Şimdi Ara

Format atarken garip ağırlaşma :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar elimde yaklaşık 3 yıllık olan ve 4 aydır hiç açmadığım ESKİ bir sistemim var. Eski sistemimin donanımlar şöle;

Amd Athlon 2800+
    1GB RAM DDR 400mhz
    Ati Radeon 9600XT 256MB ekran kartı
    MSI KT6V-LSR

sorunum ise;

Şuan kullandığım makinada 2 harddisk var, ikisininde markası Samsung biri 80GB SATA1 diğeri 320GB sata2.. Eski makinama 80GB hdd yi takıp bi arkadaşımın çocuğuna hediye etmek istiyorum. Fakat işletim sistemi kurarken sorun çıkartıyor. Format için Cd den başlatıp Win xp kur mavi ekranın F6 ile raid sürücümü tanııttıktan sonra kur ekranında biçimlendirme ekranına geliyor. Buraya kadar herşey normal. Fakat biçimlendirmeye kalktığımda. Makina acaip şekilde ağırlaşıyor. Bölümleri silip yeni bir bölüm oluştur deidğimde yaklaşık 20 saniye bekliyor yada oluşturduğum bölümü NTFS (Çabuk) olarak biçimlendirmeye kalktığımda 20-30 saniye bekleyip %100 olduktan sonra bana "Bilgisayarınızdaki disk hasarlı olabilir. Diski doğru bağlayın yada yöneticiye başvurun, kitapçığı okuyun vs vs vs vs" gibi uyarı verip yapmıyor. Bios u güncelledim olmadı, yeni bir sata kablosu taktım olmadı, başka bir cd den kurulum yapmayı denedim oda olmadı, güncel raid disket driveri indirdim olmadı denemediğim şey kalmadı yani. Harddiski test etmek amacıyla yeni makinama takıp aynı cd ve kablolar ile kurulum ypamayı denedim ve sorunsuz kurulum gerçekleştirdim. Aksiliktir taktığım tüm harddiskleri ne yapıyosa artık onlarıda bozuyor yani dosya sistemini bozuyor. Mesela NTFS olarak biçimlendirilmiş için boş bir sabit diski taktım direk dosya sistemini bozup biçimlendirme ekranında (bilinmiyor) deyince şaştım kaldım. Her şeyi denedim olmadı bi yardım edin. Acaba sorun benim eski sistemimin sata controllerindemi? Yada SATA dan IDEYE çeviren bi aparat alıp IDE olarak mı kullanayım hdd yi bi fikir verin teşekkürler. Uzun yazım ve imla hataları için tekrar özür dilerim saygılar...

• herhangi bi fikri olan var mı?
  • Estğ öncelikle....
    Eğer bios update yaptı iseniz biosda sata-ide menüsü açılmıştır.Orada satayı ide yaparsanız sata sürücülerini yüklemenize gerek kalmaz.
    Biosdan o ayarı yaparak normal bir sp2 ile deneyin.(sürücü yüklemeden)
    Bir de hocam biosdan sıcaklıklara bakın ondan da sorun çıkartabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Estğ öncelikle....
    Eğer bios update yaptı iseniz biosda sata-ide menüsü açılmıştır.Orada satayı ide yaparsanız sata sürücülerini yüklemenize gerek kalmaz.

bios sicaklıkları normal. bu biostan sata yı ide yapmayı olayını duymuştum ama benim anakart eski olduğu için böle bi özelliği desteklemiyor. yani böle bi ayar yok. sadece SATA (yani direk Harddisk özelliğini) kapatıp açma özelliği var. ve hem orjinal xp cdsinde denedim hemde Sp3 entegre edilmiş cdden denedim ama ne çare sanırım SATA to IDE aparatı alacam başka çözümü yok gibi. Başka öneriler varsa dinleyebilirim

• quote:

Orjinalden alıntı: Seca2

quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Estğ öncelikle....

bios sicaklıkları normal. bu biostan sata yı ide yapmayı olayını duymuştum ama benim anakart eski olduğu için böle bi özelliği desteklemiyor. yani böle bi ayar yok. sadece SATA (yani direk Harddisk özelliğini) kapatıp açma özelliği var. ve hem orjinal xp cdsinde denedim hemde Sp3 entegre edilmiş cdden denedim ama ne çare sanırım SATA to IDE aparatı alacam başka çözümü yok gibi. Başka öneriler varsa dinleyebilirim

up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.