Şimdi Ara

Format sonrası performans düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • birkaç gün önce format atmıştım tüm oyunlarım gitti ve dün de önceden çok rahat 60 fps aldığım oyunu kurdum şuan 2-30 arası gidiyor
    ekran kartı 8600gt
    sorun driver den olabilir diye düşündüm ama driver ile de sonuç aynı acaba directx hangi sürümü kumalıyım ? şimdiden teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 1. Format atmak nedir?
    2. Hangi işletim sistemini yüklediniz?
    3. Sürücüyü yüklemeden nasıl çalıştırdınız?
    4. Linkteki program ile boşta ve yükte ekran görüntüsü alıp gönderiniz.
    5. Hdtune adlı program ile benchmark, health, errorscan, speed map testlerini yapıp sonuçları gönderiniz.
    6. İşletim sisteminiz 8 veya 8.1 değilse linkteki combofix adlı programı kullanın. İşlem bittiğinde çıkan log dosyasını bir upload sitesine yükleyin linki banada verin.

Sonrasında değerlendirip tekrar görüşürüz..

• Benimkinde de oldu. Ultimate den home primium yaptim ondami acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @dopac34 geç oldu ama sorunu çözmüştüm dün yinee teşekkürler

@Omega Sen de benim gibi düşük seviye format atmış olabilirsin bu sebeple advanced system care yi yükleyip tam tarama yapmanı ardından da bir virüs taraması yapmanı önceriyorum LOW level format olduğu için kalıntılar oluyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belalı Baba

@dopac34 geç oldu ama sorunu çözmüştüm dün yinee teşekkürler

@Omega Sen de benim gibi düşük seviye format atmış olabilirsin bu sebeple advanced system care yi yükleyip tam tarama yapmanı ardından da bir virüs taraması yapmanı önceriyorum LOW level format olduğu için kalıntılar oluyormuş

Tesekkur ederim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne demek ben aradım bulamadım bari faydam olsun değil mi
  • Bu arada eklemeyi unuttum sanal bellek boyutun eğer ramin 2 gb dan az değilse 1gb dan fazla sanal bellek yapma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Sistem Düşük FPS sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çözümden hiç bir şey anlamasam da problemin düzelmesine sevindim. Geçmiş olsun.
  • @dopac34 Teşekkürler
  • UP hala devam ediyor ! inanılmaz bir performans düşüşü var !
    sistem : 3GB RAM
    ekran kartı : 8600gt (aynı)
    işlemci : core 2 duo e4500
  • +++++++++++++++++++
  • SORUN ÇÖZÜLDÜ !!!!! :

çok mutluyum kimse yardım etmedi son uplamamdan sonra belki yöneticiler kaldıracak konuyu ama kaldırmamanızı isterim açıkçası çünkü bu sorunu yaşayan kişiler şimdi anlatacağın çözümden faydalanmalı.

çözüm :

masaüstü çözünürlüğünüzü 1024x768 yapın sorun çözülür burada dikkat edilmesi gereken nokta oyunun değil masaüstünün çözünürlüğünü böyle yapmanız.Bu oyunun kasmasınız azaltmak için değil cracklardan dolayı oluşan slow motion u kapatmak için kullanılır çünkü 1280x800 de iken MSI KOMBUSTOR ile baktığımda ekran kartım sadece gücünün %50 sini kullanıyordu ancak böyle yaptığımda %90 ını kullanmaya başladı ve eskiden 15 olan fps şimdi oyunun sınırladığı fps yi bile geçiyor hatta gereğinden fazla hızlı oluyor önceki mesaj atan herkese zaman ayırdıkları için teşekkürler demekki neymiş : yanlış bilgi vermemeliyiz HDD gayet normal

• quote:

Orijinalden alıntı: Belalı Baba
    demekki neymiş : yanlış bilgi vermemeliyiz

Katılıyorum yalnız burda yanlış bilgiyi arkadaş değil farkında olmadan sen veriyorsun. Yorumlarını okudum da bilgisayardan pek anlamadığın ona rağmen arkadaşın son derece mantıklı önerilerine atarlandığını gördüm :) Yazılarından pek birşey anlaşılmıyor gerçi ama doğal çözünürlüğü 1280x800 olan montitörde çözünürlüğü 1024x768 yaparsan görüntü bozulur. ayrıca crack, slow motion'a neden olmaz. Çözünürlük yüksek olduğunda ekran kartı daha çok zorlanır. Senin ekran kartın yetmediği için oyun kasar yada slow motion diye görünür. masaüstünden çözünürlüğü düşürdüğünde oyundan da çözünürlük düşer. ve ekran kartı oyunu daha rahat çalıştırır. Sen formattan sonra ekran kartı dahil bütün driverları yüklediğine veya güncelleştirdiğine emin misin.

• kasmanın sebebi ekran kartının kendini %47-50 civarında kullanması lütfen tam okuyun ekran kartıma uygun çözünürlüğü seçince düzeldi 1280x800 ile 1024x768 arası dağlar kadar fark yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.