Şimdi Ara

Forex R6A 3in1 Yazılımı FTP Kurulum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Miralay25

quote:

Orijinalden alıntı: MelihTR

Ne yalan söyleyeyim ben başta ethernetli harddisk kutusu arıyordum, tek amacım USB değil ethernette yerel ağdan dosyalarıma erişmekti. Bu ihtiyaçla yola çıktım bunu buldum media player ihtiyacım hiç yoktu o kadar diyeyim zaten o amaçla da kullanmıyorum şu an

Ama 2 yıldır hayalimdir evimde, çok küçük içinde istediğim gibi yazılım geliştirebileceğim, kendi programlarımı çalıştıracağım linux işletim sistemi olan bir mini bilgisayarım olsun 7/24 çalışsın çok az güç çeksin web server, ftp sunucum olsun istiyordum. Internetten heryerden ulaşabileyim istiyordum. Netbook vs. diyeceksiniz ama donanım olarak 7/24 çalışmaya uygun üretilmiyor. Bu da 7/24 uygun değildir ama bozulursa netbook kadar canımı yakmaz

Bu media player tam bu isteğimi şu an tam karşılamasa bile güzel bir başlangıç oldu. Şu an scriptlerle idare ediyoruz ama çok yol katettik, üzerinde C/C++ ile yazılım geliştirme ve kendi programımı yazıp çalıştırma konusu kaldı bakalım o da olursa daha ne isteyeyim

Bir önemli sorun ise asıl önemli sorun flash chip alanını artırmak.256mb az geliyor bunu en az 1gb yapmak gerek.

Fakat bunu telnetde hafızasını göremiyorum .toplam değeri göstermiyor sadece memory değerleri ve swap değerleri veriyor.

df komutunda chip bellek hafızası gösteriyor fakat oda kalsörlerin ne kadar yer kapladığını.Bunları tek tek toplamak gerek.

Eğer cihip hafızasını artırmayı başarabilirsek r6anın sonu muazzam bişe olurki yazılımlarda ebatları şişirilir.

Bu konu üzerinde çalışma başlattım fakat iki farklı usbyi birini ram birini flash çipe atarsak swap değerleri ikisini toplamda aynımı gösterir yoksa farklı farklı mı gösterir bide ikisini birden tanıyacakmı hem memoryi hemde flash çip hafızasını buda meçhul.

Yabancı forumlarda ( Rus- Rumen ) internet scripletini
    hdd den çalıştırmayı başarmışlar.
    internet içerik scriptleri hdd script klasörüne alınmış.
    Sorunsuz olarak çalıştığı , hatta scriplerin online siteden güncelndiği bilgisi var.

Bu tam olarak flash çip büyütme anlamıa gelmiyor. ama yazılımın bir parçası
    Hdd de çalışırsa flash da yer açılır düşüncesindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rfve

quote:

quote:

Ne yalan söyleyeyim ben başta ethernetli harddisk kutusu arıyordum, tek amacım USB değil ethernette yerel ağdan dosyalarıma erişmekti. Bu ihtiyaçla yola çıktım bunu buldum media player ihtiyacım hiç yoktu o kadar diyeyim zaten o amaçla da kullanmıyorum şu an

Ama 2 yıldır hayalimdir evimde, çok küçük içinde istediğim gibi yazılım geliştirebileceğim, kendi programlarımı çalıştıracağım linux işletim sistemi olan bir mini bilgisayarım olsun 7/24 çalışsın çok az güç çeksin web server, ftp sunucum olsun istiyordum. Internetten heryerden ulaşabileyim istiyordum. Netbook vs. diyeceksiniz ama donanım olarak 7/24 çalışmaya uygun üretilmiyor. Bu da 7/24 uygun değildir ama bozulursa netbook kadar canımı yakmaz

Bu media player tam bu isteğimi şu an tam karşılamasa bile güzel bir başlangıç oldu. Şu an scriptlerle idare ediyoruz ama çok yol katettik, üzerinde C/C++ ile yazılım geliştirme ve kendi programımı yazıp çalıştırma konusu kaldı bakalım o da olursa daha ne isteyeyim

Bir önemli sorun ise asıl önemli sorun flash chip alanını artırmak.256mb az geliyor bunu en az 1gb yapmak gerek.

Fakat bunu telnetde hafızasını göremiyorum .toplam değeri göstermiyor sadece memory değerleri ve swap değerleri veriyor.

df komutunda chip bellek hafızası gösteriyor fakat oda kalsörlerin ne kadar yer kapladığını.Bunları tek tek toplamak gerek.

Eğer cihip hafızasını artırmayı başarabilirsek r6anın sonu muazzam bişe olurki yazılımlarda ebatları şişirilir.

Bu konu üzerinde çalışma başlattım fakat iki farklı usbyi birini ram birini flash çipe atarsak swap değerleri ikisini toplamda aynımı gösterir yoksa farklı farklı mı gösterir bide ikisini birden tanıyacakmı hem memoryi hemde flash çip hafızasını buda meçhul.

Yabancı forumlarda ( Rus- Rumen ) internet scripletini
    hdd den çalıştırmayı başarmışlar.
    internet içerik scriptleri hdd script klasörüne alınmış.
    Sorunsuz olarak çalıştığı , hatta scriplerin online siteden güncelndiği bilgisi var.

Bu tam olarak flash çip büyütme anlamıa gelmiyor. ama yazılımın bir parçası
    Hdd de çalışırsa flash da yer açılır düşüncesindeyim.

Bu çok basit bir olay.Fakat bu yapılırsa felsefe yönüne bakmak lazım.Sizin dediğiniz gibi mi mantıklı yoksa benim dediğim gibi.

Normal kullanıcı gözüyle bakmıyorumuz işimize hangisi iyi olur buna bakıyoruz.

bu dediğinizi bizde biliyoruz.Hatta yazılımın install.img dosyasını parçalanmış olarak usbdende çalıştırabiliriz.

önce ana sistemin linklerini usbden yükleriz.sonra içerde bir kaç ana sistem dosyası kalır.Bu chip hiç bir zaman boş olamaz.

en fazla 200mb yerine 5mb yüklenir.

sonra linkleri

tmp/usbmounts/sda1 adreslerine yönlendiririz yada tmp/usbmounts/hdd1 gibi

Bu dediğin olayda @Gamdanoterdam üstadın parmağı var .Ruslara bu özelliği kendisi anlatmıştı zamanında fakat ruslar kabul etmedi.Nasıl olduda ruslar kabul ettti şu an anlam veremiyorum.

Biz usbyi flash çip gibi hafızayı gösterebilirsek ozaman tarihe adımız geçer.Şu ana kadar böyle bir şey mümkün olmadı.Yazılımda flash çip hafızası değerleri kapalı.Memory açık.memory hafızası flash çipe dahil edilebilir ama chipin hafızası flash belleklere dahil edilebilirmi işte burası meçhul şimdilik zor görünüyor ama yapılmayacak gibi değil.

• Arkadaşlar konu sizin uzmanlık alanınız anladıgım kadarı ıle faydam olsun istiyorum dreambox uydu cihazlarında( linux tabanlı ) usb nin içine imaj atıp ıstersek cihazı kendi içindeki ımajdan istersekde usb de kayıtlı imaj üzerinden kullanma şansımız oluyor acaba bahsetiginiz şey bunu benzer bir durummudur ?
  • Bu tarz cihazlarda önyükleyici (bootloader) yazılımı var. Bilgisayardaki BIOS gibi denebilir. Sistemin boot etmesinden sorumlu ve göçerse tekrar sistemi kurtarılmasını sağlıyor. Eğer üretici ciddi bir şirket ise bootloder yazılımını güncellemeye kilitlemesi ve güncelleme yapılacaksa servislerde donanımsal olarak özel cihazlarla yüklemesinin yapılması gerekir. Şirket başının ağrımasını istemiyorsa bootloader yazılımını özel olarak korumalı, kullanıcılar kesinlikle müdahale edememeli.

@keyman2
    USB den sistemi boot etmek istiyorsak bunu bootloader 'da belirtmemiz gerekiyor. Bootloader yazılımında, (resetleme haricinde) cihazdaki dahili flash üzerinden boot olacağı kodlandıysa bootloader güncellenmeden bu özelliği kazandıramayız. (USB ye her açılışta baksın orada yazılım görürse ondan boot olsun bulamazsa dahili flash dan açılsın vb.) Ama illaki bootloadera dokunmadan yapacaksak dahili flasha atılan linux'un önyükleme kodlarına USB ye bakması ve orada yazılım varsa oraya zıplaması belki yapılabilir. Kısaca Linux daki LiLo tarzı birşeyi kastediyorum. Olamaz mı olur ama işletim sisteminin kaynak kodlarını baya bir karıştırmak gerek

Flash alanını web arayüzü üzerinden görebiliyorum ama ben de telnet ten bakamadım:

Disk usage
    Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
    /dev/root 186.3M 177.0M 9.3M 95%
    /dev/mtdblock/2 16.0M 2.8M 13.2M 17% /usr/local/etc
    /dev/rd/0 40.0k 40.0k 0 100% /mnt/rd
    /dev/loop/0 15.1M 15.1M 0 100% /usr/local/bin
    /dev/loop/1 20.7M 20.7M 0 100% /opt/player/IMS_Modules/Weather
    /dev/loop/0 15.1M 15.1M 0 100% /usr/local/bin/Resource/bmp
    /dev/scsi/host2/bus0/target0/lun0/part1 499.3M 40.0k 499.2M 0% /tmp/usbmounts/sda1

@Miralay25
    Kastettiğin olay olursa gerçekten çok iyi olurdu ama USB bellek ile dahili flashın donanım adresleri ve kesmeleri farklı. Donanımın Linux işletim sistemine bunları birbirinin devamı tek bir dahili donanım gibi gösterebilmesi gerekiyor. Bunu donanım, işletim sistemine hissetirmeden kendisi arka planda yapmalı. Ve bundan bootloader 'ın da haberi olmalı ki 500MB yazılım yükleme girişimine itiraz etmemeli, durumu bilmeli. Bootloader yazılımı yüklemeden önce çok büyük ihtimalle install.img dosya boyutunu kontrol ediyordur (etmiyorsa ve yüklemeye geçiyorsa bootloader yazılımcılarını tebrik! ediyorum )

Çok teorik ve uçuk fikirler olabilir ama ben gene de yazayım Üzerine düşündüğümde aklıma 2 yol geliyor. İlki dedğim gibi donanımın bunu hissetirmeden yapması ki tasarım değişikliği gerekiyor. İkincisi wmware server benzeri sanallaştırma yazılımını donanıma direkt kurup onun üzerinde Linux çalıştırmak. Bu sanallaştırma yazılımı donanımı istediği şekilde Linux'a gösterip sanallaştırma yapabilir. Realtek üzerinde açık kaynak kodlu derlenebilecek sanallaştırma yazılımı da bulunabilir mi bilmiyorum

install.img dosyasını bölmek sanki elimizdeki tek çözüm gibi biraz düşünelim bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 18 Ekim 2011; 23:43:30 >

• Paylaştığın bu konu için çok teşekkürler emeğine sağlık o kadar beyin fırtınası yapıp bunları yapmışsın fakat Media player hakkında çok fazla bilgim yok 1 aydır kullanıyorum OT gibiyim bu konuda :D benim sadece yapmak istedğim bir Tema değiştirmek Acryanın temasına bayıldım diyebilirim . Diyelimki bu yazılımı bilgisayarıma indirdim ethernet kablosu ile bilgisayardan media player oynatıcımamı bağlıcam k.bakma çok bilgim yok ve kullanma klavuzu çok yetersiz adam gibi birşey anlatılmamakta . Sen bu olayı çok iyi çözmüş gibi görünüyorsun ufak bir aydınlatma kafidir msj olarakda atabilirisin senelik izindeyim hemen halledeyim diyorum şimdiden teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkem0707

Paylaştığın bu konu için çok teşekkürler emeğine sağlık o kadar beyin fırtınası yapıp bunları yapmışsın fakat Media player hakkında çok fazla bilgim yok 1 aydır kullanıyorum OT gibiyim bu konuda :D benim sadece yapmak istedğim bir Tema değiştirmek Acryanın temasına bayıldım diyebilirim . Diyelimki bu yazılımı bilgisayarıma indirdim ethernet kablosu ile bilgisayardan media player oynatıcımamı bağlıcam k.bakma çok bilgim yok ve kullanma klavuzu çok yetersiz adam gibi birşey anlatılmamakta . Sen bu olayı çok iyi çözmüş gibi görünüyorsun ufak bir aydınlatma kafidir msj olarakda atabilirisin senelik izindeyim hemen halledeyim diyorum şimdiden teşekkür ederim :)

Rica ederim, dediğiniz gibi kullanma klavuzu çok yetersiz ve çok özentisiz hazırlanmış. Dışarıdan ucuz ithal edilen ürünlerde distributör firmaların biraz daha özenle davranması gerekiyor. Ben de işlerin aşırı yoğunluğundan uzun süredir bu player ile ilgili geliştirmelere bakamıyorum.
    Playerda linux çalıştığı için ben daha çok genel Linux işletim sistemi ile yapabileceğimiz şeyler konusunda fikir yürütebiliyorum veya çalışma yapabiliyorum. Tema değiştirmeye gelince konu biraz değişiyor. Playerın TV arayüzü gördüğüm kadarıyla Linux üzerinde çalışan ayrı bir uygulama (program) olarak çalışıyor. O program yazılımları geliştiren şirketlere özel bir çalışma olduğundan o konuda henüz araştırma ve bir çalışmam olmadı.

Anlaşılmadıysa şöyle bir örnek verebilirim Windows üzerine Firefox web tarayıcı kurduğunuzu çalıştırdığınızı varsayın. Windows altyapısını bilen bir kişi onun üzerinde çalışan bir program(uygulama) olan Firefox'da tema hazırlama/değiştirme konusunda tecrübesi olmayabilir. Ama araştırılırsa bu da yapılabilir.

Size yardımcı olabilir mi bilmiyorum FMP 'yi ethernetten bağladığınızda bilgisayarınızdaki web tarayıcıdan (IE, firefox vb.) ile onun web arayüzüne girin. (Playerın IP adresini tarayıcının adres satırına girin). açılan sayfada üstte "Packages" var ona tıkladığınızda tema butonları vb. seçenekler koymuşlar. İstediğinizi tam karşılıyor mu veya çalışıp çalışmadığından da emin değilim:

Forex R6A 3in1 Yazılımı FTP Kurulum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 30 Ekim 2011; 13:11:34 >

• Bu arada gerek FTP kurulumu ve sonradan ftp konfigürasyonu, şifre vb. değiştirmeler ve flash belleği RAM alanı olarak kullanma /iptal etme konusunda kullanıcıları sürekli Telnet ile uğraştırıp yanlış birşeyler yapıp sistemi bozabilme ihtimaline karşı yeni bir çalışma aklıma geldi.

Telnet protokolünü kullanan ve playera bağlanıp gerekli herşeyi arka planda kendisi yapan bir windows üzerinde çalışan bir program geliştirmeyi planlıyorum. Kullanıcıların telnet/linux komutu bilmesine gerek kalmadan herkesin kullanabileceği bilgisayardan FMP yi yöneten basit bir program arayüzü planlıyorum. O nedenle script çalışmasına biraz ara verdim. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle biraz yavaş ilerliyor ama olmaması için şu an bir engel görünmüyor Sürekli scriptlerle uğraşmak yerine bu fikir üzerinden gitmek daha iyi olacağını düşünüyorum. Sizin de bunun üzerine önerileriniz olursa birlikte değerlendirebiliriz (şu özellik olabilir de mi, şöyle olursa daha iyi olabilir mi vb.)

Not: Bu arada Gamdanoterdam yazılım çalışmasını sonlandırmış ve artık yazılım dağıtımı yapmadığı için bu çalışmayı artık bu yazılımlar üzerinde yapmamayı düşünüyorum. Çünkü yeni kullanıcılar yapacağım çalışmadan yararlanamamış olacak. rfve arkadaşımızın TF da paylaştığı modlu yazılımları incelemeye başladım. Bu altyapıya uygun olan destekleyen birisi üzerinde devam etmeyi planlıyorum Ama küçük farklılıklar olursa Gamdanoterdam 'ın yazılımlarını kullanan arkadaşlar için de bir düzenleme olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 30 Ekim 2011; 16:37:54 >

• quote:

Bu arada gerek FTP kurulumu ve sonradan ftp konfigürasyonu, şifre vb. değiştirmeler ve flash belleği RAM alanı olarak kullanma /iptal etme konusunda kullanıcıları sürekli Telnet ile uğraştırıp yanlış birşeyler yapıp sistemi bozabilme ihtimaline karşı yeni bir çalışma aklıma geldi.

Telnet protokolünü kullanan ve playera bağlanıp gerekli herşeyi arka planda kendisi yapan bir windows üzerinde çalışan bir program geliştirmeyi planlıyorum. Kullanıcıların telnet/linux komutu bilmesine gerek kalmadan herkesin kullanabileceği bilgisayardan FMP yi yöneten basit bir program arayüzü planlıyorum. O nedenle script çalışmasına biraz ara verdim. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle biraz yavaş ilerliyor ama olmaması için şu an bir engel görünmüyor Sürekli scriptlerle uğraşmak yerine bu fikir üzerinden gitmek daha iyi olacağını düşünüyorum. Sizin de bunun üzerine önerileriniz olursa birlikte değerlendirebiliriz (şu özellik olabilir de mi, şöyle olursa daha iyi olabilir mi vb.)

Not: Bu arada Gamdanoterdam yazılım çalışmasını sonlandırmış ve artık yazılım dağıtımı yapmadığı için bu çalışmayı artık bu yazılımlar üzerinde yapmamayı düşünüyorum. Çünkü yeni kullanıcılar yapacağım çalışmadan yararlanamamış olacak. rfve arkadaşımızın TF da paylaştığı modlu yazılımları incelemeye başladım. Bu altyapıya uygun olan destekleyen birisi üzerinde devam etmeyi planlıyorum Ama küçük farklılıklar olursa Gamdanoterdam 'ın yazılımlarını kullanan arkadaşlar için de bir düzenleme olabilir

Pek hoş haberler olmamış gayet de alışmıştık ve keyif alıyorduk Gamdanoterdam üstadın yazılımlarından .
    Sizin usb projeniz nasıl gidiyor üstad oda baya anlamlı idi bence cihaza baya bir rahatlık saglardı diye düşünüyorum hatta 2gb lik bir tane ayırmıştım bile :)

• quote:

Bu arada gerek FTP kurulumu ve sonradan ftp konfigürasyonu, şifre vb. değiştirmeler ve flash belleği RAM alanı olarak kullanma /iptal etme konusunda kullanıcıları sürekli Telnet ile uğraştırıp yanlış birşeyler yapıp sistemi bozabilme ihtimaline karşı yeni bir çalışma aklıma geldi.

evet maalesef üstad artık bu cihaza yazılım işini bıraktı.

Çok ısrar etmeme rağmen yazılım yapmayacağını söyledi ve gitti.
    Şuan uzaklarda yani görevine başlamıştır sanırım.
    Kendisine Tüm Hayatı Boyunca Başarılar Dilerim.

@Gamdanoterdam ve ekibi bu işlerden elini eteğini çektiği için bende artık
    daha önceki konu dan modlu firmware dağıtım işine ağırlık vereceğim.
    @MelihTR
    istersen senin ile beraber vaktin ve vaktim oldukça yazılım geliştirme işine devam edebiliriz.
    Belki ilerde bize
    @Miralay da katılır .

• quote:

Orijinalden alıntı: rfve

quote:

evet maalesef üstad artık bu cihaza yazılım işini bıraktı.

Çok ısrar etmeme rağmen yazılım yapmayacağını söyledi ve gitti.
    Şuan uzaklarda yani görevine başlamıştır sanırım.
    Kendisine Tüm Hayatı Boyunca Başarılar Dilerim.

@Gamdanoterdam ve ekibi bu işlerden elini eteğini çektiği için bende artık
    daha önceki konu dan modlu firmware dağıtım işine ağırlık vereceğim.
    @MelihTR
    istersen senin ile beraber vaktin ve vaktim oldukça yazılım geliştirme işine devam edebiliriz.
    Belki ilerde bize
    @Miralay da katılır .

Süper bir çalışma olur arkadaşlar umarım fikir eyleme dönüşür

ve bugune kadar yapmış oldugunuz çalışmalar içinde emegi geçen herkeze tekrardan tşkler emeklerinize saglık

• @Rfve dedikodu severmisin

Bir duyum var üstat öyle kurnazki hakikaten kurnaz helal olsun şeytana papucu ters giydirir.

Giderkende daha önceden işi sağlama alsın diye duyduğuma göre bir yabancı arkadaşla anlaşmış kendisi gittiği zaman bütün haklarını yabancı arkadaşa

devretmeyi planlamış bu da demek oluyorki bu yabancı arkadaş hangi ülkeden kızmı erkekmi bilmiyorum sadece ekipten bana laf taşıyan biri haberi

verdi ama bu haber doğrumudur yanlışmıdır bilemiyorum onun için arkadaşlar haberim gerçekleşmezse üzülmeyin
  • quote:

@Rfve dedikodu severmisin

Bir duyum var üstat öyle kurnazki hakikaten kurnaz helal olsun şeytana papucu ters giydirir.

Giderkende daha önceden işi sağlama alsın diye duyduğuma göre bir yabancı arkadaşla anlaşmış kendisi gittiği zaman bütün haklarını yabancı arkadaşa

devretmeyi planlamış bu da demek oluyorki bu yabancı arkadaş hangi ülkeden kızmı erkekmi bilmiyorum sadece ekipten bana laf taşıyan biri haberi

verdi ama bu haber doğrumudur yanlışmıdır bilemiyorum onun için arkadaşlar haberim gerçekleşmezse üzülmeyin

walla ben o mesajın gecesi kendisi ile görüştüm.
    Belki de en son görüşen bendim.
    Gece 2 civarına kadar görüştük.
    Sabah 6 yada 8 de uçağı vardı.
    Ama kendisi hiç bahsetmedi. Böyle bir durum varsa bunu sana veya bana söylerdi diye düşünüyorum.

Yinede ekipten birileri olsa ve en azından ekibin bir kısmı ile çalışabilsek bile iyi olurdu....

• quote:

Orijinalden alıntı: keyman2
    Sizin usb projeniz nasıl gidiyor üstad oda baya anlamlı idi bence cihaza baya bir rahatlık saglardı diye düşünüyorum hatta 2gb lik bir tane ayırmıştım bile :)

USB üzerinden RAM arttırma (kısaca Linux'da swap) çalışması Gamdanoterdam 'ın yaptığı yazılımlarda güzel çalışıyor ama Gamdanoterdam yazılım çalışmasını ve yazılım dağıtmayı durdurma kararı alınca durum değişti. Onun yazılımları üzerinden gidecektik ama hayırlısı olsun, yazdıklarımızı okuyorsa çalışmaları ve emekleri için teşekkürler, hayatında başarılar bu arada. Scriptleri hazır, eğer hemen şimdi kullanmayı isteyen arkadaşlar varsa yayınlayayım ama ftp setup gibi ayrıntılı kurulum yerine direkt telnet kodlarından gideriz. Kurulum hazırlamak ve test etmek çok zaman alıyor. Ama acil değilse Windows üzerinde yazacağım programı da bekleyebilirsiniz farketmez benim için

Swap demişken rfve 'nin TF'da yayınladığı 2in1 yazılımda swap özelliğini farkettim dün akşam o çalışmada yazılımı geliştirenlerin neler yaptıklarını ve script kodlarını satır satır inceledim. Kodlar her ne kadar TV menüden aktif edilse de açılışta otomatik çalışmıyor (ya da çalışıp hata verip kapanıyor da olabilir), ben de çalıştırabilmek için baya takla attım , flashı darmadağan ettim ben de açılışta otomatik çalıştıramadım, ama manuel telnet ile sonradan çalıştırılabiliyor çok ilginç. Fakat ondaki swap mantığı ile benimkisi biraz farklı. Birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları var. Ben komple tüm flash belleği swap olarak sisteme ekliyorum, tüm flash kapasitesini kullanabiliyoruz (avantaj) ama o USB belleğe dışarıdan erişim yapılamıyor, onu disk olarak da kullanılamıyoruz (dezavantaj). Yani klasik bir linux swap partition yapıyorum

O yazılımdaki swap mantığında ise takılan USB flash bellek üzerinde 20MB lık bir swap dosyası oluşturuyor yani +20MB küçük bir RAM alanı artışı oluyor (dezavantaj) ama o flash belleği disk olarak kullanmaya devam ediyorsunuz (avantaj) >> Windowsdaki pagefile tarzı gibi. Eğer +20MB sınırını değiştirip çalıştırabilirsem (ki değiştirebileceğim gibi görünüyor) onların yaptığı yaklaşımı kullanmak daha avantajlı durumda olacak, diski kullanmaya devam edeceğiz Forex Readyboost deriz artık Microsoft isim tescil etmediyse

@rfve
    Neden olmasın tabiki birlikte çalışabiliriz. Benim asıl aradığım şey Realtek işlemci platformunda yazılım geliştirip derleyebileceğimiz bir C/C++ cross compiler ve kütüphanesi. Tahminim realtek bunu şirketlere parayla satıyordur, ondan dolayı ortalıklarda yok. Bunu bir bulabilseydik ben script işini bırakıp direkt C/C++ da player üzerinde çalışacak program yazar, derleyip playerda çalıştırır, script olaylarını en aza indirirdim
    Mesela böyle bir imkanımız olsaydı açılışta bi şekilde çalıştırılamayan scriptleri player açıldıktan belli bir süre sonra çalışan servisleri kontrol edip çalışmayanları tekrar gecikmeli çalıştırmayı sağlayabilir. Ya da belli aralıklarla RAM kullanımını kontrol edip kritik seviyeye geldiğinde otomatik swap yaptırabilir vb. Ama ne yapalım şu an scriptlere kaldık
    Ben önce yayınladığın modlu yazılımları kurup tek tek inceleyeyim, üzerinde yapılmış güzel çalışmalara ait scriptleri görürsem onları da tek tek bilgisayarıma kaydedeyim. Gerekiyorsa onları daha da iyileştirip daha stabil hale getirilebilir. Daha sonra belirlediğimiz en stabil yazılıma tüm beğendiğimiz özellikleri kurulum yapan bir program yazarak tamamlarız

Mesela 2in1 yazılımda daha yaygın kullanılan bir FTP sunucu gördüm, konfigürasyonları daha esnek gibi. Ama onun üzerinde biraz çalışmam gerekli. 2. alternatif olarak onu da kullanabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 1 Kasım 2011; 23:53:12 >

• Üstad o konuda takdir sizin nasıl uygun görürseniz
  • Benden küçük de olsa bir bayram sürprizi olsun Benim bahsettiğim yaklaşımla (USB belleğin tamamını RAM alanı olarak kullanan ve disk olarak erişime kapalı olan)
    kodları vereyim. Yukarıda FTP kurulum için anlattığım yer olan Telnet' ten root ile giriş yaptığınızı varsayın ve aşağıdaki komutları satır satır yazıp enter'a basın

(usb bellek sda1 olduğunu ve içinin boş olduğunu varsayarsak, çok zor değil gözünüz korkmasın )

umount /tmp/usbmounts/sda1
    mkswap /dev/sda1
    swapon /dev/sda1
    free

Bunu her kapatıp açmanızda tekrar yapmanız gerekli, şu an açılışta otomatik çalıştıracak kodları ve kurulumu içermiyor. Bu kodlar Gamdanoterdam 'ın yazılımda çalıştı diğerlerinde çalışmayabilir. free komutu RAM kullanımlarını verir, bu komutla swap alanını kontrol edebilirsiniz. Bu mimarinin maksimum swap alanı kısıtlaması olabilir.

Ben 2in1 yazılımdaki swap yaklaşımındaki problem ve dezavantajlarını çözüp onu kullanmayı planlıyorum, daha esnek. 20MB sınırını da aşmayı başardım bu arada. Onu da iyileştirince onu paylaşacağım Bayram nedeniyle playerı evde bırakacağımdan biraz ara vereceğim, inşallah döndüğümde bir aksilik çıkmazsa bu çalışmalara devam edeceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 3 Kasım 2011; 23:19:11 >

• yazılım işlerinden pek anlamam hazır konu ftp yle ilgili olunca hep aklıma takılan bişeyi sormak istiyorum. bu cihaza (yada farklı bir media oynatıcıya) yazılımla ftp browser kurmak mümkün mü acaba ? ben genellikle filmlerimi ftp lerden indiriyorum torrentden de radipten falan daha kolay geliyor bu cihazlarda ftp browser olsa bilgisayarı devamlı süreyle açık bırakmadan indireceklerimi listleyip harici disklere inmesi çok güzel olurdu. (en azından benim açımdan )
  • quote:

Benden küçük de olsa bir bayram sürprizi olsun Benim bahsettiğim yaklaşımla (USB belleğin tamamını RAM alanı olarak kullanan ve disk olarak erişime kapalı olan)
    kodları vereyim. Yukarıda FTP kurulum için anlattığım yer olan Telnet' ten root ile giriş yaptığınızı varsayın ve aşağıdaki komutları satır satır yazıp enter'a basın

(usb bellek sda1 olduğunu ve içinin boş olduğunu varsayarsak, çok zor değil gözünüz korkmasın )

mkswap /dev/sda1
    swapon /dev/sda1
    free

Bunu her kapatıp açmanızda tekrar yapmanız gerekli, şu an açılışta otomatik çalıştıracak kodları ve kurulumu içermiyor. Bu kodlar Gamdanoterdam 'ın yazılımda çalıştı diğerlerinde çalışmayabilir. free komutu RAM kullanımlarını verir, bu komutla swap alanını kontrol edebilirsiniz. Bu mimarinin maksimum swap alanı kısıtlaması olabilir.

Ben 2in1 yazılımdaki swap yaklaşımındaki problem ve dezavantajlarını çözüp onu kullanmayı planlıyorum, daha esnek. 20MB sınırını da aşmayı başardım bu arada. Onu da iyileştirince onu paylaşacağım Bayram nedeniyle playerı evde bırakacağımdan biraz ara vereceğim, inşallah döndüğümde bir aksilik çıkmazsa bu çalışmalara devam edeceğiz

Ben senin daha önceden vermiş olduğun komutları denemiştim.Konu senin olduğun için kodları senin vermeni bekledim.

1gblik flash dik var tamamen boş yarısını ram olarak kullanıyor.

Forex R6A 3in1 Yazılımı FTP Kurulum

Başka bir komutlar var onlar üzerinde çalışıyorum.

Ayrıca flash hafızasınıda artırmak içinde.

• quote:

Benden küçük de olsa bir bayram sürprizi olsun Benim bahsettiğim yaklaşımla (USB belleğin tamamını RAM alanı olarak kullanan ve disk olarak erişime kapalı olan)

mkswap /dev/sda1
    swapon /dev/sda1
    free

Tekrar alıntı yaparak söylemem gerekiyor.

Siz kullanıcılar manuel kodlarla falan uğraşmayın.Yazılım anlaşılan tam olarak kurcalanmamış.

@MelihTr arkadaşımız size manuel kodlarını verdi.Kendisi de denemiş sadece gamdanoterdam üstadın yazılımında çalıştırabilmiş neden derseniz açıklayayım.

Cevabı çok basit

Zaten yazılımda bu kodlar mevcut.@Gamdanoterdam üstat çokdan eklemiş bile.Usbyi yada hdd yi ram olarak kullanabilmek için ''TAKAS EMÜLATOR '' diye bölüm var zaten .Takasın ingilizcesi swaptır.

İnternet servisleri>oynatıcı aracları ve digerleri>Takas Emulator>

önce ilerki zamanda otomatik baslat tıklayın sonra takas emulator oturumunu aç diyin işlem bu kadar.

Böyle yaptığınız zaman ram alanını %100 %100 kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay25 -- 4 Kasım 2011; 11:03:21 >

• @MelihTr yine manuel kodlar için teşekkürler.
  • denemek için sabırsızlanıyorum...

@Gamda üstad. Kimbilir daha neler gizledin oralara.

Tuzaklar falanda var, yazılımda bu arada.
    @Gamda üstadın yazılımındaki
    Kodlar ile ilgilenecek arkadaşlara bu ip ucunu vereyim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.