Şimdi Ara

Format Atmadan Sata Driver Nasıl Tanıtırız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar format atmadan sata driver nasıl tanıtırız bir bilginiz varmı ? En baştan beri bir xp cd i oluşturup sata driverları ekleyip uğraşmak istemiyorum. Onun dışında başka türlü sata driverı tanıtabileceğim bir yöntem varmıdır ?

Şimdi'den teşekkürler .

• Anakartınızın ilgili sata driverini bulup indirirsiniz, bu sıkıştırılmış dosyayı (zip) bir klasöre çıkartın ve bilgisayarınıza yüklemeyi deneyiniz, setup dosyası olmayabilir o zaman da aşağıdaki yöntemle yüklersiniz;
    • Bilgisayarıma sağ tıklayın, özellikler, donanım, aygıt yöneticisini açın.
    • Sarı ünlem işaretli veya ilgili bölüme sağ tıklayın ve sürücüleri güncelleştiri seçin.
    • Windows Update sitesine bağlanmayın yani Hayır. Bu kez değil seçeneğini işaretleyin.
    • Listeden ya da belirtilen konumdan yükle'yi seçin.
    • Arama. Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim'i tıklayın.
    • Disketi var seçeneğini seçin ve az önce kopyaladığınız dosyaların olduğu klasörü gösterin. Gerekiyorsa seçin. İlerleyin.
    • Karşınıza bir kaç seçenek çıkabilir veya direk yüklemeye başlar. Gerekli driverleri sistemizine yükleyecek ve Restart etmenizi isteyecektir veya istemeyebilir.
    İşletim sisteminin kurulumundan sonra; driverlerin ve raid driverinin kurulumundan sonra tekrar biostan ahci açılabilir veya açılmadan da kullanılabilir.

• setup halinde inen dosya . Lakin kurmaya kalkıyorum istenen sistem gereksinimleri karşılamıyor falan diyor .
  • ?
  • Ee sadece okadar mı nihat ? Yazdın bilgiyi gittin bumu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Ee sadece okadar mı nihat ? Yazdın bilgiyi gittin bumu ?

"Evet" bukadar. Problemin tam olarak ne onuda anlatabilsen daha fazla yardım edelim ama aygıt yöneticisinde bir problemin varsa (Sarı ünlem işaretli) çözmeye çalışalım.
    Tabii donanım bilgisi vermen lazım, bunun için Everest Free Edition programını indirerek bu uygulamayla, ekranda gösterdiği bilgilerle, donanımımıza yön verebiliriz.

• Aygıt yöneticisi ile ilgili bir sorunum olsa söyliyeceğim ama onunla ilgili bir sorunum yok. Vista yüklüydü ve ben ona xp yükledim ama bios'tan ahci kapatarak . Çünki ozaman format atmıyor sata driver yüzünden . Şuan ahci kapalı şekilde kullanıyorum sata driver tanıtılmadığı için, bu yüzden bende yeniden bir xp cd'i oluşturup format atmak istemiyorum . Format atmadan sata driver ı tanıtabilirmiyiz diye sordum ?

Kısaca Şuan xp kullanıyorum ama Bios'dan ahci kapalı sata driver tanıtılmadığı için . Sata driver yükleyip, ahci açmak istiyorum. Bunu format atmadan nasıl yaparız diye soruyorum .

Laptop : Toshiba Satellite L300-1A3

Computer
    Model : Toshiba Satellite L300
    Workgroup : DS-PX
    Host Name : atif
    User : Atıf

Processor
    Model : Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T3200 @ 2.00GHz
    Speed : 2GHz
    Cores per Processor : 2 Unit(s)
    Threads per Core : 1 Unit(s)
    Type : Mobile, Dual-Core
    Integrated Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
    L2 On-board Cache : 1MB, ECC, Synchronous, ATC, 4-way, 64 byte line size, 2 threads sharing

Computer
    Mainboard : Toshiba Portable PC
    BIOS : INSYDE 1.80 03/20/2009
    Bus(es) : X-Bus PCI PCIe IMB USB i2c/SMBus
    Multi-Processor (MP) Support : No
    Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
    Total Memory : 2.88GB SO-DIMM

Chipset
    Model : Toshiba GM45/PM45 Mobile Controller Hub
    Front Side Bus Speed : 4x 166MHz (664MHz)
    Total Memory : 3GB SO-DIMM
    Shared Memory : 128MB
    Memory Bus Speed : 2x 332MHz (664MHz)

Memory Module(s)
    Memory Module : Hynix (Hyundai) HYMP125S64CP8-S6 2GB DDR2 SO-DIMM PC2-6400U DDR2-800 (5-6-6-18 3-24-6-3)
    Memory Module : Hynix (Hyundai) HYMP112S64CP6-S6 1GB DDR2 SO-DIMM PC2-6400U DDR2-800 (5-6-6-18 4-24-6-3)

Video System
    Video Adapter : Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family (10 SP, 1GB DDR3, Integrated Graphics)

Storage Devices
    TOSHIBA MK1652GSX (160GB, SATA150, 2.5", 5400rpm, NCQ, 8MB Cache) : 149GB (C:) (E:)
    TSSTcorp CDDVDW TS-L633A (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (D:)
    KQ5354J WUM662U (SCSI, SCSI-2, DVD+-R-DL, CD-R, 512kB Cache) : N/A (F:)

Logical Storage Devices
    Data (E:) : 73GB (NTFS) @ TOSHIBA MK1652GSX (160GB, SATA150, 2.5", 5400rpm, NCQ, 8MB Cache)
    Hard Disk (C:) : 76GB (NTFS) @ TOSHIBA MK1652GSX (160GB, SATA150, 2.5", 5400rpm, NCQ, 8MB Cache)
    Optical Drive (D:) : N/A @ TSSTcorp CDDVDW TS-L633A (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
    Optical Drive (F:) : N/A @ KQ5354J WUM662U (SCSI, SCSI-2, DVD+-R-DL, CD-R, 512kB Cache)

Peripherals
    LPC Hub Controller 1 : Toshiba (ICH9M) LPC Interface Controller
    LPC Legacy Controller 1 : T0 FC-11h
    Audio Device : Toshiba (ICH9) HD Audio Controller
    Audio Codec : Realtek Semiconductor 0268h
    Audio Codec : Lucent/Agere Systems (Was: AT&T MicroElectronics) HDA softmodem
    Serial Port(s) : 2
    Disk Controller : Toshiba (ICH9) Mobile 2 port Serial ATA Storage Controller 1
    Disk Controller : Toshiba (ICH9) Mobile 2 port Serial ATA Storage Controller 2
    USB Controller 1 : Toshiba (ICH9) USB Universal Host Controller
    USB Controller 2 : Toshiba (ICH9) USB Universal Host Controller
    USB Controller 3 : Toshiba (ICH9) USB2 Enhanced Host Controller
    USB Controller 4 : Toshiba (ICH9) USB Universal Host Controller
    USB Controller 5 : Toshiba (ICH9) USB Universal Host Controller
    USB Controller 6 : Toshiba (ICH9) USB Universal Host Controller
    USB Controller 7 : Toshiba (ICH9) USB Universal Host Controller
    USB Controller 8 : Toshiba (ICH9) USB2 Enhanced Host Controller
    SMBus/i2c Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus

Printers and Faxes
    Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
    Printer : Microsoft Office Document Image Writer Driver (200x200)

Scanners and Cameras
    Digital Camera : Nokia Nokia N70 (Digital Camera, USB)
    Camcorder : Microsoft USB Video Aygıtı (Camcorder, USB)

Peripherals
    Media Player : Nokia Nokia N70 (Telephone, 514MB)

Network Services
    Network Adapter : Realtek RTL8187B Kablosuz 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 Ağ Bağdaştırıcısı - Paket Zamanlayıcısı Mini Bağlantı Noktası (Ethernet, 54Mbps)
    Network Adapter : Bluetooth Device (Personal Area Network)

Power Management
    Mains (AC) Line Status : On-Line
    Battery No 1 : 100%

Operating System
    Windows System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 (Service Pack 2)
    Platform Compliance : x86

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ?
  • ?
  • quote:

setup halinde inen dosya . Lakin kurmaya kalkıyorum istenen sistem gereksinimleri karşılamıyor falan diyor .
    Ee sadece okadar mı nihat ? Yazdın bilgiyi gittin bu mu?

Bios'tan ahci açtığınızda mavi ekran verdiğini ve açamadığınızı belirtmiştiniz (PM), normal şartlarda; Bios'dan ahci kapalı iken Windows XP işletim sistemi kurduktan sonra ve SATA driverleri tanıtıldıktan sonra Bios'tan ahci açılabilir. Bu işlem yapıldıktan sonra veya önce aslında HD tune programlı ile harddisk testi yapıldığında bariz bir fark gözükmez. Yani benim kişisel tecrübelerim bu AHCI modunun açık veya kapalı olması durumu pek etkilemiyor.
    Sizin bilgisayarınızda aldığınız bu mavi ekranda verilen kod nedir bilemiyorum ama driverin yüklenmediği veya doğru yüklenmediği gibi düşüncem var. Bu driverin doğru yüklenmemiş olması, Aygıt Yöneticisinde gözükmeyebilir. Aygıt Yöneticisinde bir hata olmayıp çalışmayan cihazları buna örnek verebilirim. Donanım bilginizde geçen SATA150 ayrıntısı HDD'nizin SATA1 modunda çalıştığını yani; Sata1 Modu: 150Mb/saniye ve veriyolu hızı 1.5Gbps olduğunu gösteriyor, İDE modunda ise 133Mb/saniye bir hız yapacaktır. Burada asıl araştırmanız gereken bu sata HDD'yi kontrol eden chipsetin SATA2 desteğinin olduğunu ve driverinin ne olduğunu araştırmanız gerekiyor. Bu şekilde Sata2 Modu: 300Mb/saniye ve veriyolu hızı 3.0Gbps ile belirgin bir fark yakalanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

quote:

setup halinde inen dosya . Lakin kurmaya kalkıyorum istenen sistem gereksinimleri karşılamıyor falan diyor .
    Ee sadece okadar mı nihat ? Yazdın bilgiyi gittin bu mu?

Bios'tan ahci açtığınızda mavi ekran verdiğini ve açamadığınızı belirtmiştiniz (PM), normal şartlarda; Bios'dan ahci kapalı iken Windows XP işletim sistemi kurduktan sonra ve SATA driverleri tanıtıldıktan sonra Bios'tan ahci açılabilir. Bu işlem yapıldıktan sonra veya önce aslında HD tune programlı ile harddisk testi yapıldığında bariz bir fark gözükmez. Yani benim kişisel tecrübelerim bu AHCI modunun açık veya kapalı olması durumu pek etkilemiyor.
    Sizin bilgisayarınızda aldığınız bu mavi ekranda verilen kod nedir bilemiyorum ama driverin yüklenmediği veya doğru yüklenmediği gibi düşüncem var. Bu driverin doğru yüklenmemiş olması, Aygıt Yöneticisinde gözükmeyebilir. Aygıt Yöneticisinde bir hata olmayıp çalışmayan cihazları buna örnek verebilirim. Donanım bilginizde geçen SATA150 ayrıntısı HDD'nizin SATA1 modunda çalıştığını yani; Sata1 Modu: 150Mb/saniye ve veriyolu hızı 1.5Gbps olduğunu gösteriyor, İDE modunda ise 133Mb/saniye bir hız yapacaktır. Burada asıl araştırmanız gereken bu sata HDD'yi kontrol eden chipsetin SATA2 desteğinin olduğunu ve driverinin ne olduğunu araştırmanız gerekiyor. Bu şekilde Sata2 Modu: 300Mb/saniye ve veriyolu hızı 3.0Gbps ile belirgin bir fark yakalanabilir.

Nasıl öğrenicem peki ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.