Şimdi Ara

Ford Powershift Şanzıman Titreme Problemi - KRONİK Problem Çözülemiyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
15
Favori
80.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ykaraoglu Y kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın dönemedim size daha yeni müsait oldum Allah nasip ederse yarın sizi arayacağım. Ağustos ayında kavrama seti değişti Eylül ayında yazılım güncelleme yapıldı. Ekim ayında kavrama seti tekrar değişti. Yinede sorun devam ediyor. Tekrar servisten randevu alarak gideceğim pek değişen bişey olacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba

    bende ekım 2012 de Volvo s60 power shıft dızel almıştım. aracım suan 56.000 km de. yanı cok kullanmıyorum. son donemde cıddı sekılde tıtreme problemı yasıyorum. Volvo ıle her turlu görüşmeme rağmen 5.500 tl kavrama kıtı degısımı ucretınden kurtulamıyorum. cok saçma geliyor. madem böyle bır kronık sorun var ve sen cogu musterıne 5 yıl servıs bakımlı aracına ıyı nıyet garantısı uyguluyorsan, bu parçanın kronık sorunlu olduğunu kabul etmıs sayılırsın. eger ben aracımı kullanmış olsaydım belkıde 2-3 yıl ıcınde bu sorunu çıkaracak ve bınbır olay sonucu degısecektın.( bu arada benm aracım her yıl 10bın km yol yapıyor ve 1-2-3. yıl bakımları servıste yapılmış. bir tek 4. servıs garantı bıtınce dışarıda yapılmış. onemlı olan km ıse bu süreçte yılın cok onemlı olmadığı kanısındayım. sonuç oalrak bu bedelı odeyecez başka yolu yok. devletın buna bır el atması gerekiyor, cok fazla bu sorundan dolayı mağdur ınsan var.

    bırkac gundur cesıtlı araştırmam ıle bazı ustalar sanzıman yağını degıstırerek ( sanzımanda boşluk oluşmadıysa - kavramada )sorunu % 70 asılabılecegını soyluyor. cıft kavrama ıllakı bu sorunu yaratıyor ancak ne kadar sureyı uzatırsak o kadar kar mantığı ıle bakıyorum. sızce de bu ıse yarar mı?

    bırde bunu yetkılı servıs harıcı yapacak bı yer bılen var mı? mersınde ıkame edıyorum ve degıl kavramayı degıstırecek bır yer kavramanın kendısını bulamıyorsun...




  • akahukuk kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

    cok tsk ederım ılgınız ve aydınlatmanız ıcın. bız genelde servıs yoluna başvurup ( kendımızı teslım ederek) onlardan anlayış bekliyoruz kendı haklarımızı bılmeden.

    benım ıcın ındırım uygulanacak ancak henüz gözle gorulup bır ıyılestırme goremedım fiyatta. bakalım sonuç nereye varacak
  • İyi günler Ford Focus 1.6 powershift benzinli arabam var bugün ise giderken arabam yolda 2 defa titreme yaptı gaz keser gibi sonra is yerine vardığımda arabamı park konumuna alıp gazı kökledim arabam 6.5 devir görürken sindi 3.5 deviri geçmiyor motor kendını korumaya alıyor Sanki sizce bu neden olabilir bi kaç yere sordum benzinden yapabilir Yada motorda bi soket var Mıs beyin algılayamadığı icin ateşlemeyi tam yapamıyor gibi cevaplar sizce nedir bu arabanın sıkıntısı şimdiden teşekkürle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akahukuk kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Öncelikle konuya müdahil olup yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederiz.

    Benim sorunumu zaten konu başlığında görmüşsünüzdür. Benim aracım 2013 model ve garanti süresi içinde çok defa aynı arızayı verince değişim talep ettim, kabul edilmedi ve yaklaşık 2 yıldır mahkeme sonucunu bekliyoruz.

    Sormak istediğim sorular şöyle:

    1) Ben ilk mahkeme dilekçesine "değişim talebinde" bulunduğumu iletmiştim. Bu talebimi "bedel iadesi ile sözleşmeden dönme" ye çevirebilir miyim? (Aracın ikinci el sahibiyim.)

    2) Eğer seçimlilik hakkımı değiştirebiliyorsam bana ödenecek bedel iadesi aracın 2013 yılındaki satış bedeline faiz işletilerek mi hesaplanacak yoksa aynı aracın şu andaki liste satış fiyatı dikkate alınarak mı hesaplanacak? Yani bana ödenecek tutar 2013 satış fiyatı olan örneğin 55.000 TL + Faiz mi yoksa bugünkü liste fiyatı olan 104.000 TL mi?

    Teşekkürler.




  • Gameower188 G kullanıcısına yanıt
    Bende de Powershift şanzumanlı Fiesta var ve rölantide 3500 devirin üzerine çıkmaz. Bu bir sorun değildir. Aracınız şanzumanı korumak için rölantide belli bir devirin üstüne çıkmayı engellemektedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akahukuk kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 focus otomatik benzin+lpg kullanicisiyim. Ben de titreme-vuruntu şeklinde sorun yaşıyorum. 3-4 defa servise gittim sarsıntı değerlerinin normal olduğu yine de proglamlama yapıldığı söylendi ama çare olmadı. Sorun devam ediyor. Ford şikayeti arayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 Honda civic lerde kronik olan göçük probleminden dolayı neredeyse 18.000 kişi örgütlenmiş , powershift şanzuman ve kavrama sorunundan dolayı grup oluşturulup da insanların mağduriyeti ve kullanılan şanzumanın kronik sorunlu olduğu ilgili firmaya bir türlü kabul ettirilememiş maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu doğrudan Ford' un ingilteredeki merkezine yazarsanız, mahkeme sürecini beklemeden çözebilirsiniz. mevcut durumda mahkemelerin yoğunluğu nedeniyle mahkeme süreci min. 2 yıl sürecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyyahkdk

    Konuyu doğrudan Ford' un ingilteredeki merkezine yazarsanız, mahkeme sürecini beklemeden çözebilirsiniz. mevcut durumda mahkemelerin yoğunluğu nedeniyle mahkeme süreci min. 2 yıl sürecektir.

    Yazacagimiz yeri bulabilsek yazacagiz ama bulamadik oralari malesef varsa paylasabilir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son gelismeler nelerdir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şubat ayından bilirkişi aracımı gördü, Mart ayında da rapor sonucu görüşülecek. Haziran da da karar duruşması olmasını ümit ediyorum.
  • Powershift ile ilgili bu şikayetler acaba Kuga yada C-Max araçlarda da varmı? Bildiğin Kadarıyla onlar yağlı tip şanzıman.
  • Selamlar 2014 makyajlı Focus benzinli otomatik powershift araç ilk sahibiyim. Aracım 18 bin km'de. Ben aracımı çok kullanan biri değilim belki km den de anlaşılabilir. Bu mesajı okuduktan sonra farketmiştim benzer titremenin bende de olduğunu. Sonuçta tecrübeli bir sürücü olmadığımdan dikkatimi çekmemişti. Nihayet serviste yıllık bakıma soktuğumda bu durumu da belirttim. Gerçeği söylemek gerekirse benim için büyük sıkıntı değil ama... Neyse servisten "kavrama değişecek isterseniz" dendi. Ek garanti olduğundan %20'sini ben ödermişim. Neyse ustayla konuştum bu aracın güvenliğini vs etkiler mi diye sordum. "Hayır" dedi. Bu konuda diyeceği olan var mı acaba?
  • Ironeagle kullanıcısına yanıt
    %20 olarak ne kadar ödeyecekmişsiniz ?
  • WinPeAcE kullanıcısına yanıt
    4000 TL civarı bir parçaymış yanlış duymadıysam. Yani 800 TL civarı ben ödeyecekmişim. Tabi bunu duyunca canım sıkıldı, çok da konuşup ayrıntılı bilgi almadım. Neden garanti varken ben ödüyorum olayına fazla girmedim. Beklemedeyim.
  • 30000 bakımı için verdiğim sapasağlam 2015 ford fiesta 1.6 powershift aracım servisten geldiğinden beri çok saçma gaz tepkileri veriyor,3-4-5 arası yüm araç gaza biraz yüklendiğimde zangırdıyor,araç ışıkta rolantide bile hafif sarsılıyor,bunlar eskiden hiç olmayan şeylerdi,sadece aracın arkasında 2-3 kişi oturduğunda bayır yukarı 1. Vitesten 2.vitese geçerken nadiren titreme yapıyordu servise iletmiştim yazılım atıldı denmişti ama iyileşeceğine kötüleşti olmayan problemler çıktı,salı gününe randevu aldım bakalım ne olacak? Arkadaşlar bu arada tüm sayfaları okudum,mağdur arkadaşlara bol şans diliyorum;adaletin acilen tecelli etmesi dileklerimle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar benim aracım 2012 model
    55.000 km ye kadar yetkili servise girdi
    garanti kapsamında 2 defa şanzıman kavrama vites kutusu debriyaj seti değişti
    ilk aylar sorunun gittiğini düşünerek lpg taktırdım
    ardından servis lpg li araç kabul etmediğini beyan etti
    bende özel serviste bakımlarını yaptım
    araç 89.000 km ye geldi sorun hala devam ediyor
    alttan tıkırtı sesler geliyor titreme vesaire hala aynı :(
  • admyzc A kullanıcısına yanıt
    PM gönderdim hocam. Bakarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.