim var. Proxy ile giren adamın ipsi proxy ile girilen ip olarak gözükür sallama yani Bir adam sürekli proxy ile girmişse 1000 sene geçsin takip edemezsin. Ancak işte vpn veya proxynin bağlı olduğu şirketin bilgisayarlarına el koyacan da öyle belki birşeyler çıkar(o da log tutuyorlarsa ki sanmıyorum). Twitter dan bile ip alamayan mahkeme merdiven altı proxy kurumlarından nasıl ip alır bilemem

• Blocked.

@Theologist
  • bizim insanımız mahkemeden falan korkar bro :) bir de dava için para falan giderse yanına bile yanaşmaz...
  • Bir konuya daha değinmek istiyorum. Öyle sabıkasız adama direk hapis cezası veya para cezası geleceğini sanıyorsanız çok fena yanılıyorsunuz. Savcı dilekçeyi kabul ederse en iyi ihtimalle suçlu 5 yıl içerisinde aynı suçu işlememe cezası alacaktır. Yani 15-20 bin tazminat hayal
  • Ya bıçakla öldürücü olmayan yaralamanın bile hapis yada para cezası yok adam hakaretten birilerini hapis yatiricak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White1nk -- 24 Mart 2014; 14:44:43 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Bencede verelim, dilekçeyi hazırlayıp iş yerindeki avukatla görüşmeyi düşünüyorum. Kimsenin benim kültürüm hakkında "Cahil" diye ithamda bulunma hakkı yok. Genelleme yaparak, halkımıza cahil demek kimseye düşmez.

Buyurun, yalnız savcı size git Türkçe öğren gel öyle yaz dilekçeyi diyecektir.

Milletimize cahil demedim, küfür kültürü cahilliğimizden geliyor dedim. Problem olduğu açık.

Çevir gazı yanmasın Blockladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karlo -- 24 Mart 2014; 14:46:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MrGumbo

Bir konuya daha değinmek istiyorum. Öyle sabıkasız adama direk hapis cezası veya para cezası geleceğini sanıyorsanız çok fena yanılıyorsunuz. Savcı dilekçeyi kabul ederse en iyi ihtimalle suçlu 5 yıl içerisinde aynı suçu işlememe cezası alacaktır. Yani 15-20 bin tazminat hayal

aynen oyle konudaki arkadaslar ornek vererek kendini savunuyor fakat ilk sucsa 2 sene asagisi her ceza paraya cevriliyor genelde.buna yaralamali olumlu trafik kazalari da dahil.yani birine kazma okuz falan dediniz diye problem yasamazsiniz en kotu 1000-2000 oder yirtar o da en kotu

konun sayesinde ucuza teknosadan urun almistik theologist kardesim fakat bazi konularin biraz gereksiz,bunu bir elestiri olarak kabul et yanlis anlama ama turkiyede anca boyle tehdit edip ozur dileyerek hizaya getirtirsin adami otesi olmaz , olmamasi da gerekir karsindaki kisinin zeka , egitim ve yas duzeyini dusunursen.tabii bu sana kisisel tatmin saglar ama kisisel tatmin saglayan cok sey var su dunyada ki ugrasmaya degmez,ugrasilan vakti daha degerli seylere harcamak varken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Blocked.

@Theologist

Hakareti et, küfürü at sonra blokladım geçtim yok.

Hazırlandım, bisiklet ile bilet almaya giderken Adliyenin önünden geçecem zaten.

Emin ol benim yapacağım sadece teslim etmek.

Artık sen uğraşırsın bundan sonra.

Konu içinde ortaya atılmış bir hakaret konu sahibine yapılmış sayılır. Sen üye olurken sözleşmende bu var.

Forumda Şahsınıza Hakarete Tazminat ve Hapis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 24 Mart 2014; 14:54:10 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bayram_abi

demek özür diledi :) iyi hizaya getirmişsin helal.

Amacım hizaya getirmek değildi, tüm günümü ayırıp dilekçeleri teker teker doldurdum. Çünkü şahsımdan çok ülkemize ağır hakaretler vardı. Neyse o önemli değil de burada bir kaç kendini bilmez var.

"Sığır" ifadesinin daha önce 1700 TL para cezasına çevrildiğini bilmiyorlar galiba.

"Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Kasımpaşa Sportif Direktörü Oğuz Erkan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 8 bin 700 lira adli para cezasına çarptırıldı"

Paraları çok galiba bu hakaret edenlerin, hiç çekinmem dava etmekten. Özür dilemezlerse and içerim ki dilekçeyi savcılığa veririm, verecektim diğerleri özür dilediler ciddiyeti görünce.

Kime yapılırsa yapılsın HAPİS ve TAZMİNAT garanti. Üstelik internet yasası ile hiç bir kaçış veya bahane yok.

"Yargıç Osman Kaçmaz'a "işgüzarlık yaptı" demek hakaret kabul ediliyor ve Nazlı Ilıcak 11 ay 20 gün ceza alıyor."

O hazır dilekçelerin metnini ve hakaret edenin adını değiştirmek yeterli. İnternette her şeyin kayıt altında olduğundan haberleri yok galiba.

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/akoz/2010/04/02/bir_turkiye_manzarasi_isguzar_demek_hakaret_kopek_demek_serbest

http://spor.haberturk.com/futbol/haber/931172-yargidan-emreye-kufur-cezasi

2 kişiye hakaretten dava açtım.
    100 tl tazminat istedim adam davaya bile gelmedi avukatla 6500 tl.lik sözleşme imzalamıştım aklı çıktı mahonun.
    Diğerinin babası ikna etti affettim.

• Küçük bir çocuğun sana aptal dediğini düşün. Annesine mi şikayet edersin yoksa önemsemeden geçer misin. Ben önemsemeden geçerim çünkü uğraşmaya değmez. Sana tavsiyem boş ver gitsin
  • quote:

quote:

Blocked.

@Theologist

Hakareti et, küfürü at sonra blokladım geçtim yok.

Hazırlandım, bisiklet ile bilet almaya giderken Adliyenin önünden geçecem zaten.

Emin ol benim yapacağım sadece teslim etmek.

Artık sen uğraşırsın bundan sonra.

Konu içinde ortaya atılmış bir hakaret konu sahibine yapılmış sayılır. Sen üye olurken sözleşmende bu var.

Forumda Şahsınıza Hakarete Tazminat ve Hapis

Burası sanal alem.Milyonlarca kişi birbirine hakaret ediyor bu kadar abartmanın ne anlamı var ? O şikayet ettiğin adama empati kur biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: Bordo_BERE
    aynen oyle konudaki arkadaslar ornek vererek kendini savunuyor fakat ilk sucsa 2 sene asagisi her ceza paraya cevriliyor genelde.buna yaralamali olumlu trafik kazalari da dahil.yani birine kazma okuz falan dediniz diye problem yasamazsiniz en kotu 1000-2000 oder yirtar o da en kotu

konun sayesinde ucuza teknosadan urun almistik theologist kardesim fakat bazi konularin biraz gereksiz,bunu bir elestiri olarak kabul et yanlis anlama ama turkiyede anca boyle tehdit edip ozur dileyerek hizaya getirtirsin adami otesi olmaz , olmamasi da gerekir karsindaki kisinin zeka , egitim ve yas duzeyini dusunursen.tabii bu sana kisisel tatmin saglar ama kisisel tatmin saglayan cok sey var su dunyada ki ugrasmaya degmez,ugrasilan vakti daha degerli seylere harcamak varken

Eleştiriye tabi ki açığım.

Ancak 1000-2000 lira bile ki o da hakimin kararına kalmış bir söz için bayağı ağır bir fatura.

O zaman herkes sözünü tartıp kullanacak, karşısındakini aşağılama ve küfür etme hakkına kimse sahip değil ki.

Eğitim ve aile terbiyesi ile öğrenilmeyen ahlak kurallarını hukuk ile aşılamaktan başka çare yok toplumda.

Bunu kendime ödev addettim, o nedenle seviyeli bir ortam yaratmanın en iyi yolu olduğunu düşünüyorum.

Konuların tümünü beğenmek tabi ki zorunda değilsiniz, eleştirme hakkına da sahipsiniz, ben de eleştiriye açığım ancak bu konuyu emin olun kendim için açmadım.

Tehdit etmiyorum, dilekçeleri yayınlıyorum ve yapacağım tek şey hazır dilekçeyi savcılığa teslim etmek, İnternet yasası ile kullanıcı Donanımhaber yönetimi savcılığa teslim etmek zorunda.

Kişisel tatmin amacında değilim, buraya şahsıma ve ülkemize, milletimize yapılan küfürleri ve hakaretleri örnek göstermekten bile utanıyorum.

Dün yapılan böyle bir şey dilekçelerin ilgili kişiye gösterilmesi ile yerini buldu ve özür dilendi, tatlıya bağlandı. Hukukun var olduğu bir ülkede hakkımızı aramakta özgür olduğumuzu düşünüyorum.

Kötü örnek örnek değildir, bana daha önce hakaret eden şahıs şu an kamu davasına ek olarak hapis cezası ile yargılandı ve tutuklu. Hüküm giydi mi haberim yok ancak hakaret suçundan hüküm giydi.

Kısaca aile ve eğitim ile gelmeyen terbiye ve saygıyı biz hukuk ile topluma aşılamak zorundayız. Bu benim vatandaşlık görevim. Şimdi çıkıyorum, karşıdaki kişinin yaşı ve zekası ne olursa olsun böyle bir cezadan sonra aynı hatayı işleyemez, ailesine karşı rencide olur ve tekrarını bir daha yapmaz.

Biz önemsemez ve geri plana atarsak her gün aynı hatayı nasıl olsa bir şey olmuyor diye yapmaya devam eder.

Böylece bu davranış yaygınlaşır ve her önüne gelen küfür ve hakareti aleni ortamda söylemekten çekinmez.

Ben yaptığımın faydalı olduğuna inandığım için yapıyorum, boş bir şey olduğuna kanaat getirsem zaten yapmam. Daha fazla söze gerek yok, çıktı aldığım bu dilekçeyi teslim etmek zaten çok büyük bir zahmet değil.

İlgili kişiler bu sayede Diyarbakır şehrine git gel yapıp ülkeye de fayda sağlamış olur, doğuyu da tanımış olur. Zaten bilet almaya gidiyorum Ankara için.

• quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

100 tl tazminat istedim adam davaya bile gelmedi avukatla 6500 tl.lik sözleşme imzalamıştım aklı çıktı mahonun.

Sadece 100 TL tazminat değil ki, mahkeme 1000 Lira fatura bile kesse buna ek olarak mahkeme masrafları ve karşı tarafın avukatlık ücretlerini de ödemek zorunda davayı kaybeden kişi.

Aleni hakaret suçu davayı kesin suç haline getirir.

İnternet ortamında olduğu için delillendirilmesi çok basittir.

Yani şikayet edilen kişinin davayı kazanması mümkün değildir.

Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

Hakaretin alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır.

Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Sadece 100 TL tazminat değil ki, mahkeme 1000 Lira fatura bile kesse buna ek olarak mahkeme masrafları ve karşı tarafın avukatlık ücretlerini de ödemek zorunda davayı kaybeden kişi.

Aleni hakaret suçu davayı kesin suç haline getirir.

İnternet ortamında olduğu için delillendirilmesi çok basittir.

Yani şikayet edilen kişinin davayı kazanması mümkün değildir.

Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

Hakaretin alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır.

Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Ben hiçbir şeyle ilgilenmiyorum hocam avukatıma veriyorum o hallediyor her şeyi.

• Eleman ben yazmadım. PC açıktı kuzenim yazmış derse ceza meza almaz. Çünkü aksini kanıtlayabilecek hiçbir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDcdy

Eleman ben yazmadım. PC açıktı kuzenim yazmış derse ceza meza almaz. Çünkü aksini kanıtlayabilecek hiçbir şey yok.

O kural değişti.

Yeni İnternet yasası ile herkes kendi hesabını korumak zorundadır, cezadan kaçması mümkün değildir.
  • Bu konu hakkında ki yorumunu merak ettim @Manchester United
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.