Merhabalar Arkadaşlar, Ben laptopumu ilk aldığımda C sürücüsünde Vista yüklüydü. Ben de D sürücüsüne XP kurdum. Ama XP ile Vista'yı aynı anda çalıştırabilmek için Bootloader vs programlarla bazı işlemler yaptım ve iki işletim sistemini birlikte çalıştırmayı başardım. Şimdi Vista'yı kaldırıp yerine Windows 7 kurmak istiyorum. Ama şunu merak ediyorum. C sürücüsüne format atınca, Windows 7 yi kurmazsam bir süre. Xp'yi açabilir miyim? Boot etme ile ilgili bir problem yaşar mıyım? Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim ..
Açarsın ama sürekli sildiğin seçeneği de boot ekranında görmemek için boot ayarlarından sildiğin işletim sistemini kaldırman gerekir.Geçmişte yapmıştım aynı işlemi...
İki işletim sistemini aynı anda çalıştırmaktan kastınız açılışta hangisinin çalışması gerektiğini soran bir sorgu ekranı mı yoksa aynı ayda iki işletim sisteminin çalışması mı ?
Ayrıca ayarları Vista da yaptıysanız sildiğinizde Xp de açılmama durumu olabilir diye düşünüyorum. Her ihtimale karşı yedeklerinizi almadan bu işleme kalkışmayın derim.
Şu anda Vista C sürücüsünde, XP D. Boot.ini dosyası C sürücüsünde görünüyor. Ben XP Açıkken sadece boot.ini'yi yedek alsam sonra C'ye komple format atıp, boot.ini'yi yerine koysam. XP yine düzgün açılır mı restart yapınca?
quote:
Orijinalden alıntı: Prokizya
İki işletim sistemini aynı anda çalıştırmaktan kastınız açılışta hangisinin çalışması gerektiğini soran bir sorgu ekranı mı yoksa aynı ayda iki işletim sisteminin çalışması mı ?
Ayrıca ayarları Vista da yaptıysanız sildiğinizde Xp de açılmama durumu olabilir diye düşünüyorum. Her ihtimale karşı yedeklerinizi almadan bu işleme kalkışmayın derim.
Bilgisayarda ikisi de var. Yani başta soruyor ya hangisiyle açayım diye. Ben vistayı komple kaldırmak istiyorum ..
güncel ..
İşlem çok basit önce başlatma seçeneklerini seçtiğimiz yerden varsayılan işletim sistemini XP olarak seçin.Daha sonra Vista olan diski formatlayın.Aynı anda da başlangıç ayarlarından Vistayı içeren satırı elle silin.İşlem bu kadar.Zamanında ben de XP ve Vista kullanıyordum ve sorunsuz yapmıştım anlattığım işlemi.Siz yine de ne olur ne olmaz sistemin ghost imajını alın yedeğe bir sorun çıkarsa geri yükleme yapmak için.
Yapmak istediğiniz durumu daha ayrıntılı bir şekilde açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız.Bu işlemi yapmadan önce yedekleme yapmanızı öneririm.Bilgisayarınızda takılı olan USB girişli aletleride çıkarmanız tavsiye edilir. .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme