Şimdi Ara

Formula 1 - 2023 Sezonu (18 Haziran - Kanada Grand Prix) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
851
Cevap
14
Favori
16.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üniversitede tezi yer etkisi üzerineydi. Zira bu konu hariç red bull araçları her zaman aero olarak hep iyiydi. Motoru zayıftı. Honda harika bir motor üretmiş.

• Ken Block43 kullanıcısına yanıt

yeni çağ 2026 ya kadar , Adrian Newey'in yaptığı araçlar yenilmez armada olacak gibi duruyor .

Müthiş bir aerodinamist .

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

tabi max yapınca efsane oluyor lewis yapınca lambiase maxın 1 puanını yedi oluyor burada ortam böyle.

birisi lewis in ss lerini attı perezle çarpıştığında,ulen max başabaş girdiği her virajda herkesi dışa süpürerek geçiyor aa süper geçti.

adam 7 sene şampiyonu apex bilmiyomuş yarışmayı bilmiyomuş komedi misiniz, adam rosbergle buttonla alonsoyla aynı takımdayken yarıştı öyle perez gibi yardımcısı yoktu o ortamda 7 sene aldı.8. yi 3 kaatla maxa verdiler ve süper olgunlukla gitti maxı tebrik etti siz burdan sallayın bol keseden.

bi tek max herşeyi biliyo tek ful yarışçı bu abi, f1 bugüne kadar pilot görmedi maxa kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaan77 -- 1 Ağustos 2023; 17:38:52 >
  • qaan77 Q kullanıcısına yanıt
    Ben sadece +1 en hızlı tur puanı için liderliği kaybetmeyi riske atacak kadar gözü kara bir pilot olduğunu vurguladım ve sondan bir önceki yarışta bunu yaptı da.

8. Şampiyonluğu nasıl üç kağıt ile Lewis'in elinden aldı Max bir anlatır mısın?

Abu Dhabi 2021 yarışında 5. virajda içeriyi kabak gibi boş bırakan ben miyim yoksa 7 kez dünya şampiyonu olmuş tecrübe abidesi Lewis mi? 5. Virajın içerisini kabak gibi boş bırakmasa Lewis şimdi 8. kez şampiyondu yüzde 90.

Şaka gibi olan ben değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Ağustos 2023; 12:54:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin posta denk geldi sana doğrudan yazmadım kişisel alma öyle olduysa kusura bakma lütfen.  

8. şampiyonluk özetle, 8-10 saniye önde 4-5 tur kala kaza oldu safety car fark kapandı tur yiyenleri saldılar, maxın lastikler yenilendi, mercedes lastik değiştirmeyi akıl edemedi ne hikmetse, rb telsizden yarış direktörüne komisere neyse ağladı, 1 tur yarışsınlar diye prosedür neyse o olur bi takım 1 tur yarışsın dedi diye 1 tur yarış olmaz, sorsan prosedür uygulandı tabi toto telsizden itiraz etti bırak yarışsınlar oldu,max safety car çıkmadan yasak olduğu halde lewisin aracını bi an geçti bu ceza gerektirir ama işin renklenmesi için ses etmediler, böyle bir olay sergilendi tartışılır ama herkesin hoşuna gitti çünkü uzun süre dominasyon herkesi sıkıyor, daha şimdiden rb dominasyonu bile insanları sıkıyor.lewis 8. şampiyonluğu hakediyor mu bilmem ama lewis e msc yi geçirtmediler, maxa da geçirteceklerini sanmıyorum ama görücez.

Lewis 2007 de kendini zaten ispat etmişti. girdiği diyaloglar, olaylı yarışlar zaman zaman duruma göre tartışılır ama pilotajlığına laf atana söz söylemeye nefes tüketmeye gerek yok, ya kördür ya da fanatizmden betonlaşmıştır, kurumuş betona da şekil verilemez.

Şahsi düşüncem (ç)alınan 8. şampiyonluğu bir şekilde Lewis almadan emekli olmayacak tıp ki, Messi'nin WC alıp, elini eteğini çekmesi gibi.

Abu Dhabi tam bir hırsızlık örneği, betonlaşmış Max fanları dışında bunu bütün dünya gördü ve kabul etti. Öyle olmasa bu olay Massi'nin başını yemezdi. Görevden alınmazdı.

Kural ihlali yapıldı. Üstüne geçtiğimiz yarışta özetlerde gördüm, Perez ile girilen mücadelede apexten pist dışına ittiği gerekçesiyle soruşturulan Lewis'e Abu Dhabi de senden düzlükte 20-30 km gelen aracın önüne "kıran" Perez'e hiçbir uyarı soruşturma bile gitmemişti. 30 snden fazla farkı eritmişti, çünkü Lewis'in kaybedecek bir şeyi vardı. ama takımın kulluğunu yapan Perez en fazla diskalifiye olurdu kazaya bulaşıp ve MAx'i şamp ederdi. Abu Dhabi'nin en skandal olayı Perez'in modern F1 kurallarında olmayan elli kere siyah bayrak yemesi gereken "sözde" savunmasıydı. Modern kurallar çok net, düzlükte drs açmış arkadan gelen araca belirli bir seviyeye kadar savunma yapabilirsin yani 20 km farkla gelirken çat diye önüne kıracak şekilde atlayamazsın Perez ABu Dhabide bunu yaptı ve buna kimse ses çıkartmamıştı.

Önceki 2021 Saudi Gp'ye değinmiyorum bile, fren testi yapması Max'in, yarıştan diskalifiye edilmesi gereken bir çok kural ihlali yapmasını geçtim, 5 sn bir ceza mı ne vermişlerdi. Sırf heyecan son yarışa taşınsın diye.

ÖZetle, Max o sezon şamp olmayı Lewis kadar haketmişti "pilotaj anlamda" bu ayrı bir durum ancak, son 2 yarışta ibre Lewis'e dönmüştü ve zorla sırf dominasyonu kırmak adına Max'e kıyak çekildi ve cebren şampiyonluk verildi. Max'in kağıt üstünde bileğinin hakkıyla alabileceği bir şampluk varken gölge düşürüldü ve çalıntı bir şampiyonluk oluştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 1 Ağustos 2023; 17:6:16 >

• F1, yağmur konusunda çok ciddi çuvallıyor artık. Sırf güvenlik önlemleri kapsamında her yağmur yağdığında yarışı başlatmazsan ne anlamı kaldı hepsini çöl ülkelerinde yap olsun bitsin.

Utanmasalar bu sene de Spa 4 saat kuralına takılıp, ertelenecekti. Sürekli Sprinttir bir şeydir yağmura takılıyor. Skandal bir kural. Gerekirse durarak ağır yağmur lastiği ile başlatacaksın kaza da olacaksa olacak. Bu işin doğasında var. Halodur, güvenlik ekipmanlarıdır son seviye güvenliği sağlamışssın zaten.

• yazdıklarımız yorum değil buyrun izleyin max önce nası lewisi dışa süpürmeye çalışıyo ve sonrasında pozisyonu geri ver diye emir gelince nası fren pisliği yapıyo.

https://www.youtube.com/watch?v=QS4Z38HhsMc

bu da masi nin abu dhabi de yaptığı 3kaat tan sonra nasıl görevden alındığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaan77 -- 1 Ağustos 2023; 17:37:13 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Başkan açıkçası +1 puan için liderliği riske falan attığı yok. Zaten her türlü açık ara fark atıyor. Belki 2-3 sezon sonra böyle fark atma olayları kalmayabilir. O da bu sezon, yapabileceğinin maksimumunu yapıyor. Her türlü lider olacağı belli aslında bu sezon.

Max da lider bitireceğini bildiği için ve bu sezonu domine edeceğini bildiği için tüm rekorları şimdiden kırmayı deniyor. Önü açık çünkü. Ben onun yerinde olsam bende aynını yapardım. Düz mantıktır bu. Öyle ahım şahım gözü karalık denemez buna. Max genel itibarı ile gözü kara birisi olabilir ya da olmayabilir. O ayrı konu ama +1 kazanmak rekor kasmaktır. Mevcut düzende riske attığı bir durum yok. Bu +1 inde gözü karalık olayı ile alakası yok onu anlatmak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Lewis i msc ye geçirtmediler demek yanlış. Çünkü msc sırf o dönemleri domine ettiği için msc döneminde kuralları ve araçları değiştirdiler. O dönem araçlar değişmemiş olsaydı msc liderlikleri devam edecekti zaten. Lewis ona gene yaklaşamamış olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 2 Ağustos 2023; 1:46:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen de haklısın

Fren pisliği dediğin olayda, önünde yavaşlayan rakibin olduğu zaman sende yavaşlar mısın, yoksa yanından geçer misin? Max sadece 1 anda frene basıp çarpışma yaşamıyor. Oraya gelene kadar yol vermek için yavaşlıyor zaten. Ama hamilton geçmek yerine arkasında max ile beraber yavaşlıyor. Verstappen de onu geçmeye zorlamak için frene basıyor ve hamilton zamanında reaksiyon veremeyip çarpışma yaşanıyor. Bu video yerine yarışı izlesen belki konu hakkında daha tarafsız yorum yapabilirdin ama sadece 1 videoya bakıp bu şekilde yargılamak saçma.

Bu arada yanlış anlaşılmasın. Hatalı hamilton demiyorum ama onda da suç var. İlk anda rakibi yol vermek için yavaşladığında geçse bunlar yaşanmayacaktı. Günün sonunda max ceza aldı.

Abu Dhabi için söylenecek bir şey yok. İlk virajda hamiltonun virajı kesmesinden, son turda yaşananlara kadar tam bir faciaydı.

Edit: tezimi desteklemek adına şuraya aynı olayın telemetry videosunu bırakayım.
    Exclusive F1 Onboardsyoutube
    F1 2021 Telemetry Max Verstappen vs Lewis Hamilton Crash Comparison Onboard Saudi Arabia GP
    https://www.youtube.com/watch?v=fP2XhiwezYs&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psyduck17 -- 3 Ağustos 2023; 10:41:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• benim paylaştığım vidyo sonradan canlandırma doğru  

ondan sonra da şuraya vidyo bırakıyim sen bırakınca oluyo biz bırakınca vidyoya bakma yarışı izle ben fanatik sen objektif  

• Şu yaz arasını anlamıyorum Formula-1'de. Zaten 4 ay boyunca tatil yapıyorlar kışın. Neyin arası bu? Hayır yani mesela komple Avrupa'dan Amerika kıtasına geçiyorlar o yüzden ara veriliyor diyeceğim ama o da değil. Daha Avrupa'da 2 yarış daha var. Lojistik sebepli olduğuna inanmıyorum.

Ben sana telemetri attım. Araçların hızlarını canlı olarak gör diye. Kazadan önce ne kadar yavaşlandığını gör diye. Durup dururken yarışırlarken olmadığı gör diye. Eğer kazayı DTS’ten izlediysen sen haklısın tartışacak bir şeyim yok. İki taraftan birini tutmaya da gerek yok ayrıca. Dediğim gibi özellikle abu dhabi ilk virajdan, finale kadar fiyaskoydu.

Antrenmanlar da dahil olmak üzere 1 seans bile kaçırmadan bütün sezonu takip ettim. Senenin geri kalanında da çok tutarsız kararlar verildi. Zaten ip yavaş yavaş koptu. En son yarışta da yarışın başından itibaren verilen yanlış kararları daha büyük bir yanlış kararla düzeltmeye çalışıp ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Ama konumuz bu değil. Yaşanan temasın sebebi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt

tatil yapıyolar işte, yarışın ne acelesi var.

• gündeme dair  

VGMyoutube
    F1 Champion Max Verstappen driving his Aston Martin Valkyrie around the streets of Monaco. #f1 #formula1 #maxverstappen
    https://www.youtube.com/watch?v=Hy0ITEosZao
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.