Bildirim
Format atmak iyi midir ? Yoksa zararı var mıdır ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
Bu konu ile ilgili yazılmış çok makale bulabilirsiniz.
Özetle söylemek gerekirse normal format işlemi "low level format" olmadığından HDD'ye bir zararı yoktur.
Recovery yapmak da alınan HDD imajını geri yükleme işlemidir. Formatlamak gibidir. HDD'ye bir zararı yoktur.
Formatlamak yerine geçmez tabiki. Amaç imaj alındığı günkü haline getirmektir.
Formatlamaktan kasıt sistem stabil olarak ilk günkü gibi çalışacak mı ? sorusu ise cevap evet. -
Merhaba,
Format atmak, diske bir klasör oluşturmak, yazmak ve silmek gibidir.. Farkı yoktur.
Hiç bir şekil de zararı yoktur, aksine bir çok faydası vardır..
Disk ne kadar dolu olursa, okumak için o kadar da çaba sarfeder.. Format atıldığı zaman, disk rahatlamış olur. -
bende dediklerine katılıyorum arkadaşların sonuçta bilgisayar hızlanıyor ve temizleniyor bencede gayet yaralı bir şey... -
Sağolun beyler. -
Yeniden işletim sistemi kurma dönemi artık rafa kalktı gibi bir şey. İşletim sistemi kurduktan sonra, Acronis True Image ya da Norton Ghost adlı yazılımlarla tüm programlarınızı kurup, sistemi hazır hale getirdikten sonra bu yazılımlarla bir kalıp alın ve bir D:/ birimine ya da flash belleğe saklayın. Sonrasında tekrar geri dönme şansına kavuşabilir, her şeyi ilk günkü haline yükleyebilirsiniz. -
kullanıcı her geçen gün daha bilinçleniyor anlaşılıdğı kadarıyla. eskiden olsa 10 kişiden 5 i formatın zararlı olduğunu iddia ederdi. -
recovery varsa zaten sende o işletım sıstemınden memnunsan hiç formatla falan uğrasma pc nın kafasını karıstırma (: kısacası recovery varsa yap gıtsın aynı format gıbıdır guzeldır :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X