Arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı üzere bilgisayarıma format atmak istiyorum fakat driver mriver ekran artı hoparlçr sesi osu busu şusu filan hiçbir şey bilmiyorum ve bu konuyu açma gereği duydum, öncelikle beleşe yatmak gibi bir amacım olmadığını belirtmek istiyorum çünkü format atmak için teknik yardım almayacak kadar profesyonel bir bilgisayar kullanıcısı olmayı bekleyemeyeceğim işim biraz acil.
NOT : format sonrası hiçbir sorun olmaması gerekiyor ne biliyim mikrofon çalışmaz filan arkadaşlar bu yüzden lütfen emin değilseniz cevap yazmayın.
Eğer soru sorarsanız işletim sistemimle olsun başka bir şeyle ilgili olsun anında cevpalarım fkaat siz sormadan ben bazı resimler paylaşacağım.
Tek güvencim forumun genişliği. :)
NOT 2 : tercihim daemon tools ile sanal disk kullanarak format atmak cd filan yok zaten cd sürücüm bozuk fakat driver konusu ve olası başka şeyler beni kuşkulandırıyor.
RESİMLER
RESİMLER ÇOK BÜYÜK OLDUĞU İÇİN KONU ALMADI O YÜZDEN DİRECT LİNKLERİ ATIYORUM ÇOK ÖZÜR DİLERİM.
hayır her şey aynı tek fark yüklü olan şeyleri silmek diski boşaltmak.
lütfen yardım edin pc ölcek gitcek ya
laptopunda recovery varsa cok kolay f9 ya da f11 ya ikisi ilk açılışta basarsan kurulum sihirbazı gelir ve türkçe benim asus recovery vardı 30dk filan herşeyi silip yeniden kurudm
evet kardeş kurcaladım biraz senin ddiğin tuşlara bastım ve recovery managament diye bir şey buldum ama girmedim bunun hakkında detaylı bilgi istiyorum herkesten tam formatmı atar tüm kurulu programları silermi (pcnin özünü hariç) driverleri silermi (istemem) ya bnm istediğim kendi isteğimle mecbur kalmadan indirdiğim şeyleri silmesi oyunlar mesela ve kayıt defterini düzenlemesi gibi yani pcyi ilk günkü gibi istiyorum tabi barındırdığı şeyler açısından filan ama programcılık o bu şu bilmem driver mriver bilmem böle bişe lazm bana recovery olurmu o işi görürmü
quote:
Orijinalden alıntı: Cheaplossse
evet kardeş kurcaladım biraz senin ddiğin tuşlara bastım ve recovery managament diye bir şey buldum ama girmedim bunun hakkında detaylı bilgi istiyorum herkesten tam formatmı atar tüm kurulu programları silermi (pcnin özünü hariç) driverleri silermi (istemem) ya bnm istediğim kendi isteğimle mecbur kalmadan indirdiğim şeyleri silmesi oyunlar mesela ve kayıt defterini düzenlemesi gibi yani pcyi ilk günkü gibi istiyorum tabi barındırdığı şeyler açısından filan ama programcılık o bu şu bilmem driver mriver bilmem böle bişe lazm bana recovery olurmu o işi görürmü
ben bugun yaptım ilk günkü gibi oldu asusun kendi sürücüleri ekran kartı driverları filan yüklendi c ve d diye iki sürücüm vardı c temizlenmiş yeniden yüklenmiş d duruyodu zaten bilgilerim ordaydı istersen internetten yada alırken verilen kılavuza bak orda recovery hakkında bilgi vardır
bnde d yok şimdi yaparsam sürücüm temizlencek ve driverler auto yüklencek ölemi yani bana lazım olanları flash diske atsam sonra bir daha pcye atabilirim çöp programlar bilmemneler silinir öylemi?
birkaç kişi daha bunu onaylarsa yapabilirim.
quote:
bnde d yok şimdi yaparsam sürücüm temizlencek ve driverler auto yüklencek ölemi yani bana lazım olanları flash diske atsam sonra bir daha pcye atabilirim çöp programlar bilmemneler silinir öylemi?
internete bak bence arastır biraz bura sart deil parcall bell sitesinden filan bide bi sorun olacagını sanmıyorum olmadı d olustur yedekle olmadı geri döndürürsün
arkadasım ilk önce format cdsini bilgisayara takıp açılırken genellikle f8 veya del tusuna basıp bios menüsünü açman gerek sonra biosda advanced bios featurese gircektin orda Firs Boot Device yazan yeri cd rom olarak degistirip f10 sonrada y tuslarına bascaksın bilgisyar yeniden basladıktan sonra orda cıkan talimatlara göre formatını atcaksın
quote:
arkadasım recovery modda hiçbirşeyi kurtaramazsın eger flashdiske atmazsan ancak format atmadan önce gerekli dosyalarını yeni bir disk acıp (örn: data D:) oraya atarsan format atarken cıkan talimatlara c sürücüsünü seçip dye hiçbirşey olmadan format atabilirsin ancak sana önerim atacagin dosyalara iyi bir tarama yap ki virüslü bi dosya atma
altug tmm anladım okadarınıda driverleri filan silermi benim assıl sorunum o başka pc yok yükleyemem driver filan pc gitmesin yoksa lazım olanları flash diske aldm bn ztn
quote:
altug tmm anladım okadarınıda driverleri filan silermi benim assıl sorunum o başka pc yok yükleyemem driver filan pc gitmesin yoksa lazım olanları flash diske aldm bn ztn
dostum yapmadınmı daha bak driverlerlar internette var indir simdiden olmadı flasha at ama bi sorun olmaz en fazla bi tamirciye gidersin
quote:
evet format atmış olacaksın aynı zamanda driverlarında yüklü olcak her şey silinecek kısaca laptobu ilk aldığın günkü haline dönecek
ARKADAŞLAR RECOVERY MANAGAMENT İ YAPMIŞ BULUNMAKTAYIM VE SONUÇLAR;;;
- PC İLK GÜNKÜ HALİNE (FABRİKA AYARLARINA) DÖNDÜ - DRİVERLER SİLİNMEDİ.
BANA YARDIM EDEN HERKESE KUCAK DOLUSU SEVGİLER...
KONU KİLİT LÜTFEN.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme