Şimdi Ara

Formata rağmen PC Donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim. Lenovo Y570 Notebook umda sürekli donma oluyor.Şöyle ki pc de hiç bir işlem yapmazken bile çat diye donuyor hiç bir işlem yapamıyorum pc yi kapatıp açmadan da düzelmiyor bazen bios ekranında bile takıldığı oluyor bazen windows yüklenirken takılıyor. müzik dinlerken vs takıldığında ise o müziğin son verdiği ses neyse o ses hoparlörde sabit bir şekilde ötüyor yani ses bile donuyor.

Donanım Özellikleri:

Nvidia Gt555m Ekran kartı

i7 2630qm işlemci

8Gb 1333 Mhz Samsung RAM (2*4)

750 Gb 5400 RPM WD HDD

---

Arkadaşlar ben bu donma problemini bayadır yaşıyorum. Biosu sıfırladım.Pc nin içini de temizledim bağlantıları da kontrol ettim format(recovery) da attım değişen bişey yok. Bad sector taraması yaptım memtest le ram taraması da yaptım bi sıkıntı gözükmüyor. Sıcaklık değerleri 50 derecede dolanıyor yani o da sıkıntı değil. Şu an pc de gözle görülür tek sıkıntı ethernet sürücümün düzgün çalışmıyor olması çakışma yaşaması.Ethernet düzgün çalışınca sd ana bilgisayar deneteleyicisi hata veriyor çakışmadan dolayı. Ancak bu çakışmanın sebebini de çözemedim boş slot yok diyor ancak ben pc ye herhangi bir donanım eklemesinde bulunmadım. Sorun yazılımsal olsaydı da formattan(recovery) sonra düzelmesi lazımdı.Güç seçenekleriyle ilgili bir durum mudur diye acaba pc uyku moduna geçmeye çalışırken vs mi donuyor diye tüm otomatik ekran kapanması hdd durması uyku modu vs herşeyi kapattım yani ne kadar tasarruf modu varsa kapattım yine değişen bir şey olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.Şimdiden teşekkürler.

Edit: Cihaz servise gitti anakart değişti sorun çözüldü ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC donuyor tepki vermiyor
    9 ay önce açıldı
    PC Format attım internet yok
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.