Şimdi Ara

Format atmak isterken C sürücüsü D oldu[Çözümlü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarıma saçma sapan bir haller oldu.Format atmam gerekiyor.Ancak XP CD'sini takıp reset attığımda C bölümü D olarak görünüyor.Bu daha öncede olmuştu C olarak görüneni silmiştim ve tüm yedeklerim yok olmuştu.Ancak D olarak görünen(ama aslında C olan)i sildiğimdeyse kurulumdan sonra D olarak yükleniyor yedekler C de kalıyor.Windows update yapmak isterken otomatik olarak C'ye yükleme yapıyor ancak C yedek kısmı olduğu için hiç birşey yüklenemiyor.

Çok saçma bir olay değil mi bu ? 2 tane harddisk kullanıyorum.Biri 80gb diğeri 250... 80 olan yedek için.Takarken Jumper ayarı yapmadım.Bu sorunu nasıl düzeltebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridygo -- 27 Temmuz 2009; 3:27:58 >

• Arkadaşlar jumper ayarları doğru görünüyor.BIOS'tanda baktığımda 80gb olan yani yedekleme harddiskim Slave,ana harddiskim yani 250gb ve windowsun yüklü olduğu Master olarak görünüyor.

Ancak format atmak için kur penceresine baktığımda D sürücüsü 250GB WD olarak görünüyor.Masaüstünde D olarak 80GB Seagate ayarlı.Bu sorunu nasıl düzeltebilirim ?

:(:(
  • Buna benzer bişey benim de başıma gelmişti. ben tüm partitionları yedekledikten sonra silmiştim hard diski tek parça haline getirmiştim sonra formatlama işlemince diski ayırmıştım. Eğer senin sorunun harften yana ise formattan sonra harfleri değiştirebilirsin. Bilgisayarıma sağ tıkla yönetten disk yönetimi. buradan sürücü harflerini değiştirebilirsin.
  • Bu sorunun çözümü hiç tahmin etmediğim bir şekilde oldu.Kasayı açıp incik cincik ettim.Sabit diskleri teker teker söktüm,jumperları kontrol ettim.Her şey normal görünüyordu.Daha sonra yerlerine taktım,bilgisayarı çalıştırdım ve direk BIOS'a girdim.IDE kanallarında Master ve Slave olarak belirlenmiş slotlar var.Bu bana biraz garip geldi(Bilmediğim için...)

Bunun üzerine bir umut düzelir diyerekten Master slotuna denk gelen SATA girişine 250GB WD Sabit Disk'i bağladım.Diğeri zaten Slave'de olduğu için ellemedim.Bilgisayarı çalıştırdım ve hemen kur menüsüne geldim.Bölümlemenin yapıldığı,aynı zamanda bölümlerin silindiği(Format) penceresine geldim.Gözlerime inanamadım.Sorun düzelmişti.C olduğu gibi C , D olduğu gibi D olarak görünüyordu.

Bu olaydan sonra anladım ki SATA yuvalarına Sabit Disk bağlamadan önce Anakartın kullanma kılavuzuna bakıp Master-Slave olayına dikkat ederek bağlamak gerekiyormuş.

Aynı sorundan muzdarip arkadaşlarada aynı yöntemi öneriyorum.Ben yaptım sorun çözüldü.Ayrıca Windows eskisinden daha hızlı çalışıyor.Yeni Sabi Disk'imin üstünde yazan hızı ilk kez hissettim.

İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridygo -- 27 Temmuz 2009; 3:27:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ridy

Bu sorunun çözümü hiç tahmin etmediğim bir şekilde oldu.Kasayı açıp incik cincik ettim.Sabit diskleri teker teker söktüm,jumperları kontrol ettim.Her şey normal görünüyordu.Daha sonra yerlerine taktım,bilgisayarı çalıştırdım ve direk BIOS'a girdim.IDE kanallarında Master ve Slave olarak belirlenmiş slotlar var.Bu bana biraz garip geldi(Bilmediğim için...)

Bunun üzerine bir umut düzelir diyerekten Master slotuna denk gelen SATA girişine 250GB WD Sabit Disk'i bağladım.Diğeri zaten Slave'de olduğu için ellemedim.Bilgisayarı çalıştırdım ve hemen kur menüsüne geldim.Bölümlemenin yapıldığı,aynı zamanda bölümlerin silindiği(Format) penceresine geldim.Gözlerime inanamadım.Sorun düzelmişti.C olduğu gibi C , D olduğu gibi D olarak görünüyordu.

Bu olaydan sonra anladım ki SATA yuvalarına Sabit Disk bağlamadan önce Anakartın kullanma kılavuzuna bakıp Master-Slave olayına dikkat ederek bağlamak gerekiyormuş.

Aynı sorundan muzdarip arkadaşlarada aynı yöntemi öneriyorum.Ben yaptım sorun çözüldü.Ayrıca Windows eskisinden daha hızlı çalışıyor.Yeni Sabi Disk'imin üstünde yazan hızı ilk kez hissettim.

İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

Şimdi arkadaşım ben bilgisayarcıyım ve benim başıma bir çok kez bu olay geldi ve yapacağım tek şey dosyaları farklı bir hdd ye kayıt edip sıfırlamaktı.
    Çıkan o sorun ise Yerel disk C ve D sine virüs bulaşmasından kaynaklanıyo.
    Biz C yi silsekte kalan virüs türü bir şekil hdd bios başlagıç yani ön bellek dosyasına bulaşıyor ve D yede etki ederek karışım gerçekleşiyor. (Yanlış anlamayın virüs biosa bulaşmaz. Bundan yaklaşık 8 sene evvel o tür sorun kaldırıldı. Benim söylediğim hdd bağlangıç ayarlarına bulaşması dememdir.)

Diyeceksin ki ; kardeşim sen de sanal xp yi ile başlat bilgisayarı sonra Yerel Disk D olan sürücün C olduğu için Tekrar D yapıp düzelt sonra C yi sil ve formata git. . die bir düşünce gelebilir.

Ben o yolları da denedim olan virüsleri de sildim ama bir türlü bu sorundan kurtulamadım.

Format atma esnasın da hatta C silinmiş D ise düzgün gözüküyor formatı tamamlayıp bilgisayarı yeniden başlatınca otomotik Yerel disk D olan sürücün tekrar C olunca bilgisayar başlamıyor ve windows kurulu değil diyor.

şimdi senin master slave dediğin olay biz ona efendi köle die adlandırıyoruz. Yani Master hızlı çalışan , slave ise normal çalışan ayarı veriliyor ve 1 ile 2 ci sürücü olarakta adlandırıyor.

Demek istediğin asıl konu master slave yerini değiştirerek sorunu giderebilirsiniz diyorsun. Ya da sata 1 i , sata 2 veya sata 3 e bağlayarak bu sorunu çözebilirsiniz diyorsun öyle birşey olmadığı gibi slave masterde de bir sonuca ulaşılmıyor.

Ben böyle biliyorum ki vardır bir yolu ama nasıl ?

Bilgi için bunu anlattım arkadaşlar. Varsa bir yolu buyur bizi açığa kavuşturun lütfen. Şimdiden teşekkürler.

• bunun yolu çok basit.

ntfs destekli dosta c olan d ye girip. ntldr,autoexec.bat,boot.ini,config.sys, io.sys,msdos.sys,ntdetect.com,pagefile.sys doslarını silin. ardından hiren's boot cd yi takıp acronis disk directoru açıp. d olan c ye sağ tıklayıp set active dedikten sonra üstten bayrağı tıklayın ve windowsu kurun başaka yapmanız gereken birşey yok. virüsle ilgisi yok. kendi denemelerim sonucu bu çözüme ulaştım. altıntı çalıntı değildir.

sorunun nedenide format atarken c yi seçip "d" ile silip yeniden oluşturmaktır. 2. formatta c ile d yer değiştirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebani -- 28 Mart 2010; 2:20:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.