Şimdi Ara

Formasyon Hakkında Yardımcı Olur Musunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
31.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lisans olarak işletme okuyorum. Ne kadar özel sektör düşünüyor olsam da formasyon alabilirsem alayım bir kenarda dursun diye düşünüyorum. Hayata bakış açım öğretmenlik için de müsait tabi biraz sert bir öğretmen olurum diye düşünüyorum. Dayak vs değil de dersler illa ki öğrenilmeli, öğrenci öğrenemiyorsa dersten kalmalı şeklinde.

Lisans okurken 2 dönemlik formasyon alabiliyormuşuz. Bu formasyona başvurur da kabul edilirsem eğer ne tür dersleri görürüm, ücreti ne kadardır, formasyon aldıktan sonra öğretmen olabilmek için başka bir şey yapmam gerekir mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Formasyon Hakkında Bilgiler

Eğitim alanında çalışmak veya kariyerinizi geliştirmek için formasyon eğitimi almak isteyebilirsiniz. Formasyon, öğretmenlik mesleği için gerekli olan pedagojik bilgi ve becerileri kazandıran bir eğitim programıdır.

Formasyon Dersleri Zor Mu?

Formasyon derslerinin zorluğu, bireyin akademik geçmişine, çalışma alışkanlıklarına ve motivasyonuna bağlı olarak değişebilir. Dersler, eğitim bilimleri, öğretim yöntemleri ve sınıf yönetimi gibi konuları kapsar. Eğitim alanında sağlam bir temele sahip olan kişiler, formasyon derslerini daha kolay bulabilirken, bu alanda daha az bilgisi olanlar zorlanabilir.

Formasyon Almak Zor Mu?

Formasyon almak, zaman ve çaba gerektiren bir süreçtir. Derslere düzenli olarak katılmanız, ödevleri zamanında tamamlamanız ve sınavlara hazırlanmanız gerekir. Formasyon eğitimi, genellikle bir öğretim yılı sürer ve yoğun bir program olabilir. Bununla birlikte, öğretmenlik mesleğine olan tutkunuz ve motivasyonunuz, süreci daha yönetilebilir hale getirebilir.

Pedagojik Formasyon Dersleri Zor Mu?

Pedagojik formasyon dersleri, öğrencilere öğrencileri etkili bir şekilde öğretmek için gerekli bilgi ve becerileri sağlar. Bu dersler, öğretim planlaması, sınıf yönetimi ve öğrenci değerlendirmesi gibi konuları kapsar. Derslerin zorluğu değişebilir, ancak pedagojik bilgi ve becerileri geliştirmeye kararlıysanız, bu zorlukları aşabilirsiniz.

Formasyon Sınavları Zor Mu?

Formasyon sınavları, öğrencilerin formasyon derslerinde öğrendikleri bilgi ve becerileri değerlendirir. Sınavların zorluğu, dersin içeriğine ve öğrencinin hazırlanma düzeyine bağlı olarak değişir. Sınavlara düzenli olarak çalışarak, konuları tekrarlayarak ve öğretmenlerinizden destek alarak hazırlanabilirsiniz.

Formasyon eğitimi almak, öğretmenlik mesleğine giden yolda önemli bir adımdır. Zorluklar olsa da, öğretmenliğe olan tutkunuz ve çabanızla bunların üstesinden gelebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşletme bölümünden formasyon alarak öğretmen olabileceğiniz alanlar;
    1) Pazarlama ve Perakende => Geçen sene 40.000 öğretmen atamasında; bu alanda 30 kişi atanmış ve KPSS taban puanı 72.
    2) Muhasebe ve Finansman => Geçen sene 40.000 öğretmen atamasında; bu alanda 63 kişi atanmış ve KPSS taban puanı 80.

Formasyon dersleri kaç dönem?;
    Şu an 1. sınıflar; 2. 3. ve 4. sınıfta olmak üzere 6 dönemde,
    Şu an 2. sınıflar; 3. ve 4. sınıfta olmak üzere 4 dönemde,
    Şu an 3. sınıflar; 4. sınıfta olmak üzere 2 dönemde,
    formasyon alacaklar.

Göreceğiniz dersler;
    http://abload.de/img/formasyonderslerit7s6y.png

Ücret;
    2013-2014 yılında pedagojik formasyon ücreti 2.054 TL idi.

Öğretmen olabilmek için;
    Pedagojik formasyonu aldıktan sonra, mezun olunca KPSS'de Genel Kültür&Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına gireceksiniz.

Yeterince açıklayıcı olmuştur umarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: 16 Ocak

İşletme bölümünden formasyon alarak öğretmen olabileceğiniz alanlar;
    1) Pazarlama ve Perakende => Geçen sene 40.000 öğretmen atamasında; bu alanda 30 kişi atanmış ve KPSS taban puanı 72.
    2) Muhasebe ve Finansman => Geçen sene 40.000 öğretmen atamasında; bu alanda 63 kişi atanmış ve KPSS taban puanı 80.

Formasyon dersleri kaç dönem?;
    Şu an 1. sınıflar; 2. 3. ve 4. sınıfta olmak üzere 6 dönemde,
    Şu an 2. sınıflar; 3. ve 4. sınıfta olmak üzere 4 dönemde,
    Şu an 3. sınıflar; 4. sınıfta olmak üzere 2 dönemde,
    formasyon alacaklar.

Göreceğiniz dersler;
    http://abload.de/img/formasyonderslerit7s6y.png

Ücret;
    2013-2014 yılında pedagojik formasyon ücreti 2.054 TL idi.

Öğretmen olabilmek için;
    Pedagojik formasyonu aldıktan sonra, mezun olunca KPSS'de Genel Kültür&Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına gireceksiniz.

Yeterince açıklayıcı olmuştur umarım...

Taban puan az gibi gorunuyor ama egitim sorularinin zorluklari nasil onu bilmiyorum. Bu sene 2 bitti ve basvuru yapmadim gelecek seneye acarlarsa eger 4. Sinifta formasyon alabilirim ancak. Eger siz egitim fakultesindeyseniz tavsiye eder misiniz ? Yeterince aciklayici olmus bu arada. Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    Mezunlar için formasyon tercihleri dün sona ermişti. Kontenjanlara baktım;

Pazarlama ve Perakende için 3 üniversitede 50, Muhasebe ve Finansman için 4 üniversitede 70 kişilik formasyon ayırmışlar. Bunu da dikkate alın. İsteyen herkese de vermeyebilirler formasyonu veya üniversitenizde bu alanlar için formasyon eğitimi açılmayabilir, not ortalaması gibi şartlar koyabilirler önünüze. Bir de Mayıs ayının ortasında lisans öğrenimine devam eden öğrenciler için ön kayıtlar yapılmıştı Eğitim Fakülteleri'ne. Keşke ona başvursaydınız.

Eğer İşletme mezunu olarak öğretmenlik harici hedefleriniz varsa, formasyon almanızı önermem. Hem 2.054 TL vereceksiniz, hem Eğitim Fakültesi'ne gidip ders göreceksiniz, 1 dönem boyunca okullarda öğretmenlik stajı yapacaksınız, hem de İşletme bölümüne devam edeceksiniz. Sizin için zor olacaktır. Eğitim dersleri genel itibariyle çok fazla bilgilerin olduğu, çalışmadan geçemeyeceğiniz ve kalın kalın kitapları olan derslerdir.

İşletme mezunu olarak KPSS'de Genel Kültür&Genel Yetenek sınavına çalışmak varken, öğretmen olmak için bir de kalın kalın kitapları olan Eğitim derslerine çalışacaksınız ve Eğitim Bilimleri oturumuna gireceksiniz.

Genelde Pedagojik Formasyonu Fen-Edebiyat Fakülteleri ile İlahiyat Fakülteleri öğrencileri alıyor. Hem onlara ayrılan formasyon kontenjanı fazla oluyor, hem de atanan öğretmen sayısı fazla oluyor. Bu nedenle tercih ediliyor. Ayrıca, o fakülte mezunlarının pek iş istihdamı olmadığı için çoğu formasyon almak için uğraşıyor. Ama İşletme mezununun iş bulabilme ihtimali, saydığım fakülte mezunlarına göre daha yüksektir bence.

Örneğin; bu sene Matematik bölümü mezunlarına 4000'den fazla formasyon kontenjanı açıldı, atanan öğretmen sayısı 2000 civarı ve temel derslerden olduğu için her lisede görev yapabiliyor. Fakat, senin öğretmen olacağın alanın formasyon kontenjanı ve atanan öğretmen sayısı; Matematik bölümüne kıyasla çok az ve çoğu lisede de bu dersler yok.

Ama ben üstesinden gelirim, Pazarlama ve Perakende Öğretmeni veya Muhasebe ve Finansman Öğretmeni olmak istiyorum diyorsanız; şansınızı deneyin. Kim bilir, belki kolayca formasyonunuzu alır ve KPSS'den iyi bir puan alarak atanırsınız.

• quote:

Mezunlar için formasyon tercihleri dün sona ermişti. Kontenjanlara baktım;

Pazarlama ve Perakende için 3 üniversitede 50, Muhasebe ve Finansman için 4 üniversitede 70 kişilik formasyon ayırmışlar. Bunu da dikkate alın. İsteyen herkese de vermeyebilirler formasyonu veya üniversitenizde bu alanlar için formasyon eğitimi açılmayabilir, not ortalaması gibi şartlar koyabilirler önünüze. Bir de Mayıs ayının ortasında lisans öğrenimine devam eden öğrenciler için ön kayıtlar yapılmıştı Eğitim Fakülteleri'ne. Keşke ona başvursaydınız.

Eğer İşletme mezunu olarak öğretmenlik harici hedefleriniz varsa, formasyon almanızı önermem. Hem 2.054 TL vereceksiniz, hem Eğitim Fakültesi'ne gidip ders göreceksiniz, 1 dönem boyunca okullarda öğretmenlik stajı yapacaksınız, hem de İşletme bölümüne devam edeceksiniz. Sizin için zor olacaktır. Eğitim dersleri genel itibariyle çok fazla bilgilerin olduğu, çalışmadan geçemeyeceğiniz ve kalın kalın kitapları olan derslerdir.

İşletme mezunu olarak KPSS'de Genel Kültür&Genel Yetenek sınavına çalışmak varken, öğretmen olmak için bir de kalın kalın kitapları olan Eğitim derslerine çalışacaksınız ve Eğitim Bilimleri oturumuna gireceksiniz.

Genelde Pedagojik Formasyonu Fen-Edebiyat Fakülteleri ile İlahiyat Fakülteleri öğrencileri alıyor. Hem onlara ayrılan formasyon kontenjanı fazla oluyor, hem de atanan öğretmen sayısı fazla oluyor. Bu nedenle tercih ediliyor. Ayrıca, o fakülte mezunlarının pek iş istihdamı olmadığı için çoğu formasyon almak için uğraşıyor. Ama İşletme mezununun iş bulabilme ihtimali, saydığım fakülte mezunlarına göre daha yüksektir bence.

Örneğin; bu sene Matematik bölümü mezunlarına 4000'den fazla formasyon kontenjanı açıldı, atanan öğretmen sayısı 2000 civarı ve temel derslerden olduğu için her lisede görev yapabiliyor. Fakat, senin öğretmen olacağın alanın formasyon kontenjanı ve atanan öğretmen sayısı; Matematik bölümüne kıyasla çok az ve çoğu lisede de bu dersler yok.

Ama ben üstesinden gelirim, Pazarlama ve Perakende Öğretmeni veya Muhasebe ve Finansman Öğretmeni olmak istiyorum diyorsanız; şansınızı deneyin. Kim bilir, belki kolayca formasyonunuzu alır ve KPSS'den iyi bir puan alarak atanırsınız.

Kendi okudugum bolumu bir kenara biraktim bizim universitenin egitim fakultesi kampuse 1 saatlik uzaklikta sirf bundan dolayi bile vazgecmeme yetti yani.. Dersleri filan gectik hem kampuste derslere gir hem de 1 saatlik mesafeye git bir de ustune ogretmenlik staji yap derken asil okudugum bolumun de mezun olma suresini uzatiriz. Detayli bilgiler icin tesekkurler dostum.

Rica ederim. Benim anlatacaklarım bu kadar. Kafana takılan bir soru olduğunda da, burada sorabilirsin. İçtenlikle cevaplarım. Önceden de yazdığım gibi, son karar senin. :)
  • quote:

Rica ederim. Benim anlatacaklarım bu kadar. Kafana takılan bir soru olduğunda da, burada sorabilirsin. İçtenlikle cevaplarım. Önceden de yazdığım gibi, son karar senin. :)

Yok hocam valla formasyon isi bizi asiyor. Parasini gectim egitim fakultesi kampuse uzakta, staj yapacagiz derken okudugum lisansta gec bitecek, ekstradan egitim dersleri de zorlayacak filan bunlar vazgecirdi formasyondan..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Sen öğretmen olma bu kafayla öğrencilerin arkandan çok konuşur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: milenyum12

Sen öğretmen olma bu kafayla öğrencilerin arkandan çok konuşur :)

Dostum valla konusan konussun hic sorun etmem. Lisede gercekten okulu geceyim havasindaydim, sessiz sedasiz otururdum bazen dersi dinlemek istedigimde de ses cikaranlar yuzunden dinleyemezdim boyle olunca hoca da geregini yapmazdi ve gercekten ogrenmek isteyenleri etkilerdi. Sonra herkes bos beles mezun edilince sokaktan birisini cevirip soru sorunca kem kum ediyorlar. Egitim seviyemiz bos beles mezun ederek artmaz. Bu sekilde mezun edilen insanlar topluma zarari dokunur. Universiteden ornek vereyim muhasebe sinavina girecegiz hocanin birisi gecmis senenin sinav sorularini verdi. Iste calistik ettik ama ben derse de geldigim icin konulara yabanci degilim yapabiliyorum yani. Sinavdan ciktik cocugun birisi su sekilde konustu sadece sorulara baktim dersi gececegim. Ee bu insan boyle mezun olursa ileride bir sirkete girdiginde sirketler muhasebesi ile ilgili bir yer cikarsa ne olacak ? Bu insani gorenler de isletmeye esegi baglasan mezun olur diyorlardi dogruymus seklinde yorum yapmaz mi ? Iste boyle ucundan kiyisindan gecerek mezun olanlar yuzunden isletme ayaklar altina dustu. Bilgisayar dersinden quiz olduk disari ciktim konusanlari dinliyorum aman bir sey bilmiyordum zaten yapamadim gibisinden konusanlar oysa ki ozel sektor is ilanlarina mutlaka iyi derecede ofis bilen diye yaziyor. Ama bunlar cikmis yapamadiklarina yanacaklari yerde guluyorlar. Biraz karisik oldu ama umarim konuyu anlayabilirsin.

• Ben de iktisat mezunuym formasyon aldim fakat atama nasıl olur hiç bilmiyorum alan da arkadaşlarm var egitim sınavına da girdik bizim bu mağduriyetmiz giderilsn lütfen birinci öncelik olmak istiyoruz emeklermze yazık bizi atamyacksnz niye formasyon verdiniz yazık günah değil miii!!!!!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.