Şimdi Ara

FORD FOCUS KLIMA HAKKINDA...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
21.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım imzamdaki gibi. Klima ile ilgili bir kaç sorum var ve kitapçıktan da tam anlayamadım. Lütfen bilgisi olanlar cevap versin.
    -Klimanın bazı durumlarda otomatik çalıştığı söyleniyor. Bu konumlar hangileri? Hem ayaklar hem camlara hava üfleme konumunda otomatik çalışıyor mu mesela?
    -Kitapçıkta klimayı +4 C'den düşük sıcaklıkta çalıştırmayın diyor. Bu dışarının sıcaklığı mı? Eğer öyleyse klimayı kışın hiç çalıştırmamamız mı gerekiyor?
    -Kitapçıkta klimayı ayda en az 1 kere en az 30 dk. çalıştırın diyor. Bu önceki maddeyle çelişmiyor mu?
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

• kitapçıkta yazılanları yanlış anlamış olabilirmisin diye düşünüyorum
    2)+4 ten sonra klimanın çalıştırılmasında sorun olacağını düşünmüyorum normal klima mantığından yola çıkrsak en fazla ısıtma yapmaz ama bu araçla ilgili bir sorun çıkartmaz. Yaklaşık 3 senedir bizde focus var kütahyanın soğukları bilinir bir çok defa -10 lu derecelerde klima geyet iyi ısıtma yaptı. Olurda ısıtma yapmazsa kalorifer i açarsın.
    3)Çelişmiyor bir önceki maddeyi çokta önemseme ayrıca havalar her zaman +4 ün altına düşmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 6 Ocak 2008; 12:18:06 >
  • havanın yönü cam sembolüne getirildiğinde klima otomatik olarak açılır ve istesen de kapatamazsın. bu yüzden hava camlardayken klimanın çalışmasını istemiyorsan ayak ve cam sembolünün bir arada olduğu bölüme getirmelisin. +4 ten düşük ısılarda çalıştırmayın diyorsa bence biraz çelişki olmuş. o zaman kışın havayı hiç cama veremeyiz. kitapçıktan bir de ben bakayım.
  • yanlış değilsem bizim klimalar zaten kaloriferden alıyor havayı.
    yani sadece soğutuyor ısıtma yok.
  • Yani şimdi klimanın otomatik hangi konumda çalıştığı anlaşıldı.Sadece cam sembolü olan durumda çalışıyor. Ama şu +4 C olayı hala çözülemedi. Kitapçıkta +4 C'den soğukta çalıştırmayın diyor. Ama diğer taraftan hem cam sembolünde otomatik çalıştığı söyleniyor(bunu kitapçıkta görmedim sadece sizlerin söylediği bir durum), hem de ayda bir çalıştırın diyor. Şaştım kaldım valla :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: acr

kitapçıkta yazılanları yanlış anlamış olabilirmisin diye düşünüyorum
    2)+4 ten sonra klimanın çalıştırılmasında sorun olacağını düşünmüyorum normal klima mantığından yola çıkrsak en fazla ısıtma yapmaz ama bu araçla ilgili bir sorun çıkartmaz. Yaklaşık 3 senedir bizde focus var kütahyanın soğukları bilinir bir çok defa -10 lu derecelerde klima geyet iyi ısıtma yaptı. Olurda ısıtma yapmazsa kalorifer i açarsın.
    3)Çelişmiyor bir önceki maddeyi çokta önemseme ayrıca havalar her zaman +4 ün altına düşmez

klima ısıtmaz ki...
  • cam sembolünde klima çalışı ancak nem alma fonksiyonunda çalışır, soğutma yapmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic hakkında yardım
    2 hafta önce açıldı
    Fiat egea easy teyp hakkında
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

quote:

Orjinalden alıntı: acr

kitapçıkta yazılanları yanlış anlamış olabilirmisin diye düşünüyorum

klima ısıtmaz ki...

ısıttığını bizzat kendim tecrübe ettim yani klimanın o yeşil ışığı yanıyordu motordan geliyorsa onu bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 7 Ocak 2008; 21:08:57 >

• Yani şimdi net bilgisi olan kimse yok mu arkadaşlar?
  • klimanın konumunu cama üfleme şekline getirdiğin zaman klima devreye giriyor ve nem alma konumuna geçiyor.arabayı ısıtma diye bir fonksiyonu yok diye biliyorum.araç zaten motor ısısından yeterli sıcaklığı elde ediyor.ancak içerde oluşan buğuyu ortadan kaldırmak için birebir.anında butün camlardaki buğuyu çözüyor.
    gelelim şu klimanın devreye kendi kafasına göre girmesi konusuna.bu konu canımı çok sıktığından uzun süre denemeler yaptım.ancak klimayı devreden çıkarmak söz konusu değil.sen istesende istmesende klimayı araç açıyor.işine geliyorsa.hem ayak hem cam konumuna getirdiğin zaman ön camdaki buğuyu çözmedede yeterli gelmiyor.sonuç olarak bulduğum çözümü aktarayım.

cama üfleme konumuna getirirken aradaki noktaları görmüşsünüzdür.eğer o arada bırakırsanız klima devreye girmiyor.yani en sağa düğmeyi tam çevirmeden noktaların üzerinde bırakmak gerekiyor.bu konumda iken ön cama sıcak hava daha hızlı gittiği için ön camdaki buğu kayboluyor.buda bizzat denedim.klimanın devreye girip girmdiğinikontrol ettim.diğer türlü ayaklara ve cama yönlendirdiğinizde üfleme gücü zayıfladığından buğu çözülmüyor.ön cam üfleme konumuna en yakın noktaların üzerinde bırakın düğmeyi, buğunun çok çabuk kalktığını görüceksiniz.+4 konusunda bilgim yok.

• 2000 focus hb aracımda ön camda klima kapalıysa buğu gitmiyor,ac ye basıp açarsam buğu hemen gidiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.