Şimdi Ara

format atmak bilgisayara zararlı mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

benim donanım bilgim çok zayıf arkadaşlar ve çok merak ediyorum

format atmak bilgisayara zararlı mıdır? harddiske e bir zararı var mıdır?

bilgisayarın performansını olumsuz yönde etkiler mi?

beni bilgilendirirseniz çok sevinirim...saygılar

• Valla vakti zamanında forumda bu konu hakkında baya bir tartışmalar yaşanmıştı.
    Sonuç; format diske bir zarar vermez veya performansı azaltmaz.
    Hatta ara ara diskin kendini toparlaması için gerekli olduğunu bile söyleyebilirim.
    Bu kullanıma göre değişir tabi.Ayda bir de olabilir, yılda bir de...
  • saol arakadaş beni bilgilendirdiğin için inan çok merak ediyordum
  • acıkcasi ben de bi zararı olacagini sanmıyorum. rewritable cdlere bile 1000e yakın yaz sil yapılabiliyo. ara sıra formatın windowsun hantallasmasından kurtulmak için yararlı olacagini dusunmusumdur hep.
    saygılar..
  • zararlı fazla atma
  • zararlı falan değil ben aynı diske 6 senedir format atıyorum herhangibir zararını görmedim
  • arkadaşlar hdd disklerinin manyetik birer disk olduğunu biliyorsunuz, ayrıca bunlara yazan bir kafa mevcut bu kafanın ömrü zamanla (çok uzun bir süre) azalır. ve tabir yerindeyse hdd kafa atmaya başlar... manyetik diskler içinde aynı duurm söz konusu format atmak performansı arttırır ama zamanlada hdd ye zarar verir... yanlız bunu format olarak düşünmeyin bilgisayarın hdd yi çalıştırmasıda bir nevi format işlemi olarak görülebilir oyun yüklerken çalıştırırken bunlar herseferinde ömrünü azaltır... format atmak bu işlemin daha hızlı ileri doğru sardrılmış versiyonu olduğu için hdd lerde daha çabuk yıpranma söz konusudur... zarar vermez diye birşey yok hareket eden işleyen herşe yıpranır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Valla vakti zamanında forumda bu konu hakkında baya bir tartışmalar yaşanmıştı.
    Sonuç; format diske bir zarar vermez veya performansı azaltmaz.
    Hatta ara ara diskin kendini toparlaması için gerekli olduğunu bile söyleyebilirim.
    Bu kullanıma göre değişir tabi.Ayda bir de olabilir, yılda bir de...

zararlı degıldır.aksıne bılgısayar ıcın gereklı ..
  • Abi atan biri varsa sensin ya..
    Bu gördüğüm kaçıncı mesajın ve hepside yalan yanlış mesaj...

quote:

Orjinalden alıntı: maximum

zararlı fazla atma
  • zararlı deil,arkadaşlarında dediği gibi performansı artırır hdd nin.
  • ZARAR VERMEZ TEMBELER GÜZEL AÇIKLAMIŞ HDD YE BİŞEY YÜKLEMEK SİLMEK DE AYNI ŞEY SEN HDD YE HERGÜNDE FORMAT ATSAN ONUN YIPRANMA SÜRECİNE GELMESİNE KADAR ZATEN O HDD DEMODE OLUR AYNI İŞLEMCİLERE OVERCLOCK ÖMRÜNÜ AZALTTIĞI GİBİ YANİ İŞLEMCİNİ ÖMRÜ 20 YILSA OVERCLOCK LA 15 YILA DÜŞER 15 YIL SONRA ZATEN O İŞLEMCİ BİR İŞE YARAMAZ ANCAK HESAP MAKİNESİNDE KULLANILIR
  • Bu konu zamanında çok konuşuldu yeterince d3e cevap verilmiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.