Şimdi Ara

Format atarken bu ekran geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Win 10 yüklemiştim usb'den uzun süre kullandım daha sonra bilgisayar kafayı yedi çöktü resmen. Sonra tekrar format attım ama yanlış format yüzünden iki windows oldu. Şuan bilgisayara girebiliyorum ama öyle böyle değil çok yavaş. Bilgisayar açılıyor ekranın yüklenmesi 5dk sürüyor neredeyse.

Konuya gelirsem. Ben yerel disk C ve D'yi biçimlendirip sıfırdan format atmak istiyorum. Dün Win 7 .iso indirdim internetten. Usb'yi taktım kurulum başladı ama ekrana "Şimdi Yükle" yazısı gelmedi. Windowsu başka bir siteden tekrar indirip deneyecem. Bu sabah tekrar usb'yi takıp denediğimde ise ekran eklediğim resimdeki gibiydi. Pc 8 senelik. Sorun anakartta mı? Ekran kartında mı? Sadece kurulum yaparken bu şekilde gözüküyor. Yani bilgisayara girebiliyorum ekranda sorun gözükmüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar çok karışık yazmışım anlamaya çalışın lütfen. Ve sağlam sorunsuz win7 .iso indirdiğiniz site varsa paylaşırsanız mutlu olurum.

• Eğer ki bilgisayarın aşırı derecede çok geç açılıyorsa aklıma ilk gelen şey hdd'nin sorunlu olduğu. Kontrol edebildin mi hiç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lxde

Eğer ki bilgisayarın aşırı derecede çok geç açılıyorsa aklıma ilk gelen şey hdd'nin sorunlu olduğu. Kontrol edebildin mi hiç ?
    Hocam hdd hiç aklıma gelmemişti şimdi sen diyince düşündüm de yukarda yazdığım "Win 10 yüklemiştim usb'den uzun süre kullandım daha sonra bilgisayar kafayı yedi çöktü resmen" çöktüğü zaman hdd ışığı yanmıyor ve bip sesi gelmiyordu. Monitöre ekran gelmiyordu. Ben anakart ya da ekran kartı yandı diye düşünmüştüm. Daha sonra baya uğraştım yapamamıştım sonra kendi kendine çalışmıştı. Yani sen simdi hdd diyince şüphelendim. Dediğin gibi hdd'den olabilir. Ne yapmamı önerirsin? Yeni hdd mi almam gerek?

• quote:

Orijinalden alıntı: akinfurkan

Hocam hdd hiç aklıma gelmemişti şimdi sen diyince düşündüm de yukarda yazdığım "Win 10 yüklemiştim usb'den uzun süre kullandım daha sonra bilgisayar kafayı yedi çöktü resmen" çöktüğü zaman hdd ışığı yanmıyor ve bip sesi gelmiyordu. Monitöre ekran gelmiyordu. Ben anakart ya da ekran kartı yandı diye düşünmüştüm. Daha sonra baya uğraştım yapamamıştım sonra kendi kendine çalışmıştı. Yani sen simdi hdd diyince şüphelendim. Dediğin gibi hdd'den olabilir. Ne yapmamı önerirsin? Yeni hdd mi almam gerek?

Alıntıları Göster
    İlk önce Hdd'nizi kontrol etmek için Hard Disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza yükleyin. Daha sonra program açıldığında ilk gelen ekranın görüntüsünü çekip buraya bir yükleyin hdd'de bir sıkıntı var ise anlamış oluruz. İlk ekranda hdd'nizin performans, sağlık ve diğer sıkıntıları gösteren bilgiler yer alıyoruz.

Kolay gelsin.

• akinfurkan kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın dediği gibi hddyi kontrol et bad sector falan varsa gözükür zaten. Ona göre bir şeyler yapılabilir.

• Uygulamayı yükledim açılan ilk ekranın resmini ekledim. Ne durumda?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Diskinizin sağlığı yarı yarıya düşmüş görüldüğü üzere. Ama bu durumda iken bile kötü veya zayıf sektörler yok gibi gözüküyor. Bu haldeki bir disk format atıp tekradan kullanılabilir ben bundan daha kötü haldeki diski de kullanıyordum. Tabi ara ara mavi ekran hataları alıyorum ama bilgisayarın doğrudan işleyişine çok fazla etki etmiyordu. Mavi ekran hataları aldığım zamanlarda aşırı kullanım olduğu zamanlar idi.

Bu noktadan sonra sizin karar vermeniz gereken şey ise; Temiz bir format atar ben bu şekilde devam ederim biraz daha sıkıntı olmaz yada sıfır bir disk alayım da rahatıma bakayım demek olacaktır.

İki işletim sisteminin kurulu olması haliyle diskinizin olduğundan daha fazla zorlanmasına ve daha yavaş çalışan bir işletim sistemini görmenize neden olacaktır. İkinci olarak ise windows kurulum ekranında aldığınız görüntü ise sanırım usb'ye kurduğunuz ikinci işletim sisteminde bir sıkıntı var. Ya usb'ye atarken bir sıkıntı çıktı ya da kendisi zaten sıkıntılı idi.

Benim sizden istediğim şey ise windows kurmadan önce diskinizi bir bütün haline getirip biçimlendirmeniz. Bunu da windows kurulum ekranıyla değil de size önereceğim ikinci bir program ile yapmanız.
    gparted.org
    GParted -- Download
    https://gparted.org/download.php

Yukarıdaki geparted programının indirme yerinden işlemcinize uygun olan linki seçip programın iso dosyasını bilgisayarınıza indirin. Amd işlemciler için olanın sorunda amd64 yazıyor ilki intel için. Bu iso dosyasını indirdikten sonra rufus ile başka bir usb'ye yazdırın. Rufus zaten taktığınız usb'yi otomatik görecek ve iso'yu seçtiğinizde usb'ye kurulum için iki seçenek getirecek oradan önerilen kurulum ile devam edin. Usb kurulumu bitince bilgisayarınızı usb ile açılmaya ayarladıktan sonra geparted programını takın bilgisayarınızı onunla başlatın. Karşınıza ilerlemeli ekranlar gelecek hemen hemen hepsini enter ile devam edin. Ama bir ekran da size dil seçimi soracak siyah bir ekran oradan numara girmenizi isteyecek 31 türkçe seçimi olduğu için onu yazıp enter diyin. Velhasıl program açıldığında mini bir linux işletim sistemi ve bir pencere açılacak. Orada bilgisayarınıza takılı disk ve disklerin bölümleri var. Hepsini tek tek seçin Delete(sil) yapın ve apply(uygula) diyin. Diskinizi bir bütün haline getirecek. Uygula tuşuna basmazsanız sil dediğiniz disklerde silinme işlemi gerçekleşmiyor. Diskiniz bir bütün ve raw olarak tek parça haline geliyor. Biçimlendirilmemiş olarak yani.

Normalde programdan çık diyince çıkış yapıyor ama bazen komutu algılamıyor O yüzden ister reset tuşu ister power tuşu ile bilgisayarınızı kapatın veya yeniden başlatın. Bu işlemi yapmadan önce windows kurulumu için hazırlamış olduğunuz usb'yi bilgisayara takın. Gerisi zaten normal şekilde windows kurulumu yapmak olacaktır.

Kolay gelsin.

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Diski biçimlendirdiğimde her şey gidecek windows da gidecek. Sonra usbden windows kurmak istediğimde hata almam değil mi :/

Usb'ye hazırlamış olduğunuz windows kurulumunda bir sıkıntı olmadığı sürece normal bir şekilde windows kurabilirsiniz bir hata alacağınızı sanmıyorum. Hata alırsanızda başka bir bilgisayarda başka bir windows kurulumunu usb'ye yazdırarak yeniden kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.

Ha tabi diskinizin tam o anda bozulacağı tutarsa onu bilmem.

Şaka bir yana hani aklına gelen başına gelir derler ya diskinizde formattan sonra bozulacağı tutabilir.

Daha önceki mesajlarımda dediğim gibi. Ben bu diskten daha kötü bir diske defalarca format atıp tekra tekrar kullanabiliyordum. Performansı %100 ama disk sağlığı %1 olan bir diskti benimki birde ve ek olarak da kötü ve zayıf sektörlere de sahip idi.

O yüzden formattan sonra başka bir sıkıntı çıkmaz ise normal bir şekilde windows kurulumu yapabilirsiniz.

Şunu da aklınızdan çıkarmayın yine de diskinizin sağlığı yarı yarıya gitmiş. Her an bir şey olabilir ona göre tedbirli olun.

Kolay gelsin.

• ekran kartında sorun olması da bir ihtimal
    edit: veya köprülerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dumura Uğrayamayan Adam -- 29 Mart 2019; 17:32:19 >
  • hdd ye yükün binmediği allanda hddyi test etmek kuruluma başlamamışsın
    bellek modüllerinde sorun olabilir hiren boot ile kontrol edebilirsin
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yapıyım bilemedim şimdi. Arkadaşın dediği gibi sorun hdd de değilse ve tekrar windows kuramazsam iş iyice kötüleşecek Şimdi en azından girebiliyorum lazım oldu mu kullanılıyorum.

• Hocam düzgün bir şekilde tekrar yazabilir misin rica etsem cümleyi anlayamadım

ramleri test et ve vga
    hiren boot ile sorunlu olduğunu düşündüğün bileşenleri test edebilirsin

bad sectörleri kapatan bölümüde mevcut
    Diskinizi ilk önce geparted programı ile yukarıdaki mesajımda anlattığım şekilde tek parça haline getireceksiniz.

Daha sonra windows kurmak için hazırladığınız usb ile format atıp windowsunuzu kuracaksınız.

Diskinizi tek parça haline getirmek, onu bozmaz. Ama dediğim gibi bu işlemleri yaptığımız sırada diskinizin bozulacağı tutarsa onu bilemem diyorum.

Şu anda windowsunuza uzunda sürse girebildiğinizi söylüyorsunuz, o zaman diskinizde aşırı bir sıkıntı yok. Diskinizi tek parça haline getirip tek windows kurulumu ile açtığınızda şu ankindan daha hızlı çalışacaktır.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.