evet Ankara Otokoç. servis şefi Ahmet bey direk onu arayıp sorarsanız sanırım yardımcı olur.
quote:
Orijinalden alıntı: pinkfloyd1
quote:
Orijinalden alıntı: chaman
Yeni yazılmdan sonra fark ettiğim ilk şey vites geçişlerinin çok daha serileşmiş olduğudur... yakıt tüketimine gellince evet tüketimde azalma oldu. 2 hafta önce yayınladığım fotolarda olduğu gibi . size ölçü olması açısından şünuda söyleyeyim geçen hafta bolu yedigöllere gittim Ankara çıkışı depoyu fulledim, bilgisayarı sıfırladım. gidiş gelişim 468 km ortalama tüketim 7.1 şartlarıda söyleyeyim. yedigöler in yolları iğrençötesi patika yol sürekli tırmanma 130 km kadar sürekli 4 çeker gidiyorsunuz deneme maksatlı gidişim Bolu üzerinden dönüşüm mengen üzerinden oldu her iki yolda dediğim gibi iğrenç ötesi otoban da da 140 dan aşağı düşmedim . bakım öncesi de geçen yıl çanakkale bodrum turu sonrası ortalama tüketim 7.5 civarlarıydı
bakım sonrası otoban testim 4.6 ya kadar düşürebildim evin önüne park etiğimde 6.1 di. Ortalama süratim 100-120. aynı yolu ilk aldığımda gene böyle test amaçlı ( cankurtaran doruk kaya ) gidip gelmiştim onda da fotolarını koymuştum 5.7 ye kadar düşürebilmiştim ortalama süratimde 90-110 du.
Chaman Yeni yazılımı yüklettiğiniz yer Ankara Otokoçmu ?. Telefonla sordum Kuga için yeni yazılım yok dedi servis görevlisi, İlgilenen yetkilinin İsmi varsa verebilirmisiniz.. Teşekkürler..
Sn Pinkfloyd, Yeni yazılım olup olmadığını servisler genelde bilmiyor. Aracınız bilgisayara takıldığında kendisi yeni yazılım var ise otomatik yüklüyormuş. En azından servis böyle söyledi bana. 1 Mayıs 2012 tarihinde bende ilk bakımı yaptırdım. Dizel tüketiminde gözle görülür bir fark oldu. Daha önce dikkatli kulanımlarda ortalama 7.5 değerlerini görürken, hiç inemediğim ortalama 6.5 değerlerine ulaştım.
quote:
Orijinalden alıntı: taylansim
quote:
quote:
Yeni yazılmdan sonra fark ettiğim ilk şey vites geçişlerinin çok daha serileşmiş olduğudur... yakıt tüketimine gellince evet tüketimde azalma oldu. 2 hafta önce yayınladığım fotolarda olduğu gibi . size ölçü olması açısından şünuda söyleyeyim geçen hafta bolu yedigöllere gittim Ankara çıkışı depoyu fulledim, bilgisayarı sıfırladım. gidiş gelişim 468 km ortalama tüketim 7.1 şartlarıda söyleyeyim. yedigöler in yolları iğrençötesi patika yol sürekli tırmanma 130 km kadar sürekli 4 çeker gidiyorsunuz deneme maksatlı gidişim Bolu üzerinden dönüşüm mengen üzerinden oldu her iki yolda dediğim gibi iğrenç ötesi otoban da da 140 dan aşağı düşmedim . bakım öncesi de geçen yıl çanakkale bodrum turu sonrası ortalama tüketim 7.5 civarlarıydı
bakım sonrası otoban testim 4.6 ya kadar düşürebildim evin önüne park etiğimde 6.1 di. Ortalama süratim 100-120. aynı yolu ilk aldığımda gene böyle test amaçlı ( cankurtaran doruk kaya ) gidip gelmiştim onda da fotolarını koymuştum 5.7 ye kadar düşürebilmiştim ortalama süratimde 90-110 du.
Chaman Yeni yazılımı yüklettiğiniz yer Ankara Otokoçmu ?. Telefonla sordum Kuga için yeni yazılım yok dedi servis görevlisi, İlgilenen yetkilinin İsmi varsa verebilirmisiniz.. Teşekkürler..
Sn Pinkfloyd, Yeni yazılım olup olmadığını servisler genelde bilmiyor. Aracınız bilgisayara takıldığında kendisi yeni yazılım var ise otomatik yüklüyormuş. En azından servis böyle söyledi bana. 1 Mayıs 2012 tarihinde bende ilk bakımı yaptırdım. Dizel tüketiminde gözle görülür bir fark oldu. Daha önce dikkatli kulanımlarda ortalama 7.5 değerlerini görürken, hiç inemediğim ortalama 6.5 değerlerine ulaştım.
Taylan ve Chaman sizlere teşekkür ediyorum, Oluştuğunu belirttiğiniz 1 litrelik fark oldukça önemli, Bu aynı zamanda motorun daha optimal çalıştığını gösterir..
Otokoç' a bakıma gittiğimde bu işin takipcisi olacağım..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: taylansim
quote:
quote:
Taylan ve Chaman sizlere teşekkür ediyorum, Oluştuğunu belirttiğiniz 1 litrelik fark oldukça önemli, Bu aynı zamanda motorun daha optimal çalıştığını gösterir..
Otokoç' a bakıma gittiğimde bu işin takipcisi olacağım..
Aynen dediğiniz gibi, yeni yazılım olup olmadığını bilemiyorlar. Arabaya notebook bağlıyorlar. internet üzerinden Almanya ya bağlanıyorlar. aracın yazılımını almanya test ediyor eskiyse yeni yazılımı yüklüyor. işlem yapılırken yanlarında olduğum için biliyorum yaklaşık 15 dk kadar sürüyor.
Hımmm bu yazılım güncelleme işi önemli sanırım. Benim de hiç haberim yoktu. Haftaya muhtemel 45bin bakımına götüreceğim. O zaman sorayım teşekkürler:)
Farlatı led olayını ben de çok istiyorum. İstanbulda henüz yapanına rastlamadım. 1200tl altında da yapılır mı çok sanmıyorum. yurtdışı sitelerin ürün fiyatları vs. sanırım bu fiyatlara bizde olur.
Arkadaşlar bu led olayı Kuga'da biraz çakma gibi duruyor. Ne kadar ledli Kuga gördüysem aklıma hep çakma olduğu fikri geldi. Gündüz ledleri sadece Audi'ye yakışıyor bence.
Bende hoşlanmıyorum Kugaya sonradan takılan ledlerden..
Aracın orjinal müzik sisteminin sökülüp yerine bu diğer sayfalarda bahsedilen iki marka navigasyonlu setten birinin takılması konusunda düşünceleriniz nedir?
Uyumlu hale getirilebiliyor mu?
Ve o marka setlerden kutlanan varsa, nasıl çalıştığı konusunda bilgi verebilirse sevinirim.
bu navigasyon işini servisle konuştum. epeyce de araştırdım...
Almanya da satılan kugalarda orjinal Blaupunkt navigasyon var bizde niye bu şekilde gelmiyo veya onu niye getirmiyorsunuz orjinalini takalım :) diye sordum.
Verdikleri cevap: bize gelen kugaların yazılımıyla bu cihazlar tam uyumlu değil. sadece Netvox u takıyoruz en uyumlu o çalışıyor. Tavsiyemiz orjinalini bozmayın.
Etrafımdan gördüğüm işittiğim kadarıyla tecrübeyle sahip. 2 arkadaşım Netvox kulanıyorlar hiç memnun değiller ses orjinal sistemdeki gibi başarılı değil.değişik sorunları var. yani uymuy sağlayamıyor. ( CD deyken birden kapanıyor açılmıyor. veya radyoya geçiyor gibi birçok şikayetleri var.) bir arkadaşımda VW in üzerindekinin bir üst modeliyle değiştirdi. bir hafta sonra gidip eski sistemini geri taktırdı. (ona da gene ses kalitesinden şikayeti vardı en önemlisi. park sensorleri bir önceki sisyeminde ki kadar hasas çalışmıyordu.)
mesela Bluetooth ünitesi ( bende yok ) alıp taktırayım dedim. vitesin olduğu bölümün konsulla birlikte komple sökülmesi gerekiyor. kurcalatma taraftarı da değilim . onun yerine aynı anda 2 telefonla çalışabilen Bluetooth kulaklım aldım onu kullanıyorum.
uzun lafın kısası .. fabrikadan çıkarken neyse öyle kalmasında fayda var.
Çin malı bi navigasyon cihazı aldım gayette güzel işimi görüyor.
Continental conta 4x4 lastik kullanan Arkadaşlar... Kaldırımlardan uzak durun. :) park ederken sağ ön lastik 1 tur kaldırıma sürtmüş . sonuç 3 - 4 yerde yarıklar oluştu. birtanesi baya derin. hemen lastikçime gittim. Abi dedi bu lastikler çok yumuşak yüksek hızlarda bu yarıklar sorun olabilir. içten yama koydu. arkadaki lastikleri öne aldı. değiştirisen iyi olur dedi. bende riske girmeyelelim diye değiştirelim dedim. Continental bayilerini aradık. :)) bu lastikler henüz Türkiye ye gelmedi dediler. bu ayın sonunda gelecekmiş. uzun lafın kısası. Dikkat edin....
yarık olduysa lastikler yüksek hızda sorun olabilir bu doğru, ama continentalın yumuşak lastik olduğu doğru değil. biz hem kaldırıma 0 yanaşırız, şimdiye kadar hiçbir lastikte hiçbirşey yok.
bende yıllardır araba kullanıyorum böyle birşey ilk defa başıma geliyor .... lastiğin yumuşak sert olmasına gelince her lastiğin her modeline göre lastik hamuru fark edebilir. ben başıma geleni yazdım bir arkadaşımızın başına gelmesin diye ...
benim kuganında 15 bin bakımından sonra yakıt tüketimi arttı. şehir içi 7,5 yaktığım aracın tüketimi 8,5a çıktı. dün servise götürdüm denediler . artmış dediler. bu sabah bıraktım. yarın alacağım bakalım nedenmiş. yazılımıda yenileyecekler.
navigasyonu hiç düşünmedim. orjinali olmadığından sorun çıkarabileceğini düşünüyorum. onun yerine piranha aldım. çokta memnunum.
İşte benim navigasyon çözümüm.....
bagajdaki çakmak girişinden öne elektirik için usb kablo çektim. ucunada 4 lü usb hub bağladım. navigasyonun yanında ki de Gopro Hero 2 video kayıt yapıyorum.
kablolarla hub konsuldaki çukurluğa saklı yani ortada sadece ön camdan çukurluğa kadarlık alanda kablo gözüküyor. işim bitincede her ikisini şöküp alıyorum
buda cihazların olmadığı boş hali ....
arkadaşlar bende 2011 titanyum x paket ile aranıza katıldım. benim sorum araba hareket ettiği zaman kapılar kilitlenmiyor.kilitleyecek bir düğmede bulamadım. bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var..
quote:
Orijinalden alıntı: amlocard
arkadaşlar bende 2011 titanyum x paket ile aranıza katıldım. benim sorum araba hareket ettiği zaman kapılar kilitlenmiyor.kilitleyecek bir düğmede bulamadım. bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var..
Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler diliyorum...
15 km üzeri otomatik kilitlenme olayını yazılımdan kaldırmışlar benimde alıştığım birşey bu VW lerimde hep bu şekilde kullandım. ford servisindeki arkadaşlara sorduğumda . güvenlik açısından kaldırıldığını söylediler...
kapıların manuel kilitlemek için kapı açma kolunun üzerindeki ikinci mandalı içe doğru bastırın 4 kapı ve bagaj kilitlenecektir.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: amlocard
Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler diliyorum...
15 km üzeri otomatik kilitlenme olayını yazılımdan kaldırmışlar benimde alıştığım birşey bu VW lerimde hep bu şekilde kullandım. ford servisindeki arkadaşlara sorduğumda . güvenlik açısından kaldırıldığını söylediler...
kapıların manuel kilitlemek için kapı açma kolunun üzerindeki ikinci mandalı içe doğru bastırın 4 kapı ve bagaj kilitlenecektir.
cevap için teşekkür ederim. artık manuel olarak kullanacaz napalım:)