Şimdi Ara

Ford Mondeo için Navitech NRD-AX3500FM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alet çok pahalı ama insanı fena cezbediyor. Taksitle falan alayım diyorum lakin aracın şu an üzerindeki Sony 6'lı CD changerli cihazı da bir şekilde değerlendirmeli. Bir müşterisini bulsam, bunu almak için sanırım bir an bile durmam.

Cihazı tanıyan, kullanan var mı? Navitech e sorduğumda divx ler için altyazı desteğinin bile olduğu söylendi. IGO-8 navigasyon yazılımını da 2011 e kadar ücretsiz güncelleyebileceğim söylendi.

http://www.hepsiburada.com/navitech-ford-mondeo-icin-ozel-model-hem-navigasyon-hem-multimedya-nrd-ax3500fm-/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=otdel7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinpark -- 26 Nisan 2009; 18:25:01 >

• bu niye bu kadar pahalı ya altı üstü navitech

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ant_alican -- 26 Nisan 2009; 19:10:18 >
  • 3000 lira civarında bir rakama gül gibi bir pioneer duble din alınabilir
  • Eski cihazı satılığa çıkarıp aleti taksitle aldık. Bugün yarın elimize ulaşır sanırım.
    Montajından sonra isteyen olursa forum için bir inceleme yaparım kısmetse...
  • Zeytin park alet gercektende çok guzel hayırlı olsun gule gule kullan ama niye bi inceleme yapmadın ya bende yeni focus aldım bende boyle bırsey dusunuyorum.Herlade eline ulasmısdır.İnceleme yapmanı ıstıyorum ve merakla beklıyorum.
  • merhaba
    birde bunu inceleyın lütfen enazından kore malı NECVOX-DVA-8803 FORD NAVİGASYON http://www.meka-shop.com/necvoxdva8803-ford-navigasyon-double-oynatici-p-353.html?cPath=27_150
    iyi günler
  • quote:

Orjinalden alıntı: trd

Zeytin park alet gercektende çok guzel hayırlı olsun gule gule kullan ama niye bi inceleme yapmadın ya bende yeni focus aldım bende boyle bırsey dusunuyorum.Herlade eline ulasmısdır.İnceleme yapmanı ıstıyorum ve merakla beklıyorum.

Bu ara çok fazla zaman bulamadım. İlk fırsatta bir kaç foto ile birlikte düşüncelerimi yazacağım kısmetse...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic Cyclone Navigasyon
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zeytinpark kardeşim...iki aydan fazla olmuş, hala anlatmamışsın özellkilerini...Bak önümüzdeki cumartesi ben de taktırıyorum.Anlattın anlattın anlatmadın ben anlatacam ona göre, tabi hafta sonundan sonra:)))ben senden özellikle, Navitech navigasyonun kabiliyetini ve TV nin çekim gücünü, ekran görüntü kalitesini sormak istiyorum, özellkle dvd veya cd izlerken...
  • Anlatıcam diyosunuz anlatmıyosunuz ama. Alıp kullananlardan yorum ve resim bekliyoruz.
  • Kesinlikle +1
    quote:

Orijinalden alıntı: hugosan_tr

Anlatıcam diyosunuz anlatmıyosunuz ama. Alıp kullananlardan yorum ve resim bekliyoruz.
  • Özellikler ve yorumlarım:

1- Montajı çok basit. Eski cihaz söküldükten sonra yerine cuk oturuyor ve bağlantıları da eski cihazdan sökülen konnektörün tekrar yerine takılması şeklinde. Sadece Navigasyon ve TV anteni için döşemede bir iki yeri kaldırmak gerekiyor ama problem olmuyor.

2- Bana kalırsa rengi eski cihazdan daha iyi ve aracın içi ile daha uyumlu.

3- Ses kalitesi çok titiz olmayanlar için yeterli. 5+1 desteği de var. Ancak araç içindeki hoparlör sistemi (her ne kadar 8 hoparlör olsa da) surround için tasarlandığı için mesela 5+1 sesli bir divx açtığınızda merkez hoparlörden gelen sesi duyamıyorsunuz. Yani filmde konuşma seslerini duyamazsınız. Ama Navitech in ayarlarından çıkışı surrounda alırsanız mesele kalmıyor. İllede 5+1 isterim diyenler işi bilen birine center çıkışından bir hoparlör bağlantısı yaptırabilirler. Ama bu hoparlörü torpidoda ortada bir yerler yerleştirmek lazım. Nereyi kırıp takarsınız bilemem.

4- Divx demişken, elimdeki her türlü divxleri oynattı. 720*304 çözünürlüktekilerde bile sorun yaşamadım. DVD ve VCD ler için zaten sorun yok. Birçok marka CD ve DVD ye divx, mp3, mpg falan yazıp denedim. Hepsini sorunsuz açtı. 8.5 luk Double Layer DVD lerde bile sorun yaşamadım. Kimi DVD ye 12-13 adet divx film yada 2000 den fazla mp3 yazdım. Tek sorun çıkmadı (belki de benim şansımdır).
    Altyazı desteği var ama maalesef Türkçe fontlar gözükmüyor.

5- USB girişi de sorunsuz. Elimdeki 8 GB lık Kingston belleğe attığım her türlü ıvır zıvırı izleyebildim. Sadece 320 GB lık Western Digital Passport HDD yi okutamadım. Belki ara kablosuz görür ama emin değilim. Bu arada cihaz üzerindeki USB girişi mini. Ama ara kablo paketten çıkıyor.

6- Navigasyon genel anlamda başarılı. Uyduya çabuk bağlanıyor ve hiçbir zaman bağlantı kopmuyor. Karadeniz turunda çoook uzun bir şekilde test etme şansım oldu. Harita ve hesaplamalarla ilgili bazı sorunlar var tabiiki ama bu cihaz değil de IGO ile ilgili olduğu için bu konuya girmiyorum.

7- Bluetooth fena değil ama arada telefon ile haberleşme kesiliyor. Yani bağlı sanıyorsunuz ama bakıyorsunuz bağlantı kopmuş. Kapatıp açınca görüyor. Belki benim cep ile ilgilidir diyeceğim ama aracın original sisteminde böyle bir sorun yaşamıyordum.
    Ayrıca eski BT ile cepteki rehbere erişip arama yapabiliyorken Navitech in BT sistemi bu işlemi desteklemiyor. Dolayısıyla arama gelince ekranda kişi ismini göremiyorsunuz. Ayrıca eski sistem ile çağrı gelince direksiyondaki sol merkez tuştan çağrıyı cevaplayıp bitirebiliyorken şimdi mutlaka ekrana dokunmak gerekiyor. O da zaman zaman çalışmıyor. Bir kaç kere dokunmak gerekiyor.

8- Ekran çözünürlüğü bence re-za-let. Film izlerken falan pek hissedilmiyor ama divx, mp3 listelerinde gezinirken yada cihazın kendi menülerinde bunu çok kötü bir şekilde hissediyorsunuz. Belki seçilen fontlar ya da tasarım ile ilgilidir ama ben hiç beğenmedim.

9- TV çok kötü. Bulunduğum yerde vericinin bulunduğu yerin tam karşısına geçip denedim. Aracımla beraber yer değiştirip çeşitli pozisyonları uyguladım :) Sonuç kocaman bir fiyasko. Belki antendendir dedim ama bir türlü adam gibi bir görüntü alamadım. Gerçi TV den zaten pek bir şey beklemiyordum, sonuçta yolculuk anında kullanma şansımız yok ama en azından sinyalin güçlü olduğu yerlerde çekse idi işe yarardı.

10- Radyo fena değil. Ama fontlardaki çözünürlük problemi burada da kendini hissetiriyor.

Bundan başka çok önemli bir durumu da açıklamam lazım ki siz de aynı hataya düşmeyin.

Şimdi benim araç Titanium Full paket idi. Yani sesli kontrol ve bluetooth içeren paket. Navitec in takılması ile aracın sesli kontrolü ve bluetoothu iptal oldu. Tamam dedim. Zaten sesli kontrolü pek kullanmıyorum (gerçi telefon aramalarında isimle arama işi çok güzeldi), bluetooth da zaten cihazda var, onu kullanırız dedim. Ki bu meseleden Navitech i haberdar edince "biz sistemi trend araçlarda denedik, titaniumdan haberimiz yok" gibi bir cevap verdiler. "Daha önce sizi aradım ve sesli kontrol gibi özellikler duracak mı diye sordum" dedim. "Arkadaşların sizi uyarmış olması lazım" dediler. Uyaran falan olmadı halbuki. Neyse mesele bu değil zaten. Cihazı taktıktan sonra bir ara araç 3-4 gün park halinde kaldı. Aracın yanına gittiğimde kapıları açamadım. Mekanik anahtarla içeri girdim. Aracı çalıştıramadım. Evet, akü boşalmıştı. Sonradan anladımki aracın original bluetooth u hala devrede ve aküden yiyor. Bu meseleyi ne ford servisine ne de navitech e bir türlü izah edemedim. En sonunda ford servisi sözüme geldi ve torpido altında bulunan ve araç bilgisayarı ile yan yana duran nokia marka bluetooth cihazının besleme jakını çıkararak cihazı devre dışı bıraktılar. Şimdi sorun yok çok şükür. Titanium donanımlı Mondeo sahipleri bu konuyu dikkate alsınlar mutlaka.

Sonuç olarak hiç fena bir cihaz değil. Ama bahsettiğim aksaklıklar mide bulandırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinpark -- 27 Eylül 2009; 23:38:11 >

• aynı ürünü çok sevdiğim bir abim aldı yaklaşık 1.100 lira gibi bir fiyata aldı bilginize.
  • Sıfır olarak hiçbir yerde o fiyata satıldığını ben görmedim...
  • çok pahalı bence ben olsam o kadar para verdikten sonra pıoner alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: _YavuzSultanSelim_

çok pahalı bence ben olsam o kadar para verdikten sonra pıoner alırım

Amaç sadece müzik değilki kardeş. Navigasyon da var işin içinde. Aslında benim için önem sırası:

1- Navigasyon
    2- Telefon (bluetooth meselesi)
    3- Video izleyebilme
    4- Müzik

şeklinde...
  • @ zeytinpark,
    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Yormularınız için teşekkür ederim. Ben de bu cihaz veya necvox'un uyumlu modelinden birisini düşünüyorum ama daha sonra.
  • Merhaba,ben de bu cihazdan(necvox) almayı düşünüyorum.Ford yetkili servisi bu orjinal olmayan cihazlardan takıldığı takdirde arabanın(ses sisteminin DEMİYORUM) garanti dışı kalabileciğini söyledi böyle bir konuyla ilgil bilgisi olan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahşikurbağa -- 17 Ekim 2009; 0:07:22 >
  • Aynı sorunla karşılaşabileceğimi düşünerek cihazı almadan önce Ford Servisi ile görüştüm. Garanti ile ilgili herhangi bir sorun olmayacağını söylediler. Sonuçta araca değil müzik sistemine müdahale ediliyor ki bu temelde araç ile ilgili bir mevzu değil. Kaldı ki aracın navigasyon sistemi opsiyonu yok. Eğer satışta navigasyon opsiyonu olsaydı "bizimki yerine başka cihaz taktınız" diye problem çıkarmaya hakları olabilirdi. Ama Ford kendi vermediği hizmeti başkasından alıyorum diye kızamaz sanırım.

Bu arada bugün Navitech'ten bir yetkili ile görüştüm. 2009.06 datasının 15 gün sonra hazır olacağını söyledi. Halihazırda cihazların üzerinde 2008.10 haritası yüklü.
  • Teşekkürler
    Karar verebilirsem ben de alacağım
  • tekrar merhaba.yurt dışından(Çin'den) bu cihazdan getirtip araca taktırmaya karar verdim.Ancak böyle bir cihazı ilk kez kullanacağım.Web sitesinde cihazın route 66 tomtom IGO DESTINATOR'u desteklediğini yazıyor
    Şimdi sorum şu bu desteklenen sistemin/lerin harita yazılımlarını internetten indirip SD card'a yükleyip card slot'una taktığında ,iş çözülüyormu yada başka bir yolu var mı?
    İnternette navitec sayfasında satılan cihazın fotografı çok net görünmüyor ,sizin aracın sisteminin bir fotosunu ekleyebilirseniz sevinirim
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.