Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.974
Cevap
108
Favori
704.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Autoshow bu haftaki sayısında Kuga 182 hp AT'yi test etmiş, aldıım okudum , zaten sürekli otohaber okurum
    ama ne test yapmışlar be!

    Çok zayıf ele alınmış, ne arazideki tutunmadan yaklaşma ve uzaklaşma açılarından bahis var, ne otomatik vitesin motor uyumundan, ne de bu vitesin konfor yapısından hiç bir veri yok.

    Her şey iyi güzel alın, ön panel biraz karışık biraz bazı yerlerde sert plastik var. yakı-t böyle ama olur bu SUV'larda zaten bayidede yok alın alın demişler kısaca.

    Şimdi artık şeytanın avuklatlığını yapıcam müsadenizle
    Bizim türkiyedeki çıkan bu haftalık 2 dergi ki çok satar eminim. Firmalarıın oyuncağı gibi davranıyorlar artık buna tamamen ikna olmak üzereyim Bu meslek ahlakı açısında da kötü insanları kandırarak gerçek izlenimlerini yazmamaları ve belki de binleri bu yorumlar ışığında araba tercihine yöneltmeleri açısından da vahim. Sakın bu Kuga mı kötüldeğim anlamına gelmesin çok memnunum ama biz onlardan daha ustaca yorumlar bekliyoruz işte bu otomatik vites arazi performansı gibi.

    Bir de bu TV 8' de çıkan 8.etap programı sürekli gün ve saat değiştiriyor. her programa başladığında işte bilmem kaçıncı program ve yıl olduğunu söylüyor murat bey, test kısmında ise arabayı bir kadın satış temsilcisi gibi tanıtıp neredeyse tüm arabaları iyi gösterip testi nihayete erdiriyor.
    İşte ülkemizde otomobil medyamızın hali pür meali bu.

    Sürçiil-i isan ettiysek affola...




  • Herkese kazasız sürüşler.Aracı yeni aldık.Navigasyon için sd kart lazım dediler.Ve yaklaşık 400 tl gibi bir ücret istediler.Acaba bunu farklı şekillerde temin etmemiz mümkünmü?Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arcasoy

    Arkadaşlar,
    Sonradan Xenon taktırma şansı yok. Otomatik yükseklik atarı, far yıkama, lensli far gerekli. Yoksa muayeneden geçme şansı yok. Bu sistemleri sonradan taktırmak için Selective maliyetinden fazla para harcamak lazım. Özellikle far yıkama için tamponun değişmesi falan dersek değmez. Ben Titanium sipariş ettim. Sonradan Led gündüz farını araba gelince servis ile görüşeceğim. En fazla beyaz ampül taktırırım diye düşünüyorum. Ebay' de Philips marka buldum, 4000 K değerinde, bu da Xenon' a yakın bir değere geliyor. Ayrıca TUV' de sorun yaratmaz.

    Xenon fari cok istiyordum aracimda fakat sadece xenon far icin hem selektive farki hem de tekno paket farki vermek istemedim ne yalan soyleyeyim. Aslinda simdiki fikrim de halen ayni. Daha sonra bir sekilde taktiririz diye dusunmustum.
    Etrafimda sanayiden, elektrikcilerden araclarina yan sanayi xenon takdiran arkadaslar var, muayeneden once sokturup orjinalini takdiriyorlar. Onlara bakaraktan bu is kolay gibi gelmisti.
    Su anda sıkıntı anladigim kadariyla arac yeni oldugu icin henuz yurdumda yeni kuga icin aksesuar havuzu olusmamis. Biraz daha zamana ihtiyaci var gibi.
    Ben bu xenon far olayini "simdilik" kaydiyla askiya aldim.
    Tiguan gibi yeni Kuga da piyasada bollasirsa cozumler de farkli aksesuar alternatifleri de artar diye dusunuyorum, umarim.
    Simdilik yukarida gundeme getirilen gunduz lediyle iktifa edelim derim ben.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selcuky1

    Herkese kazasız sürüşler.Aracı yeni aldık.Navigasyon için sd kart lazım dediler.Ve yaklaşık 400 tl gibi bir ücret istediler.Acaba bunu farklı şekillerde temin etmemiz mümkünmü?Teşekkürler

    Sayin @selcuky1, hayirli ve ugurlu olsun, kazasiz belasiz iyi gunlerde kullanirsiniz insallah.
    Bu SD kart olayini arkadaslar gundeme getirmislerdi bir kac sayfa once oralara bakabilirsiniz.
    Kisaca e-bay'den daha hesapliya bulabilme sansiniz var.
  • sn gokhanersoylu,
    Çok hafif, kargo geldiginde kutuyu boş zannettirecek kadar. Takriben 1paspas agırlıgında. Kalitesi ve saglamlıgı ziyadesiyle yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokhanersoylu

    Özar bey merhaba,

    Bagaj havuznun ağırlığı ne kadar tahmininzce çünkü ağırlığı çok attırmak istemiyorum. Ayrıca yine bu havuzun kalınlığı ne kadard sizce bagajın pek küçülmesini de arzu etmeme.
    Şimdiden teşekkürler....


     .::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::.

    YPS Plasttan aldığım bagaj havuzu baya hafif ve tam oturuyor. Bagajı da küçültmüyor. Tavsiye ederim.


     .::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::.

    Bu da serviste satılan orijinal bagaj havuzu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elninom1 -- 11 Mayıs 2013; 1:04:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selcuky1

    Herkese kazasız sürüşler.Aracı yeni aldık.Navigasyon için sd kart lazım dediler.Ve yaklaşık 400 tl gibi bir ücret istediler.Acaba bunu farklı şekillerde temin etmemiz mümkünmü?Teşekkürler

    Aynısını bende yaşadım. Bayi 580 lira fiyat verdi. Gittim ebay den 140 liraya posta dahil aldım. Servisin sattığı sadece Türkiye haritalı V3 2013 sürümü.
    ebay.de ve ebay.co.uk den ucuza bulabilirsiniz. Ford Western Europe diye aratın. V3 olan 2013 sürümü, v2.5 ve v2 ler 2012 versiyon hemde daha ucuza. Açık arttırmayla 15 euroya bile bulunabiliyor.
    Benim aldığım aşağıdaki gibi. Herşeyi sorunsuzca çalışıyor.
     .::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::.




  • Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Hemen araştırmaya başladım.Kazasız belasız hayırlı sürüşler dilerim.
  • Serviste satılan orijinal bagaj havuzu kaç paradır bilen varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grafikerkolik

    Serviste satılan orijinal bagaj havuzu kaç paradır bilen varmı?

    imzamdaki mevcut aracim icin 4 yil once yps plast dan almisdim
    cok memnunum tereddut etmeyin

    servisteki kaca bilmiyorum ama en az 2 katidir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grafikerkolik

    Serviste satılan orijinal bagaj havuzu kaç paradır bilen varmı?

    Tam emin degilim ama 70€ civarinda olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar;

    1. Aşağıda resimlerde görülen gündüz ledleri ile ilgili olarak Çinli üretici firma "Guangzhou Wincar Electronics Co., Ltd." temsilcisinden fiyat aldık.

    2. Toplamda 10 ünite (çift) için yaptığımız pazarlık neticesinde aldığımız fiyat -gönderim ücreti ve olası vergiler hariç- 53 dolardır.

    3. Aynı malzeme parakende olarak e-bay.com'da 118 dolara (+ kargo), e-bay.co.uk'da 77,99 Sterline (yaklaşık 120 dolara+kargo) satılmaktadır:

    http://www.ebay.co.uk/itm/Ford-Kuga-2013-2014-Replace-LED-Daytime-Running-light-DRL-/181137773455?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2a2ca7138f#ht_5726wt_1161

    http://www.ebay.com/itm/Ford-Escape-Kuga-2013-2014-Replace-LED-Daytime-Running-light-DRL-/261213275585?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AFord%7CModel%3AEscape%7CYear%3A2013&hash=item3cd18645c1&vxp=mtr

    4. Sayın @elninom1'un yönlendirme ve tecrübeleri ile Çin'den Türkiye'ye gönderimle ilgili olarak gümrük ve ithalat mevzuatına takılmamak, maliyeti artırmamak ve süreci gereksiz uzatmamak için Çinli firma ile tekrar yaptığımız görüşmede, ürünlerin tek bir adrese değil de farklı adreslere gönderilmesinin mümkün olup olmadığını sorduk, aldığımız cevap olumlu idi. Aynı partide alınan 10 ürünü farklı adreslere gönderebileceklerini söylediler.

    5. Şimdiiiiiii, buraya kadar sorun yok gibi duruyor, fakat, bu noktadan sonra, bu parçaların yetkili servislerde sıfır aldığımız araçların garantilerine halel getirmeden uygulanabilitesinin araştırılması gerekmekte.

    6. Bu konularda tecrübeli, servislerle ve ford camiasıyla içli-dışlı arkadaş ve ağabeylerimizin bir omuz atmasına ihtiyacımız var.

    7. Bu nokta önemli, sanırım bir çok insan bu hoş aksesuarı alıp arabasında görmek ister, fakat, servisin bakışı ve garantinin akibeti ile ilgili soru işaretleri akıllardan giderilmeden araç sahipleri rahat karar veremezler. Arıza lambası yakar mı, garantiye bir şey olmaz mı, sadece aydınlatma sistemi mi garanti dışı kalır, yoksa araç komple mi garanti dışına çıkar, muayenede sıkıntı yaşanır mı, parçayı alsak yetkili serviste takdırabilir miyiz vb vb vb sorular ne kadar açıklığa kavuşturabilirse bizim için o kadar iyi olur.

    8. Arkadaşlar yukarıda belirttiğim hususlarda her türlü paylaşım kabülümüzdür, ama takdir edersiniz ki, kişisel yorumlardan ziyade kaynağa dayalı net bilgiler bizi daha çok aydınlatır.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    (Sayın @elninom1, yardımlarınız ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim.)



     .::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. .::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. .::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avsinyapar -- 11 Mayıs 2013; 23:30:31 >




  • kıymetli arkadaşlar,
    mart ayının ikinci haftası 4x4 1.6 182 hp titanium donanımlı kugamı teslim aldım, muhtemelen ilk alanlardan biriydim. yaklaşık iki aydır kullanıyorum, malesef birkaç gün önce gerçekten keyfimi kaçıran bir problemi keşfettim.
    bulunduğum şehirde iki yetkili bayi var, biri şehrin içinde diğeri yaklaşık 10-15 km mesafede.
    ben uzaktaki bayiden almıştım, dün daha yakın olan şehir içi bayiye uğradım ve araçtaki sorunu anlattım, üzüntü içinde fakat son derece nazik ve ilgili biçimde yardımcı olmaya çalıştılar ve bir kayıt açarak durumu otosana bildirmek üzere gerekli işlemleri yaptılar. haftaiçi salı çarşamba gibi cevap gelecektir dediler.
    bugün ise cumartesi olması nedeniyle fırsat buldum ve uzak bayiye, satın aldığım yere gittim, orada da ustalar baktı inceledi ve onlar da problemi teyit etti. sıfır km olarak satın alınmış bir araçta mekanik konular dışında sanırım birçoğumuz müdahaleyi uygun görmez. bana ilk teklifleri garantiden yapalım birşey olmaz şeklinde idi, elbetteki bunu istemedim. taze araçta müdahale olması oldukça rahatsız edici olacaktır.

    bu arada bayinin patronunu da orada idi, durumu gösterdim, verdiği cevap 'teslim alırken daha dikkatli baksaydınız' şeklinde oldu. neyseki problemin sonradan oluştuğunun iddia edilmesi imkansız, ustalar da orijinalden olduğunu söylediler. bayi patronu bana sanki mahkemenin yolunu tarif edercesine konuya ilgisiz kaldı ve sürekli 'ben sizin yanınızdayım' demeye fakat hiçbir şekilde karışmamaya devam etti. hatta bana bunun sonradan olduğunu iddia etti, hele ki kendi ustaları bu yaklaşımı çoktan çürütmüştü.

    bu hafta kugasını teslim alacak olanlar varsa, özel mesaj olarak neye 'daha dikkatli bakmak' gerektiği konusunda elbette bilgilendirmek isterim.
    ford otosandan asıl cevap-yorum gelmeden problemin ne olduğunu burada belirtmemek daha etik olur diye düşündüm. önümüzdeki hafta içinde ne yapacağım da az çok şekillenmeye başlayacaktır.

    araç gayet güzel ve keyifli.. bu forumda sizlerle yakıt tüketiminden tutun da bagaj havuzuna kadar birçok şeyi gerçekten keyifle paylaştım, hergün foruma girip yazılanları keyifle takip ettim, yani bir bütün olarak kuga sahibi olmak keyifli idi, fakat gelin görün ki yetmiş küsür bin tl ödeyip sıfır km satın aldığım aracımın sorunlu olduğunu farkedince insanın tadı keyfi gerçekten kaçıyor. bakalım otosanın yaklaşımı ne olacak. olumlu neticelenmesi için sizlerin de iyi dilek ve temennilerinizi bekliyorum.




  • sn.drpinprick / sn.forumusr / sn.avsinyapar / sn.tazmannia,
    özel mesajlarınız ve ilginiz için çok teşekkürler,

    lakin sorunun ne olduğunu net olarak belirtmedim, otosan önce bir cevabını versin bakalım, belki de telafi edici yaklaşımları olacaktır, inşallah,
    en önemlisi, bugün anladım ki; tatmin edici bir cevap alamazsam, mahkeme - bilirkişi - otosan üçgeninde tek başıma kalmayacağım, sizler de konunun takipçisi olacaksınızdır. hukuk yanımda olacaktır şüphem yok, bir kaç ford servis ustasının söylediğine göre de bilirkişi bunu bilir gün gibi ortada diyorlar, bunda da sorun yok, fakat olay mahkemelik olursa en az bir yılımı alacaktır.

    saygılarımla,
  • Slm aranıza yeni geldim . Yapılan forumları çok güzel buldum.
  • Ve sizlere bir sorum olacak teslimatlarla ilgili:Ben kuga selective 1.6 AT siyah siparişini 1 Nisan gibi verdim.Bu araçların kısmen geliş tarihlerini bilen var mı?Çünkü bayiden ve otosandan kesin ve yakın tarih alamıyorum.
  • arkadaşlar, belki 10a yakın kişiden özel mesaj geldi. Fakat forumda kimse birşey yazmıyor, ortamı bozmuş gibi oldum, hadi lütfen buyrun yakıt-aksesuar vs muhabbetlere devam edin, benim yüzümden ortam hüzünlendi sanki.. Hallolacak insallah mesele.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selcuky1

    Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Hemen araştırmaya başladım.Kazasız belasız hayırlı sürüşler dilerim.

    Sayin @selcuky1, e-bay.de'den bir tane 2013 Avrupa ve Turkiye 2013 v3 navi SD karti buldum. Fiyat 65 euro+kargo. Eger almadiysaniz bunu kacirmayin derim ben.
    Haber verirseniz benim sepetten iptal edeyim siz el atin hemen. Haber bekliyorum, saygilar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eerten21

    Ve sizlere bir sorum olacak teslimatlarla ilgili:Ben kuga selective 1.6 AT siyah siparişini 1 Nisan gibi verdim.Bu araçların kısmen geliş tarihlerini bilen var mı?Çünkü bayiden ve otosandan kesin ve yakın tarih alamıyorum.

    Foruma hosgeldiniz ve araciniz simdiden hayirli olsun.

    Size bu konuda benim sahsen soyleyebilecegim seyler kendi bayimden edindigim bilgilerdir ve dogrulugu kesin degildir. Bu konuda otosani taniyan bilen, otosan merkezden tanidigi olan arkadaslarin veya bu konulardaki yayimlari takip edenlerin verecegi bilgilerin dogrulugu daha fazla olabilir.

    Siz benden iki hafta once siparis vermissiniz, benim siparis tarihim 16 Nisan. Bana teslimatla ilgili verilen bilgi (titanium aracim icin) en gec 27 Haziran olacagidir. Fakat, bayideki satis temsilcimin soyledigi, bu tarihten once de olabilir.
    Bir kac gun once tekrar sordugumda trendx'lerin geldigi/gelmek uzere oldugu, titaniumlarin (selective'ler de dahildir zannedersem) Haziran ortasi gibi gelecegi bilgisini aldim bayiden.

    Benim, bayiden edindigim ve bu forumda insanlarin paylastigi bilgilerden edindigim kanaat, Haziran ayi ortasi gibi Turkiye'ye buyuk bir sevkiyatin olacagidir.

    Sozlesme tarihinize bakarak size soyleyebilecegim aracinizi buyuk ihtimalle Haziran ayi ortasi-ikinci yarisi gibi alabileceginizdir, umarim.

    Iyi forumlar.




  • Bende yaşadığım olumsuzlukları yazayım. Kugayı aldıktan bir gün sonra sağ kapı çıtalarında (piano black parlak plastik) uzunca ve çokça çizikler meydana geldi.
     .::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::.

    Böylemesine boydan boya çizik nasıl oldu anlamadım ama pasta sürünce çiziği çıkarttım. Parça, araca ayrı bir hava katıyor ama çizildiğinde de çok kötü duruyor

    Diğer bir sorun ise emniyet kemerinin yuvası, sürücü koltuğunun deri kısmına sürtünüyor ve gacur gacur ses çıkarıyor. Buna da tüylü elektrik bandı adı verilen bantla yapıştırdım ses kesildi.

    Son olarak selective donanımda elektrikli açılır bagaj kapağı mevcut. Alışveriş merkezlerine girerken güvenlik görevlileri bagajı kendileri açmaya çalışıyor. Oradaki mekanizmaya zarar vermelerinden korkuyorum. Aracı tamamen durdurup, vitesi P ye alıp, bagaj düğmesine bastıktan sonra bagaj kilidi açılıyor. Acelesi olan görevliler de hemen daha araç durmadan bagajı açmaya çalışıyor. Elektrikle çalışan sisteme el ile müdahale ediyorlar umarım ilerde bir sorun çıkartmaz.

    Bunlar ufak tefek sorunlar. Asla araçtan soğutmaya yetecek problemler değil. Umarım herkes en yakın zamanda Kugasına kavuşur ve problemsiz araçlarına binerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elninom1 -- 12 Mayıs 2013; 0:30:44 >




  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.