Hepimiz öleceğiz, işte böyle oluyor batıyoruz, işte şöyle oluyor açız, işte efendime söyleyeyim yıkılıyoruz falanlar filanlar. Burada felaket tellallığı yapıp ağlayıp sızlayacağına bu kaybettiğin vakti git değerlendir kendini geliştir kendin bir şeyler yapmaya çalış? Böyle söyleyen insanların maaşları maksimum 2500 TL ! Tabii bu parayla gidip telefon hattınızın üzerine iPhone X alınca geçinemiyoruz demeniz aşırı normal bir durum. Tamam kabul 2500 TL ile bir aileyi geçindirmek İstanbul gibi bir yerde zor ama imkansız değil. Ayrıca 2500 TL alıyorsan bir evin veya malın mülkün yoksa evlenmekle hayatının hatasını yaptın demektir(Eğer eşin de çalışmıyorsa.). Evlenmek bir ihtiyaç değildir istek/arzu üzerine yapılan bir şeydir. Sen 2500 TL alıyor ve hala daha keyfine düşkünsen kusura bakma sen geçinemezsin. "Ben üniversite okudum iş bulamıyorum ne hale geldik" diyen üstün zekalı dostlarım üniversite yılları boyunca yata yata geçirirsen ondan bundan not ala ala geçirirsen iş veren sana neden iş versin? Bir mühendis düşünün tamam mı bu adam Orta Doğu Teknik Üniversitesinde veya Boğaziçi Üniversitesinde okuyor ve bu adam profesörlerinden tam anlamıyla faydalanıyor onlardan bilgi alıyor evine gittiğinde de kendini geliştirmek için dişini tırnağına takıyor iş buluyor sen falanca üniversitesinden falanca bölümünden mezun oluyorsun yata yata geçmişsin iş bulamıyorum diye sızlanıyorsun. KUSURA BAKMA İŞ BULAMAZSIN. O adam uykusundan feragat edip sabahlara kadar kendini geliştirmek için çalışırken sen malum bölgeyi büyütmekle meşguldün! O adam sosyal yaşama 2 haftada 3-5 saat ayırırken sen her gün ders bitiminde kafelerden çıkmadın! Ve şimdi gelmiş iş verenlerden yüzsüz yüzsüz iş isteyip iş bulamayınca da gelip işte batıyoruz iş yok şu yok bu yok diye ağlıyor musun? O zaman sana acıyarak bakarım hem de büyük bir keyifle!
Bakın bugün ayda 7000 lira kazanan adam o parayı kazanmak için her şeyini ortaya koydu. Ve 7000 lira kazanan adamın hayattan hiçbir şikayeti yoktur. Gidersin İstanbul gibi bir yerde 2500 liraya kirada rezidansta oturursun. Gidersin aylık 1000 lira mutfak alışverişi yaparsın araban da güzel bir araba olur eğer 7000 lira kazanıyorsan ve yetmiyor diyorsan sen parayı nasıl kullanman gerektiğini bu yaşına kadar öğrenememişsin demektir.
Şimdi oradan bir tanesi çıkacak kafasını çıkartıp diyecek ki; "7000 Lira kim kazanıyor boş yapma" Kim mi kazanıyor? Yukarıyı okumayıp sadece bu paragrafı okuduysan bu saçma ve gereksiz soruyu sorman gayet normal. Bugün büyük firmalarda çalışanlar daha fazlasını bile alıyorlar görmezden gelmeyin bunları. Gidin IBM gibi, Google gibi şirketlerde çalışın bakalım ne kadar kazanacaksınız.
Kendini geliştiren insan her yerde her şekilde kazanır ama bütün hayatını koyun gibi televizyon karşısında kanal değiştirerek geçirirsen sürünmeye mahkumsun.