Merhaba hocam bende, Format atarken "Press any key to boot from USB" aşamasında klavye çalışmıyor. Bios menüsünü full inceledim klavye enable disable seçeneği de yok napmam lazım f8 f9 basıyorum ilk resimde tepki yok sonra f1 ile devam edince 2. Resim 3/4 saniye durup geçiyor. O esnada enter f8 f9 f12 gibi normal tuşlar dahil full basıyorum ama olmuyor Sistem; Anakart: Biostar 945GC Micro775 İşlemci: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5 Ghz , 32bit 2Gb Ram ![]() ![]() |
Format atarken 'Press any key to boot from USB' klavye çalışmıyor yardım

-
-
Klavyeniz PS/2 portlu değil, USB portlu ise:
Farklı bir USB portuna bağlayıp denemek sorunu çözebilir.
SATA Diskinizi 1 nolu SATA portuna bağlamak BOOT hızını arttırır.
Disket (Floppy) sürücünüz yok ya da bozuk gibi. Ayarlardan iptal ederseniz boşuna aramaz.
www.biostar.com.tw
BIOSTAR: Motherboard Manufacturerhttps://www.biostar.com.tw/app/en/eol/introduction.php?S_ID=298&data-type=SPECIFICATIONS
the retro web
Biostar 945GC Micro 775 6.xhttps://theretroweb.com/motherboards/s/biostar-945gc-micro-775-6-x
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet sorun çözüldü;
Bios > Integrated Peripherals > Onboard Device > Usb Keyboard Support Enabled yapınca düzeldi şükür. Yabi sorun bios içindeki klavye kullanım ayarını aktif edince düzeldi. Cevap için teşekkür ederim hocam
-
Format sonrası bu sayfadaki tüm seçenekleri denedim ama windows simgesi yüklenemeden otomatik kapanıyor. Bios boot seçeneklerinden diski ilk sıraya aldım, usb belleği çıkardım ama yine aynı. Windows başlatılıyor yazısı geliyor tam simgesi gelecek iken kapanıyor. Iso dosyası hatasından dolayi tekrar mı format atmalıyım? Oysa ki format bitince Windows yeniden başlatılacak yeri dahil sorunsuz gelmiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gafil40 -- 5 Ağustos 2025; 19:12:27 >
-
(Öncelikle belirteyim, 2017'den beri bilgisayar kullanmıyorum.)
Kurmak istediğiniz Windows versiyonu, İşlemcinizi destekliyor mu? Bazen böyle kısıtlamalar oluyordu.
Daha önce kuruluyorduysa benim aklıma bir çözüm gelmedi.
Başka kişiler yardımcı olur umarım, kolay gelsin
Ekleme:
Güvenli Mod'da başlatma seçeneğini denemiş miydiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 5 Ağustos 2025; 19:59:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim. Evet guvenli mod son iyi yapılandırma, ag ile güvenli,komut istemi, normal baslat hepsinde windows simgesi gelecek iken kapandı. Format usb sini takılı veya çıkarıp denedim aynı, tahminen format Iso dosyası eksik sanırım ama neden formatı sorunsuz geçip açılmıyor çözemedim. Sağlam bi format usbsi veya CD ile tekrar deneyeceğim. Tekrardan teşekkürler. Bilen başka arkadaşlar varsa destek bekliyorum.
-
Hocam nasil yani bilgisayar kullanmiyorsunuz? Windows mu kullanmiyorsunuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mobil telefonlara bilgisayar demez isek, evet kullanmıyorum :)
Uzun süre kullanınca bağımlılık yapıyor. Gelişmeleri az çok takip ediyor, bazen de böyle konularda bildiklerimi paylaşıyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Format atayım tekrar dedim bu sefer de Boot Mgr Missing hatası veriyor, yeniden başlatılacak diyor ve format atmıyor. Kurulu windows cdsi ile düzeliyor imiş sanırım. Ama hiçbir bilgisayarcı vermiyor satmıyor. Nasıl hallederim bu sorunu? Cd alsam başka pc'de felan yuklesem veya Nasıl temin edebilirim
-
Aşağıdaki linkten ilgili Windows başlığını seçip yardım isteyebilirsiniz.
Üst konularda rehberler de olabiliyor. Varsa, konu açmanıza gerek de kalmaz.
Kolay gelsin...
https://mini.donanimhaber.com/windows-isletim-sistemleri--f259
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X