Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (266. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
11.000
Cevap
103
Favori
761.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: onat

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: insane1907

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet arkadaşlar..

bu sabah aracımı almış bulunmaktayım..

sanki ben daha önce hiç araç kullanmamışım.. bu ne arkadaş.. basmamak için zor tuttum kendimi

anadolu hisarı gürbaşlardan aldım aracımı. küçükçekmeceye kadar ortalama yakıt 7.2 litre ile geldim. hızım max. 100km/h

evet gelelim sıkıntıya. ben biraz takıntılı bi adamım. geri götürmeye gerek var mı bilemedim. resimleri ekledim.

bu izler ne izi? ıslak mendille sildim çıktı ama ne iziydi bunlar??

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. .::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::.

Hayırlı olsun öncelikle.Bence izleri silmeden önce servise bir gösterseydiniz keşke.

Aklımdan geçen ilk şey yağmur suyu izleri olabilir mi diye geçirdim.

Nası yani cam tavan su mu alıyo içeri yani?

döşemeyi oturtan işçinin eller kirliymiş biraz onun parmak izleri yav.

sayın tam 10 tane üstelik serçe parmaklar üstten kavrarken kısa kalmış.

Olur mu canım? Döşemeyi oturtan işçiler özel eldivenlerle çalışıyodur kanımca.

Sanırım teslim etmeden önce kuaförün temizlediği makinenin izi?

Eşit aralıklarla zaten izler? Yada kuafördeki arkadaş kirli ellerle ellemiş olabilir.

Zaten teslimatı yapan çocuk, abi garibanların feleği şaştı araç yetiştircem diye dedi.

Sanırım temizlemeyi atladılar aceleden?

ehh birinin parmak izleri kısaca hocam. dert etmeyin. benim araçda da vardı bir iki yerde kir.

hayırlı olsun.

Çok saolun.. Neyse artık sineye çekicez. Yakın olsa atlar giderdim de hadi neyse artık..

Esasında dikkatli bir şekilde baktığımda dikdörtgen şeklinde eşit aralıklı bir baskı izi görüyorum.

şimdi büyütüp baktım bende yok parmak izi değil bu.

takıldım şimdi, ne olabilirki yavv.

Bana kalırsa taaa İspanya montaj aşamasındaki yarı mamul taşıma paletinden gelen iz derim ama kalite kontrolden nasıl geçti anlamak mümkün değil.Bu olayı bizimkilere anlatsan ne anlarlar nede ilgilenirler. Bir temizlik tamam oldu bittiye gelir konu.

Esasında İspanya ford sitesinde müşteri ilişkileri adı altında bir yer yakalasam benim de yazacak bazı şeylerim olacak. Site olduğu gibi ispanyolca
    http://www.ford.es/

bende şimdi tekrar baktım bant izine benzettim. ıslak mendille silinince rahat geçer. ama oraya neden bant yapıştırırsın.

• onat kullanıcısına yanıt
    Detaylı açıklama için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

başka forumlarda şanzıman sorunu, trim sesi falan tartışılıyor biz bula bula bunu bulabiliyoruz.

herkese iyi bayramlar.

• farlar da yakiyor yani :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İspanya'ya da yazsan birşey olmaz hocam. Ben aracı ilk aldığımda şanzıman biraz garip geldiği için Almanya ya mail attım, beni otosana yönlendiriyorlar. Dikkat eden oldu mu bilmiyorum ama açıklamaya çalışayım; Örneğin araç 6. viteste 2000 devirle seyir halindesiniz. Hızlanma ihtiyacı hissettiniz ve gaza yüklendiniz. Yüklenme seviyesine göre araç 1 veya 2 vites küçülttü ve devir örneğin 4000 e çıktı. İşte tam bu esnada devir bir saniye gibi süreyle 3700 lere düşüyor ve sınra tekrar yükselmeye başlıyor. Burdaki servislere sorduğumda ve Almanya daki bazı Kuga forumlarında sorduğumda şanzıman yapısı itibarıyla bunun normal olduğunu öğrendim. Alışınca da zaten sıkıntı olmuyor ama olmasa daha iyiydi. Bir de şanzıman tork konvertörlü olduğu için haliyle güç kaybına sebep oluyor ve Performansı törpülüyor. Powershift olsaydı bir başka olacaktı bu araç. Hem performans hem tüketim olarak. Ama demekki teknik olarak olmuyor.
    Sonuçta benim araç şu anda 7000 km oldu ve tespit ettiğim tek olumsuzluk bu diyebilirim. Sonuçta bana göre yılda 20-25 bini geçmeyenler (yakıt ekonomisi kastediyorum) için alınacak en iyi araç.
    Ford birkaç yıl önceye kadar sorunlu bir marka idi fakat son altı yılda 4 farklı Ford kullandım ve hiç sorun yaşamadım. Kaliteyi oldukça geliştirdi.

• Gençler,

Öncelikle herkese iyi bayramlar..

Bayram bayram sorularımla rahatsız edicem ama, az önce dik bi rampada geri geri park ediyordum. İleri vitese aldım yarım frenle ileri doğru kaydırırken frenlerden ciddi derecede ses geliyo. Balatalar sıfır diye olabilirmi?

Gaarrk diye bi ses!!

Gençler,

Öncelikle herkese iyi bayramlar..

Bayram bayram sorularımla rahatsız edicem ama, az önce dik bi rampada geri geri park ediyordum. İleri vitese aldım yarım frenle ileri doğru kaydırırken frenlerden ciddi derecede ses geliyo. Balatalar sıfır diye olabilirmi?

Gaarrk diye bi ses!!

normaldir. artı yağmur sonrası da bir süre duyacaksınız o sesi. artık balatalarda asbest kullanılmıyor. balatalar eskisi gibi değil.
  • İlk defa bu kadar pahalı bir araba alma öncesi herkese anlamsız sorular soruyorum.En son 2011 model crv 2,0 sahibi arkadaşa sordum aldım ama çok pişmanım dedi.Araç hem gitmiyor hemde çok yakıyor şimdi lpg işini araştırıyor yada satacağım diyor.Hemde içi çok darmış.Ben kugadan bahsedince aman kardeşim uzak dur 2,0 ın gitmediği yerde bu ağır mereti 1,6 hiç götürmez dedi.Ben bu aracın performansından bahsettim ama yaka silkmiş 1 kere suvdan alırsam dizel alırım bundan sonra dedi.Birde bizim araçlarda lastik sensörü varmı hangi modelden sonra var ve nasıl çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejoz -- 17 Temmuz 2015; 17:57:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tnrskr

İlk defa bu kadar pahalı bir araba alma öncesi herkese anlamsız sorular soruyorum.En son 2011 model crv 2,0 sahibi arkadaşa sordum aldım ama çok pişmanım dedi.Araç hem gitmiyor hemde çok yakıyor şimdi lpg işini araştırıyor yada satacağım diyor.Hemde içi çok darmış.Ben kugadan bahsedince aman kardeşim uzak dur 2,0 ın gitmediği yerde bu ağır mereti 1,6 hiç götürmez dedi.Ben bu aracın performansından bahsettim ama yaka silkmiş 1 kere suvdan alırsam dizel alırım bundan sonra dedi.Birde bizim araçlarda lastik sensörü varmı hangi modelden sonra var ve nasıl çalışıyor.

kuga gider, en önemli sorunlarımızdan biri bu zaten, sürekli basıyoruz özellikle kalkışlarda ve ara hızlanmalarda 4*4 avantajı artı 240 tork dekren araç fazlasıyla atik. ha 180 beygir gibi gidiyor mu bence hayır. tam otomatik şanzıman ne olursa olsun biraz törpülüyor.

yakıt olarak

1.5 9-12
    1.6 9.5 12.5 real değerler. 1.6 motor biraz daha atiktir.

bizim araçlarda lastik basınç sensörü var, basınçlar normalken yol bilgisayarından ok her şey normal diyorsun, düşünce bildiriyor.

• Benim araç 2014 Eylül de teslim aldım. 1.6 selective lastik basınç kontrolü var.

Orijinalden alıntı: tnrskr

İlk defa bu kadar pahalı bir araba alma öncesi herkese anlamsız sorular soruyorum.En son 2011 model crv 2,0 sahibi arkadaşa sordum aldım ama çok pişmanım dedi.Araç hem gitmiyor hemde çok yakıyor şimdi lpg işini araştırıyor yada satacağım diyor.Hemde içi çok darmış.Ben kugadan bahsedince aman kardeşim uzak dur 2,0 ın gitmediği yerde bu ağır mereti 1,6 hiç götürmez dedi.Ben bu aracın performansından bahsettim ama yaka silkmiş 1 kere suvdan alırsam dizel alırım bundan sonra dedi.Birde bizim araçlarda lastik sensörü varmı hangi modelden sonra var ve nasıl çalışıyor.

Kuga turbo olduğu için max torku 1000 devirden itibaren verir ve Crv ile karşılaştırınca bu sebeple toz yutturur. Crv atmosferiktir, Max torku ancak 4000 devirde falan verir. Crv nin tek avantajı büyük bagaj ve tam deri koltuk. Başka her türlü Kuga daha iyi araç bence. stepne ince dolma teker

• quote:

Orijinalden alıntı: su ho

Tum İslam aleminin Ramazan Bayramini en icten dileklerimle kutlar, herkese aileriyle huzur dolu saglikli kazasiz belasiz nice bayramlar gecirmenizi Yuce Allah'tan dilerim.

Sizin de, eyvallah

Normalmidir? Hızlımı vites değiştirdim acaba?

Ya arkadaşlar geri vitese takarken şanzıman güçlü bi silkelendi bi kere?

Normalmidir? Hızlımı vites değiştirdim acaba?

Hocam o bende de oldu bir iki kez. Sanırım p ye Alıp el freni çekmeden bırakınca şanzımana yük biniyor ve sonra vites değiştirmek isteyince vuruyor. Normalde el freni çekmem lazım. Takmayın fazla, normaldir. Yanlız bende bir sefer manevra esnasında stop etti , hayret ettim, ilk defa gördüm otomatik Aracın stop ettiğini.

• Öncelikle hayırlı olsun Ford Kuga Araçlara Yakıt olayını lpg ile çözüyorum ben 7 Kuga araca prıns sıvısistem lpg uyguladım ve Türkiye de 3. Araca montaj yapan birisiyim ve /50 e yakın tasarruf ve performans /100 dür ve araç /100 lpg ile çalışmaktadır bu araç diğer benzinli SUV Araçların hiç birisi ile kıyaslanamaz bile yanlış anlaşılmasın harika bir aracdır lpg konusunda hertürlü bana ulaşabilirsiniz 05355595572 Yusuf koparan prıns

Orijinalden alıntı: YUSUFPRİNSİZMİR

Öncelikle hayırlı olsun Ford Kuga Araçlara Yakıt olayını lpg ile çözüyorum ben 7 Kuga araca prıns sıvısistem lpg uyguladım ve Türkiye de 3. Araca montaj yapan birisiyim ve /50 e yakın tasarruf ve performans /100 dür ve araç /100 lpg ile çalışmaktadır bu araç diğer benzinli SUV Araçların hiç birisi ile kıyaslanamaz bile yanlış anlaşılmasın harika bir aracdır lpg konusunda hertürlü bana ulaşabilirsiniz 05355595572 Yusuf koparan prıns

yusuf bey merhaba,

yakın zamanda kuga almayı ve lpg taktırmayı düşünüyorum, ancak okuduğum kadarı ile yeni 1,5 motora uyumlu lpg kitihenüz yok! ne zaman geleceği konusunda bilginiz varmı?, ayrıca merak ettiğim ve cevabını bulamadığım bir diğer soruda şu; yeni ve/veya eski motor üzerindeki subaplar alaşım mı çelik mi ? lpg uzun dönem uyum açısından önemli olabilir! son olarak takip ettiğiniz lpg li kugalarda lpg ile ne kadar kullanılmışlar?

ilginize teşekkür ederim.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.