bana göre eski kasa tüplü 2000cc mondeo,Peugeot 407 1.6 hdi'den kesinlikle daha iyi bir tercih değildir...
Mondeonun bu kasasını begendiğim kadar hiçbir kasası bana hitap etmemekte. Bir arkadaşımda bu kasanın dizeli vardı. Ve kaçıncı viteste olursanız olun gazı köklediğinizde araç sizi öne atıyordu ( : Dizel olmasına ragmen beni şaşırtmıştı. Saglamlık açısındanda bence mondeo bir sınıf üstte.
Bence mondeo o bahsttiğin kasa acayip süper 2.0 ama olsun arabanın zevkini daha iyi alırsın ben hiç tereddütsüz mondeo derdim
Mondeo 2.0 ama olsun.Mondeo derim.
Mondeo sadece vergi konusunda - durumda diğer bütün herşeyde mondeo önde bence yol tutuş konfor donanım performans dış görünüş 407 den bence çok daha iyi
Verilen cevaplara bakılırsa motor bakımında 407 önde gözüküyor.. Birde olaya şu yönden bakın.. Biraz daha genelden düşünün.. Ford mudur daha kaliteli Peugeot mudur?...
Bu soruya verilecek cevap bellidir.. Birde şöyle düşünün Fransız arabası mı alsam yıllardır türkün altında olan alman arabası mı? Fordun namına yakışır bir araçtır bence Mondeo...
Tabi ki herkese aracın tüplü olması bir karamsarlık katıyor.. Olabilir.. Kontrol ettirirseniz Tüpün güvenir olup olamayacağını düşünebilirsiniz...
407 dış görünüş bakımından biraz daha kendini önde tutuyor.. Ama mondeo yabana atılacak bir araç değil.. Ancak şunu söylüyorum eğer mondeonun yeni kasası olsaydı 407 yanına bile yaklaşamazdı..
Şunu da bilmek gerekir.. Mondeo ile 407 üst sınıfa hitap eden donanımlı araçlar..
Ben şuan kararsızım ancak Fransız aracı olan 407 ben seçmezdim diye düşünüyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: MoNdEoo
Mondeo sadece vergi konusunda - durumda diğer bütün herşeyde mondeo önde bence yol tutuş konfor donanım performans dış görünüş 407 den bence çok daha iyi
bencede 407nin iç kalitesi berbat ötesi d sınıfının en kötüsü bence eski c5 ile içi aynı zaten
quote:
Orjinalden alıntı: painkiller004 Mondeo'nun lpg sistemi oldukca iyi bir ustaya yaptirilmis ve sorunsuz calismakta bunu biliyorum. Sehir icin ortalama 195-205 ykr yakiyor. Donanim, konfor, genislik,yol tutus konusunda mondeo onde ama motor konusunda 407 one geciyor anladigim kadari ile.
Mondeo'daki LPG'nin kaliteli ve sorunsuz olduğundan eminseniz motor konusunda da Mondeo öne geçer. HDI motorun başarısı yakıt tasarrufudur, performans olarak 2.0 Mondeo ile aşık atması mümkün değil.
quote:
Orjinalden alıntı: oflazca
quote:
Orjinalden alıntı: painkiller004 Mondeo'nun lpg sistemi oldukca iyi bir ustaya yaptirilmis ve sorunsuz calismakta bunu biliyorum. Sehir icin ortalama 195-205 ykr yakiyor. Donanim, konfor, genislik,yol tutus konusunda mondeo onde ama motor konusunda 407 one geciyor anladigim kadari ile.
Mondeo'daki LPG'nin kaliteli ve sorunsuz olduğundan eminseniz motor konusunda da Mondeo öne geçer. HDI motorun başarısı yakıt tasarrufudur, performans olarak 2.0 Mondeo ile aşık atması mümkün değil.
Arkadasa bu konuda katılıyorum.. Dediğim gibi LPGli olması karamsarlık katıyor olabilir... Ancak ustalıkla yapılmışsa elbette mondeoyla aşık atamaz 407... 1.6 HDİ motor nerde 2.0 motor nerde.. Evet anlatılanlara göre ben 407 öndedir diye düşünüyordum.. Ancak sunuda bilmek gerekir 2.0 motorun gücüde ortada...
407
quote:
Orjinalden alıntı: TaNeR.61
quote:
Orjinalden alıntı: oflazca
quote:
Arkadasa bu konuda katılıyorum.. Dediğim gibi LPGli olması karamsarlık katıyor olabilir... Ancak ustalıkla yapılmışsa elbette mondeoyla aşık atamaz 407... 1.6 HDİ motor nerde 2.0 motor nerde.. Evet anlatılanlara göre ben 407 öndedir diye düşünüyordum.. Ancak sunuda bilmek gerekir 2.0 motorun gücüde ortada...
Mondeo bildigimiz bir arac, lpg sistemi ustalikla yapilmis ve sorun cikarmiyor bunu biliyorum. Aracada cok iyi uyum saglamis, yakit tuketimi oldukca iyi 2.0 motora gore. Onceden dedigim gibi 195-205 ykr arasi yakiyor km'de. Bu yuzden aslinda pek karamsarlik katmiyor, hatta cevreci olmasi bile daha iyi diye dusunmuyor degilim :) Ustelik cok fazla arastirdim bilinenin aksine lpg motor omrunu kisaltmiyor uzatiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: painkiller004 Mondeo bildigimiz bir arac, lpg sistemi ustalikla yapilmis ve sorun cikarmiyor bunu biliyorum. Aracada cok iyi uyum saglamis, yakit tuketimi oldukca iyi 2.0 motora gore. Onceden dedigim gibi 195-205 ykr arasi yakiyor km'de. Bu yuzden aslinda pek karamsarlik katmiyor, hatta cevreci olmasi bile daha iyi diye dusunmuyor degilim :) Ustelik cok fazla arastirdim bilinenin aksine lpg motor omrunu kisaltmiyor uzatiyor.
Benim aklım başıma yeni geldiği için ifade değiştiriyorum. 407 varken Mondeo'ya binilir mi? 407 her konuda üstündür.
Bu arada şu Mondeo'nun sahibinin tel no.sunu özelden atar mısın?
HER ZAMAN HER HERDE 407 DERİM BEN FİKİRLERİNE SAYGI DUYUYORUM MANTIKLIDA AMA 407 VARKEN MONDEOYA BİNMEM AMAKÖTÜ DEMİYORUM O DA GÜZEL ARAÇ AMA 407 YERİ AYRI ABİCİM!!!
quote:
Orjinalden alıntı: PEUGEOT_ SW
HER ZAMAN HER HERDE 407 DERİM BEN FİKİRLERİNE SAYGI DUYUYORUM MANTIKLIDA AMA 407 VARKEN MONDEOYA BİNMEM AMAKÖTÜ DEMİYORUM O DA GÜZEL ARAÇ AMA 407 YERİ AYRI ABİCİM!!!
astra-307 kapışması nasıl gidiyor
quote:
Orjinalden alıntı: PEUGEOT_ SW
neye göre 407 diyorsunuz .açıklarmısınız
quote:
Orjinalden alıntı: sierra
Mondeonun bu kasasını begendiğim kadar hiçbir kasası bana hitap etmemekte. Bir arkadaşımda bu kasanın dizeli vardı. Ve kaçıncı viteste olursanız olun gazı köklediğinizde araç sizi öne atıyordu ( : Dizel olmasına ragmen beni şaşırtmıştı. Saglamlık açısındanda bence mondeo bir sınıf üstte.
Gazı değil freni köklüyordu sanırım arkadaşınız. Seri bir araçta gazı köklediğinizde isteseniz de öne doğru eğilememeniz gerekir.
2 side süper araçlar bence . ama arkadaşlara bi yandan katılıyorum bu vergi ve yakıt konusunda 407 almanı tavsiye ederim. 2 araçta sınıfının en iyilerinden bende şimdi kararsız kaldım. ama bence mondeo daha ağır ve uzuyunyolda çok daha keyifli ve lüx bir şürüş sunacaktır.
ama dediğim gibi 2 side süper araçlar hangisi lınır acaba
mondeo tabiiki yav
hatta
c5
Mondeo
quote:
Orjinalden alıntı: vozer
quote:
Orjinalden alıntı: sierra
Gazı değil freni köklüyordu sanırım arkadaşınız. Seri bir araçta gazı köklediğinizde isteseniz de öne doğru eğilememeniz gerekir.
Arkadas aracin kendini one atmasindan bahsetmis olsa gerek