Şimdi Ara

Format ve İP adresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. arkadaşlar bilgisayara her format atıldığında ip adresi değişirmi bilgisayarın? yani diyelimki bi siteye girdik o site bilgisayarımızın ip adresini kaydetti( burda internetin ip adresinden bahsetmiyorum doğru anlayın lütfen) yani site bilgisayarımızı A bilgisayarı olarak kaydetti diyelim. Formattım siteye tekrar girdim. artık bu site için benim bilgisayarım hala A bilgisayarımı yoksa B-C-D bilgisayarımı? teşekkürler.

• IP adresinin değişmesi için modeme reset atılması gerekir diye biliyorum ama format da da değişme ihtimali var.
  • bakın konuyu açarkende belirttim. internetimin ip si değişsin istemiyorum. Bilgisayarın ip adresi değişsin istiyorum. Tam olarak anlatmak istediğim şeyin adınıda bilmiyorum. MAC adreside olabilir adı. Yani modeme reset atınca benim internet ipsi değişmiş oluyor. bilgisayarım yine A bilgisayarı olarak kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylant09 -- 22 Temmuz 2013; 18:10:22 >
  • Bu konuda fazla bilgim yok daha uzmanlar cevaplar biraz sabret
  • Ağ bağlantılarını yenileyince de değişir format atmaya gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ıp adresı hattınla ılgılı ozellıkle almadıysan dinamıktır modemın ınternete her baglandıgında degısır mac adresın dıyorsan etkernet kartının meya modemının sabıttır ve degısmez bu bloklandıysa formatta atsan sıteye gıremessın
    ıllegal olarak buda degısır aslında soylıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: *666*

ıp adresı hattınla ılgılı ozellıkle almadıysan dinamıktır modemın ınternete her baglandıgında degısır mac adresın dıyorsan etkernet kartının meya modemının sabıttır ve degısmez bu bloklandıysa formatta atsan sıteye gıremessın
    ıllegal olarak buda degısır aslında soylıyım
    banada en son söylediğiniz lazım sanırım. yani ben bu siteye girdim.bu site benim laptopumu kaydetti.(internet ip'sini değil). Aynı laptoptan tekrar girdiğimde bunun benim laptopum değilde başka bir laptop oldugunu görmesini istiyorum. Yardımm :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format ve şifre
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mac adresı degıstırme dıye arastır
  • Merhaba,

İnternet servis sağlayıcınızdan Sabit IP talep etmemişseniz, sizin IP numaranız değişkendir. Yani modemi açıp kapatmanız dahi IP numaranızın değişmesine yeterli olur.

MAC adresi ile ilgili sorununuz varsa, biraz meşaketli bir işlemdir. Biraz araştırmanız gerekmektedir.

Bazı sistemler harddisk seri numarasına dahi ban atmaktadır. (Tabii sorununuz tam olarak nedir bilemiyorum.) Harddisk seri numarasını 3. parti yazılımlar ile değiştirebilirsiniz, yada format atmanız halinde otomatik olarak seri numara değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

İnternet servis sağlayıcınızdan Sabit IP talep etmemişseniz, sizin IP numaranız değişkendir. Yani modemi açıp kapatmanız dahi IP numaranızın değişmesine yeterli olur.

MAC adresi ile ilgili sorununuz varsa, biraz meşaketli bir işlemdir. Biraz araştırmanız gerekmektedir.

Bazı sistemler harddisk seri numarasına dahi ban atmaktadır. (Tabii sorununuz tam olarak nedir bilemiyorum.) Harddisk seri numarasını 3. parti yazılımlar ile değiştirebilirsiniz, yada format atmanız halinde otomatik olarak seri numara değişir.

teşekkür ediyorum. Format atınca dediğiniz hard diskin seri numarasından tutrmuun bilgisayarın tüm adresleri değişiyormu?
  • Bak güzel arkadaşım ben sana adım, adım anlatayım.

1- Mac adresini değişmen biraz meşekatlidir. Her ne kadar yazılımlar olsada ben kendim değişeni görmedim, en basiti eternet kartını değişirsin ve mac adresin değişmiş olur.

2- Kullanmış olduğun IP sabit IP değilse modemini kapatır açarsın ve IP numaran değişir. Sabit IP numarasına sahipsen proxy kullanman gerekir ve yine IP numaran değişir.

3- Harddisk birim numarasını değişmek istersen "Hard Disk Serial Number Changer" diye araştırma yaparsan ulaşabilirsin. Eğer bunu yazılımla yapamazsan, format atarsın ve yine değişir.

Başka aklına takılan birşey olursa yine sorabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Bak güzel arkadaşım ben sana adım, adım anlatayım.

1- Mac adresini değişmen biraz meşekatlidir. Her ne kadar yazılımlar olsada ben kendim değişeni görmedim, en basiti eternet kartını değişirsin ve mac adresin değişmiş olur.

2- Kullanmış olduğun IP sabit IP değilse modemini kapatır açarsın ve IP numaran değişir. Sabit IP numarasına sahipsen proxy kullanman gerekir ve yine IP numaran değişir.

3- Harddisk birim numarasını değişmek istersen "Hard Disk Serial Number Changer" diye araştırma yaparsan ulaşabilirsin. Eğer bunu yazılımla yapamazsan, format atarsın ve yine değişir.

Başka aklına takılan birşey olursa yine sorabilirsin.

teşekkürler. ozaman yapılacak en kesin yöntem hem format atıp hemde yeni bir ethernet girişi almak sanıyorum ?

• Anakartı değiştir imeal için ise

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.