Şimdi Ara

Ford MONDEO sevenler ve kullananlar yardımcı olabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6 C max çıkardığına göre mondeonun neden çıkarmasın. Tam ağırlıklarını bilmiyorum ama cmax herhalde mondeodan çok da hafif değildir.

Bence kesinlikle yeni mondeo çıkınca hemen alma. 2007 sonunu bekle ve al. Ne yazık ki ford inanılmaz fiyat kırıyor.Örnek yeni focus. İlk çıktığında bana peşin 40 bin ytl dediler. aralık 2005 da ghiayı peşin 36 ya verdiler. bekle derim.

Bir de şu var tabii. 1.6 dizel ya da benzinli olmassa bu araç Türkiye de yine tutmaz ne yazık ki...
    quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

1.6 motorlu mondeo çıkartmaz ford...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 16 Haziran 2006; 16:34:20 >
  • gorole2000 e katılıyorum eğer vecta avensis sattıysa 1,6 motor hatrına sattı.. piyasadaki vectralara bakın neredeyse tamamı 1,6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alysentr -- 16 Haziran 2006; 16:27:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

1.6 C max çıkardığına göre mondeonun neden çıkarmasın. Tam ağırlıklarını bilmiyorum ama cmax herhalde mondeodan çok da hafif değildir.

Bence kesinlikle yeni mondeo çıkınca hemen alma. 2007 sonunu bekle ve al. Ne yazık ki ford inanılmaz fiyat kırıyor.Örnek yeni focus. İlk çıktığında bana peşin 40 bin ytl dediler. aralık 2006 da ghiayı peşin 36 ya verdiler. bekle derim.

Bir de şu var tabii. 1.6 dizel ya da benzinli olmassa bu araç Türkiye de yine tutmaz ne yazık ki...
    quote:

aralık 2005 demek istedin heralde

o şunun için aralık 2005 te 2006 modeller satıldığı için adamlar ellerinde kalmasın diye 2005 leri şıftırtıyorlar

• Bizim şirket Ekim(2005) ayında Koç grubunun oldu.
    Ekim'de mailler gelmeye başladı.%15 indirim ile Ford,Fiat ve Alfa-Romeo sattılar.
    Kasım ve Aralıkta aynı kampanya %15 olarak devam etti.
    2006 Ocağında ise %10'a düşürdüler personel indirimini.

O 3 ay kimbilir ne satış patlaması olmuştur Koç grubu çalışanları içinde.
  • Aralık 2005 olduğu doğru ama satılan modellerin hepsi 2006. aralık 2005 de 2005 model araba kalır mı Allah aşkına?
    quote:

quote:

1.6 C max çıkardığına göre mondeonun neden çıkarmasın. Tam ağırlıklarını bilmiyorum ama cmax herhalde mondeodan çok da hafif değildir.

Bence kesinlikle yeni mondeo çıkınca hemen alma. 2007 sonunu bekle ve al. Ne yazık ki ford inanılmaz fiyat kırıyor.Örnek yeni focus. İlk çıktığında bana peşin 40 bin ytl dediler. aralık 2006 da ghiayı peşin 36 ya verdiler. bekle derim.

quote:

aralık 2005 demek istedin heralde

o şunun için aralık 2005 te 2006 modeller satıldığı için adamlar ellerinde kalmasın diye 2005 leri şıftırtıyorlar

• Tabii ki indirimden yaralanmak çok güzel bir şey ama normal kullanıcı için ise öyle işte. Sonuçta olan normal

kullanıcıya oluyor % 15 indirimle alanlar araçlarını satarken fiyat kırınca focus 2. elde çok değer kaybediyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: egeliefe

Bizim şirket Ekim(2005) ayında Koç grubunun oldu.
    Ekim'de mailler gelmeye başladı.%15 indirim ile Ford,Fiat ve Alfa-Romeo sattılar.
    Kasım ve Aralıkta aynı kampanya %15 olarak devam etti.
    2006 Ocağında ise %10'a düşürdüler personel indirimini.

O 3 ay kimbilir ne satış patlaması olmuştur Koç grubu çalışanları içinde.
  • s-max al kardeş
  • Meriva OPC 1.6 turbo 180 beygir. Türkiyede de satılıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

quote:

Orjinalden alıntı: STRONG 1970

1.6 MI ? 170 BEYGİR Mİ? EMİNMİSİN

neden şaşırdın??

golfün 1,4 170 ps versiyonu varrr

imkansız bir olay değill

@pink_cadillac

mini ile fordun alakası olmadığı için pek sanmammm kendi geliştireceği bir motordur mutlaka..
  • quote:

Meriva OPC 1.6 turbo 180 beygir. Türkiyede de satılıyor.

rx-8 de 1.3 cc 240 bg
  • cc'den cc'ye fark var
    quote:

Orjinalden alıntı: Pink_Cadillac

quote:

Meriva OPC 1.6 turbo 180 beygir. Türkiyede de satılıyor.

rx-8 de 1.3 cc 240 bg
  • Bir yıl 8 aydır Mondeo dizel ghia durashift kullanıyorum.
    Daha önceki araçlarım 1991 Vectra a, ve 1997 Corsa gsi.
    Araçtan çok memnunum, ama önce yaşadığım 2 sorunu anlatayım.

1- Kışın en soğuk günlerinden birinde, kızdırma bujisi ışığı yandı, kirli mazot (meşhur reklamları olan meşhur markanın istasyonlarından alındı) ve zamanında servisin 45.000 e kadar idare eder dediği ve bakımlarda değiştirmediği filtrenin iflas etmesi sonucu olduğu ortaya çıktı. Serviste mazot filtresi değişti, bilgisayara bağlandı sorunun çözüldüğü görüldü. İşçilik alınmadı 45 milyon filtre parası alındı.

2- Sağ kapı altındaki yer döşemesinde bir ıslaklık farkettim, sağ kapı döşemesi komple söküldü, sorun bulundu, silikonlandı ve 1 yıldır sorun yaşamadım. Garantiden yapıldı.

2 yıldır karşılaştığım sorunlar bunlar.

1. bakımda 130, ikinci bakımda 110 milyon verdim yanlış hatırlamıyorsam. Ama iki bakımda da mazot filtresi değiştirmediler. 45'er de onlar tutar tahminimce.
    30.000 bakımında balatalara baktılar ve aşınma fazla değil değiştirmeye gerek yok dediler. A
    ncak bazı servisler ne olursa olsun 30.000 de değiştiriyormuş diye duydum.
    Ben 45.000 km'de değiştiricem.

Yakıt tüketimi en az 6.9 en fazla 8.4 gözüküyor ve depo verileri de yol bilgisayarını doğrular nitelikte.

Araç konforlu, iç mekan kalitesi D sınıfındaki rakiplerine göre idare eder diyebilirim. Vectra-Passat bana kalırsa daha kaliteli ancak Avensis'le eşdeğer.

Bagaj büyük ancak yükleme aralığının dar oluşu, bebek arabası, mama sandalyesi, bisiklet vs. şeyleri yüklerken sorun oluyor.

Bir daha mondeo alır mıyım?
    Opel'deki acaip servis ücretlerinden ve yaşadığım sorunlardan sonra EVET.
    Ancak,
    Kampanyada inanılmaz indirim görmüş bir S-max veya Galaxy olursa Mondeo almam.

Çünkü benim gibi çoluk çocuk ve yükü fazla olan biri için bagajı yukarı doğru açılan, yükleme eşiği alçak ancak yükleme aralığı büyük bir araç lazım.

Volvo XC 70 AWD benim için hala uzak bir hayal

• robespierre

Paylaşımın için çok teşekkürler.
    Tam duymak istediğim gibi bilgi birikimini&tecrübeni aktarmışşsın.

Babam 55 yaşında bir adam.Torun dışında çocuk taşımayacağı için çok yükü olmayacaktır.
    Mondeo class bir araba.Keza Passat da öyle.
    Sedan,ağır-oturaklı ve sükse yapacak bir araba istiyor adamcağız.
    Biz de araştırıyoruz.
  • cd345 kod adlı mondeo 3

ölçüler

mondeo 2 mondeo 3
    Dingil Mes. 277 285
    uzuluk (cm) 473 475
    genişlik 181 184
    yükseklik 147 144

görüldüğü gibi araba büyümüş,bunun yanında yere 3 cm daha yaklaşmış... dingil mesafesinin artışı ile aracta daha büyük bir iç mekan sağlanmış.

donanım

donanım olarak rakiplerinden çok daha önde olacak mondeo 3. en baz donanımda bile esp standart. donanım trend-ghia ve titianium şeklinde. ileride ghia-x ve titanium -x versiyonlarıda eklenecek. ayrıca teknopaket ve sporpaket ve güvenlikpaket olarak ek paket opsiyonları bulunacak. bazı donaımlar şöyle:
    -merkezi göstergeye sahip akıllı kontrol sistemi
    - aktif amortisör kontrolü CDC
    -diz hava yastıkları
    -fren asistanı
    -optik-akustik uyarı sistemine sahip takip mesefesi kontrol radarı

araç belçika genk fabrikasında üretilecek..

motor seçeneklerini yukarıda vermiştim..

ayrıca 1,6 lt 110 ve 123 beygirlik modellerde üretilecek.. 1,6 turbo 170 ps motor ise PSA ile ortak geliştiriliyor ve 2008 başında sunulmaya başlanacak.

yıbaşında aracın piyasada olması bekleniyor.

• Egeliefe,
    PM attım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

cd345 kod adlı mondeo 3

ölçüler

mondeo 2 mondeo 3
    Dingil Mes. 277 285
    uzuluk (cm) 473 475
    genişlik 181 184
    yükseklik 147 144

görüldüğü gibi araba büyümüş,bunun yanında yere 3 cm daha yaklaşmış... dingil mesafesinin artışı ile aracta daha büyük bir iç mekan sağlanmış.

donanım

donanım olarak rakiplerinden çok daha önde olacak mondeo 3. en baz donanımda bile esp standart. donanım trend-ghia ve titianium şeklinde. ileride ghia-x ve titanium -x versiyonlarıda eklenecek. ayrıca teknopaket ve sporpaket ve güvenlikpaket olarak ek paket opsiyonları bulunacak. bazı donaımlar şöyle:
    -merkezi göstergeye sahip akıllı kontrol sistemi
    - aktif amortisör kontrolü CDC
    -diz hava yastıkları
    -fren asistanı
    -optik-akustik uyarı sistemine sahip takip mesefesi kontrol radarı

araç belçika genk fabrikasında üretilecek..

motor seçeneklerini yukarıda vermiştim..

ayrıca 1,6 lt 110 ve 123 beygirlik modellerde üretilecek.. 1,6 turbo 170 ps motor ise PSA ile ortak geliştiriliyor ve 2008 başında sunulmaya başlanacak.

yıbaşında aracın piyasada olması bekleniyor.

alysentr maşallah epey bilgi derlemişsin yeni çıkacak mondeo ile ilgili. Herhalde Türkiyedeki Ford bayiilerine sorsak bu bilgilerin yarısını bile veremezler. Tebrikler.

• rica ederim değişik kaynaklarda edindiğim bilgileri aktardımm..

ford bayilerine gelince ilgi var bilgi sıfır maalesef.. adamlar sattığı malı müşteri kadar bilmiyorr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alysentr -- 16 Haziran 2006; 22:15:51 >
  • Evde internet olmasına rağmen hafta sonları girmiyorum.
    Tşk alysentr çok güzel bilgiler...
  • S-Max den daha ucuz yada aynı olur sanırım Mondeo2.
    S-Max şu anda 70.000 YTL başlangıç fiyatı,bilmiyorum dolu bir Mondeo'ya 80-85.000 YTL değermi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Awacs

S-Max den daha ucuz yada aynı olur sanırım Mondeo2.
    S-Max şu anda 70.000 YTL başlangıç fiyatı,bilmiyorum dolu bir Mondeo'ya 80-85.000 YTL değermi?

eğer 1.6 motor seçeneği hemen gelirse.. 50 ye 1,6 mondeo ghia alınabilir sanırım.. ama yüksek hacimli motorlar en az s-max le aynı fiyattır buda min 64,000 ytl demek ghia için
  • Passat 1,6'yı 41 mi 43 mü öyle bir fiyata satıyor.Gerçi ilave özellik koyunca 48-50 civarına ulaşıyor ama o sınıfta güzel fiyatlar bunlar.Olmadı Passat'a döneriz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.