Şimdi Ara

Format Hatası(Stop:c0000221 unknown Hard Error-Systemroot/system32/ntdll.dll)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
25.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba hpdv6000 notebook'a format atıyordum.Herşey normal ilerlerken windows yüklemeye geleceği anda mavi ekranda Stop:c0000221 unknown Hard error Systemroot/system32/ntdll.dll hatası vermeye başladı 3 tane farklı xp cd ile denedim ama yinede sorun halledilmedi...Sizin yardımlarınıza ihtiyacım var.Bilgisi olan arkadaşlarım yarım ederlerse sevinirim...İyi günler

• Bununla ilgili çok konu açıldı..

Lütfen size yolladığım linkteki yorumları okuyup gerekli çözüm yollarını deneyiniz.

http://forum.donanimhaber.com/searchpro.asp?phrase=ntdll.dll&criteria=AND&sortMethod=d&timeframe=%3E&timefilter=0&author=&forumid=ALL&topicreply=both&message=both&language=single&top=1000&minRank=0&submitbutton=+Tamam+

EKLEME :
    Şunu belirteyim..Sorunun yüksek ihtimalle SATA sorunu..Biosa girip AHCI ayarını bulup onu değiştirirsen belki başka bir işlem yapmana gerek kalmadan sorunun düzelebilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Bununla ilgili çok konu açıldı..

Lütfen size yolladığım linkteki yorumları okuyup gerekli çözüm yollarını deneyiniz.

http://forum.donanimhaber.com/searchpro.asp?phrase=ntdll.dll&criteria=AND&sortMethod=d&timeframe=%3E&timefilter=0&author=&forumid=ALL&topicreply=both&message=both&language=single&top=1000&minRank=0&submitbutton=+Tamam+

EKLEME :
    Şunu belirteyim..Sorunun yüksek ihtimalle SATA sorunu..Biosa girip AHCI ayarını bulup onu değiştirirsen belki başka bir işlem yapmana gerek kalmadan sorunun düzelebilir.

Teşekkür ederim ilginize...Deneyip sonucu söyleyeceğim

• quote:

Bununla ilgili çok konu açıldı..

EKLEME :

Söylediğin gibi olmadı hocam...HDD veya CD-Rom değiştirme imkanım yok sonuçta notebook...Yardım edebilecek arakadaşlar bekliyorum

• Senin bilgisayarın işletim sistemi vista idi..Ama sen xp ye çevirmeye çalışıyorsun..
    Yüzde 95 sorunun sata disk problemi.
    Biosa girip AHCI ayarına baktın mı?
  • quote:

Senin bilgisayarın işletim sistemi vista idi..Ama sen xp ye çevirmeye çalışıyorsun..
    Yüzde 95 sorunun sata disk problemi.
    Biosa girip AHCI ayarına baktın mı?

Evet biosa girdim fakat AHCI bölümü gözükmüyor...Ve vista'da yüklesem XP'de yüklesem hata veriyor vista'da yükleme devam etmiyor xp'de ise hatayı bazen geçiyorum öyle ki bu seferde Windows Yükleme ekranını geçemiyorum...Ram çıkarıp tek Ram ile denedim yine olmadı
  • Tamam da mavi ekranda hata vermeye başladı demiştin ilk postunda..Şimdi ise hatayı geçiyorum diyorsun?
    Tam anlayamadım!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    svchost.exe hatası
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tamam da mavi ekranda hata vermeye başladı demiştin ilk postunda..Şimdi ise hatayı geçiyorum diyorsun?
    Tam anlayamadım!

Evet hocam format için 5-6 adet farklı cd denedim...Bu sefer aldığım hata şu olmaya başladı....C0000221 imagehelp.dll diye mavi ekran hatası veriyor bu sefer...Hiçbir şekilde windows yüklenmiyor
  • Sorun ramlerden kaynaklı olabilir..2 Rami de farklı slotlarda yani tüm kombinasyonlar ile denedin mi?
  • Merhaba. Bende Win7 den XP ye geçecektim ve aynı hatayı aldım. 3 Farklı Format CD si denedim ama sonuç aynı.. Sonra burda RAM den hata olabileceği söylenmiş, bende 512+256 MB DDR RAM vardı 512yi söktüm (orj 256) denedim ama bunda da başka hatalar aldım.

"Dosya ohci1394.sys bozuk." hatası verdi :(

------EKLEME--------

Kurmaya çalıştığım XP, BarışSeven arkadaşın Perfect XP 2010 V.1 sürümü idi, sonra Gorsel>Sarta desteksiz seçtim şimdi kuruluma devam ediyor :) Bakalım bir sorun olacak mı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MGES38 -- 22 Temmuz 2010; 1:34:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MGES38

Merhaba. Bende Win7 den XP ye geçecektim ve aynı hatayı aldım. 3 Farklı Format CD si denedim ama sonuç aynı.. Sonra burda RAM den hata olabileceği söylenmiş, bende 512+256 MB DDR RAM vardı 512yi söktüm (orj 256) denedim ama bunda da başka hatalar aldım.

------EKLEME--------

Kurmaya çalıştığım XP, BarışSeven arkadaşın Perfect XP 2010 V.1 sürümü idi, sonra Gorsel>Sarta desteksiz seçtim şimdi kuruluma devam ediyor :) Bakalım bir sorun olacak mı :)

belki sorunu çözmüşsündür . ama çözemediysen sorun HDD den kaynaklanıyor. format atsan bile harddisk ten dolayı sistem kafasına göre çöküyor. bu yüzden senin hdd gitmiş problem var değiştirirsen soru nçözülür

• quote:

Orijinalden alıntı: aydd

quote:

Merhaba. Bende Win7 den XP ye geçecektim ve aynı hatayı aldım. 3 Farklı Format CD si denedim ama sonuç aynı.. Sonra burda RAM den hata olabileceği söylenmiş, bende 512+256 MB DDR RAM vardı 512yi söktüm (orj 256) denedim ama bunda da başka hatalar aldım.

------EKLEME--------

belki sorunu çözmüşsündür . ama çözemediysen sorun HDD den kaynaklanıyor. format atsan bile harddisk ten dolayı sistem kafasına göre çöküyor. bu yüzden senin hdd gitmiş problem var değiştirirsen soru nçözülür

Konuyu bayağı bir hortlamış hocam hirens boot cd 15.0 ile(daha yeni sürüm olmaz) dos programs custom hddreg aracıyla HDD'deki bad sectorleri düzeltebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

quote:

Orijinalden alıntı: aydd

quote:

------EKLEME--------

Konuyu bayağı bir hortlamış hocam hirens boot cd 15.0 ile(daha yeni sürüm olmaz) dos programs custom hddreg aracıyla HDD'deki bad sectorleri düzeltebilirsiniz

aynı benzer hata veren hdd vardı elimdebad sector göstermiyor ama bi arızası var elektrnik olabilir
    hdd birden kafayı yiyor bad sector yok taramada

• Bende ayni hatayi aliyorum.Ve diger forumlarda Ramlerden kaynaklaniyor olabilir dedi.Bende Hirens Boot CD ile bir Ram taramasi yaptim.Suan 30 dk gecmesine ragmen 3 tane hata buldu bile.Bence sorun ramlerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.