Şimdi Ara

Formatla bile gitmeyen bir virüs... Çok acil yardım.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
15.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Norman Malware Cleaner bu programı bir dene istersen.
  • hjack this ile bende birçok virüs sildim msconfigden siliyo bu program msn oto msj virüsü fln siliyo o virüsü silermi bilmem ama dene.
  • Noldu bu konudaki arkadaşın sorunu merak ettim?

Çözüme ulaşabildinmi, evet ise nasıl başardın?
  • bilgisayarımda çok önemli datalar o yüzden D'yi silemiyorum diyorsan zaten baştan hata yapıyorsun.. lanet bir şekilde virüs bulaşmış bir sistemde o datalarının yedekleri yoksa diyecek pek bişey yok.. kaç GB olursa olsun herşeyin yedeği alınır böyle de bir riske girilmez.. herşeyden önce veri güvenliği geliyorsa sistemin stabilitesini bırak datalarının yedeğini al.. sistemi sonra helledersin o basit yeterki verilere birşey olmasın.. sen verileri bırakıp sisteme yüklenmişsin.. ha eğer hepsinin yedeği varsa onu bilemem ama görünen o ki yedek te yok.. ama sistemde virüsler cirit atıyor.. bir kere önceliğini belirlemen gerekiyor... 100GB ta olsa yedek alınır yeterki önemli olsun ve istensin....... bunun için sıradan DVD medyalar bile yeter... sisteme f disk yapmadanda kurtulunacak birşey gibi gözükmüyor..
  • bak bir yolu daha var
    önce bir harici hdd edin.mesela yedeklerin ne kadar100 gb mı?şu anda wd marka 1 tb hdd 200 ytl civaronda var önce onu al bir kere
    sonra makinaya format at AMA xp yükleme.
    pardus yükleyeceksin.c de pardus olacak.bu virüs xp ortamında çoğalıyor.linux olduğunda asla çalışmayacaktır bana güven.
    bu yüzden pardus olan makinada hemen harici hddini tak ve tüm yedeklerini buraya aktar.merak etme virüs bu hddine linux kurulu olduğu sürece bulaşamayacaktır
    bu yüzden tüm yedeklerini at yalnız program setuplarını mesela msn dir,ofistir vs böle kurulum dosyaarı varsa bunları unut sakın yükleme bunları.kesin olara bulaşmıştır sen sadece çizimle ilgili dosyalarını yükle.sanırım bunlarda çizim uzantısdı vardır.autocad deki dwg uzantısı gibi.bunlarda virüs filan bulaşmaz.ama klasörler içinde pif,bat,exe vs görüyorsan(kendi her klasöre kopyalamaış olabilir) bunları tek tek temizlemen gerek.veya sadece çizimlkerini tek bir klasöre kopyala gerisini bırak..yedeğini aldıktan sonra hddi çıkar ve tüm pc ye full format çek.iz kalmaz.ondan sonra xp kur ok.önce pardusu yükle unutma

• KARDEŞ BİLGİSAYARI HIRENS BOOT KURTARMA CD İLE ACARSAN BELKİ SORUN DÜZELİR.
  • Merhaba arkadaşlar

formatatmadan temizlemek istiyorsanız, doğru çalışan bir
    KASPERSKY 2009 Securty dir

tüm zararlı, kötü amaçlı yazılımları yok ediyor.

Bu Sorunu yaşayan arkadaşın tamamen aynısını yaşadım, ve Kaspersky ile çözdüm.

Yanlız Kaspersky sağlam çalışması lazım, yani ilk çalıştırmayı başardığınızda, Kaspersky ile Virus
    resmen dans edip birbirlerini bozduğunu hissediyor ve görüyorsunuz.

Kaspersky kaldırıp tekrar yükledilimde ise artık Kaspersky 2009 canına okumaya hazırdı ve temizledi.

Tabi Bu Hijack virusunun arkasında saklanan gerçek bir virus var. Bu da Win32.Sality.aa dır.

Ve bu virusun her bulaştığı dosya artık çalışmıyor anlamına geliyor, ayrıca örümcek ağı gibi bilgisayarı sarıyor.

İşin kötü yanı bu virus ve hijack davası şirketimdeki bilgisayara bulaştı ve C yi formatlayamıyorum, çünkü
    ticari yazılım yüklü ve format atmak programın çalışmamasına ve işlerin 3-5 gün boyunca problem yaşayacağı

Bu Win32.Sality.aa ile başa çıkabilecek bi yazılım yapılması bir çok sistemi kurtaracağından eminim.
    Tabi Kaspersky 2009 u yüklemeyi başarırsam, o zaman sorun kalmayacak, Bu arada Güvenli Kipte açmak
    istenince REstart ediyor. Bilgilerinize

Paylaşımları bekliyoruz ustalardan...

Arkadaşa da tavsiyem sistemini yedeklemesi ve komple format, yada Kaspersky 2009 u çalışır bi vaziyette yüklemeyi başarması gerekiyor. Sonuç Virusten Kesin Çözümdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemali7 -- 15 Aralık 2008; 23:01:25 >

• Arkadaşım ben de bunu duymuştum. Hiçbir programın silemediğini kaspersky siler diye. Ama bütün antivir programlarını kaldırdığım halde kaspersky "avg 8" var kuramam diye tutturuyor. her türlü aratıyorum ama yok bu program. yani çoktan tamamen kaldırılmış. bu durumda nasıl çalıştırabilirim. ayrıca güvenli modda nasıl çalıştırabilirim?.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tretorian

dün akşam en son avg rootkit ve panda rootkit programlarını denedim olmadı. hatta hiçbirşey bulamadılar. (son versiyonları)
    ve yine bu antivirüslerin full sürümlerini yükleyip denedim.
    exe dosyalarını internetten iner inmez tıklarsam çalışıyor. ama 5 dakika bile olsun geç tıklasam virüs o exe dosyasınada kendini kopyalıyor ve açamıyorum dosyayı.

arkadaşlar zannediyorsam bu yeni bir virüs.
    ve yeni yeni yayılmaya başlamış. bu virüsü google'dan aratan çok olup bu başlığı okuyacaklardır elbet. ben internetde hiçbir bilgiye ulaşamadım.

hiçbir şekilde engelleyemiyorum virüsün exe dosyalarını temp klasörünün içinde çoğaltmasını....

harddiskin mbr sine yerlesen virüsü sizin formatınız f disk yapmanız silmezki :=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonkuzeyli -- 17 Aralık 2008; 12:50:00 >

• Merhabalar,

Ağ bağlantısı yapabiliyorsanız ( Laptop veya 2.ci bir bilg. ) ağdaki temiz bilg. a Kaspersky 2009 Security
    yükleyip, ağdan C ve D yi Aynı anda Taratın, Zaman Alabilir, Virusleri Temizliyor ama Ram de bulunan
    dosyalara ne yazık ki bişe yapamıyor,

bunlarıda ( Advanced SystemCare ) + ( Malwarebytes' Anti-Malware ) kurup güncelleyip kullanırsanız

görev yöneticisini görme şansınız olur orada esas viruslü bilg. a antivirusu kurmak lazım

yoksa başa geri dönüyoruz.

Kolay gelsin bi gelişme olursa tekrar yazacam
  • anca spayware dotor siler
  • quote:

Orjinalden alıntı: pes4 hamachi

anca spayware dotor siler

Arkadaşım kusura bakma ama onlar trıs oluyor, bişe yapamıyor,

Yanlız acil sorunu çözmek isteyen arkadaşlara bilgi vereyim....

masaüstü için anlatıyorum...

Hdd yi sökün, sağlam sorunsuz bi bilg.a Kaspersky 2009 Security kurun.

Eğer mümkünse USB kanalı ile harddisk i bağlayın eğer yoksa, normal bağlayın ve Anti virusu full
    SCAN ettirin

ve ne gibi sorununuz varsa hepsine Elveda deyin özellikle Virus Spy lar malware...

ama sizler yinede ( Malwarebytes ) netten sitesinden indirin kurun güncelleyip tarattırın

artık tertemiz bir sisteminiz olacaktır... Emin olabilirsiniz

Bilgisayarlarınıza acil şifalar dilerim...
  • Sonuç noldu merak ettim şimdi?
  • Merhabalar

Sonuç dediğim gibi arkadaşım, şirketteki bilg. mın HDD yi söküp sağlam ve
    Kaspersky 2009 yüklü bir Bilg.a bağlayarak

Tüm Viruslu sistemi Hijyenik Ter Temiz hale getiriyor,

Bahsettiği Malware silici yazılımıda yinede çalıştırın, Normalde Kaspersky in Malware leri
    silme özelliği var, ama maksat çift dikiş olsun diye, yüklemenizi tavsiye ederim

Bu şekilde Hiç Format Atmadan temiz bir sisteme kavuşabilirsiniz,

Yanlız açıkça bişe demem gerekiyor, Win32.Sality.aa nın her çalışan program a bulaştığı
    ve disinfect işlemi yapıldığında, arda kalan programın, artık bi harabe olduğu ortaya çıktığı
    ne yazık ki belli oluyor.

Bu konularda tedbir olarak sağlam ve temiz sisteminiz varken, Tüm yazılımlarınızı sıkıştırın
    özelliklede basit şifre koyun,

Virus sıkışmış ve şifreli dosyalara kanca takamayacaktır ve şifre çzöemeyecektir.

Tüm Arakdaşlara şimdilik geçmiş olsun, bu tür sorunlara farklı çözümler bulursam yine
    sizlerle paylacağımdan emin olabilirsiniz....

• Baya dişili bir virüsmüş. Dikkatli olmak lazım...
  • Aynı sorun bende de mevcut..

spy bot anti malware ile tarattıktan sonra hiç sorun yoktu, ancak virüs yine geri geldi, bu sefer daha fazla heyecan yaptı hem de spy bot u açmamı engelledi..

full anti virüs programıyla taratma yapamadım, sanırım tek çözüm F disk gibi görünüyor...

yukarda da yazılıdğı gibi sanırım, kaspesrky ile taratma yapmaya çalışacağım..

microsoftun bu kötü yazılım için çıkarttığı bir yaması da var, ancak o da hiçbir işe yaramıyor;

ps:http://www.kaspersky.com/ bu sayfayı da açmıyor :), senin gibi virüsün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lf1907 -- 22 Aralık 2008; 13:48:07 >
  • Evet Arakdaşlar Temiz tap taze sistemime kavuştum

Kaspersky gölgesinde rahat ve huzurlu bir bilg.ım var artık,

tavsiyem, özellikle formatla gitmeyen bilg. ı HDD yi söküp

temiz bir sistem ve KAspersky 2009 yüklü bilg. a Mümkünse USB olarak
    değilse direk bağlayarak, full SCAN yaptırın.

Daha sonra eğer Görev yöneticisi, Reg edit gelmiyorsa çalışmıyorsa,
    Malwarebytes var onu indirin güncelleyin taratın ve kurtulun..

HErkese geçmiş olsun
  • Arkadaşlar mbr virüsleri için bunu kullanabilirsiniz
    http://netload.in/dateiNjA5ODEwMj/mbr.rar.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: tretorian

bu yazdıklarınızın hepsini deniycem arkadaşlar.
    ben makina tasarım işiyle uğraşıyorum ve bilgisayarımda silmemin mümkün olmadığı ve virüs bulaşmış gigabytelarca çizim var.

bu virüs zannediyorsam yeni bir virüs. ve yakında çoğu insana yayılır.

virüsün adını bilmiyorum. ama adının wincoo olmasından şüpheleniyorum.

ısınle alakalı seylerı yedekleseydın ıyı olurdu kardes.

unlu bı yazarın bı valız dolusu yayınlanmamıs hıkayesını caldırdgını duymustum acı bı deneyım
  • bu konuda çözüme ulaşıldı mı ?????
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.