Şimdi Ara

Formula-1 2001 Sezonu Haberleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SAVAŞ BALTALARI DIŞARIDA MI? - VILLENEUVE/MONTOYA

    Dünya sürücüler listesinin tepesindeki iki sürücünün arasındaki tansiyonu yükselten olay Cuma antreman turları sırasında Villeneuve'un rakibine fren testi uygulaması ile başladı. Sürücü geleneklerine göre bu hareket bir tarafın diğeri hakkındaki aşırı memnuniyesitsizliğini gösteriyor.

    İlk antrenman sırasında BAR-Honda sürücüsü, BMW Williams'ın arkasına yanaştı ve geçmeye başladı. Montoya'yı geçer geçmez ani bir hareketle hemen önünde yavaşladı. Ani olan olay karşısında Montoya BAR'a arkadan hafifçe çarptı. Bir müddet sonra Villenevue bariyerlere çarparak aracını hasara uğrattı. Olayın hemen sonrasında ise Villenevue Montoya'yı suçlayarak onun çarpması sonucu arka süspansiyonlarının kırıldığını söyledi.

    Villeneuve kazanın Montoya'nın hatası olduğunu söylerken, Kolombiyalı 1997 Dünya Şampiyonunun kendisine fren testi uyguladığını açıkladı.

    Olaylar sonrasında yapılan sürücüler toplantısında, Montoya BAR sürücüsüne giderek eğer tekrar böyle davranırsa onu duvara yapıştıracağını söyledi, bunun üzerine Villenevue'de onu ağaca asacağını belirtti. Montoya ise sezon başında Villenevue'un yaptığı kaza sonucu ölen saha görevlisini hatırlatarak, bu sezon zaten birini öldürdüğünü söyledi. Kolombiya'lının sakince söylediği bu sözler üzerine yerinden fırlayan Villenevue, Montoya'nın gömleğini sıkarak nefesini kesmek istedi. O sırada toplantıda bulunan FIA yarış direktörü Charlie Whiting iki sürücüyüde görüşmeye çağırarak, harketlerine devam ederlerse iki yarış ceza alacaklarını belirtti.

    Montoya açıklamasında "Bu problem yaşadığımız ilk olay değil. Melbourne'daki antremanlar sırasında Villenevue bloke ederek arkamdan çarpmasına sebep oldum. Daha sonra ona giderek kendisinden özür diledim. Sonuçta antreman sırasında olmuştu, sıralama turlarında olsa anlıyabilirdim. Burada ise (Kanada) şikan çıkışında onun arkasındaydım ve ben tam gaz hızlanırken o frenlere asıldı. Neler planladığını bilmiyorum."

    Ancak Montoya'nın patronu, Frank Williams, sürücüsünün söylediklerinin kabul edilemez olduğunu belirterek kendisine ultimatom verdi.

    Williams'dan bir görgü tanığı "Frank söylenenleri kabul edilemez buldu ve Juan'la sert bir konuşma yaparak, bu tür olayları bir daha tekrar ederse kendisini Williams takımının dışında bulacağını söyledi".

    Montoya ChampCars şampiyonu olarak F1'e hızlı bir giriş yapmasına rağmen piyasada pek arkadaş edinemediği biliniyor. Takım arkadaşı Ralf Schumacher ile iyi geçinemeyen Kolombiyalı sürücünün davranışlarıda Eddie Irvine ve Michael Schumacher tarafından da sıkça eleştiriliyor.



    Astek




  • Jaguar ve McLaren anlaştı

    Jaguar ile McLaren arasında tasarımcı Adrian Newey’nin transferi konusunda başlayan kriz, tarafların Londra Yüksek Mahkesi’nde anlaşmalarını açıklamalarıyla son buldu.

    Londra
    NTV-MSNBC



    13 Haziran— İki hafta önce Formula 1 takımlarından Jaguar ile McLaren arasında tasarımcı Adrian Newey’nin transferi konusunda başlayan kriz, tarafların uzlaşmasıyla son buldu. İki takım Londra Yüksek Mahkesi’nde anlaştıklarını açıkladılar. Her iki takım da Newey’nin McLaren’deki görevine devam etmesi konusunda dostça bir uzlaşmaya varıldığını vurguladı. McLaren, Jaguar’ın iyi niyetli davrandığına inandıklarını ve karışıklıktan üzüntü duyulduğunu, Jaguar ise Newey konusundaki karmaşık durumu anladıklarını ve McLaren takımından gelen özürü kabul ettiklerini söyledi.













    İki hafta önce Jaguar takımı, şu an McLaren’nin teknik şefi ve baş tasarımcısı olan Adrian Newey’nin Jaguar ile 2002 yılın Ağustos ayından itibaren geçerli olacak 5 yıllık bir anlaşma yaptığını açıklamıştı. Aynı gün içinde McLaren’dan yapılan bir başka açıklamada ise Newey’nin, kontrat bitiminden sonra da üç yıl süreyle McLaren’deki görevine devam edeceği söyleniyordu.
    42 yaşındaki dahi tasırımcı da yaptığı açıklamayla Jaguar’la anlaşma aşamasına geldiğini ancak son anda Jaguar’a gitmekten vazgeçtiğini söylemiş ve yanlış anlaşıldığı için üzgün olduğu söylemişti. İki takım arasında paylaşılamayan 42 yaşındaki Newey, Formula 1 dünyasında dahi tasırımcı olarak tanınıyor. Newey 1990-97 yılları arasında Williams’a dört pilotlar, beş markalar, 1997 yılından sonra ise McLaren’e iki pilotlar ve bir markalar şampiyonluğu yaşatmıştı.


    Astek




  • MICHAEL SCHUMACHER "Ralf'i bu sezon kendime rakip olarak görmüyorum"

    Schumacher ayrıca bu sezon rakibinin David olduğunu ve kendisi kazanamayacaksa bunun David olacağını vurguladı. Ralf için kendisinin iyi bir pilot olduğunu ve araçlarının çok hızlı olduğunu ancak hala çözmeleri gereken problemleri olduğunu vurgulayan Schumacher bunun gelecek sezon için değişebileceğini ekledi.

    Astek
  • PROST YENİ MOTOR PEŞİNDE

    Prost 2002 yılı için Asiatech ile anlaşma yolunda. Fransa merkezli Asiatech firması geçen yılki Peugeot motorları üzerinde geliştirme yapıyor ve bu sezon Arrows takımına ücretsiz motor sağlıyor.

    Asiatech, Kanada GP'sinden sonra mevcut motorları üzerinde yeni geliştirme çalışmaları yaptığını ve 2002 yılında daha güçlü olacaklarını açıkladı. Prost takımının gelecek sezon için Ferrari'den alacağı motorları ödeyememe söylentileri dolaşırken Asiatech Prost takımına ilgi gösterdi. Pazar payını ve ticari haklarını arttırabilmek için Prost'dan hisse almayı planlıyorlar.

    Asiatech teknik direktörü Enrique Scalabroni;
    "Ne yapacağımızı ve gelecek sene hangi takımı destekleyeceğimizi analiz ediyoruz. Daha sonra gelecek sezon için 2 takımı birden destekleyebilirmiyiz karar vereceğiz. Şu an için bunu söyleyebilmek zor" diye konuştu.

    Ferrari'nin motor sağladığı diğer takım olan Sauber, 2002'de sona erecek sözleşmeleri için yeni arayışlar içinde olmadıklarını açıkladı. BAR takımınının da Asiatech ile görüşmeleri sürüyor.

    Asiatech'in amacı çok güçlü motorlar üretip daha sonra da şasi imal etmek ve takım olarak Formula 1 de yer almak. Şirket çok güçlü Uzakdoğulu yatırımcılar tarafından destekleniyor.


    Astek




  • HONDA MÜŞTERİLERİNİ BEKLETİYOR

    Honda, gelecek sezon destek vereceği takımı bu ay sonuna kadar seçemez ise gelecek sezon her 2 takımıda yeniden destekleyeceğini açıkladı.

    Honda 2002 sezonu için sadece 1 takım üzerinde yoğunlaşmak istiyor. Ancak henüz hangi takımı seçeceklerine karar verememiş olmalarından dolayı sıkıntıdalar.

    Jordan ve BAR arasında sadece 1 puan fark var. Honda'ya yakın kaynaklara göre, eğer Honda 1 Temmuz'daki Fransa GP'sine kadar kararını veremez ise, gelecek sezon için her 2 takımıda desteklemeye devam edecek. Honda bu konuda takımlara çok geç haber vermenin adil olmayacağını düşünüyor.

    Jordan ve BAR, Honda ile uzun dönemli sözleşmeleri olduğunu söylüyor. Ancak Kanada GP'sinde BAR patronu Craig Pollock ilk defa bir takımın elenebileceğini itiraf etti.

    "Sanırım her iki takımda bu konuda biraz endişe etmeli. Ancak Honda'dan bu konuda resmi bir yanıt gelmedi. En azından bu sezonun sonuna kadar yasal sözleşmemiz var".


    Astek




  • TOYOTA TESTLERDEN MEMNUN

    Toyota geçen hafta Imola pistinde gerçekleştirdiği testlerden memnun ayrıldı. Gerçek anlamda ilk defa bir Formula 1 pistinde gerçekleştirilen 3 günlük testler, Toyota'nın kendi pisti olan Paul Ricard haricinde yaptığı ilk testler idi. Allan McNish'in gerçekleştirdiği 1:28.960'lık derece, bu seneki en yavaş takım olan Minardi'nin aynı pistte yaptığı San Marino GP'si sıralama turlarından 0.6 saniye daha kötü. Ancak hava ve pist koşulları ideal değildi.

    Baş tasarımcı Gustav Brunner: "İlk defa bir GP pistinde antrenman yapmamıza rağmen sonuçlar çok olumlu ve cesaret verici. Şu ana kadar ulaştığımız seviyeden memnuz".

    Takım arkadaşı Mika Salo ile gelecek sene beraber yarışacak olan McNish, "Testler ilginç ve zevkli idi. Otomobili değişik bir pistte denemek çok önemli idi. Şartlar(hava ve pist) GP'nin yapıldığı günden daha farklı olması, pistte daha az lastik izi bulunmasına rağmen dereceler çok da kötü değildi" yorumunu yaptı.

    Toyota testlerine bu hafta sonuda Imola pistinde devam edecek.

    Astek




  • MONTREAL PİSTİNİ PİLOTLAR SAVUNDU

    Rubens Barrichello ve Nick Heidfeld'e, geçen haftasonu yapılan Kanada GP'sinde, yaptıkları kazalarda suçlunun yeni düzenlenen kerbler değil, kendileri olduğu söylendi.

    Kanada GP'sinde her iki pilotta sıralama turlarında, start-finiş düzlüğünün başındaki "meşhur" duvara yüksek hızla çarpmışlar ve 2 kere sıralama turlarının durdurulmasına neden olmuşlardı. Pilotlar yeni düzenlemenin kazalara neden olduğunu söylemiş ancak diğer pilotlar ve takımlardan değişik yorumlar gelmişti.

    Ron Dennis: "Pistin doğası böyle. Tüm pistler değişik karaktere sahip. Monte Carlo gibi. Kanada'da ise duvar ve kerbler var. Onlar (Rubens ve Nick) duvara çarpan ilk pilotlar değil ve son da olmayacaklar. Orada yanlış yaparsan sonuç ortada. Ben değiştirmezdim. Pilotlar orada duvarın olduğunu biliyorlar".

    Eddie Irvine: "Oraya kerblerin yapılmasının bir sebebi var. Aynı zamanda duvar her turda hep aynı yerde duruyor. Duvardan uzak durmak pilotların elinde".


    Astek




  • FORMULA1'DEN KISA HABERLER

    David Coulthard, Kanada GP'sinde yaptığı açıklamayla, Monako GP'sinde kalkış anında stop etmesinin nedeninin kalkış kontrol sisteminden dolayı değil "motor yönetimi" sisteminin hatasından kaynakladığını açıkladı. DC şu ana kadar sadece 3 kere hata olduğunu, bunlardan birinin antrenmanlarda, diğer ikisinin ise yarışlarda başına geldiğini açıkladı.

    Benetton, Kanada GP'sinde hidrolik direksiyon sistemini kullanmamaya karar verdi. Sistem tam olarak testlerden başarıyla geçemedi ve takım kullanmama kararı aldı.

    Hollywood yıldızı Nicolas Cage Kanada GP'sinde, BAR takımının misafiriydi. Jacques Villeneuve ile de sohbet eden yıldız yarıştan çok etkilendi.

    Deutsche Bank'ın finansman kurumu olan ve Arrows takımının %50 hissesini elinde bulunduran Morgan Grenfell firması, elindeki hisseleri satacağını açıkladı. Bu kararı vermesindekineden Arros'un gerekli permormansa ulaşamaması.

    Minardi koltuğu için en sonki aday Malezyalı pilot Alex Young. Şu anda Formula Nippon serisinde yarışan pilot, kuvvetli sponsorlara sahip ve yarış başına antlaşması bulunan Tarso Marques'in yerini alabilir.

    Kanada GP'sinde seyirciler takımların servis alanlarında perde gerip gizlenmesine tepki gösterdi. Milyonlarca dolar yatırım yapan takımlar sonuçların diğer takımlar tarafından çalınmasından şikayetçi ve bu nedenle servis alanlarında gözlerden uzak kalmak için perde çekmişlerdi.

    Kanada GP'sinde 4 takım daha Ferrari'nin kullandığı yeni tip fren sistemi denedi. Bunlar Jordan, Arrows, Sauber ve BAR. Arrows ve Jordan Kanada GP'sinde fren problemi yaşamışlardı. Ancak Jordan hatanın yeni sistemden kaynaklanmadığını ön ana fren silindirinde soun olduğunu bildirdi.

    BAR patronu F1'ın geleceğinden endişeli. Yeni ve büyük firmaların Formula 1'e katılımları kıt sayıdaki personelin değerini daha da arttırdı. Buda yıldız personele ödenen ücretlerin astronomik rakamlara çıkmasına neden oluyor. Bunun son örnegi Toyota'da gerçekleşti ve Minarti tasarımcısı Toyoto'ya 3 yıllığına 12 milyon $'a transfer oldu.

    Jacques Villeneuve, Formula 1'e gelmek için CART'da yarışmanın işe yaramadığını söyledi.



    ©


    Astek




  • F.WILLIAMS'DAN MONTOYA'YA DESTEK

    Williams patronları, Montoya'nın performansı yönündeki basında çıkan iddiaları red ettiler.

    Kanada Grand Prix'sinin 20. turunda Kolombiyalı pilot Juan Pablo Montoya bariyerlere çarpmış ve yarışa veda etmek zorunda kalmıştı. Yarıştan sonra ise Kolombiyalı pilot, çarpma nedeninin pilotaj hatası mı yoksa teknik bir sorun mu olduğunu anlayamadığını söylemişti.

    Son 2 yarışı bitirememesi, sezon başından beri sadece 1 kere takım arkadaşı Ralf Schumacher'den daha iyi derece yapabilmesine rağmen, takım patronu Sir Frank Williams, eski CART şampiyonuna destek çıktı ve daha iyi olacağını söyledi.

    "Juan Pablo Montoya daha henüz 25 yaşında, Formula 1'de ilk senesi ve üzerinde çok büyük baskı var.


    Astek
  • Hakkinen: Takım emirlerini dinlemem

    Hakkinen, Ukrayna’da katıldığı bir basın toplantısında takımdan Coulthard’a yol vermesi istense bile bu isteğe uymayacağını söyledi.

    Londra
    NTV-MSNBC



    17 Haziran— Formula 1’de Michael Schumacher’in şampiyonluk unvanına son vermek isteyen David Coulthard bu mücadelede takım arkadaşı Mika Hakkinen’den destek alamayacak. Fin pilot takım tarafından emredilse bile Coulthard’a yol vermeyeceğini söyledi. Formula 1 Avusturya Grand Prix’sinde Ferrari pilotu Rubens Barrichello finişe metreler kala yavaşlamış ve takım arkadaşı Michael Schumacher’in ikinci olmasına izin vermişti. Ferrari takım emirlerinden biri olan bu davranış sayesinde Schumacher dört yerine altı puan almıştı.













    Ferrari, Michael Schumacher şampiyonluğa daha yakın olduğu için böyle bir kara aldığını, sezon sonunda bu iki puanın çok önemli olabileceğini savunmuştu. Ferrari’nin en büyük rakibi olan McLaren ise ısrarla takım emirlerini uygulamayacağını dile getiriyordu. Şampiyonluk mücadelesi yapan iki takımın bu değişik felsefesi farklı çevrelerden destek görüyor. Bazıları Ferrari’nin doğruyu yaptığını söylerken, bazıları da sportmenlik adına McLaren’i destekliyor.

    TAKIM EMİRLERİ UYGULANDI MI?
    McLaren iki sürücüsünden birisinin şampiyonluk şansı matematiksel olarak kalmayana dek takım emirlerini uygulamayacağını söylese de, Kanada’da yarışın üçte ikisi geride kaldığında hemen herkesin aklına takım emirleri gelmişti. Hatırlanacağı gibi matematiksel olarak olmasa da, şampiyonluk şansı mucizelere kalan Hakkinen üç, takım arkadaşı David Coulthard ise dördüncü sırada gidiyordu. “Hakkinen, Coulthard’a yol verecek mi?” sorusu gündeme geldiğinde Coulthard yarış dışı kaldı ve bu sorunun cevabını kimse öğrenemedi...
    Kanada’nın ardından sezonun bitmesine dokuz yarış kala Michael Schumacher ile Hakkinen arasındaki puan farkı 50’ye çıkınca, artık McLaren’in takım emirlerini uygulaması gerektiği bir kez daha gündeme geldi. Coulthard, ne takımdan ne de Hakkinen’den böyle bir şey istemeyeceğini, kararın kendilerine ait olduğunu söylerken, Hakkinen’den ilginç bir açıklama geldi. Fin pilot “Takım emri verilse bile kimseye yol vermem” diyerek kazanmak için yarıştığını ve bunun için para aldığını belirtti. Hakkinen Ukrayna’da katıldığı bir basın toplantısında takımdan bu tür bir istek geldiği takdirde buna uymayacağını söyledi.


    Astek




  • Helal olsun derim sana baska da bir sey demem bu kadar F1 tutkunu yoktur Turkiyede herhal senden baska...

    http://fpsgame.com
    canerce@hotmail.com
    <b>i</b>CQ:<b>13522744</b>
    <b>T</b><i>o</i> <b>B</b><i>e</i> <b>O</b>r <i>N</i><b>o</b>t <b>T</b><i>o</i> <b>B</b>e<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
  • Benden daha formulacı muhakkak vardır. Ancak iltifatların için teşekkür ederim tabi. Takdir edilmekten hoşlanırım.

    Astek
  • Ferrari, Avrupu’da iddialı

    Formula 1’de hem markalar hem de sürücüler klasmanında lider durumda bulunan Ferrari takımı önümüzdeki pazar günü yapılacak Avrupa Grand Prix’sine de iddialı hazırlanıyor.

    NTV



    19 Haziran— Formula 1’de sezonun dokuzuncu yarışı olan Avrupa Grand Prix’si Almanya’da Nurburring Pisti’nde yapılacak. Halen sürücüler klasmanında en yakın rakibi David Coulthard’ın 18 puan önünde yeralan Michael Schumacher, kendi ülkesinde yapılacak bu yarışın ardından farkı biraz daha açmayı hedefliyor.













    Almanya’da iki yarış yapıldığını hatırlatan Ferrari pilotu, Hockenhiem pistinde şansının pek yaver gitmediğini ama Nurburgring’de daha başarılı olduğunu söyledi.
    Geçen yıl burada yapılan yarışı da kazandığını söyleyen Alman pilot, kendi seyircisinin önünde yarışmanın ayrı bir keyfi olduğunu belirtti. Schumacher amacının sezonun kalan yarışlarında finiş görerek mümkün olduğunca çok puan almak ve şampiyonluğa ulaşmak olduğunu söyledi.
    Geçen yılki yarışta dördüncü sırayı alan diğer Ferrari pilotu Rubens barrichello da bu pisti sevdiğini ama otomobilde doğru ayarı yapmanın çok zor olduğunu dile getirdi.
    Kanada’da başarılı olamadıktan sonra Williams pilotu Ralf Schumacher’in kendisine iyice yaklaştığını belirten brezilyalı sürücü, bu yarışı Alman rakibinin önünde bitirmek istediğini söyledi


    Astek




  • McLaren ve Williams’ın Ralf savaşı

    Formula 1 dünyası Ralf Schumacher’in Mclaren’e transfer olacağı şeklindeki haberlerle çalkanıyor. Mclaren, Ralf’i takıma katmaya uğraşırken, Williams sözleşmesini uzatmak istiyor.



    NTV

    19 Haziran— Bu sezon Formula 1’de iki birincilik kazanarak dikatleri çeken Alman pilot Ralf Schumacher’in 2003 yılından itibaren Mclaren’de yarışacağı şeklindeki haberler Alman basınında sıkça yeralmaya başladı. Williams ise genç sürücüyüyle sözleşmesini uzatmaya çalışacak.














    Bu sezon San Marino ve Kanada grand prix’lerini kazanarak yeteneğini kanıtlayan ve geleceğin şampiyon adayları arasında gösterilmeye başlanan Ralf Schumacher’in Williams takımıyla olan sözleşmesi 2002 sezonunun ardından bitiyor. Alman pilotun menajeri Willi Weber mayıs ayının sonundan beri Williams takımının patronu Frank Williams ile görüşmelerinin sürdüğünü açıkladı.
    Williams’a motor sağlayan BMW’ nın spor sorumlusu Gerhard Berger, Ralf Schumacher ile uzun süreli bir anlaşma yapmak istediklerini ve Alman pilota şampiyon olması için yeterli bir otomobil sağlayabileceklerini söyledi.
    Alman basınına göre ise Ralf Schumacher, 2003 yılından itibaren Formula 1’i bırakacak olan Mika Hakkinen’in yerine Mclaren takımına katılacak. Ralf Schumacher ise başarılı bir takımda yarışmak istediğini ama maddi imkanların da önemli olduğunu söylüyor.



    Astek




  • Toyota’dan Frentzen’e teklif

    Formula 1’e gelecek yıl girecek olan Toyota takımı, Jordan’ın Alman pilotu Heinz- Harald Frentzen’e teklif götürdü. Frentzen’in ise yeni bir heyecan için bu teklife sıcak baktığı belirtiliyor.

    19 Haziran— Avrupa basınında bu hafta yer alan haberlerde, Toyota’nın gelecek yıl için Heinz-Harald Frentzen’e teklifte bulunduğu belirtildi. Formula 1’e gelecek yıl girecek olan Toyota, yarış kadrosunu tecrübeli yetenekle doldurma arayışı içinde görülüyor.

    Test sürücüsü Mika Salo’nun Toyota için yarışacağı anlaşıldı gibi fakat, takım arkadaşı Alan McNish’in, Toyota’yla daha anlaşması olmasına rağmen böyle bir rol için hazır olup olmadığı kesin değil.

    Frentzen şu anda Jordan için yarışıyor ancak, Alman pilotun boşta kalmak için, pazar günü mühleti dolan kontrat süresini uzatma fırsatını bile bile kaçırdığı söyleniyor.

    34 yaşındaki sürücü, 1999’dan beri Silverstone ekibiyle çalışıyor fakat, artık onun yeni bir heyecan ve yeni bir uğraş aradığına inanılıyor ve bu teklife sıcak baktığı belirtiliyor. Toyota ise araç ve motorlarıyla gelecek yıl atak yapıp, Formula 1’deki onbirinci takım olmaya hazırlanıyor.
    Toyota’nın bu yılki test çalışmaları Formula 1’de görülen en büyük ve en pahalı çalışma olarak değerlendiriliyor.
    Frentzen bugüne dek katıldığı 121 yarışta üç kez birincilik, iki kez pole pozisyon kazanda ve altı kez de en hızlı tur zamanını elde etti. 1997’de ikinci olarak en iyi şampiyona derecesine ulaştı


    Astek




  • AVRUPA GRAND PRIX SIRALAMA TURLARI
    1- M. Schumacher - FERRARI
    2- R. Schumacher - WILLIAMS-BMW
    3- Montoya - WILLIAMS-BMW
    4- Barrichello - FERRRARI
    5- Coulthard - MCLAREN-MERCEDES
    6- Hakkinen - MCLAREN-MERCEDES

    Astek
  • R.SCHUMACHER 2004 SONUNA KADAR WILLIMAS'TA

    Ralf Schumacher, 2004 yılı sonuna kadar BMW-Williams takımında kalmak üzere sözleşmesini uzattı. Böylece son günlerde McLaren'e transfer olacağı yönünceki söylentileri boşa çıkartmış oldu.

    "2004 yılına kadar uzattığımız sözleşmem için çok mutluyum. Williams F1, BMW ve Michelin ile daha büyük başarılara imza atacağız ve hedeflerimize beraber ulaşacağız".


    Astek
  • Formula-1’de sezonun Nurgburgring’de yapılan 9. yarışını kazanan Michael Schumacher bu sezonki 5., kariyerindeki ise 49.birinciliğini kazandı.
    Almanya’nın Nurburgring pistinde Michael Schumacher’in ardından BMW Williams’dan Montoya ikinci, Mc Laren’den Coulthard üçüncü, BMW Williams’dan Ralf beşinci, Ferrari’den Barrichello beşinci ve Mc Laren’den Hakkinen altıncı olarak puan kazanan pilotlar oldu.

    Bu sezon ilk kez bir yarışta Markalar Şampiyonası’nda ilk 3 sırada bulunan takımlar 2’şer pilotlarıyla genel klasmana girmeyi başardı.

    Ferrari pilotu kariyerindeki 49.birinciliğini kazanarak Alain Prost’a ait olan rekora iyice yaklaştı. Alman pilot 2 GP daha kazandığı takdirde rekoru egale edecek.

    M.Schumacher, sezonun bitmesine 8 yarış kala şampiyonadaki en yakın rakibi David Coulthard ile arasındaki puan farkını 24’e çıkardı. Markalarda ise Ferrari takımı 94 puana ulaştı ve McLaren ile arasındaki farkı 41’e çıkardı.

    Michael Schumacher piste çıktıktan kısa bir süre sonra otomobili arızalandı. Alman pilot, motosiklet ile pite giderek yedek otomobilini aldı ve alanının kapanmasına saniyeler kala piste çıkmayı başardı.

    Yarışa pole-position’da başlayan Michael Schumacher, startın ardından ilk sıradaki yerini korurken, direksiyonunu kardeşi Ralf’in önüne kırarak geçmesini engelledi. Yarış, uzun süre Schumacher kardeşlerin liderliğinde devam etti.

    28. turda M.Schumacher, Ralf pite girecekken son anda karar değiştirip aniden pite girdi. İki kardeşin pit düellosundan galip çıkan Ferrari oldu.

    Michael Schumacher kardeşinin önünde piste dönmeyi başardı. Abisinin hemen arkasından piste çıkmaya çalışan Ralf hata yaparak pit çıkışındaki geçilmemesi gereken pit ile pisti ayıran beyaz çizgiyi ihlal etti. Bunun faturası ise 10 saniye dur-kalk cezası alarak ödedi ve piste döndüğünde 4.sıradaydı.

    Michael "Otomobilin yarısının geçmiş olmasından dolayı zor bir karar. Ancak kural kuraldır. Eğer bu olmasaydı zorlu bir yarış olacaktı".

    McLaren'ler sıralama turlarında gösterdikleri performans eksikliğini yarıştada yaşadılar. Ron Dennis'in yarış sabahı basın toplantısında da itiraf ettiği gibi takım Adrian Newey tartışması nedeniyle ivme kaybetti. 2 kere dünya şampiyonu Mika Hakkinen, Michael Schumacher'den tur yedi. Ayrıca takım arkadaşı David Coulthar'da Mika'dan daha iyi bir performans çıkardı. Ancak en azından her iki pilotta puan toplayarak moral kazandı.

    David Coulthard "Eğer Ralf'in cezası olmasaydı yarışı ancak 4. sırada bitirebilirdim. Dolayısıyle benim için avantaj oldu".

    Grand Prix Free Practice 1.1 Free Practice 1.2 Free Practice 2.1 Free Practice 2.2 Seeding Warm-Up
    Sıra Pilot Ülke Takım Zaman
    01 M.Schumacher Almanya Ferrari 1'29"42"724
    02 J.P.Montoya Kolombiya Williams +4.200
    03 D.Coulthard İskoçya McLaren +24.900
    04 R.Schumacher Almanya Williams +33.300
    05 R.Barrichello Brezilya Ferrari +45.400
    06 M.Hakkinen Finlandiya McLaren +1'04"800
    07 E.Irvine İrlanda Jaguar +1'06"100
    08 P.de la Rosa İspanya Jaguar +1 Tur
    09 J.Villeneuve Kanada BAR +1 Tur
    10 K.Raikkönen Finlandiya Sauber +1 Tur
    11 G.Fisichella İtalya Benetton +1 Tur
    12 L.Burti Brezilya Prost +2 Tur
    13 J.Button İngiltere Benetton +2 Tur
    14 F.Alonso İspanya Minardi +2 Tur
    15 J.Alesi Fransa Prost +3 Tur
    Yarış Dışı
    16 J.Verstappen Hollanda Arrows +7 Tur
    17 N.Heidfeld Almanya Sauber +12 Tur
    18 H.H.Frentzen Almanya Jordan +18 Tur
    19 J.Trulli İtalya Jordan +23 Tur
    20 E.Bernoldi Brezilya Arrows +37 Tur
    21 O.Panis Fransa BAR +43 Tur
    22 T.Marques Brezilya Minardi +59 Tur

    En Hızlı Tur: J.Pablo Montoya - Williams 1'18"354




    Astek




  • Michael Schumacher, antreman sırasında 310 km hızla giderken kontrolü kaybetmiş ve lastik bariyerlere çarpmış. Sağlık durumu iyiymiş.

    don't fear your last step, from the theatre of pain...
  • [Deleted by Admins]
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.