Şimdi Ara

format atarken pc donuyor acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
14.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba pcye format atarken tam hdd leri bölme ekranınıgeldiği zaman pc donuyor.Her seferinde aynı yerde donuyor.

1-)hdd yi değiştirdim yine aynı yerde dondu.
    2-)ram'leri değiştirdim yine aynı yerdedondu.
    3-)işlemciyi değiştirdim yine aynı eyrde dondu.
    4-)Cdromları değiştirdim yine aynı yerde dondu.

lütfen yrım edin pc açılmıyor.

NOT: anakartım p4vmm2 elitegroup

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6598CF6A3 -- 14 Haziran 2008; 12:40:34 >

• işlemci sıcaklığınla alakalı olabilir bunu yanında hdd ide ise ide girişlerinde yada kablosunda sorun olabilir bunları bi dene hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

işlemci sıcaklığınla alakalı olabilir bunu yanında hdd ide ise ide girişlerinde yada kablosunda sorun olabilir bunları bi dene hocam

hocam bu dediklerini denedim hdd ide kablolarını değiştirdim ilemcide aklıma geldi yan kapağı filan açık çalıtırıyorum fanları temizledim daha ne yaabilirimki işlemciye

hocam acaba BIOS update etsem düzelirmi ama daha önceden bi problem yoktu bu problemyeni çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6598CF6A3 -- 14 Haziran 2008; 12:55:31 >
  • biostan işlemci sıcaklığına bak hocam bunu anlamanın en kolay yolu budur
  • haklısın bakarım. soğutmak için fanımı değiştiririm. birde update etsem düzelirmi yine soruyorum ama
  • up
  • lütfen çok lazım yardım edin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD DONUYOR %100 YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • herseyi denemssn cd yi deistrmeyi unutmssn dostm
  • Daha önce aynı sorunla karşılaştım. İşlemcide problem çıktı değiştirdim düzeldi. Eğer düzelmediyse anakartı değiştirmek gerekebilir.
  • evt birde cdyi değiştirip dene büyük bir olasılıkla cdden kaynaklanıyor
  • Anakartında Sorun Olabilir Benimde Başıma Gelmişti Garantiye Verdim Merkezleri Ankaradaymıs 1 Ay Sonra Geldi Anakartım
  • anakart dıında herşeyi denedim 3 tane farklı Xp cdsi denedim ama yine olmadı bu araa araştırmaya devam ettim

biri ps2 ve usb li klavye ikisini kulalanarak denemi olmuş resim filan koymu benimkiyle aynı sorun
    diğeri ise anakartın üstündeki kondasatörler şişmiş onları değilştirmiş düzelmi bide bunları denicam

her şey için sağolun

(kusura bakmayın klavyede Ş harfi zor basıyor)
  • Kondansatörü falan geç te

Öncelikle ramlerini tek tek dene /slotlardaki tozu al
    ekran kartı slotunu temizle / ekran kartı on board varsa onla dene
    işlemcini çıkart güzelce tak / fan tam oturmamış olabilir
    BIOS u sıfırla / güç kaynağından power kablosunu ve tüm elektrik gelen kabloları çıkar ve bir kaç saniye bekle
    ide kablolarını kontrol et
    diğer PCI kartların falan var ise çıkart
    gereksiz usb vs şeyler var ise çıkart
    anakartının MOLEX lerini kontrol et küçük pinleri birleştirmeye yarayan parça bir işe yaramıyor deyip başka yere takmış olabilirsin.
    Kasanın önünde ses çıkışları varsa bunun kablolaını bul , ve doğru takılıp takılmadığına bak anakartına ( bu olay çok geldi başıma ) bu yüzden pc donar .

bunların hepsi doğruysa ANAKARTINDA sorun var demektir

• quote:

Orjinalden alıntı: dota

Kondansatörü falan geç te

Öncelikle ramlerini tek tek dene /slotlardaki tozu al
    ekran kartı slotunu temizle / ekran kartı on board varsa onla dene
    işlemcini çıkart güzelce tak / fan tam oturmamış olabilir
    BIOS u sıfırla / güç kaynağından power kablosunu ve tüm elektrik gelen kabloları çıkar ve bir kaç saniye bekle
    ide kablolarını kontrol et
    diğer PCI kartların falan var ise çıkart
    gereksiz usb vs şeyler var ise çıkart
    anakartının MOLEX lerini kontrol et küçük pinleri birleştirmeye yarayan parça bir işe yaramıyor deyip başka yere takmış olabilirsin.
    Kasanın önünde ses çıkışları varsa bunun kablolaını bul , ve doğru takılıp takılmadığına bak anakartına ( bu olay çok geldi başıma ) bu yüzden pc donar .

bunların hepsi doğruysa ANAKARTINDA sorun var demektir

budediklerinin hepsini yaptım ama olmadı sadece anakartı denemedimama işlemcinin fanını tutturmak için parça varya onun bir tarafı kırılmış 3 yerinden tutuyor anlayacağım bu sorun çıkartırmı?????

• diske baskla makinada xp kuruluyor mu?? bunu denedin mi hiç??
  • quote:

Orjinalden alıntı: zelljug

diske baskla makinada xp kuruluyor mu?? bunu denedin mi hiç??

malesef ama bunuda denedim diğer pcde format attım taktım tine olmadı açılmıyor bile düzgün çalışan (diğerpcdeki)harddiski bile taktım açılmyıor formatt atılmıyor donuyor kafayı yicam.
  • ben anakartı deıstırmıstım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.